ΚΟΣΜΟΣ
Ο ΥΠΕΞ Ρούμπιο δήλωσε πως μια συμφωνία Ρωσίας – Ουκρανίας πρέπει να επιτευχθεί σύντομα

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο δήλωσε πως μια ειρηνευτική συμφωνία ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία πρέπει να επιτευχθεί σύντομα, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση Τραμπ θα εξετάσει την ερχόμενη εβδομάδα αν θα συνεχίσει στον διαμεσολαβητικό της ρόλο.
“Πρέπει να συμβεί σύντομα. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να αφιερώνουμε χρόνο και πόρους σε αυτή την προσπάθεια εάν δεν πρόκειται να ευοδωθεί“, είπε ο Ρούμπιο στην εκπομπή “Meeti the Press” του ΝBC.
Ο Ρούμπιο είπε πως οι ΗΠΑ θα εξετάσουν την ερχόμενη εβδομάδα αν θα συνεχίσουν να διαμεσολαβούν στις συνομιλίες “ή αν είναι η ώρα να επικεντρωθούμε σε άλλα θέματα“.
Ο Ρούμπιο έκανε τις δηλώσεις αυτές μία ημέρα μετά τη συνάντηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Ουκρανό ηγέτη Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Ρώμη κατά την κηδεία του πάπα Φραγκίσκου.
Σε προηχογραφημένη συνέντευξη που μεταδόθηκε στην εκπομπή “Face the Nation” του CBS News, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε πως η Ρωσία θα εξακολουθήσει να στοχοθετεί εγκαταστάσεις που χρησιμοποιεί ο ουκρανικός στρατός.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ρωσικό πλήγμα στο Κίεβο την περασμένη εβδομάδα που σκότωσε αμάχους, ο Λαβρόφ είπε “ο στόχος της επίθεσης δεν ήταν κάτι αποκλειστικά μη στρατιωτικό” και είπε πως η Ρωσία στοχοθετεί μόνο “εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται από τον στρατό”.
Ο Ζελένσκι έγραψε στην εφαρμογή Telegram πως ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της Ουκρανίας του ανέφερε πως η Ρωσία εξαπέλυσε σχεδόν 70 επιθέσεις σήμερα. “Η κατάσταση στο μέτωπο και η πραγματική δραστηριότητα του ρωσικού στρατού αποδεικνύουν πως είναι ανεπαρκής η πίεση που ασκείται τώρα στη Ρωσία από τη διεθνή κοινότητα για να τελειώσει αυτός ο πόλεμος”, είπε.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

-
MEDIA9 ώρες ago
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Σάκη τζήμας ανακοινώνει σε ποιες εκλογές θα κατέλθει – Νικητής απέναντι στην μεγαλύτερη τράπεζα της Ελλάδος, υπογράφη την συμφωνία την Δευτέρα
-
ΛΑΡΙΣΑ18 ώρες ago
Βαρύ πένθος για τον Ανδρέα Γιουρμετάκη – Πέθανε η σύζυγός του στα 66 της χρόνια
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ17 ώρες ago
Στήριξη Κυρ. Μητσοτάκη για εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας 30 ημερών – Προειδοποιήσεις Ευρωπαίων για κυρώσεις αν δεν δεχτεί η Μόσχα
-
ΕΛΛΑΔΑ13 ώρες ago
Γαλάτσι: Πυρκαγιά σε υπόγειο πάρκινγκ πολυκατοικίας – Επί τόπου η Πυροσβεστική
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ16 ώρες ago
Ο Τραμπ ανακοίνωσε συμφωνία Ινδίας και Πακιστάν «για πλήρη και άμεση κατάπαυση του πυρός»
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ20 ώρες ago
Κλοπή άνω των 30 μετασχηματιστών μέσα σε έναν μήνα σε Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ21 ώρες ago
Συνάντηση της Διοίκησης της Α’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Λ. Τσαβδαρίδη
-
ΕΛΛΑΔΑ16 ώρες ago
Ο Τραμπ ανακοίνωσε συμφωνία Ινδίας και Πακιστάν «για πλήρη και άμεση κατάπαυση του πυρός»