Connect with us

OIKONOMIA

OHE: Το εκρηκτικό μείγμα που απειλεί την παγκόσμια οικονομία το 2023

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Μια σειρά σοβαρών και αλληλοενισχυόμενων κραδασμών —η πανδημία COVID-19, ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι επακόλουθες επισιτιστικές και ενεργειακές κρίσεις, ο αυξανόμενος πληθωρισμός, η διόγκωση του χρέους, καθώς και η κλιματική έκτακτη ανάγκη — έπληξαν την παγκόσμια οικονομία το 2022.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σε αυτό το πλαίσιο, η παγκόσμια ανάπτυξη αναμένεται να «φρενάρει» από περίπου 3% το 2022 σε 1,9% το 2023, σημειώνοντας έναν από τους χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης των τελευταίων δεκαετιών, σύμφωνα με την έκθεση World Economic Situation and Prospects (WESP) του ΟΗΕ που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η έκθεση παρουσιάζει μια ζοφερή και αβέβαιη οικονομική προοπτική για το εγγύς μέλλον. Η παγκόσμια ανάπτυξη προβλέπεται να αυξηθεί υποτονικά έως και κατά 2,7% το 2024, καθώς ορισμένοι από τους αντίθετους ανέμους θα αρχίσουν να υποχωρούν. Ωστόσο, αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον ρυθμό της περαιτέρω νομισματικής σύσφιξης, την πορεία και τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία και την πιθανότητα περαιτέρω διαταραχών της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Οι θολές παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές απειλούν επίσης την επίτευξη των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ).

«Δεν είναι η ώρα για βραχυπρόθεσμη σκέψη ή επιθετική δημοσιονομική λιτότητα που επιδεινώνει την ανισότητα, αυξάνει τη δυστυχία και θα μπορούσε να μεταθέσει τους ΣΒΑ για ακόμα πιο μακριά. Αυτές οι πρωτόγνωρες στιγμές απαιτούν πρωτοφανή δράση», δήλωσε ο Αντόνιο Γκουτέρες, Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών.

Ζοφερές οικονομικές προοπτικές για ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες οικονομίες

Εν μέσω υψηλού πληθωρισμού, επιθετικής νομισματικής σύσφιξης και αυξημένης αβεβαιότητας, η τρέχουσα ύφεση έχει επιβραδύνει τον ρυθμό της οικονομικής ανάκαμψης από την κρίση της COVID-19, απειλώντας αρκετές χώρες — τόσο ανεπτυγμένες όσο και αναπτυσσόμενες — με προοπτικές ύφεσης το 2023.

Η αναπτυξιακή δυναμική αποδυναμώθηκε σημαντικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες ανεπτυγμένες οικονομίες το 2022, επηρεάζοντας αρνητικά την υπόλοιπη παγκόσμια οικονομία μέσω μιας σειράς καναλιών.

Η σύσφιξη των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών συνθηκών σε συνδυασμό με το ισχυρό δολάριο επιδείνωσαν τις δημοσιονομικές ευπάθειες και τις ευπάθειες του χρέους στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Πάνω από το 85% των κεντρικών τραπεζών παγκοσμίως ακολούθησαν αυστηρή νομισματική πολιτική και αύξησαν τα επιτόκια διαδοχικά από τα τέλη του 2021, για να δαμάσουν τις πληθωριστικές πιέσεις και να αποφύγουν μια ύφεση.

Ο παγκόσμιος πληθωρισμός που έφτασε σε υψηλό πολλών δεκαετιών περίπου 9% το 2022 προβλέπεται να υποχωρήσει, αλλά θα παραμείνει υψηλός στο 6,5% το 2023.

Ασθενέστερη ανάκαμψη της εργασίας και αυξανόμενη φτώχεια

Οι περισσότερες αναπτυσσόμενες χώρες έχουν δει μια πιο αργή ανάκαμψη της απασχόλησης το 2022 και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν σημαντική χαλάρωση στην αγορά εργασίας. Οι δυσανάλογες απώλειες στην απασχόληση των γυναικών κατά την αρχική φάση της πανδημίας δεν έχουν αντιστραφεί πλήρως.

Σύμφωνα με την έκθεση, η βραδύτερη ανάπτυξη, σε συνδυασμό με τον αυξημένο πληθωρισμό και την αυξανόμενη ευπάθεια του χρέους, απειλεί να καθυστερήσει περαιτέρω τα σκληρά επιτεύγματα στη βιώσιμη ανάπτυξη, εμβαθύνοντας τις ήδη αρνητικές επιπτώσεις των τρεχουσών κρίσεων.

Ήδη το 2022, ο αριθμός των ατόμων που αντιμετωπίζουν οξεία επισιτιστική ανασφάλεια είχε υπερδιπλασιαστεί σε σύγκριση με το 2019, φτάνοντας σχεδόν τα 350 εκατομμύρια. Μια παρατεταμένη περίοδος οικονομικής αδυναμίας και αργής αύξησης του εισοδήματος όχι μόνο θα παρεμπόδιζε την εξάλειψη της φτώχειας, αλλά θα περιόριζε επίσης την ικανότητα των χωρών να επενδύσουν στους ΣΒΑ ευρύτερα.

«Οι τρέχουσες κρίσεις πλήττουν τους πιο ευάλωτους πιο σκληρά – συχνά χωρίς δικό τους λάθος. Η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να εντείνει τις κοινές προσπάθειες για να αποτρέψει τον ανθρώπινο πόνο και να υποστηρίξει ένα χωρίς αποκλεισμούς και βιώσιμο μέλλον για όλους», δήλωσε ο Li Junhua, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών για Οικονομικές και Κοινωνικές Υποθέσεις.

Η ισχυρότερη διεθνής συνεργασία είναι επιτακτική

Η έκθεση καλεί τις κυβερνήσεις να αποφύγουν τη δημοσιονομική λιτότητα που θα πνίξει την ανάπτυξη και θα επηρεάσει δυσανάλογα τις πιο ευάλωτες ομάδες, θα επηρεάσει την πρόοδο στην ισότητα των φύλων και θα παρεμπόδιζε τις αναπτυξιακές προοπτικές μεταξύ των γενεών.

Συνιστά ανακατανομή και επαναπροτεραιοποίηση των δημοσίων δαπανών μέσω άμεσων παρεμβάσεων πολιτικής που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα τονώσουν την ανάπτυξη.

Αυτό θα απαιτήσει ενίσχυση των συστημάτων κοινωνικής προστασίας, εξασφάλιση συνεχούς στήριξης μέσω στοχευμένων και προσωρινών επιδοτήσεων, μεταφορών μετρητών και εκπτώσεων στους λογαριασμούς κοινής ωφελείας, που μπορούν να συμπληρωθούν με μειώσεις στους φόρους κατανάλωσης ή στους τελωνειακούς δασμούς.

Οι στρατηγικές δημόσιες επενδύσεις στην εκπαίδευση, την υγεία, τις ψηφιακές υποδομές, τις νέες τεχνολογίες και τον μετριασμό και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή μπορούν να προσφέρουν μεγάλες κοινωνικές αποδόσεις, να επιταχύνουν την αύξηση της παραγωγικότητας και να ενισχύσουν την ανθεκτικότητα σε οικονομικούς, κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς κραδασμούς.

Οι πρόσθετες χρηματοδοτικές ανάγκες ΣΒΑ  στις αναπτυσσόμενες χώρες ποικίλλουν ανάλογα με την πηγή, αλλά εκτιμάται ότι ανέρχονται σε μερικά τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Πηγή: ΟΤ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

OIKONOMIA

Κρασί: Χύμα διακινείται το 50% των ποσοτήτων στην Ελλάδα

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Εκτινάχθηκε η εγχώρια κατανάλωση οίνου στα προ της πανδημίας επίπεδα, με τη συμμετοχή ωστόσο του χύμα κρασιού (μη τυποποιημένου ή σε ασκό – bag-in-a-box) στο σύνολο της ελληνικής αγοράς να εκτιμάται σε 50% περίπου, ενώ σημαντική αύξηση παρουσίασε η αγορά κρασιών για κατανάλωση στο σπίτι τη διετία 2020-2021.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Με βάση τα στοιχεία της κλαδικής μελέτης για την «Οινοποιία», που εκπόνησε η ΣΤΟΧΑΣΙΣ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων ΑΕ, στο πλαίσιο της σειράς μελετών αγοράς που φέρουν τη διακριτική ονομασία «Κλαδικές Στοχεύσεις» η εγχώρια κατανάλωση οίνου παρουσίασε σημαντική αύξηση 41,3% την αμπελοοινική περίοδο 2021/22 σε σχέση με την περίοδο 2020/21, «προσεγγίζοντας» τα επίπεδα της περιόδου 2013/2014.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Όπως αναφέρει ο κ. Β. Ρεγκούζας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΟΧΑΣΙΣ, η πανδημία του Covid-19 είχε επηρεάσει αρνητικά το «κανάλι» HO.RE.CA. και είχε οδηγήσει σε αύξηση των αποθεμάτων οίνου και σε μέτρα απόσυρσης των αποθεμάτων.

Η μείωση των αποθεμάτων το 2021/22 και η ομαλοποίηση της αγοράς σηματοδότησε την αύξηση της κατανάλωσης οίνων στα προ της πανδημίας επίπεδα. Επισημαίνεται ότι ο Μέσος Ετήσιος Ρυθμός Μεταβολής (ΜΕΡΜ) της εγχώριας κατανάλωσης οίνου τη χρονική περίοδο 2013/14-2021/22 διαμορφώθηκε οριακά αρνητικός (-0,7%).

Η συμμετοχή του χύμα κρασιού (μη τυποποιημένου ή σε ασκό – bag-in-a-box) στο σύνολο της εγχώριας αγοράς εκτιμάται σε 50% περίπου, ενώ σημαντική αύξηση παρουσίασε η αγορά κρασιών για κατανάλωση στο σπίτι τη διετία 2020-2021.

Στη 2η θέση της ΕΕ

Οι πολυάριθμες οινοποιήσιμες γηγενείς ποικιλίες αμπέλου της Ελλάδας καθιστούν τη χώρα μία από τις πλέον «πολυποικιλιακές» οινοπαραγωγικά, συντελώντας στη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητα των ελληνικών κρασιών.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα για το 2022 κατέχει το 26% των εγκεκριμένων κρασιών ΠΓΕ στην ΕΕ-27 και κατατάσσεται στη δεύτερη θέση, ενώ το αντίστοιχο μερίδιο στα κρασιά ΠΟΠ είναι 3% και κατατάσσεται στην έκτη θέση.

Σχεδόν διπλάσια EBITDA

Όσον αφορά στη χρηματοοικονομική ανάλυση του κλάδου, σύμφωνα με την υπεύθυνη των κλαδικών μελετών κυρία Κατερίνα Ματσούκα, προκύπτει ότι το EBITDA, ως ποσοστό επί των πωλήσεων του κλάδου σχεδόν διπλασιάστηκε το 2021 σε σχέση με το 2012 και διαμορφώθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Επιπρόσθετα, η τιμή του δείκτη κάλυψης χρηματοοικονομικών δαπανών παρουσίασε σημαντική αύξηση το 2021. Ωστόσο, ο κλάδος παραμένει «ευπρόσβλητος» σε πιθανές μεταβολές του οικονομικού περιβάλλοντος, λόγω της «ιδιομορφίας» του.

Σημειώνεται ότι η μεγαλύτερη αύξηση των πωλήσεων, σε σχέση με την αύξηση του κόστους πωλήσεων το 2021 σε σχέση με το 2020, είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των λειτουργικών κερδών και κατ’ επέκταση την εμφάνιση καθαρών κερδών την ίδια περίοδο. Το γεγονός αυτό «αποτυπώνεται» στους χρηματοοικονομικούς δείκτες αποδοτικότητας ιδίων και απασχολουμένων κεφαλαίων.

Επιπρόσθετα, διαπιστώνεται ότι 7 στις 10 μεγαλύτερες οινοποιητικές επιχειρήσεις, βάσει δημοσιευμένου κύκλου εργασιών το 2021, ξεπερνούν το μέσο όρο του μικτού κέρδους (%) του συνόλου των εξεταζόμενων επιχειρήσεων του κλάδου, ενώ 6 στις 10 μεγαλύτερες οινοποιητικές επιχειρήσεις ξεπερνούν το μέσο όρο του EBITDA (%) του συνόλου των εξεταζόμενων επιχειρήσεων. Τέλος, 5 στις 10 μεγαλύτερες οινοποιητικές επιχειρήσεις συνδυάζουν EBITDA (%) και συνολική δανειακή επιβάρυνση (%), σε επίπεδα καλύτερα από το μέσο όρο του συνόλου των εξεταζόμενων επιχειρήσεων για το 2021.

Τέλος, όσον αφορά στην παγκόσμια κατανάλωση κρασιού, σύμφωνα με την International Organization of Vine and Wine – OIV, εκτιμάται ότι παρουσίασε μικρή αύξηση (0,9%) το 2021 σε σχέση με το 2020, η οποία οφείλεται στην άρση των περιορισμών, την επαναλειτουργία του καναλιού HΟ.RE.CA και τη επανεκκίνηση των κοινωνικών συγκεντρώσεων και εορτασμών που συνέβαλαν στην αύξηση της κατανάλωσης των περισσότερων χωρών παγκοσμίως.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

OIKONOMIA

Κρασί: Προ των πυλών το πρόγραμμα για τη νέα περίοδο

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Το ποσό των 92,12 εκατ. ευρώ θα διατεθεί στο τομεακό πρόγραμμα για τον οίνο, το οποίο περιλαμβάνει πέντε διακριτές παρεμβάσεις και θα τρέξει στη νέα προγραμματική περίοδο.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σύμφωνα με το Στρατηγικό Σχέδιο της νέας ΚΑΠ 2023-2027, το τομεακό πρόγραμμα οίνου στοχεύει στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων, την εγκατάσταση ποικιλιών αμπέλου με αυξημένο εμπορικό ενδιαφέρον, την εισαγωγή σύγχρονων καλλιεργητικών τεχνικών καθώς και την διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αναδιάρθρωση και μετατροπή αμπελώνων

Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην αναδιάρθρωση και μετατροπή αμπελώνων με το διαθέσιμο ποσό να ανέρχεται στα 40 εκατ. ευρώ και με δικαιούχους αμπελοκαλλιεργητές, ομάδες και οργανώσεις παραγωγών, που καλλιεργούν οινοποιήσιμες ποικιλίες και κατέχουν αμπελώνες ή άδειες αναφύτευσης ή μετεγκατάστασης.

Το πρόγραμμα καλύπτει μία ή περισσότερες για την ποικιλιακή μετατροπή των αμπελώνων, συμπεριλαμβανομένου και του επανεμβολιασμού, την μετεγκατάσταση των αμπελώνων, τις βελτιώσεις των τεχνικών διαχείρισης των αμπελώνων που συνδέονται με το στόχο του προγράμματος.

Για την παρέμβαση αυτή, που θα υλοποιηθεί για διάστημα πενταετούς διάρκειας εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν κατά μέσο όρο 562,19 εκτάρια/έτος με το ποσό στα 14.230 ευρώ/εκτάριο ανά έτος.

Επενδύσεις σε τεχνολογίες αιχμής

Η δεύτερη παρέμβαση ύψους 33,15 εκατ. ευρώ είναι των επενδύσεων των επιχειρήσεων αφορά επενδύσεις σε τεχνολογίες αιχμής, στη βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου οίνου και στο marketing των οινικών προϊόντων

Δικαιούχοι είναι οι οινοποιητικές επιχειρήσεις ή επαγγελματικές οργανώσεις, οργανώσεις οινοπαραγωγών, ενώσεις οργανώσεων οινοπαραγωγών.

Θα ενισχυθούν την περίοδο 2023 – 2027 83 επενδυτικά σχέδια, με το ποσό των 80.000 ευρώ/επενδυτικό σχέδιο.

Πρώιμη συγκομιδή

Η παρέμβαση της πρώιμης συγκομιδής ύψους 5 εκατ. ευρώ εφαρμόζεται στο σύνολο της χώρας, με στόχο την εξισορρόπηση προσφοράς και ζήτησης και την αποφυγή της ραγδαίας πτώσης των τιμών του παραγωγού.

Δικαιούχοι είναι Φυσικά ή Νομικά πρόσωπα, Ομάδες και Οργανώσεις Παραγωγών.

Στο πλαίσιο αυτής της παρέμβασης θα ενισχυθούν κατά μέσο όρο 00 εκτάρια/ έτος, με το ποσό της ενίσχυσης να ανέρχεται στα 2.500 ευρώ/εκτάριο ανά έτος.

Ειδικό μέτρο στήριξης

Ενημερωτικές εκστρατείες και συμμετοχή σε εκδηλώσεις περιλαμβάνει η παρέμβαση για την υπεύθυνη κατανάλωση οίνων και το ενωσιακό καθεστώς των προστατευόμενων ονομασιών προέλευσης και των προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων, συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Δικαιούχοι είναι επαγγελματικές οργανώσεις, οι οργανώσεις οινοποαραγωγών, οι ενώσεις οργανώσεων οινοπαραγωγών και οργανισμοί δημοσίου δικαίου

Η παρέμβαση θα υλοποιηθεί για διάστημα πενταετούς διάρκειας και εκτιμάται ότι θα επιδοτηθούν περίπου 20 δράσεις /έτος με το ποσό ενίσχυσης (κατά μέσο όρο) να ανέρχεται στις 100.000 ευρώ/ δράση ανά έτος.

Προώθηση οίνων σε Τρίτες Χώρες

Η παρέμβαση αφορά στην προώθηση οίνων σε Τρίτες Χώρες με στόχο την διείσδυση σε νέες αγορές τρίτων χωρών για τις οποίες υπάρχουν ευκαιρίες εξαγωγής, την βελτίωση της εικόνας των ελληνικών οίνων, μέσω της ενημέρωσης για τη διαφορετικότητα τους και τα ιδιαίτερα  ποιοτικά χαρακτηριστικά τους και η ενίσχυση της  ανταγωνιστικότητάς τους έναντι των αντίστοιχων προϊόντων τρίτων χωρών.

Επίσης, στοχεύει στην επανατοποθέτηση των ελληνικών οίνων σε υψηλότερα  τμήματα των αγορών που αφορούν ιδίως σε καταναλωτές με  υψηλή αγοραστική δύναμη, στην αύξηση της μέσης τιμής ανά λίτρο των εξαγόμενων οίνων καθώς και στην αύξηση σε όγκο και αξία των Ελληνικών εξαγωγών οίνου σε  επιλεγείσες χώρες.

Το διαθέσιμο ποσό για την ενίσχυση της παρέμβασης ανέρχεται σε 27 εκατ. ευρώ και εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν 34 δράσεις/έτος, με το ποσό να ανέρχεται στα  160.000 ευρώ/δράση ανά έτος.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
LIFESTYLE5 ημέρες ago

«Λες ”πόσο χρόνο έχω; Μπορεί να είναι ένα Πάσχα”» – Ραγίζει καρδιές η Μπακογιάννη για την υγεία της

MEDIA6 ημέρες ago

«Μεγάλη Εικόνα» με τη Νίκη Λυμπεράκη: καλεσμένος ο ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στις 00:10

LIFESTYLE7 ημέρες ago

Στα προηγούμενα Survivor έκαναν όργια… όλων των ειδών στο νοσοκομείο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Βόλος: Εξαφανίστηκαν μέσα στη νύχτα η 23χρονη και η οικογένειά της μετά το επεισόδιο με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού – Όλα όσα υποστηρίζει ο 45χρονος

ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες ago

Τσικνοπέμπτη: Πότε θα τσικνήσουμε και πότε πέφτει η Καθαρά Δευτέρα

LIFESTYLE5 ημέρες ago

Πάολα: Το μήνυμα της τραγουδίστριας μέσα από το νοσοκομείο

LIFESTYLE5 ημέρες ago

Πάμελα Άντερσον – Η σύζυγος του Τόμι Λι αντεπιτίθεται: «Δεν θα νοιαζόσουν, αν πέθαινα»

LIFESTYLE5 ημέρες ago

Παραμένουν στον Άγιο Δομίνικο η Κατερίνα Δαλάκα και η Ασημίνα Χατζηανδρέου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ6 ημέρες ago

ΤΗΝΟΣ : ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ -ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΤΑΣ ΣΤΟ ΚΤΙΚΑΔΟ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Πέθανε ξαφνικά 53χρονος απόστρατος της Αεροπορίας στη Νέα Αγχίαλο

Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή