Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Ο Βόλος υποδέχεται την ολυμπιακή φλόγα

Published

on

Χωρίς τίτλο

Η πόλη του Βόλου υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα το Σάββατο 20 Απριλίου 2024.  Η Λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει στις 20.40 το βράδυ του Σαββάτου από τη συμβολή των οδών Αθηνών και Λαρίσης, θα ακολουθήσει πορεία επί των οδών Γρ. Λαμπράκη, Ιάσονος, Αργοναυτών, με προορισμό το Μνημείο Ηρώων επί της παραλίας, όπου θα διεξαχθεί εκδήλωση για την επίσημη υποδομή της Ολυμπιακής Φλόγας στην πόλη του Βόλου.

Για την εντυπωσιακή εκδήλωση,  συμπράττουν ο Δήμος Βόλου, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή,   η Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο, με αντικείμενο τη Μουσική και το Χορό και συγκεκριμένα ως προς το χορό, το είδος του Break Dance, το οποίο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 και έπειτα, θα  αποτελεί πλέον Ολυμπιακό Άθλημα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Ολυμπιακής Επιτροπής τη φλόγα θα μεταφέρουν στην πόλη του Βόλου έξι Λαμπαδηδρόμοι, όλοι αθλητές με Ολυμπιακές και διεθνείς διακρίσεις, ο Θοδωρής Βλάχος,  ο Βασίλης Πολύμερος, ο Νίκος Σκιαθίτης, η Ελευθερία Φτούλη, η Τριανταφυλλιά Καλαμποκά και η Σοφία Δαλίδου.

Με την έλευση Λαμπαδηδρόμων και φλόγας στο χώρο της εκδήλωσης, εκπρόσωποι της Διεθνούς και  Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Γαλλικής Πρεσβείας,  καθώς και ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος,  θα απευθύνουν σύντομους χαιρετισμούς, η φλόγα θα μεταφερθεί στο βωμό, θα αναρτηθούν οι σημαίες των Ολυμπιακών Αγώνων, της Γαλλίας και η Ελληνική και παράλληλα η Φιλαρμονική Ορχήστρα θα αποδώσει τον Ολυμπιακό Ύμνο και τους Εθνικούς Ύμνους Γαλλίας και Ελλάδας.

Στην παραλία του Βόλου στις 9.00 το βράδυ, με την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας από τους Λαμπαδηδρόμους, θα ακολουθήσει εντυπωσιακή τελετή, όπου στο πρώτο μέρος σύνολο 21 μουσικών, μελών της  Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Βόλου και μέλη των χορωδιών του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, θα ερμηνεύσουν μουσικές συνθέσεις Ελλήνων Συνθετών (Νίκου Σκαλκώτα, Μίκη Θεοδωράκη, Βαγγέλη Παπαθανασίου, Yanni) των οποίων το έργο έχει διεθνή αναγνώριση.

Advertisement

Στο μουσικό σύνολο συμμετέχουν οι μουσικοί:

(Φλάουτο) ΚίραΣαπλαχίδου (Όμποε) Μαρία Τακτικού (Φαγκότο) Δημήτρης Θεοδωρακάκης (Τρομπέτα) Ιωάννα Γαννίτη (κρουστά) Βαγγέλης Μπακάλης, Νίκος Χρονόπουλος (Πιάνο) Φανή Παρασκευά (Κιθάρα) Αργύρης Μπατσκίνης (Κανονάκι) Ζήσης Γεωργαλιός (βιολί 1) Απόστολος Μητράς, Μπατσκίνη Θεοφανώ, Εμμανουήλ Μελετιάδης, Αμαριλύς Λιάλιου (βιολί 2) Άντζελα Μπατίστα, Ασημίνα Χατζηαγγελάκη, ΑρχοντούλαΠαπαλάσκαρη (Βιόλα) Βασιλική Αλεξίου (Τσέλο) Ειρήνη Μπαρούτα, ΑγάθηΚάρη (Κοντραμπάσο) Αθανασία Χατζή, Σπύρος Βλειώρας.

Συμμετέχει το Φωνητικό σύνολο Voice&Voicesπου αποτελείται από σπουδαστές των τμημάτων Μονωδίας και σύγχρονου τραγουδιού του Δημοτικού Ωδείου Βόλου σε διδασκαλία Σύλβιας Τσιμπανάκου.

Το μουσικό σύνολο διευθύνει ο Ανδρέας Μιμαίος

The Olympic Cypher

Advertisement

Τη σκυτάλη στη συνέχεια θα λάβει ο Χορός, καθώς, με αφορμή την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία στην Ελλάδα, η Πρεσβεία της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με το Flux Laboratory, παρουσιάζουν το The Olympic Cypher,  μια χορευτική περφόρμανς σε σύλληψη, χορογραφία και καλλιτεχνική επιμέλεια του Ηλία Χατζηγεωργίου.

Με σκοπό να τιμηθεί το breakdance, νέο άθλημα των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Aγώνων στο Παρίσι το 2024, θα διοργανωθούν από τις 16 έως και τις 26 Απριλίου μία σειρά από περφόρμανς, που θα συνοδεύσουν την Ολυμπιακή Φλόγα από την Αρχαία Ολυμπία στην Αθήνα.

Ο Ηλίας Χατζηγεωργίου και η ομάδα χορευτών του The Olympic Cypher σε κάθε πόλη δημιουργούν ένα μεγάλο χορευτικό κύκλο. Είναι battle, παράσταση ή αυτοσχεδιασμός;

Οι χορευτές διαχειρίζονται τον χώρο , το χρόνο και τον αριθμό των ατόμων στον κύκλο, άλλες φορές αυτοσχεδιάζοντας πάνω σε κοινούς εννοιολογικούς άξονες και άλλοτε  μέσα από χορογραφημένα μέρη, ερμηνεύοντας κάθε φορά μια μοναδική περφόρμανς υπό τους ήχους της πρωτότυπης ηλεκτρονικής μουσικής του Αλέξη Φάλαντα.

Η ομάδα συναντά επί σκηνής breakdance χορευτές και χορεύτριες από κάθε πόλη, που συμμετέχουν στη δράση εκπροσωπώντας την τοπική χορευτική κοινότητα. Σόλο, ντουέτα, τρίο, κουαρτέτα δημιουργούνται  στιγμιαία και χάνονται ξανά σε αυτόν τον κύκλο που  στο τέλος, ανοίγει  στο κοινό για να συμμετέχει μαζί με τους χορευτές.

Advertisement

Το πρόγραμμα The Olympic Cypher, βασίζεται στην Ολυμπιακή παράδοση της Ελλάδας και έχει στόχο να αναδείξει τη σχέση μεταξύ της τέχνης και του αθλητισμού καθώς και τις κοινές τους αξίες. Παράλληλα, μέσω του Τhe Olympic Cypher, αναδεικνύεται το breakdance ως νέο ολυμπιακό άθλημα και δίνεται η ευκαιρία στο κοινό να ενταχθεί και να συμμετέχει στην μοναδική αυτή εορταστική και συλλογική στιγμή.

 

Συντελεστές

Χορογραφία: Ηλίας Χατζηγεωργίου

Πρωτότυπη μουσική/Live performance :Αλέξης Φάλαντας

Advertisement

Βοηθός Χορογράφου: ‘Aιντι Ορμένι

Ερμηνεία: Σεβαστή Ζαφείρα,  Χαρά Κυριακάκη, Παυλος Λυκούδης,  Σωκράτης Ρομφαίας, Χάρης Χατζηανδρέου, ‘Aιντι Ορμένι (περισσότερα ονόματα θα ανακοινωθούν)

Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Βλασόπουλος

Φωτογράφιση: Σπύρος Στρογγύλης

Κινηματογράφηση: Στέφανος Χατζής

Advertisement

Κοστούμια : Κωνσταντίνος Πριόβολος/VOID

Οργάνωσης & εκτέλεση παραγωγής: Αχιλλέας Σταύρου (Goodheart Productions)

Παραγωγή: Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος / Flux Laboratory

Σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, το Δήμο Πειραιά, το Δήμο Βόλου και την Περιφέρεια Κρήτης.

 

Advertisement

 

 

Advertisement
Anassa
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή