Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι αποφάσεις του Μαΐου στρώνουν τον δρόμο προς τις κάλπες – Τα «μηνύματα» Μητσοτάκη

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Με την εσπευσμένη, κατά λίγες ημέρες, ανακοίνωση της δεύτερης αύξησης του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ανεβάζει ταχύτητα», σε μια προσπάθεια ανάσχεσης της κυβερνητικής φθοράς, υπό την πίεση του κύματος ακρίβειας και της κοινωνικής της επίπτωσης.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αύξηση μισθών, μείωση της ανεργίας

Κατά πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός αγνόησε τις μετριοπαθέστερες εισηγήσεις και αποφάσισε τη μηνιαία αύξηση κατά 50 ευρώ, στο επίπεδο των 713 ευρώ. Οπως τονίστηκε από τον ίδιο και διαμηνύεται από το Μέγαρο Μαξίμου, πρόκειται για μια παρέμβαση η οποία αγγίζει τα απώτατα όρια της οικονομίας. Κρίθηκε ωστόσο ότι η συνολική αυτή αύξηση κατά 9,7% σε ετήσια βάση διαφυλάσσει την ισορροπία και δεν θα λειτουργήσει ως αντικίνητρο προσλήψεων εκ μέρους των επιχειρήσεων. Αλλωστε, η μείωση της ανεργίας στα τρία χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ είναι ένα από τα «χαρτιά» στα οποία επενδύει πολιτικά ο Πρωθυπουργός, ενώ παράλληλα παροτρύνει τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Υπό αυτό το πρίσμα, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην επισήμανση που περιέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του, το απόγευμα της Πέμπτης: «Η αλήθεια είναι, όμως, ότι οι επιχειρήσεις έχουν στηριχθεί πολύ από την κυβέρνηση. Με λιγότερους φόρους και εισφορές. Με ρευστότητα μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Αλλά και με τις πρόσφατες επιδοτήσεις για την κάλυψη του ενεργειακού κόστους».

Λιγότερες εισφορές, σχέδιο για το ρεύμα

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Μαΐου είναι η πρώτη σε μία σειρά παρεμβάσεις του προσεχούς διαστήματος, με τις οποίες η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να διαμορφώσει το προεκλογικό περιβάλλον και να καλλιεργήσει νέες προσδοκίες. Οικονομικοί αναλυτές σημειώνουν την ίδια στιγμή ότι οι μισθολογικές αυξήσεις πιθανώς θα αποδειχθούν καθοριστικής σημασίας παράμετρος, καθώς θα έχουν πολλαπλή και μακροχρόνια θετική επίδραση, ειδικώς στην περίπτωση κατά την οποία θα αποκλιμακωθούν οι πληθωριστικές πιέσεις. Ως προς αυτά, το κυβερνητικό επιτελείο προετοιμάζεται για μια σειρά νέων παρεμβάσεων μέσα στον Μάιο, ο οποίος υπό αυτή την έννοια περιγράφεται ως μήνας-ορόσημο.

Οι παρεμβάσεις αυτές περιλαμβάνουν τη συνδυαστική υλοποίηση της περαιτέρω μείωσης των εισφορών τις επόμενες εβδομάδες (με ισχύ από την 1η Ιουνίου) και – κυρίως – την εξέταση των παραμέτρων για το εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης των εκρηκτικών αυξήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα. Η σχετική επεξεργασία των σεναρίων αναμένεται να ολοκληρωθεί τις προσεχείς ημέρες, προκειμένου τα μέτρα να ανακοινωθούν και να ισχύσουν άμεσα, εφόσον κατά τα αναμενόμενα δεν υπάρξει μια συντονισμένη και αποτελεσματική ευρωπαϊκή παρέμβαση, στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στα τέλη του ερχόμενου μήνα.

Η αυτοδυναμία παραμένει βασική επιδίωξη

Στο πολιτικό πεδίο, ακόμα και κυβερνητικές πηγές ομολογούν ότι το πλέγμα των παρεμβάσεων στο πεδίο της εργασίας είναι το πρώτο βήμα για τη διαμόρφωση του προεκλογικού περιβάλλοντος. Εχοντας υπόψη τα στοιχεία των τελευταίων μετρήσεων και εν αναμονή της δημοσιοποίησης των επόμενων ερευνών κοινής γνώμης μετά το Πάσχα, οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού αξιολογούν την αντοχή της κυβέρνησης, παρά την αισθητή φθορά και μελετούν τις στρατηγικές επιλογές. Στον απόηχο του θορυβώδους συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και εν όψει της αντίστοιχης διαδικασίας του ΚΙΝΑΛ, κυβερνητικά στελέχη επιμένουν ότι από κανένα κόμμα δεν διατυπώνεται αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση.Για τη μεν αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρουν ότι η εσωκομματική διαδικασία του προηγούμενου Σαββατοκύριακου εξελίχθηκε σε ένα «πολιτικό Jurassic Park», στο οποίο ο Αλέξης Τσίπρας επιδίωξε την εσωτερική εκκαθάριση, με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα μιας ορατής εκλογικής ήττας. Για το δε ΚΙΝΑΛ-ΠαΣοΚ, λένε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν απαντά στο θέμα της διακυβέρνησης και επιμένει να δηλώνει τι δεν θέλει και όχι τι είναι αυτό που επιδιώκει.Υπό αυτή τη συνθήκη, αποδεικνύεται ότι οι πρόσφατες αναφορές του Πρωθυπουργού στα ενδεχόμενα μετεκλογικών συνεργασιών ήταν μια τακτική κίνηση, η οποία φανέρωσε τις διαθέσεις των άλλων πολιτικών δυνάμεων και έδειξε ότι η στρατηγική επιλογή της αυτοδυναμίας στη δεύτερη κάλπη παραμένει το βασικό σενάριο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υψηλές προσδοκίες στο συνέδριο της ΝΔ

Ο Μάιος θεωρείται καθοριστικός και από πολιτικής απόψεως, καθώς το επιτελείο της ΝΔ και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός προετοιμάζονται για το συνέδριο του κόμματος, κατά το διάστημα 6-8 του μηνός.

Κομματικές πηγές μεταφέρουν την αίσθηση ότι η εναρκτήρια ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα έχει βαρύ πολιτικό περιεχόμενο και θα περιγράφει το στίγμα, τις προτεραιότητες και τους στρατηγικούς στόχους στην πορεία προς τις εκλογές. Κατά πληροφορίες, κεντρικός άξονας θα είναι η έμπρακτη στήριξη προς τους πολίτες αλλά και μια συνολική πολιτική τοποθέτηση, η οποία θα συμπεριλαμβάνει και τα δεδομένα της περιόδου που προηγήθηκε.

Με βάση αυτά, αναμένεται ότι ο Πρωθυπουργός θα δώσει έμφαση σε δύο στοιχεία: α) στην αναγκαιότητα ουσιαστικής κρατικής παρέμβασης στις αγορές και β) στη χάραξη ενός πλέγματος πολιτικής, με το βλέμμα στραμμένο στις ηλικιακές ομάδες 20-40, πιθανώς και με εξαγγελίες οι οποίες θα συνδυαστούν με τις αυξήσεις στους μισθούς, όπως τα μέτρα για τη στέγαση, τις επιδοτήσεις ενοικίων κ.ά. Κατά τα όσα σημειώνουν κυβερνητικές και κομματικές πηγές, στο συνέδριο αναμένεται να γίνει μια συνολική αποτίμηση όσων προεκλογικών δεσμεύσεων έχουν υλοποιηθεί και μια αναλυτική παρουσίαση των παρεμβάσεων για κάθε κοινωνική ομάδα.

Υπό αυτό το πρίσμα, προεξοφλείται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιδιώξει τη διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου πολιτικών προσδοκιών για το διάστημα έως τις εκλογές και με το βλέμμα στο διάστημα που θα ακολουθήσει.

Συνεργάτες του αναφέρουν ότι κεντρικό στοιχείο σε αυτή την επιδίωξη θα είναι το επιχείρημα πως το κυβερνητικό σχέδιο έχει υλοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό, όμως για την ολοκλήρωσή του απαιτείται η ανανέωση της εντολής διακυβέρνησης για μία ακόμα τετραετία.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΒΗΜΑ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ερντογάν στέλνει ερευνητικό πλοίο στην καρδιά του Αιγαίου

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Με ευθεία αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, ο υδρογραφικός σταθμός της Τουρκίας εξέδωσε παράνομη Navtex με την οποία στέλνει το ερευνητικό σκάφος Γιουνούζ στην καρδιά του Αιγαίου.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σύμφωνα με τη ναυτική οδηγία, το σκάφος θα σταλεί την Τετάρτη και την Πέμπτη σε τέσσερα σημεία, σε μια περιοχή ανάμεσα στον Αη Στράτη, τη Λήμνο, τη Λέσβο και τη Χίο.

Πρόκειται για μια ακόμη κίνηση της Τουρκίας που ανεβάζει το θερμόμετρο στο Αιγαίο, με αναλυτές να εκφράζουν την έκδηλη ανησυχία τους για τις επόμενες κινήσεις της Αγκυρας. Το πεδίο της έντασης, δε, δεν περιορίζεται στα ελληνικά νερά, καθώς αυξάνονται και οι πιέσεις στον Έβρο με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ετοιμάζει ίσως -όπως όλα δείχνουν- νέα μεταναστευτική κρίση.

Με στρατηγική ψυχραιμία απαντά η Αθήνα

Στην Αθήνα μπαίνουν στο τραπέζι όλες οι πιθανές κινήσεις της Τουρκίας που θα δημιουργήσουν ένα θερμό καλοκαίρι στο Αιγαίο, με τη ρητορική του τούρκου προέδρου να θυμίζει πληγωμένο θηρίο μετά την συνάντηση Μπάιντεν – Μητσοτάκη.

«Η Αθήνα δεν θα πέσει στην παγίδα της όξυνσης που προσπαθεί να επιβάλλει η Τουρκία, εμείς αποφασίζουμε αν πρέπει να οξύνουμε την κατάσταση» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, μάλιστα, ενισχύει τις αμυντικές της συμφωνίες. Σήμερα έφτασε εκτάκτως στην Αθήνα κλιμάκιο από το αμερικανικό Πεντάγωνο προκειμένου να ξεκινήσουν συνομιλίες σχετικά με τα F-35.

Το κλιμάκιο θα παραμείνει στη χώρα μας τρεις ημέρες κατά τις οποίες θα συζητηθούν τόσο οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα όσο και η προμήθεια των F-35. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αθήνα ενδιαφέρεται για 20 F-35 με το τίμημα να αγγίζει τα 3,5 δισ. ευρώ.

Καθώς ο τούρκος πρόεδρος στριμώχνεται εσωτερικά, η ανησυχία είναι πως για να λύσει τα πολιτικά του αδιέξοδα μπορεί να τραβήξει το σκοινί στα άκρα. Η επίθεση από τον Αχμέτ Νταβούτογλου είναι ενδεικτική της δυσκολίας που έχει.

«Οι θέσεις που εξέφρασε ο Μητσοτάκης στις ΗΠΑ ήταν εντελώς απαράδεκτες. Είναι μια προσέγγιση που θα καταστρέψει την ειρήνη στο νησί (της Κύπρου) και θα αποσταθεροποιήσει το Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Έπρεπε φυσικά να δοθούν οι απαραίτητες απαντήσεις» έγραψε στο Twitter. Και διερωτάται: «Τι απαντήσεις έδωσε η κυβέρνηση».

Στη συνέχεια, κατηγορεί τον τούρκο πρόεδρο για καθυστερημένη αντίδραση, σημειώνοντας πως πέρασαν πέντε ημέρες από την ομιλία του έλληνα πρωθυπουργού και εγκαλεί την τουρκική κυβέρνηση για το ότι δεν έχει απαντήσει όπως θα έπρεπε, ενώ παράλληλα διερωτάται γιατί δεν κλήθηκε για εξηγήσεις ο Έλληνας πρεσβευτής στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Διορθώνει η Κομισιόν

Αντιδρώντας –έστω και σε δεύτερο χρόνο– στις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έστειλε αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία.

Σε επικοινωνία της με την «Καθημερινή», η αναπληρώτρια επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντάνα Σπινάντ τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης «είναι ο ηγέτης μίας κυβέρνησης κράτους-μέλους της Ε.Ε., τον οποίο αναγνωρίζει όλος ο κόσμος».

Η κ. Σπινάντ αναφέρθηκε στα συμπεράσματα των Συνόδων Κορυφής του Μαρτίου και του Ιουνίου του 2021, υπενθυμίζοντας ότι «αναμένεται από την Τουρκία να έχει εποικοδομητική εμπλοκή με την Ε.Ε. και τα κράτη-μέλη της και να κάνει βήματα αποκλιμάκωσης». «Θέλουμε να θυμίσουμε ότι ο σεβασμός προς τους γείτονες και οι σχέσεις καλής γειτονίας αποτελούν τη βάση για εποικοδομητική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση» κατέληξε.

Είχε προηγηθεί το… «ουδέν σχόλιο»  από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Κληθείσα να σχολιάσει το γεγονός, η εκπρόσωπος της Επιτροπής αρκέστηκε να απαντήσει ότι «σε γενικές γραμμές προωθούμε και ενθαρρύνουμε την καλή συνεργασία μεταξύ ηγετών, ειδικότερα μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας και ελπίζουμε ότι το θετικό κλίμα θα επανέλθει και θα αντικατοπτριστεί σε δηλώσεις και δράσεις στην περιοχή».

Εξάλλου, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στα Βαρώσια, εκπρόσωπος της Επιτροπής δήλωσε ότι «τις παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία». Υπενθύμισε, ότι η τουρκική κυβέρνηση, καθώς και η ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας γνωρίζουν πολύ καλά τη θέση της ΕΕ για τα Βαρώσια.

https://platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Ποιος είναι ο Ανδρέας Σπυρόπουλος που «σάρωσε» στο συνέδριο και πάει για γραμματέας

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

«Σάρωσε» στην ψηφοφορία για τη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κ. Σπυρόπουλος απέσπασε 2.258 ψήφους, δηλαδή περισσότερες από 800 πάνω από τον δεύτερο – τον απερχόμενο γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, Μανώλη Χριστοδουλάκη.

Οι περισσότεροι αποδίδουν την επιτυχία του «προεδρικού» στελέχους στο γεγονός ότι ήταν ήδη γνωστό πως ο Νίκος Ανδρουλάκης σκοπεύει να τον προτείνει για τη θέση του γραμματέα του κόμματος – και εν μέρει, είναι αλήθεια.

Ωστόσο, παρότι συνηθίζεται σε όλα τα κόμματα να βγαίνουν μπροστά και… ψηλά οι άνθρωποι των προέδρων, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος έχει «κολλήσει ένσημα» στο πολιτικό του βιογραφικό στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ.

Ποιος είναι ο 36χρονος μηχανικός

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος ανήκει στη γενιά των 40άρηδων, καθώς είναι μόλις 36 ετών. Έχει σπουδάσει μηχανολόγος-μηχανικός στην Ξάνθη και έκανε μεταπτυχιακό στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στους Ηλεκτρολόγους-Μηχανικούς. Επαγγελματικά, διατηρεί τεχνικό γραφείο μελετών μαζί με φίλο του.

Είχε «καταβολές» στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο πατέρας του, επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου, διετέλεσε γραμματέας της περιφερειακής οργάνωσης του κόμματος στην Ήπειρο.

Η γνωριμία με τον Ανδρουλάκη στην Ξάνθη

Ο 36χρονος, με καταγωγή από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας, συναντήθηκε πρώτη φορά με τον Νίκο Ανδρουλάκη το 2004 στην Ξάνθη, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.

Παρότι ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τότε αποφοιτούσε, διατήρησαν τη στενή τους φιλία, που σφυρηλατήθηκε σε βραδινές συζητήσεις, αλλά και εξορμήσεις στα διάσημα μαγαζιά της πόλης, όπως το περίφημο «Κυβερνείο».

Ο Σπυρόπουλος ήταν τότε γραμματέας της ΠΑΣΠ, ενώ το 2007-2008 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς στο Κεντρικό Συμβούλιο της οργάνωσης.

Η γοργή ανέλιξη στο ΠΑΣΟΚ

Όσοι γνωρίζουν την πολιτική πορεία του Νίκου Ανδρουλάκη, θυμούνται πολύ καθαρά ότι είχε «σαρώσει» το 2013, επί προεδρίας Ευάγγελου Βενιζέλου, όταν ήρθε πρώτος σε ψήφους για την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.

Ίσως να μην θυμούνται, όμως, ότι δεύτερος είχε εκλεγεί ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο οποίος, μάλιστα, διατήρησε τη δεύτερη θέση και το 2015, οπότε και μπήκε για πρώτη φορά στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.

Οι εξαιρετικές οργανωτικές ικανότητες που είδε στο πρόσωπο του Ανδρέα Σπυρόπουλου, οδήγησαν τον Νίκο Ανδρουλάκη να τον χρίσει επεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του το 2017 (όταν έχασε στο β’ γύρο από την Φώφη Γεννηματά), αλλά και στην τελευταία εσωκομματική αναμέτρηση απέναντι στους Γ. Παπανδρέου, Α. Λοβέρδο, Π. Χρηστίδη, Χ. Καστανίδη, Π. Γερουλάνο, οπότε εξελέγη πανηγυρικά ο Νίκος Ανδρουλάκης πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με ποσοστό κοντά στο 68%.

Σήμερα, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος – εκτός από «δεξί χέρι» του προέδρου, με γραφείο στη Χαριλάου Τρικούπη – είναι μέλος του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, θέση την οποία αναμένεται να εγκαταλείψει σε λίγες ημέρες, προκειμένου να εκλεγεί νέος γραμματέας του κόμματος.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 λεπτά ago

Ο Ερντογάν στέλνει ερευνητικό πλοίο στην καρδιά του Αιγαίου

ΕΛΛΑΔΑ7 λεπτά ago

Έλενα Πολυχρονοπούλου: Γονυπετής στην Τήνο για να εκπληρώσει το τάμα της

ΚΟΣΜΟΣ15 λεπτά ago

Μακελειό στο Τέξας: Ποιος ήταν ο 18χρονος δράστης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ25 λεπτά ago

ΠΑΣΟΚ: Ποιος είναι ο Ανδρέας Σπυρόπουλος που «σάρωσε» στο συνέδριο και πάει για γραμματέας

ΕΛΛΑΔΑ26 λεπτά ago

Φωτιά σε Τατόι – Βαρυμπόμπη: Το αποκαλυπτικό πόρισμα – Σε ποιους επιρρίπτονται ευθύνες

ΚΟΣΜΟΣ34 λεπτά ago

Τέξας: Πυροβολισμοί σε δημοτικό σχολείο – 14 μαθητές νεκροί, αρκετοί τραυματίες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ44 λεπτά ago

Νίκος Ανδρουλάκης: Η οικουμενική αντίληψη της «ταυτότητας» υποστηρίζει και δεν υπονομεύει τη Δημοκρατία

ΕΛΛΑΔΑ45 λεπτά ago

Σεισμός 4,2 βαθμών στην Αμφιλοχία

OIKONOMIA52 λεπτά ago

Κερτ Κομπέιν: Σε τιμή ρεκόρ ύψους 4,5 εκατ. δολαρίων πουλήθηκε κιθάρα του σε δημοπρασία

ΚΟΣΜΟΣ53 λεπτά ago

Ρωσία: Ο Σόιγκου ζήτησε από τον Κύριλλο να… αγιοποιηθεί Ρώσος στρατηγός του 18ου αιώνα

ληστεία
ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Ληστεία σε καφετέρια της Ν. Ιωνίας- Όσα είπε ο ιδιοκτήτης στο ASTRA

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΑΡΤΝΕΤ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ .

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι για Βολιώτες επιβάτες με το «Βέλος» μέχρι την Αθήνα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αγορά του Βόλου και στο «Βολωνάκι» για καφέ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και της Λάρισας ο θάνατος του τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Γιάννη Γκόβαρη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Θλίψη για τον θάνατο 58χρονο Βολιώτη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Θλίψη στην τοπική κοινωνία του Βόλου – Πέθανε ο σπουδαίος Βολιώτης μουσικοσυνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου

ηλικιωμένος
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Βόλος: Ηλικιωμένος κατέρρευσε στη μέση του δρόμου

Δημοφιλή