Connect with us

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Όχημα «καρφώθηκε» σε δέντρο στην Αλόννησο

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην περιφερειακή οδό Πατητηριού Γέρακα στο ύψος του γηπέδου Αλοννήσου, στη διασταύρωση προς Μηλιά. Αυτοκίνητο που οδηγούσε νεαρή γυναίκα ξέφυγε της πορείας του ντελαπάρισε και σφηνώθηκε ανάμεσα σε δύο δέντρα γυρισμένο ανάποδα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η νεαρή γυναίκα τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο περιφερειακό ιατρείο με ασθενοφόρο, η κατάσταση της κρίθηκε ότι χρήζει άμεσης διακομιδής.

Η διακομιδή έγινε στις 10:30π.μ με ελικόπτερο super pouma λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης και των καιρικών συνθηκών.

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Συμβόλαιο αγοραπωλησίας ακινήτου: Ποια προβλήματα προκύπτουν και πώς θα λυθούν

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Συμβόλαιο αγοραπωλησίας ακινήτου: Ποια προβλήματα προκύπτουν και πώς θα λυθούν -Τι λένε οι συμβολαιογράφοι

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Χρονοβόρα είναι η διαδικασία για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή ενός συμβολαίου αγοραπωλησίας ακινήτου στο αρμόδιο υποθηκοφυλακείο ή κτηματολογικό γραφείο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Καθημερινή”, για να ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία απαιτούνται από 10 ημέρες μέχρι και 30 μήνες και παραθέτει παρακάτω σχετικά παραδείγματα:

Στην περιοχή του Αμαρουσίου οι χρόνοι είναι πολύ γρήγοροι (μόλις 10 ημέρες), στο κέντρο της Αθήνας (υποθηκοφυλακείο Αθηνών) απαιτούνται περίπου 4 μήνες, ενώ στου Ζωγράφου υπάρχουν αναφορές για χρόνο της τάξεως των 2,5 ετών, σύμφωνα με συμβολαιογράφους. Όπως αναφέρουν φορείς της αγοράς ακινήτων πρόκειται για ένα χρόνιο «αγκάθι» στη λειτουργία της κτηματαγοράς, το οποίο γεννάει πολύ σοβαρά προβλήματα στις αγοραπωλησίες, ιδίως αν αυτές γίνονται με τραπεζικό δανεισμό.

«Για την έγκριση χορήγησης στεγαστικού δανείου η τράπεζα ζητεί το αντίστοιχο πιστοποιητικό από το αρμόδιο κτηματολογικό γραφείο ή υποθηκοφυλακείο. Ποιος πωλητής όμως μπορεί να περιμένει μήνες ή ακόμα και πάνω από 1 χρόνο προκειμένου να μπορέσει ο αγοραστής να λάβει στεγαστικό δάνειο και να ολοκληρώσει την αγορά ακινήτου;», αναρωτιέται η αντιπρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Λένα Κοντογεώργου.

Οι χρόνοι που χρειάζονται για να ολοκληρωθεί μια αγοραπωλησία (μέσω της μεταγραφής του συμβολαίου) ποικίλλουν από περιοχή σε περιοχή και ανάλογα με το καθεστώς λειτουργίας του εκάστοτε γραφείου, αν δηλαδή εξακολουθεί να λειτουργεί ως υποθηκοφυλακείο, αν βρίσκεται στο στάδιο της μετάβασής του σε κτηματολογικό γραφείο ή αν αυτό έχει ολοκληρωθεί.

Κατά μέσον όρο στην Αττική οι συμβολαιογράφοι εκτιμούν ότι απαιτούνται περίπου 6 μήνες για να περιέλθει ο τίτλος ιδιοκτησίας στον νέο κάτοχο του ακινήτου. Μέχρι τότε αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να εξοφλήσει τον πωλητή (εφόσον επιδιώκει να δανειοδοτηθεί) και ασφαλώς δεν έχει διασφαλίσει πλήρως τα δικαιώματά του επί του ακινήτου, παρότι καλείται φυσικά να φορολογηθεί γι’ αυτό μέσω του ΕΝΦΙΑ και όλων των άλλων επιβαρύνσεων που συνοδεύουν την κατοχή και συντήρηση, π.χ. μιας κατοικίας.

Αύξηση όγκου πράξεων

Ακόμα ένας παράγοντας που γεννάει παροδικές καθυστερήσεις έγκειται και στον όγκο των πράξεων που διενεργούνται στην αγορά. Για παράδειγμα, το εφετινό καλοκαίρι ήταν ένα από τα πιο δυναμικά των τελευταίων ετών, καθώς υπήρξε μεγάλος όγκος αγοραπωλησιών, που εκ των πραγμάτων άσκησε σημαντική πίεση στα υποθηκοφυλακεία και τα κτηματολογικά γραφεία.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που οφείλεται στο γεγονός ότι τα 400 υποθηκοφυλακεία της χώρας μετατρέπονται σταδιακά σε κτηματολογικά γραφεία του Εθνικού Κτηματολογίου και ταυτόχρονα ψηφιοποιούνται πλήρως, περνώντας στην αρμοδιότητα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αντί του υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η διαδικασία αυτή οδήγησε σε σημαντική υποστελέχωση πολλών γραφείων, καθώς οι υπάλληλοι επέλεξαν να αποχωρήσουν και να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του υπ. Δικαιοσύνης, ενώ και στα νέα κτηματολογικά γραφεία προέκυψαν «αρρυθμίες», καθώς σε αρκετές περιπτώσεις συγχωνεύθηκαν σε ένα γραφείο υποθηκοφυλακεία από τρεις διαφορετικές περιοχές.

Ποια προβλήματα προκύπτουν και πώς θα λυθούν

Σύμφωνα με την κ. Κοντογεώργου, αυτή η διαδικασία, παρότι οδεύει προς ολοκλήρωση, δεν σημαίνει ότι θα εξαλείψει πλήρως τα προβλήματα. «Διαπιστώνουμε ότι χρειάζονται ακόμα αρκετές τεχνικές βελτιώσεις στον τρόπο λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας καταχώρισης των συμβολαίων, καθώς απορρίπτονται συμβόλαια για ασήμαντους λόγους. Για παράδειγμα ένα συμβόλαιο μπορεί να απορριφθεί για ορθογραφικά λάθη ελάσσονος σημασίας όπως ένα διπλό “λ” στο μικρό όνομα, που υπάρχει στην ταυτότητα και δεν υπάρχει συμβόλαιο».

Παράλληλα η πλατφόρμα παραμένει μη λειτουργική για αρκετές ώρες την ημέρα δεσμεύοντας το συμβόλαιο να αναμένει μέχρις ότου επαναλειτουργήσει προκειμένου να μη χάσει τη σειρά του. Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους οι συμβολαιογράφοι έχουν ζητήσει την παράταση κατά 6 μήνες της υποχρεωτικής καταχώρισης όλων των συμβολαίων με ψηφιακό τρόπο, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις.

Όσο για το Υποθηκοφυλακείο Ζωγράφου, η λύση φαίνεται πως θα είναι η ενοποίησή του με το Υποθηκοφυλακείο Αθηνών, το οποίο με τη σειρά του φέρεται να προορίζεται για την έναρξη λειτουργίας του ως κτηματολογικού γραφείου, αρχής γενομένης από τον προσεχή Μάρτιο του 2023. Με αυτό τον τρόπο εκτιμάται ότι θα μειωθούν οι απαιτούμενοι χρόνοι.

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Ελεύθερη η 42 χρονη που εισέβαλε με μαχαίρι σε σχολείο στο Βόλο

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ελεύθερη αφέθηκε το βράδυ της Παρασκευή, η 42χρονη Αλβανικής καταγωγής που σήμερα το πρωί εισέβαλε στο 8ο Γυμνάσιο Βόλου και απειλούσε μαθητές με μαχαίρι. Νωρίτερα, είχε προηγηθεί ψυχιατρική εξέταση στη αντίστοιχη κλινική του Νοσοκομείου Βόλου και κρίθηκε από τους γιατρούς ότι δεν αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα που χρήζει νοσηλείας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Με προφορική εντολή του Εισαγγελέα Βόλου αφέθηκε ελεύθερη και σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον της για παράνομη οπλοκατοχή και για απειλή η γυναίκα ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι τόσο η ίδια όσο και ο γιος της έχουν πέσει θύματα εκφοβισμού από παρέα μαθητών του εν λόγω σχολείου

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
OIKONOMIA1 λεπτό ago

Μπρέναρντ – Fed: Σήμα για συνέχιση της αύξησης των επιτοκίων – Θα αργήσει να φανεί ο αντίκτυπος της νομισματικής σύσφιγξης

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ19 λεπτά ago

Κάτοικος Βόλου ο Μιλούνοβιτς – www.ertsports.gr

OIKONOMIA21 λεπτά ago

ΚΕΠΕ: Ανοδική αναθεώρηση για το ΑΕΠ του 2022 – Στο 5,5% αντί για 4,3%

ΚΟΣΜΟΣ22 λεπτά ago

Πούτιν: Όσοι επιθυμούν αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία θα πρέπει να προσέχουν τι εύχονται

VIDEO31 λεπτά ago

Απίστευτο περιστατικό στο Αλιβέρι: Διαλύθηκε αρραβώνας on camera με αποζημίωση… 50.000 ευρώ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ38 λεπτά ago

ΠΑΕ ΑΕΚ: «Ραντεβού τη Δευτέρα στο Ναό μας»

ΚΟΣΜΟΣ41 λεπτά ago

Νέα Υόρκη: Μαχαίρωσε μέχρι θανάτου ηρωίδα των Δίδυμων Πύργων, την ώρα που έσωζε συγγενή του

VIDEO50 λεπτά ago

Βόλος: Πατέρας τα «έχωσε» στο σχολείο για το Γονέας Α’ και Γονέας Β΄ – Η εξωφρενική αντίδρασή του

ΜΠΑΣΚΕΤ56 λεπτά ago

Σλούκας: «Είμαστε πολύ περήφανοι για όσα καταφέραμε»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ57 λεπτά ago

“Εύκολο” τρίποντο για τα “λιοντάρια”

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Η τραγική ιστορία ενός 60χρονου γιατρού γράφεται κάθε μέρα στους δρόμους του Βόλου..

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Έρχεται νέο πρόγραμμα επιδότησης ηλιακών θερμοσίφωνων από 800 έως 1000 ευρώ

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες ago

Βίντεο: Της είπαν να καλύψει στο στήθος της σε εστιατόριο επειδή ήταν πολύ προκλητική

ΣΤΟΙΧΗΜΑ6 ημέρες ago

Στοίχημα: Άνετη η Ελλάδα, “καίγεται” η Κύπρος

MEDIA5 ημέρες ago

Τζούλια Αλεξανδράτου: Αυτός είναι ο πατέρας του παιδιού της (Pics)

ΣΤΟΙΧΗΜΑ7 ημέρες ago

Στοίχημα Σαββάτου: Κύπρος – Ελλάδα προγνωστικά και ανάλυση αγώνα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Έκανε ποδήλατο στον Άναυρο και κατέληξε.. στο νοσοκομείο Βόλου

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες ago

Χαμός στον «αέρα» εκπομπής: Έφυγαν οι παρουσιαστές και εκείνοι ακόμη τσακωνόντουσαν

MEDIA4 ημέρες ago

«Πόλεμος» διαρροής μηνυμάτων ανάμεσα σε Δήμητρα Αλεξανδράκη-Μάκη Τριανταφυλλόπουλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Πέθανε ο γνωστός ξενοδόχος του Βόλου Βασίλης Ταλαδιανός

Δημοφιλή