ΕΛΛΑΔΑ
«Όχι» από ΚΙΝΑΛ και ΠΟΣΔΕΠ στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Αντιδράσεις για τις αλλαγές που φέρνει το υπουργείο Παιδείας
Διαμαρτυρίες και αρνήσεις (σίγουρα πάντως όχι συναίνεση) συναντάει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση, ειδικά στο σκέλος του που αφορά τα θέματα αλλαγής του μοντέλου διοίκησης των Ιδρυμάτων ανωτάτων Ιδρυμάτων της χώρας.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει ξεκινήσει συναντήσεις με τα κόμματα του κοινοβουλίου και τους φορείς που συνδέονται με την ανώτατη εκπαίδευση της χώρας, οι οποίοι όμως φαίνεται ότι δεν συμφωνούν με κρίσιμες διατάξεις του.
Τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ (Ομοσπονδίας των καθηγητών ΑΕΙ) που συναντήθηκαν με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως την περασμένη Παρασκευή επιφυλάχθηκαν να πάρουν θέση επί του γραπτού κείμενου, το οποίο έλαβαν στο τέλος της συνάντησης, όταν το μελετήσουν.
«Επί δυόμιση χρόνια το υπουργείο νομοθετεί χωρίς διαβούλευση και αποσπασματικά, αντί να εισάγει ένα συνολικό θεσμικό πλαίσιο, όπως προγραμματικά είχε εξαγγείλει» αναφέρεται ωστόσο σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της Ομοσπονδίας. «Μεταθέτει δε κάθε τόσο σε επόμενο ή άγνωστο χρόνο το πολυδιαφημισμένο θέμα της ριζικής αναδιάρθρωσης στον τρόπο διοίκησης (συμβούλια, εκλογή πρύτανη, οικονομικός διευθυντής κλπ.)»
«Την Τετάρτη 23 Μαρτίου το υπουργείο κατέθεσε αιφνιδιαστικά τροπολογία που παρέχει νέα παράταση της θητείας των πρυτανικών αρχών των οποίων η θητεία λήγει, έως τις 31/12/2022, ενώ απαγορεύει την προκήρυξη εκλογών για πρυτανικές αρχές. Λίγες μέρες νωρίτερα είχε ζητήσει να μην προκηρύξουν εκλογές οι πρυτάνεις δέκα πανεπιστημίων, όπως οφείλουν λόγω λήξης θητείας, και είχε διαβεβαιώσει τη σύνοδο των πρυτάνεων ότι δεν θα δοθεί παράταση» τονίζουν ακόμη τα μέλη της διοίκησης του Ομοσπονδίας.
«Έχοντας επανειλημμένα τονίσει ότι οι αλλαγές στην εκπαίδευση πρέπει να εντάσσονται σε μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και να διασφαλίζονται με συγκλίσεις και συναινέσεις, διαπιστώνουμε ότι δυστυχώς και η σημερινή κυβέρνηση ακολουθεί τακτική που αντιβαίνει σε αυτές τις προϋποθέσεις. Η τακτική αυτή αποδεικνύει την μεθόδευση του υπουργείου Παιδείας για αλλαγές στον τρόπο εκλογής των διοικητικών οργάνων ερήμην της πανεπιστημιακής κοινότητας, και είναι απαράδεκτη, καθώς, όπως έχουμε δει και στο παρελθόν, παράγει βραχύβιους νόμους, σε βάρος της ομαλής λειτουργίας των πανεπιστημίων» καταλήγουν.
Και καλούν την υπουργό Παιδείας να «αποσύρει άμεσα την τροπολογία και να δώσει στη δημοσιότητα το κείμενο του σχεδίου νόμου που έχει ετοιμάσει για ανοικτή και ευρεία διαβούλευση με την ακαδημαϊκή κοινότητα και με χρονοδιαγράμματα που να μην είναι απαγορευτικά για τη διεξαγωγή ουσιαστικού διαλόγου, όπως αυτά που δηλώνει μέχρι σήμερα».
Το ΚΙΝΑΛ
Για τελεσίγραφα και λακωνικά «σημειώματα», χωρίς διάθεση διαλόγουαπό το υπουργείο Παιδείας έκανε από την πλευρά του λόγο ο τομέας Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής, με αφορμή τη συνάντηση της Χαράς Κεφαλίδου με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, και τον υφυπουργό, Άγγελο Συρίγο, για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ.
«Για άλλη μια φορά το υπουργείο αρκέστηκε σε ένα γενικόλογο «σημείωμα» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος που τονίζει ακόμη ότι «παρά το γεγονός ότι η υπουργός δήλωσε ότι στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει θα επαναφέρει τα Συμβούλια Ιδρύματος, αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε σχετική πληροφορία».
«Το σημείωμα που έστειλε η υπουργός δεν συνιστά παρά επιμέρους ρυθμίσεις και ενώ, υποτίθεται ότι το επεξεργάζεται εδώ και δυο χρόνια, δεν συνιστά ούτε νόμο-πλαίσιο, ούτε καν ένα νομοσχέδιο με κάποια στρατηγική στην κατεύθυνση της αναγκαίας, όπως πιστεύει το ΚΙΝ.ΑΛ, αναδιάρθρωσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αντιθέτως, στις ‘σκέψεις’ της υπουργού είναι σαφής η νεοφιλελεύθερη επιλογή της για πλήρη απελευθέρωση των διδάκτρων στα ήδη υπερβολικά πολλά μεταπτυχιακά προγράμματα» τονίζει ο τομέας παιδείας του κόμματος.
«Αυτή η ‘σκέψη’ της υπουργού εκφράζεται όταν το ελληνικό πανεπιστήμιο υποφέρει από έλλειψη προσωπικού που οξύνεται χρόνο με το χρόνο και όταν οι βασικές αμοιβές για το προσωπικό των πανεπιστημίων, σε σύγκριση με τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, είναι απαράδεκτες και δεν μπορεί να συμπληρώνονται από παράλληλες ή πρόσθετες δραστηριότητες. Είναι μεν ένα κίνητρο για νέες λειτουργίες, αλλά δεν είναι ο τρόπος αυτός για την αύξηση των αποδοχών του προσωπικού. Εξάλλου, ούτε από τον κρατικό προϋπολογισμό ούτε από το ταμείο ανάκαμψης υπάρχει χρηματοδότηση για την αναγκαία αναβάθμιση της λειτουργίας και των σπουδών στα πανεπιστήμια. Το ΚΙΝ.ΑΛ δεν μπαίνει σε συζήτηση επιμέρους θεμάτων χωρίς συνολικό Σχέδιο για τα ΑΕΙ γιατί χωρίς αυτό, δεν μπορούν να κριθούν και να αξιολογηθούν επιμέρους ρυθμίσεις. Όταν παρουσιασθεί ένα συνολικό σχέδιο θα πρέπει να παρασχεθεί ικανός χρόνος για ουσιαστική συζήτηση. Διαφορετικά, φαίνεται να διατυπώνει το υπουργείο τελεσίγραφα, που απαντώνται με ένα ναι ή ένα όχι».
Και το κόμμα ζητάει επανασύσταση του Εθνικού Συμβουλίου της Παιδείας.
Τι λέει το υπουργείο Παιδείας
Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι ξεκίνησαν συναντήσεις επί του νέου νομοσχεδίου για ενημέρωση των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών Ομάδων και την ανταλλαγή απόψεων «επί του επικείμενου νομοσχεδίου για την ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία». Οι συναντήσεις αυτές πραγματοποιούνται παράλληλα και με συναντήσεις με πανεπιστημιακούς φορείς, όπως ενδεικτικά έχουν ήδη προηγηθεί τελευταία με τη Σύνοδο Πρυτάνεων και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ).
«Πρόκειται για το τέταρτο κατά σειρά νομοσχέδιο της παρούσας Κυβέρνησης που αφορά στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, με στόχο τη διαμόρφωση ενός πιο ποιοτικού, αυτόνομου, λειτουργικού, εξωστρεφούς Πανεπιστημίου, με πιο άμεση σύνδεση με την κοινωνία και τις ανάγκες της και αποτελείται από τέσσερις άξονες: α) Αναβάθμιση ποιότητας ΑΕΙ, β) Ενίσχυση λειτουργικότητας ΑΕΙ, γ) Προώθηση σύνδεσης ΑΕΙ με την κοινωνία και δ) Εκσυγχρονισμός του ΔΟΑΤΑΠ» αναφέρει ακόμη το υπουργείο Παιδείας.
«Διαμορφώνουμε ένα πανεπιστήμιο πιο ποιοτικό, πιο αυτόνομο, πιο λειτουργικό, πιο εξωστρεφές, πιο στενά συνδεμένο με την κοινωνία και τις ανάγκες της» υποστηρίζει σε δήλωση της η υπουργός Παιδείας. «Ένα πανεπιστήμιο που διευρύνει τις προοπτικές και τους ορίζοντες των φοιτητών μας, που παρακινεί το διδακτικό προσωπικό να καινοτομήσει και να εξελιχθεί, που αποτελεί ζωντανή κυψέλη έρευνας, καινοτομίας, δράσης και έκφρασης, ένα πανεπιστήμιο που λειτουργεί μέσα την κοινωνία, για την κοινωνία»
Γράψτε το σχόλιό σας



Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΕΛΛΑΔΑ
Σεισμός: Ασθενής δόνηση στην Αττική


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο σεισμός σημειώθηκε 2χλμ νότια του Περιστερίου
Σεισμική δόνηση μεγέθους 2,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη 22:37 στο Περιστέρι, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 2 χιλιόμετρα νότια του Περιστερίου, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 9,3 χιλιόμετρα. Αν και ασθενής η σεισμική δόνηση υπάρχουν αναφορές ότι έγινε αισθητή στο κέντρο της Αθήνας.
https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΕΛΛΑΔΑ
Κοροναϊός: Μία νέα υποπαραλλαγή κυκλοφορεί ανάμεσά μας – Με όχι καλή φήμη


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Πριν ακόμη φθάσει η 1η Ιουνίου, όπου η χρήση της μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική παρά μόνο σε ευαίσθητους χώρους, όπως τα νοσοκομεία ή τα αστικά λεωφορεία, μία νέα υποπαραλλαγή της Ομικρον καταγράφτηκε στην Ελλάδα.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Είναι η λεγόμενη υποπαραλλαγή ΒΑ.5 και ανιχνεύτηκιε στην Ηπειρο. Νωρίτερα είχε καταγραφεί στην Αμερική και την Αφρική, και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ομως ο άνθρωπος που διαγνώστηκε με αυτήν δεν είχε ταξιδέψει εκτός Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο ΕΟΔΥ.
Ελάχιστη σημασία
Πλέον, στον τρίτο χρόνο από το ξέσπασμα της πανδημίας, ελάχιστη σημασία έχει αν κάποιος ταξιδεύει και κινδυνεύει να επιμολυνθεί και να φέρει πίσω στη χώρα του κάποια καινούργια μετάλλαξη του ιού.
Η εξάπλωση είναι ταχύτατη καθώς ο κόσμος είναι ενιαίος. Ετσι, η εξασθένηση των λεγόμενων σκληρών δεικτών στη χώρα μας συμβαίνει ταυτόχρονα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που εμβολίασαν ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού τους.
Ομως η έλευση της νέας υποπαραλλαγής, όσο κι αν ήταν αναμενόμενη, δεν παύει να ανησυχεί τους επιστήμονες καθώς συνοδεύεται από την φήμη ότι είναι ιδιαίτερα μεταδοτική.
Επικίνδυνη καμπή
Εφόσον αυτό αποδειχτεί, εν μέσω καλοκαιριού, όπου κάθε μέτρο προστασίας έχει ουσιαστικά καταργηθεί και η έλευση τουριστών από κάθε γωνιά του κόσμου ενθαρρύνεται για να τονωθούν τα οικονομικά έσοδα, τότε η κατάσταση μπορεί να γίνει επικίνδυνη.
Ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης, έχει γίνει πολλές φορές κοινωνός της άποψης των επιστημόνων ότι τον Σεπτέμβριο μπορεί τα πράγματα να δυσκολέψουν επειδή θα επανακάμψει ο ιός. Εξίσου πολλές φορές το έχει πει δημοσίως.
Αυτό όμως για το οποίο κανείς δεν είναι σίγουρος, είναι με ποιο πρόσωπο του ιού θα έρθουμε αντιμέτωποι και αν η νέα παραλλαγή που θα έχει ζυμωθεί μέχρι τότε, θα έχει αποκτήσει ανοσία στην ανοσία της αναμνηστικής δόσης.
Οι μεταλλάξεις
Παντού στον κόσμο, έχει γίνει συνείδηση ότι δεν διαφαίνεται στο προσεχές μέλλον να εξαλειφθούν οι μεταλλάξεις του ιού.
Πολλοί έχουν απωθήσει στη μνήμη τους τις στιγμές της καραντίνας και έχουν συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι αν κολλήσουν, έχοντας κάνει τρεις δόσεις, θα περάσουν τη νόσο με λίγο πυρετό, και μετά θα συνεχίσουν μια κανονική ζωή χωρίς τον ασφυκτικό καταναγκασμό της μάσκας και της τήρησης αποστάσεων από άλλους ανθρώπους.
Η υποψία
Στον τρίτο χρόνο της πανδημίας, ακόμη δεν είναι επαρκώς κατανοητός ο μηχανισμός παραγωγής μεταλλάξεων αλλά αντιθέτως αρχίζει τώρα να γίνονται κατανοητές οι βλάβες που αυτές προκαλούν μετά από καιρό στον ανθρώπινο οργανισμό.
Αυτή η παράμετρος είναι πολύ σημαντική, όπως θα δούμε παρακάτω.
Στο μεταξύ ο ΕΟΔΥ μας είπε την Πέμπτη ότι τόσο η υποπαραλλαγή ΒΑ.5 που μας επισκέφθηκε αλλά και η ΒΑ.4, ανιχνεύθηκαν τον περασμένο μήνα στη Νότια Αφρική και ενοχοποιούνται για αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα , αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι σχετίζονται με σοβαρότερη νόσο.
Προειδοποίηση για «νέο κύμα»
Πρόσφατη μελέτη, καταλήγει στην εκτίμηση ότι οι BA.4 και BA.5 «έχουν τη δυναμική να οδηγήσουν σε νέο κύμα λοιμώξεων» καθώς έχουν αυξημένη ικανότητα διαφυγής από τη φυσική ανοσία.
Ωστόσο η μελέτη εκτιμά ότι τα νέα στελέχη δεν φαίνεται να προκαλούν σοβαρότερη νόσο και πως δεν αναμένεται μεγάλο πανδημικό κύμα προσεχώς.
Στην Ελλάδα επικρατεί πάντως αυτή την περίοδο η υποπαραλλαγή BA.2, η οποία ανιχνεύθηκε στο 95% των δειγμάτων που εξετάστηκαν από το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης το διάστημα 7 Απριλίου – 5 Μαΐου. Μόλις μια εβδομάδα νωρίτερα το ποσοστό ήταν 79%, αναφέρει ο ΕΟΔΥ στην τελευταία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης.
Την Πέμπτη τα κρούσματα στην Ελλάδα πλησίασαν τις 4.000, αριθμός διόλου ευκαταφρόνητος. Και οι νεκροί τους 23, δηλαδή πάνω από 600 κάθε μήνα. Είναι αριθμός εφιαλτικός, ίσως όχι τόσο όσο οι μέρες εκείνες με τους 100 και πλέον, αλλά είναι εφιαλτικός.
Οσους η γρίπη
Σε ένα μήνα, κατά τον οποίο η πανδημία εξασθενεί, χάνονται τόσοι όσοι χάνονταν από τη γρίπη σε έξι χρόνια. Ομως το φετινό καλοκαίρι πρέπει να είναι διαφορετικό και θα είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα καθώς από 1η Ιουνίου μπαίνει οριστικό τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους.
Παρ’ όλα αυτά, τόσο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όσο και η επιστημονική κοινότητα επαναλαμβάνουν πως η άρση δεν είναι… υποχρεωτική, συνιστώντας σε ευάλωτα άτομα να εκτιμούν τον κίνδυνο, προφυλάσσοντας αναλόγως τον εαυτό τους.
Η μάσκα
Η μάσκα καταργείται και στα αεροπλάνα αλλά και στις υπεραστικές συγκοινωνίες όπου υπάρχει αριθμημένη θέση, όπως τα τρένα και τα ΚΤΕΛ. Αντιθέτως, παραμένει υποχρεωτική σε νοσοκομεία, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και άλλες δομές Υγείας. Αντίστοιχα, οι επιβάτες που χρησιμοποιούν αστικές συγκοινωνίες θα συνεχίσουν να κάνουν χρήση της λόγω συγχρωτισμού.
Η κατάργηση του μέτρου έχει χρονική ισχύ έως τις 15 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα επαναξιολογηθεί η επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Εν τω μεταξύ, την ερχόμενη εβδομάδα η Επιτροπή θα εξετάσει τα δεδομένα και συνεπακόλουθα θα εισηγηθεί τι πρέπει να εφαρμοστεί σε εκπαιδευτικές μονάδες και πλοία.
Και ενώ με αυτές τις τελευταίες λεπτομέρειες ο κόσμος αρχίζει να προγραμματίζει τις καλοκαιρινές του διακοπές, οι γιατροί χτυπούν καμπανάκι για όσους νόσησαν τους περασμένους μήνες από τον ιό.
Ελεγχος καρδιάς
Η καρδιά, αυτό το τόσο ζωτικό όργανο, μπορεί να έχει πληγεί από τη νόσο. Και η βλάβη να φανεί αργότερα. Γι’ αυτό, απαραίτητος είναι ο καρδιολογικός έλεγχος ειδικά σε όσους νόσησαν βαριά, υπήρχαν σημεία καρδιαγγειακών επιπλοκών, αλλά και σε όσους αθλούνται συστηματικά, όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, καθηγητής Καρδιολογίας, Γ’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική, Νοσοκομείο «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» Γεράσιμος Σιάσος.
Οι αναρρώσαντες από COVID-19 οφείλουν να επανέλθουν στο προ της λοίμωξης επίπεδο καθημερινής ζωής και δραστηριοτήτων και για να το επιτύχουν αυτό με ασφάλεια, οφείλουν σε αρκετές περιπτώσεις να προβούν σε καρδιολογικό έλεγχο για να αποφύγουν πιθανές καρδιαγγειακές επιπλοκές, σημειώνει ο κ. Σιάσος.
Σύμφωνα με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία σε ασθενείς μετά από COVID-19 κρίνεται απαραίτητη η διενέργεια κάποιων βασικών και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και πιο εξειδικευμένων εξετάσεων επί κλινικών ενδείξεων.
Οι προτεινόμενες εξετάσεις που δύναται να ζητηθούν μέσα στον 1ο μήνα της ανάρρωσης από COVID-19, αναλόγως κλινικής υποψίας είναι: Ηλεκτροκαρδιογράφημα, ακτινογραφία θώρακος, δοκιμασία κόπωσης/ δυναμική υπερηχοκαρδιογραφία, υπερηχοκαρδιογράφημα, holter Ρυθμού, γενική αίματος, σάκχαρο και γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη, ουρία, κρεατινίνη, D Dimers, Troponin I/T, NΤ-proBNP, hsCRP.
Διαβάστε επίσης: Σοβαρές πιέσεις και οικονομικές απώλειες από long covid στους εργαζομένους
Διαβάστε επίσης: Πανδημία: Ο κόσμος δεν είναι καλύτερα προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει μια νέα έστω κι αν είχαμε αυτή της Covid-19
https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
Ληστεία σε καφετέρια της Ν. Ιωνίας- Όσα είπε ο ιδιοκτήτης στο ASTRA
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
‘Βόμβα’: Μπαίνει στο Survivor ο Γιώργος Αγγελόπουλος (Ντάνος)
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Σκιάθος: Συνελήφθη στο αεροδρόμιο με πιστόλια και φυσίγγια
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Στο πένθος η 111 Πτέρυγα Μάχης: Έφυγε 47χρονος μοίραρχος
-
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ4 ημέρες ago
Στοίχημα: Με την ποιότητα και την έδρα της Χάντερσφιλντ
-
ΘΕΣΣΑΛΙΑ5 ημέρες ago
Το «λευκό βέλος» πέρασε από τη Λάρισα το πρωί της Κυριακής – Δυόμιση ώρες από Αθήνα – Bίντεο & φωτογραφίες –
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Θλίψη για τον θάνατο του Δημήτρη Παυλίδη από Βόλο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Ο Αχιλλέας Μπέος στη Σκιάθο