Connect with us

OIKONOMIA

Ο πόλεμος στην Ουκρανία προκαλεί ένα πολύπλευρο οικονομικό σοκ

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Οι πόλεμοι είναι και μεγάλα οικονομικά σοκ. Ο πόλεμος του Βιετνάμ αποσταθεροποίησε τα δημόσια οικονομικά των ΗΠΑ. Ο πόλεμος της Κορέας του 1950-53 και ο πόλεμος του Yom Kippur το 1973 πυροδότησαν τεράστιες αυξήσεις στις τιμές ζωτικών εμπορευμάτων.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Και αυτή τη φορά, ένας πόλεμος στον οποίο εμπλέκεται ένας τεράστιος ενεργειακός εξαγωγέας, η Ρωσία, με έναν σημαντικό εξαγωγέα πολλών άλλων εμπορευμάτων – κυρίως σιτηρών – την Ουκρανία, αυξάνει τον πληθωρισμό και προκαλεί απότομες μειώσεις στα πραγματικά εισοδήματα των καταναλωτών, γράφει ο οικονομικός αναλυτής Martin Wolf, σε άρθρο του στους Financial Times, το οποίο αναδημοσιεύει το euro2day.

Πιο σημαντικό είναι το ότι ο πόλεμος αύξησε τις ήδη διάχυτες πιέσεις στις οικονομίες, τις διεθνείς σχέσεις και την παγκόσμια διακυβέρνηση. Η αποχώρηση των δυτικών υπουργών και κεντρικών τραπεζιτών από τη συνεδρίαση των G20 την περασμένη εβδομάδα όταν μιλούσε ο ρώσος αντιπρόσωπος, αποτελεί υπενθύμιση του διχασμένου κόσμου μας.

Ακόμα και πριν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο κόσμος δεν είχε ανακάμψει από τα οικονομικά κόστη της Covid, πόσο μάλλον από τις ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές επιπτώσεις της. Οι διαταράξεις στις εφοδιαστικές αλυσίδες ήταν διάχυτες και ο πληθωρισμός είχε εκτιναχθεί σε απρόσμενα υψηλά επίπεδα. Η νομισματική πολιτική αναμενόταν να περιοριστεί πολύ. Ο κίνδυνος ύφεσης, που επιδεινώθηκε από τις χρεοκοπίες και τις χρηματοπιστωτικές διαταράξεις, ήταν υψηλός. Σε αυτό έπρεπε να προστεθούν και οι αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ της Κίνας και της Δύσης και των αποκλινουσών πολιτικών τους για την Covid.

Αυτός ο πόλεμος έρχεται μετά από ένα λοιμό και απειλεί με λιμό. Πρόκειται για τρεις από τις τέσσερις «καταστροφικές» κρίσεις του Κυρίου κατά τον Ιεζεκιήλ. Δυστυχώς, η τέταρτη, ο θάνατος, ακολουθεί τις άλλες τρεις.

Ο πόλεμος είναι ουσιαστικά ένας πολλαπλασιαστής διασπάσεων σε έναν ήδη διαταραγμένο κόσμο. Οικονομικά, λειτουργεί μέσω πέντε βασικών καναλιών: τις υψηλότερες τιμές εμπορευμάτων, τη διατάραξη του εμπορίου, τη χρηματοοικονομική αστάθεια, την ανθρωπιστική επίπτωση, πάνω απ’ όλα, με εκατομμύρια πρόσφυγες, και την πολιτική αντίδραση, κυρίως τις κυρώσεις. Όλα αυτά επίσης αυξάνουν την αβεβαιότητα.

Στην τελευταία του εκτίμηση για την παγκόσμια οικονομία, το ΔΝΤ έχει μειώσει αναλόγως τις προοπτικές για την οικονομική ανάπτυξη και έχει αυξήσει τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό για δεύτερη διαδοχική φορά. Μετά τον ενθουσιασμό της απρόσμενα ταχείας ανάκαμψης από την ύφεση που προκάλεσε η Covid το 2020, ήρθε η απογοήτευση.

Οι προβλέψεις για παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη φέτος έχουν μειωθεί κατά 1,3 ποσοστιαίες μονάδες από τον Οκτώβριο του 2021. Για τις χώρες υψηλού εισοδήματος, η πρόβλεψη έχει μειωθεί κατά 1,2 ποσοστιαίες μονάδες και για τις αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες χώρες κατά 1,3 ποσοστιαίες μονάδες. Οι εκτιμήσεις για τη δυνητική παραγωγή είναι επίσης γενικά χαμηλότερα των προ πανδημίας προσδοκιών.

Οι προβλέψεις για τον πληθωρισμό έχουν επίσης αυξηθεί σημαντικά. Προβλέπεται τώρα να αγγίξει το 5,7% στις οικονομίες υψηλού εισοδήματος και το 8,7% στις αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες χώρες.

Δεν είναι απλώς το αποτέλεσμα υψηλότερων τιμών εμπορευμάτων ή άλλων ελλείψεων στις προμήθειες. Όπως επιμένει ο Jason Furman του Kennedy School του Harvard, αυτός ο πληθωρισμός «καθοδηγείται από τη ζήτηση και είναι επίμονος». Όπως στη δεκαετία του 1970, η ισχυρή ζήτηση θα μπορούσε να διατηρήσει ένα σπιράλ μισθών-τιμών, καθώς οι εργαζόμενοι προσπαθούν να διατηρήσουν τα πραγματικά εισοδήματα. Το ΔΝΤ υποστηρίζει από την πλευρά του πως το πετρέλαιο είναι πολύ λιγότερο σημαντικό απ’ όσο ήταν κάποτε, οι αγορές εργασίας έχουν αλλάξει και οι κεντρικές τράπεζες είναι ανεξάρτητες. Όλα αυτά ισχύουν. Αλλά η αλληλεπίδραση μεταξύ των λαθών πολιτικής και των σοκ στην εφοδιαστική αλυσίδα μπορεί και πάλι να προκαλέσουν στασιμοπληθωριστικό χάος.

Δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε πολύ χειρότερα αποτελέσματα από αυτά που προτείνει το ΔΝΤ στη βασική του πρόβλεψη, αφού υποθέτει ότι ο πόλεμος θα παραμένει περιορισμένος στην Ουκρανία, οι κυρώσεις στη Ρωσία δεν θα σκληρύνουν περισσότερο, δεν θα έχουμε μια πιο θανατηφόρα μορφή της Covid, η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής είναι περιορισμένη και δεν υπάρχουν μεγάλες χρηματοπιστωτικές κρίσεις. Οποιαδήποτε από αυτές τις ελπίδες -για την ακρίβεια, πολλές από αυτές- θα μπορούσαν να πάνε στραβά.

Ένα τεράστιο ζήτημα για την ανθρώπινη ευημερία, αν όχι για την παγκόσμια οικονομία, είναι η πιθανότητα οικονομικής δυσπραγίας στις αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες χώρες, ειδικά εκείνες που πλήττονται επίσης από τις υψηλότερες τιμές των εμπορευμάτων. Όπως επισημαίνει η Έκθεση Παγκόσμιας Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το ένα τέταρτο των εκδοτών χρέους σε σκληρό νόμισμα ήδη βλέπει το χρέος της να τελεί υπό διαπραγμάτευση σε επίπεδα distressed. Η Δύση πρέπει τώρα να βοηθήσει τις αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση πολύ περισσότερο από όσο είχε βοηθήσει στη μάχη κατά της Covid.

Ένα θετικό των πρόσφατων καταστροφών είναι ότι δυσφημίζεται η απόλυτη δικτατορία. Η συγκέντρωση της δύναμης στα χέρια ενός λανθασμένου ανθρώπου είναι υψηλού κινδύνου, στην καλύτερη περίπτωση, και καταστροφική, στη χειρότερη. Το καθεστώς Putin είναι μια φρικτή υπενθύμιση του τι μπορεί να συμβεί σε μια τέτοια διακυβέρνηση. Αλλά η προσπάθεια του Xi Jinping να εξαλείψει ένα εξαιρετικά μολυσματικό και όχι ιδιαίτερα επικίνδυνο παθογόνο από τη χώρα του είναι ένα άλλο σημάδι του τι μπορεί να φέρει η ανεξέλεγκτη δύναμη. Η δημοκρατία δεν έχει καλυφθεί με δόξα, αλλά οι ηγέτες της μπορούν τουλάχιστον να απομακρυνθούν.

Ωστόσο, δυστυχώς, μοιραζόμαστε τον πλανήτη με αυτά τα καθεστώτα και ειδικά με αυτό της Κίνας. Σε αντίθεση με τη Ρωσία, η Κίνα είναι μια υπερδύναμη, όχι απλώς μια φθίνουσα δύναμη, με απύθμενη δυσαρέσκεια και χιλιάδες πυρηνικές κεφαλές. Η Δύση το λιγότερο που θα χρειαστεί θα είναι να συνεργαστεί με την Κίνα για τη διαχείριση του χρέους των αναπτυσσόμενων χωρών.

Πιο ουσιαστικά, χρειαζόμαστε ειρήνη, ευημερία και προστασία του πλανήτη. Αυτά δεν μπορούν να επιτευχθούν χωρίς κάποιο βαθμό συνεργασίας. Οι θεσμοί του Bretton Woods αποτελούν «μνημείο» στην προσπάθεια να επιτευχθεί αυτό. Πριν από είκοσι πέντε χρόνια, πολλοί ήλπιζαν ότι βρισκόμασταν στον δρόμο προς αυτό που χρειαζόταν η ανθρωπότητα. Τώρα, δυστυχώς, βρισκόμαστε ξανά σε μια κατηφορική πορεία προς έναν κόσμο διχασμού, αναστάτωσης και κινδύνου.

Εάν δεν προκύψουν περαιτέρω κραδασμοί, οι παρούσες διαταραχές θα πρέπει να ξεπεραστούν. Αλλά μας υπενθύμισαν ότι τα τεράστια σοκ είναι πιθανά και είναι επίσης σχεδόν πάντα αρνητικά.

Πρέπει να αντισταθούμε στη Ρωσία. Αλλά αν δεν μπορούμε να διατηρήσουμε ελάχιστα επίπεδα συνεργασίας, ο κόσμος που θα καταλήξουμε να μοιραζόμαστε, είναι απίθανο να είναι ένας κόσμος στον οποίο θέλουμε να ζούμε.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

OIKONOMIA

Συρεγγέλα: Καταγράφεται μείωση της γυναικείας ανεργίας

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Στο πλέγμα πολιτικών που υλοποιούνται για την ενίσχυση της γυναικείας απασχόλησης αναφέρθηκε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής, Οικογένειας και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα, μιλώντας σε πάνελ του συνεδρίου Future of Retail 2022 της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), με θέμα «Η επίδραση της τεχνολογίας στην εργασία και τις επιχειρήσεις».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η κυρία Συρεγγέλα σημείωσε ότι, τα τελευταία χρόνια, καταγράφεται μείωση της γυναικείας ανεργίας, «χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουμε δρόμο μπροστά μας» και συμπλήρωσε ότι αυτό που παρατηρείται είναι ότι οι επιχειρήσεις οι οποίες διατηρούν μία ισόρροπη εκπροσώπηση μεταξύ ανδρών και γυναικών είναι οι πιο κερδοφόρες. Τόνισε δε ότι τα προγράμματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας, που σχεδιάζονται, δίνουν έμφαση στις γυναίκες.

Παράλληλα, η υφυπουργός Εργασίας ανέλυσε και κάποιες από τις δράσεις του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων οι οποίες στοχεύουν στην εναρμόνιση μεταξύ της οικογενειακής και της επαγγελματικής ζωής, όπως είναι, για παράδειγμα, το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς», οι άδειες πατρότητας, που θεσπίστηκαν με τον νόμο για την Προστασία της Εργασίας και οι χώροι φύλαξης βρεφών σε μεγάλες επιχειρήσεις, κ.ά..

Στο σημείο αυτό, η υφυπουργός Εργασίας εξήρε τον σημαντικό ρόλο των κοινωνικών εταίρων για τη διαμόρφωση των προγραμμάτων.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η κυρία Συρεγγέλα υπογράμμισε επίσης ότι η αγορά εργασίας αλλάζει και επεσήμανε ότι πολλές από τις νέες θέσεις εργασίας – καλά αμειβόμενες – που θα ανοίξουν στο μέλλον, είναι στον τομέα της πληροφορικής.

Στο πλαίσιο αυτό, η υφυπουργός Εργασίας τόνισε τη σημασία της επανεκπαίδευσης και της απόκτησης νέων δεξιοτήτων, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση και στη δημιουργία του «Κέντρου Καινοτομίας για τις Γυναίκες».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

OIKONOMIA

Προϊόντα ΠΟΠ: Στα νησιά παράγεται το 51% – Δυνατότητες και προβλήματα

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ανεκτίμητο αγροδιατροφικό θησαυρό χαρακτήρισε η γ.γ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστίνα Καλογήρου τα 113 προιόντα ΠΟΠ-ΠΓΕ της χώρας, τα οποία συνδεδεμένα με το τουριστικό προϊόν (57 απ’ αυτά νησιωτικά) μπορούν να εξασφαλίσουν εμπορικές επιτυχίες στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τοποθετώντας τον αγροτοδιατροφικό τομέα ως κυρίαρχο στοιχείο του νέου αναπτυξιακού μοντέλου των νησιών κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) που πραγματοποιείται σε γνωστό ξενοδοχείο της Ουρανούπολης Χαλκιδικής, η κυρία Καλογήρου, τόνισε ότι «ο τουρισμός από μόνος του δεν είναι αρκετός για την ανάπτυξη ενός τόπου αλλά χρειάζεται ένα συνολικό μοντέλο που περιλαμβάνει, τον πρωτογενή, τον δευτερογενή και τον τριτογενή τομέα. Τα παραγόμενα προϊόντα είναι αυτά που εμπλουτίζουν το τουριστικό προϊόν ενός τόπου και του δίνουν την ιδιαίτερη ταυτότητα, σε συνδυασμό με τις φυσικές ομορφιές που προσδιορίζουν τα χαρακτηριστικά του» σημείωσε.

Μεγάλες οι δυνατότητες των νησιών

Το γεγονός ότι το 51% από τα 113 ΠΟΠ-ΠΓΕ του ελληνικού και ευρωπαϊκού καταλόγου (δεν συμπεριλαμβάνονται σ’ αυτά οι οίνοι και τα αλκοολούχα) παράγεται στη νησιωτική Ελλάδα, που καλύπτει μόλις το 17% της έκτασης της χώρας, αποδεικνύει σύμφωνα με την κυρία Καλογήρου «τι πλούτος, τι μεγάλες δυνατότητες υπάρχουν στα νησιά μας και πόσες μεγάλες ευκαιρίες υπάρχουν για να συνδεθούν αυτά με το τουριστικό προϊόν και το όνομα του κάθε νησιού».

«Η ανάδειξη του αγροδιατροφικού τομέα στα νησιά εντάσσεται στην εθνική προσπάθεια που κάνουμε για την άσκηση μιας ολοκληρωμένης αναπτυξιακής πολιτικής στο νησιωτικό χώρο» επισήμανε η κυρία Καλογήρου χαρακτηρίζοντας καθοριστικό τον ρόλο των νησιωτικών Επιμελητηρίων και του ΕΟΑΕΝ που «ως σύμμαχος και συνεργάτης» στην άσκηση πολιτικής φέρνουν τον νησιώτη αγρότη και παραγωγό κοντά στο επιχειρείν.

Ειδικά για τα μικρά και τα διαπόντια νησιά που χρειάζονται εξειδικευμένες πολιτικές το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υλοποιεί δύο προγράμματα των «Μικρών Νησιών του Αιγαίου» ετήσιου προϋπολογισμού 25,1 εκατ. ευρώ και του «Πράσινου Αγροτουρισμού» προϋπολογισμού 49 εκατ. ευρώ (για το συνολο των νησιών) που λειτουργούν συμπληρωματικά με τα προγράμματα άλλων υπουργείων και στηρίζουν την σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τον τουρισμό.

«Ζούμε σ έναν ευλογημένο τόπο»

Τα τοπικά προϊόντα αποτελούν «σημαία» του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια για την ανάδειξη της περιοχής ως γαστρονομικού προορισμού κι όπως είπε στην συνέλευσή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γ.Κουφίδης «ζούμε σ ένα ευλογημένο τόπο, που καλούμαστε να εξελίξουμε όσο περισσότερο γίνεται…»

Τους στόχους και τις προτεραιότητες μιας ολοκληρωμένης Νησιωτικής Πολιτικής παρουσίασε (διαδικτυακά) στη συνέλευση του ΕΟΑΕΝ ο πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών και Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής Μ.Κόνσολας, ενώ η ειδική γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Μαριαλένα Αθανασοπούλου παρουσίασε (επίσης διαδικτυακά) τα διαθέσιμα εργαλεία πρόληψης και διαχείρισης της υπερχρέωσης των επιχειρήσεων.

Προβλήματα

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης αναφέρθηκε αναλυτικά στην υφιστάμενη κατάσταση, παρουσιάζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις – μέλη των νησιωτικών επιμελητηρίων και του ΕΟΑΕΝ.

Στην ομιλία του υπογράμμισε ότι οι επιχειρήσεις του τουρισμού πριν προλάβουν να συνέλθουν από τις απανωτές κρίσεις των 12 τελευταίων χρόνων βρίσκονται σήμερα ενώπιον μεγάλων προβλημάτων, αυτών που προκαλούν το κόστος της ενέργειας, τα καύσιμα και ο πληθωρισμός.

Ο κ. Σκιαδαρέσης ζήτησε να ληφθούν μέτρα όπως π.χ. επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ σε όλα τα νησιά, εφαρμογή της ρήτρας νησιωτικότητας, επέκταση του μεταφορικού ισοδύναμου σε όλα τα καύσιμα, απαλλαγή καταβολής του ακτοπλοϊκού εισιτηρίου των μόνιμων κατοίκων προς το νησί τους κ.α.

Ο ίδιος έθεσε κατά τη διάρκεια της συνέλευσης και το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού που αντιμετωπίζει αυτή τη σεζόν ο κλάδος του τουρισμού.

«Αυτήν τη στιγμή», είπε,«από υπολογισμούς που έχουν γίνει υπάρχουν στις τουριστικές επιχειρήσεις των νησιών περί τις 50.000 κενές θέσεις εργασίας και πολλές επιχειρήσεις δεν μπορούν να λειτουργήσουν…» και πρότεινε να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα με νομοθετική ρύθμιση αντίστοιχη με αυτή των (ξένων) εργατών γης.

Παράλληλα, πρότεινε τη δημιουργία μιας πλατφόρμας που θα καταγράφει τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας στις τουριστικές επιχειρήσεις και η οποία θα λειτουργεί υπό την ευθύνη Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και ΟΑΕΔ.

Στην 51η γενική συνέλευση του ΕΟΑΕΝ συμμετέχουν, δια εκπροσώπων τους, περισσότερα από 16 Επιμελητήρια νησιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
OIKONOMIA2 λεπτά ago

Συρεγγέλα: Καταγράφεται μείωση της γυναικείας ανεργίας

ΚΟΣΜΟΣ3 λεπτά ago

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συμφωνία Πούτιν, Μακρόν, Σολτς για εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ13 λεπτά ago

Αντιδράσεις στο τουρκικό πρωτόκολλο…«προσάρτησης» | in.gr

ΕΛΛΑΔΑ14 λεπτά ago

Χαλκίδα: 5χρονος έπαθε ηλεκτροπληξία σε παιδική χαρά – Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

ΚΟΣΜΟΣ22 λεπτά ago

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μάχες στο Ντονμπάς – Ουκρανικές πόλεις πέφτουν σε ρωσικά χέρια

ΕΛΛΑΔΑ33 λεπτά ago

Αρπαγή Ράινερ: Ο πατέρας εξηγεί γιατί έκανε την απαγωγή του γιου του

ΠΟΛΙΤΙΚΗ51 λεπτά ago

Νίκος Ανδρουλάκης: «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν στρατηγικό σχέδιο για το μέλλον της οικονομίας»

ΕΛΛΑΔΑ52 λεπτά ago

Μπιλ Γκέιτς: Την Ακρόπολη επισκέφθηκε ο συνιδρυτής της Microsoft – Θα ταξιδέψει στα ελληνικά νησιά

OIKONOMIA59 λεπτά ago

Προϊόντα ΠΟΠ: Στα νησιά παράγεται το 51% – Δυνατότητες και προβλήματα

ΚΟΣΜΟΣ1 ώρα ago

Νίκος Αναστασιάδης: Για τις τουρκικές προκλήσεις στην Αμμόχωστο θα ενημερώσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Βόλος: Έφυγε από τη ζωή 30χρονη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Τον δρόμο της φυλακής θα πάρει ένας 54χρονος Σκιαθίτης νταής, για απειλές, ενδοοικογενειακή βλάβη σε ανίκανο άτομο και φθορές

ΜΑΓΝΗΣΙΑ10 ώρες ago

Οι Σεξουαλικές πόζες στο Tik tok από την 17χρονη από Αλμυρό που είχε καταγγείλει ασέλγεια από τον πατέρα της

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ώρες ago

Βόλος: Το νέο τετράστερο ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης – Πως θα ονομάζεται και ποιες θα είναι οι παροχές του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Γεωργία Μπίκα: «Ήταν νηφάλια και διαστρέβλωσε τα γεγονότα με ασύστολα ψεύδη» λέει η εισαγγελέας

πάρτι
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Στο νοσοκομείο 10 άτομα μετά το πάρτι των Μηχανολόγων

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Ανέλαβε υπηρεσία η Κατερίνα Σούρλα στο Νοσοκομείο του Βόλου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Θλίψη στο Βόλο: Έφυγε ο Χρήστος Δημητρίου

αυτοκίνητο
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στη Ν. Ιωνία

Δημοφιλή