ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
O Μασκ επιχειρεί να αποφύγει το πρόστιμο για το μπλε σήμα στο X

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
Μία δήλωση αποποίησης ευθύνης σχετικά με το πρόγραμμα μπλε σημάτων επαλήθευσης εμφανίζει στους χρήστες της η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ του Έλον Μασκ, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις ανησυχίες των ρυθμιστικών αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι είναι κάτι παραπλανητικό και πρέπει να αναθεωρηθεί.
Πιο συγκεκριμένα, το X άρχισε να εμφανίζει στους χρήστες ένα μήνυμα που εξηγεί τη σημασία του μπλε σήματος ελέγχου που εμφανίζεται σε ορισμένα προφίλ χρηστών την περασμένη εβδομάδα. Η ειδοποίηση είχε ως στόχο να αποδείξει ότι η φερόμενη παραβίαση είχε τερματιστεί, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται δημοσίευμα του Bloomberg.
Πριν από την εξαγορά της πλατφόρμας από τον Μασκ το 2022, το μπλε σήμα ελέγχου αποδιδόταν σε λογαριασμούς που είχαν επαληθευτεί ως ανήκοντες σε δημοσιογράφους, πολιτικούς και άλλα δημόσια πρόσωπα. Από τον Απρίλιο του 2023, το σήμα αποδιδόταν σε «ενεργούς, ασφαλείς και μη παραπλανητικούς» χρήστες που είχαν εγγραφεί στις premium λειτουργίες του X, «ανεξάρτητα από την αντιληπτή αξιοσημείωτη θέση τους», σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Το μήνυμα αποποίησης ευθύνης σχετικά με το μπλε σήμα ελέγχου της πλατφόρμας X. Πηγή: X
Το X επιδιώκει να μετριάσει ένα πιθανό πρόστιμο που σχετίζεται με έρευνα στο πλαίσιο του νόμου της ΕΕ για τις ψηφιακές υπηρεσίες.Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο η πλατφόρμα χειρίζεται το παράνομο περιεχόμενο και την παραπληροφόρηση, καθώς και τον παραπλανητικό σχεδιασμό. Οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ έχουν προειδοποιήσει την πλατφόρμα X ότι θα μπορούσαν να επιβάλουν βαριές κυρώσεις στην εταιρεία για τις φερόμενες παραβιάσεις.
Τον Ιούλιο του 2024, η Επιτροπή υποστήριξε ότι το ανανεωμένο σήμα ελέγχου παραβίαζε τον νόμο DSA, καθώς «δεν αντιστοιχούσε στην πρακτική του κλάδου και εξαπατούσε τους χρήστες». Η ρυθμιστική αρχή ανέφερε επίσης ότι το X είχε παραβιάσει τους κανόνες του νόμου DSA σχετικά με τη διαφάνεια της διαφήμισης και την πρόσβαση σε δεδομένα για τους ερευνητές.
Τα πρόστιμα βάσει του DSA μπορούν να φθάσουν έως και το 6% των ετήσιων παγκόσμιων πωλήσεων μιας εταιρείας. Η ΕΕ μπορεί να υπολογίσει τα πρόστιμα συμπεριλαμβάνοντας τα έσοδα από άλλες επιχειρήσεις του Ίλον Μασκ, όπως η SpaceX και η Neuralink, σύμφωνα με παλαιότερη αναφορά του Bloomberg News.
Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε στο Bloomberg ότι ο οργανισμός έλαβε υπόψη την ανακοίνωση του X και ότι η έρευνα σχετικά με το μπλε σήμα επαλήθευσης συνεχίζεται.
Πηγή: OT.gr
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Telegram;
Γίνε μέλος στο κανάλι μας:
στο Telegram
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο WhatsApp
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο Viber

LIFESTYLE16 ώρες agoΚαίτη Φίνου για Γωγώ Μαστροκώστα: “Δεν έφυγε από καρκίνο, τον ξεπέρασε – Έζησε τόσα χρόνια μετά τη μάχη της” (Βίντεο)
ΕΛΛΑΔΑ10 ώρες agoΤουριστικό λεωφορείο που μετέφερε επιβάτες κρουαζιέρας συγκρούστηκε με μπετονιέρα
Uncategorized20 ώρες agoΞεκίνησε η πορεία για τον Γεράσιμο τον μοναδικό επιζώντα του πρώτου βαγονιού στην τραγωδία των Τεμπών (εικόνες)
LIFESTYLE6 ώρες agoΑλεξάνδρα Παναγιώταρου για την Ιωάννα Τούνη στις Κάννες: “Αφού μπορεί να πληρώσει, ας πάει, εμένα θα μου άρεσε να με έχουν προσκαλέσει” (Βίντεο)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ4 ώρες agoΓεωργάτος για Άντζα: «Ευγνώμων που τον γνώρισα-Ξέραμε το θέμα του, δεν ήθελε να τον δούμε έτσι…»
LIFESTYLE19 ώρες agoΣοφία Μαριόλα για τον Στράτο Τζώρτζογλου: “Δεν θέλαμε να φτάσουμε στο διαζύγιο, αλλά κάποιοι κύκλοι ολοκληρώνονται” (Βίντεο)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ7 ώρες agoΤσάπαλος στο ΕΡΤnews: Ρυθμίσεις «ανάσα» για τα παλιά χρέη – 72 δόσεις και χαμηλότερο όριο ένταξης στον εξωδικαστικό
ΕΛΛΑΔΑ23 ώρες agoΠυροβόλησε τη γυναίκα του και αυτοκτόνησε











