ΚΟΣΜΟΣ
Ο ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας στην Ουάσινγκτον για να προετοιμάσει την επίσκεψη του Τραμπ στο Ριάντ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας πραγματοποιεί από σήμερα (9/4) επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ, προκειμένου να προετοιμάσει το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στο Ριάντ, όπως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή προσκείμενη στη σαουδαραβική κυβέρνηση.
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε στα τέλη Μαρτίου ότι ενδέχεται να επισκεφθεί τον «επόμενο μήνα» τη Σαουδική Αραβία, στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο, τον Ιανουάριο.
Η επίσκεψη του πρίγκιπα Φαϊσάλ μπεν Φαρχάν στην Ουάσινγκτον εντάσσεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επίσκεψης του Τραμπ στο Ριάντ, είπε η πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί επειδή δεν έχει την άδεια να μιλά στα μέσα ενημέρωσης. Εκτός από το θέμα της επίσκεψης του Τραμπ, η ημερομηνία της οποίας δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, ο υπουργός θα μιλήσει με τα στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης για την κατάσταση στη Γάζα, την Υεμένη και τη Συρία, πρόσθεσε. Θα συναντηθεί μεταξύ άλλων και με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάρκο Ρούμπιο για να συζητήσουν «την ενίσχυση των διμερών σχέσεων (…) και τις εξελίξεις στην περιοχή», μετέδωσε την Τρίτη το σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων Spa.
Και στην προηγούμενη θητεία του (2017-21) ο Τραμπ πραγματοποίησε το πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό στην πλούσια μοναρχία του Κόλπου, έναν στενό εταίρο των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή. Ο πρίγκιπας διάδοχος και ντε φάκτο ηγέτης του βασιλείου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν του υποσχέθηκε τον Ιανουάριο ότι θα προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 600 δισεκ. δολαρίων στις ΗΠΑ.
Η Σαουδική Αραβία φιλοξένησε πρόσφατα τις έμμεσες συνομιλίες για την Ουκρανία καθώς και τις πρώτες ρωσοαμερικανικές συνομιλίες μετά το 2022.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ22 ώρες ago
Με παρέμβαση του Υφυπουργού Χρηστου Μπουκωρου ξεκινά η σύνδεση Θεσσαλονίκη Σποραδες
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ22 ώρες ago
Κ. Μητσοτάκης στο ΣΑ για τη θαλάσσια ασφάλεια: Η Ελλάδα θα παραμείνει φύλακας της ελεύθερης ναυσιπλοΐας σε συνεργασία με όλες τις χώρες του ΟΗΕ
-
ΕΛΛΑΔΑ22 ώρες ago
Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΟΔΥ στο ΕΡΤNews για το κρούσμα εγκεφαλίτιδας: Σοβαρή η κατάσταση του 18χρόνο – Τι είπε για τον κίνδυνο διασποράς
-
ΕΛΛΑΔΑ22 ώρες ago
Κ. Μητσοτάκης στο ΣΑ για τη θαλάσσια ασφάλεια: Η Ελλάδα θα παραμείνει φύλακας της ελεύθερης ναυσιπλοΐας σε συνεργασία με όλες τις χώρες του ΟΗΕ
-
LIFESTYLE6 ώρες ago
«Το ότι πλήρωσε την υποτροφία μου στο ωδείο, το έκανε από την ψυχή της»
-
LIFESTYLE18 ώρες ago
Ελεονώρα Μελέτη και Θοδωρής Μαροσούλης: Γιορτάζουν 8 χρόνια γάμου
-
ΕΛΛΑΔΑ20 ώρες ago
Εφέσεις για Μάτι – Μάνδρα: Αποσύρονται μετά από επικοινωνία Κυρ. Πιερρακάκη με Ν. Χαρδαλιά και δημάρχους Ραφήνας – Μαραθώνα
-
ΕΛΛΑΔΑ24 ώρες ago
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για το περιστατικό εγκεφαλίτιδας σε μαθητή ΕΠΑΛ της Αττικής