ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Οι εφορίες Βόλου και Νέας Ιωνίας κλειστές αύριο και την Παρασκευή λόγω ενοποίησης


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Από τις 14.03.2022 ενοποιείται η ΔΟΥ Νέας Ιωνίας Βόλου, Α’- Β’ τάξης, με τη ΔΟΥ Βόλου, Α’ τάξης, με την πρώτη να μεταφέρεται στη δεύτερη και να παραμένει η ΔΟΥ Βόλου.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Αυτό σημαίνει ότι στις 10, 11 και 14.03.2022 οι εν λόγω ΔΟΥ θα είναι κλειστές για το κοινό και από την Τρίτη, 15.03.2022, οι συναλλαγές των φορολογουμένων, που υπάγονται στις ΔΟΥ αυτές, θα πραγματοποιούνται στη ΔΟΥ Βόλου, που βρίσκεται στην οδό Ξενοφώντος 1.
Για τους φορολογούμενους που υπάγονται στις ανωτέρω ΔΟΥ, σύμφωνα με την αριθ. 1026510/1658/370/Α0014/19.3.2002 (Β’ 524) απόφαση του Υπουργού Οικονομικών:
● Παρατείνονται οι προθεσμίες υποβολής περιοδικών, εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ, ανακεφαλαιωτικών πινάκων ενδοκοινοτικών αποκτήσεων και παραδόσεων και δηλώσεων INTRASTAT, εφόσον ο ΑΦΜ τους τελειώνει σε ψηφίο, του οποίου η λήξη συμπίπτει με την ημέρα που οι συγκεκριμένες ΔΟΥ παρέμειναν κλειστές, μέχρι την εργάσιμη ημέρα της επαναλειτουργίας της ΔΟΥ για το κοινό. Ακολουθούν ανά εργάσιμη ημέρα οι λήξεις των προθεσμιών των φορολογουμένων που ο ΑΦΜ τους τελειώνει στα επόμενα του ανωτέρω ψηφία.
● Παρατείνονται οι προθεσμίες υποβολής όλων των άλλων δηλώσεων και καταβολής φόρων, εισφορών και τελών που λήγουν κατά την ημέρα που οι αρμόδιες για την υποβολή ΔΟΥ παρέμειναν κλειστές, μέχρι την εργάσιμη ημέρα της επαναλειτουργίας τους.
● Παρατείνεται η προθεσμία καταβολής των βεβαιωμένων χρεών στις εν λόγω ΔΟΥ, κατά την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα που αυτά γίνονται (κατά ΚΕΔΕ) ληξιπρόθεσμα μέχρι την πρώτη εργάσιμη ημέρα της επαναλειτουργίας τους.
Επιπλέον, για τους φορολογούμενους των προαναφερόμενων ΔΟΥ:
● Δεν θα είναι δυνατή η οριστικοποίηση των δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων φορολογικών ετών 2015-2020, Εισφοράς Συναλλάγματος ν.4111/2013 φορολογικού έτους 2020, καθώς και η ολοκλήρωση της εκκαθάρισης δηλώσεων Ε9 ετών 2014-2020, από την Τετάρτη 09.03.2022 ώρα 23:00 έως τη Δευτέρα 14.03.2022 ώρα 12:00.
● Η υποβολή αίτησης για ρύθμιση οφειλών των ανωτέρω ΔΟΥ καθώς και η πληρωμή των οφειλών αυτών με τη χρήση καρτών πληρωμών στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του myAADE, δεν θα είναι διαθέσιμη από την Πέμπτη 10.03.2022 ώρα 10:00 π.μ. έως τη Δευτέρα 14.03.2022 ώρα 12:00.
● Μεταβολές Μητρώου μέσω myAADE που αφορούν στις ανωτέρω ΔΟΥ δεν θα είναι δυνατές από την Πέμπτη 10.03.2022 ώρα 10:00 π.μ. έως τη Δευτέρα 14.03.2022 ώρα 12:00.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Θλίψη για τον θάνατο του 57χρονο Βολιώτη Κώστα Μπούργο


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Σταϊκούρας: Θα καλύψουμε το 70-80% της αύξησης του ρεύματος το 2ο εξάμηνο του 2022


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για την ακρίβεια και τις ενέργειες που έχει προγραμματίσει η κυβέρνηση για να ανακουφίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις μίλησε στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο κ. Σταϊκούρας απαντώντας στο αν θα υπάρξει νέα επιδότηση για τα καύσιμα, είπε ότι «είναι νωρίς για να τα συζητήσουμε αυτά. Δε θα απαντήσω για κανένα πρόσθετο μέτρο εκτός αυτών που έχουμε ανακοινώσει. Ακόμα δεν έχουν υλοποιηθεί. Τώρα φτιάχνουμε την πλατφόρμα για να επιδοτήσουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα. Μέχρι να υλοποιηθεί αυτό, μέχρι να δημιουργηθεί και πάλι δημοσιονομικός χώρος, δεν μπορώ να προσθέσω τίποτα.
Όπως έχει αποδειχτεί τα τελευταία τρία χρόνια, πρώτα σχεδιάζουμε, βρίσκουμε τους πόρους, και στη συνέχεια ανακοινώνουμε τα μέτρα. Θα δούμε ποια θα είναι η κατάσταση το επόμενο χρονικό διάστημα, εκτιμώ ότι θα δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος, και ανάλογα θα πράξουμε. Υπάρχει πρόβλημα, το πώς θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα είναι μια συζήτηση που θα κάνουμε με τον πρωθυπουργό».
«Η Ελλάδα έχει δώσει τους διπλάσιους πόρους σε σχέση με το με μέσο όρο της Ευρώπης για την ενεργειακή κρίση»
«Θα μου ήταν εξαιρετικά εύκολο να έρθω και να εισηγούμαι μειώσεις φόρων και αυξήσεις επιδομάτων. Έχω μια ευθύνη. Η τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, λέει ότι η Ελλάδα έχει δώσει μέχρι σήμερα τους διπλάσιους πόρους σε σχέση με το με μέσο όρο της Ευρώπης για να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση. Όσοι εισηγούνται με ευκολία να δώσουμε και άλλα, εισηγούνται να αυξηθεί το έλλειμά μας, υποθηκεύοντας το μέλλον της χώρας», πρόσθεσε.
Σχετικά με το αν η κυβέρνηση εξετάζει κάποια μόνιμα μέτρα στήριξης, ή αν θα συνεχίσει την επιδοματική πολιτική, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι
«Συνδυασμός θα γίνει. Κάθε φορά κάνουμε αξιολόγηση της τρέχουσας συγκυρίας, και ανάλογα με το δημοσιονομικό χώρο θα πορευόμαστε προσθέτοντας ή και εμπλουτίζοντας τα υφιστάμενα μέτρα, και θα υπάρχουν και μόνιμοι μηχανισμοί. Ένα παράδειγμα αυτού είναι ο ΕΝΦΙΑ. Αυτή την εβδομάδα οι πολίτες θα πληρώσουν την πρώτη δόση. Φέτος οι πολίτες θα πληρώσουν 380 εκατ. λιγότερα σε σχέση με τον ΕΝΦΙΑ. Αυτό είναι ένα μόνιμο μέτρο».
«Στα καύσιμα είναι προτιμητέο να μη μειώνονται οι φόροι γιατί αυτό δεν έχει κοινωνική δικαιοσύνη»
Σε ό,τι αφορά στον ειδικό φόρο κατανάλωσης, και αν υπάρχουν σκέψεις για μείωσή του, ο ίδιος εξήγησε ότι «Η επιστολή που λάβαμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όλοι οι υπουργοί Οικονομικών στην Ευρώπη, λέει ότι στα καύσιμα είναι προτιμητέο να μη μειώνονται οι φόροι γιατί αυτό δεν έχει κοινωνική δικαιοσύνη. Ειδικά όσο κρατάει η κρίση. Το βέλτιστο είναι να παίρνεις τα περισσότερα φορολογικά έσοδα που απορρέουν από τον αυξημένο ΦΠΑ για να βοηθήσουμε στοχευμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις».
«Δεν έχουμε αποκλείσει τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα»
«Τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα δεν την έχουμε αποκλείσει. Η επόμενη φάση θα είναι η φάση που θα δημιουργήσουμε πάλι δημοσιονομικό χώρο και αυτόν θα τον διανείμουμε δίκαια στην ελληνική κοινωνία», συνέχισε ο κ. Σταϊκούρας.
Τι είπε για τα σενάρια για πρόωρες εκλογές
Απαντώντας στο αν έρχονται πρόωρες εκλογές ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι «Έχει δώσει την κατάλληλη απάντηση ο πρωθυπουργός για εκλογές το 2023. Οποιοσδήποτε άλλος λέει κάτι διαφορετικό είναι εκτός του πλαισίου που έχει ειπωθεί. Η οικονομική πολιτική έχει χτιστεί με όρους 4ετίας».
Τι θα σημαίνει για τους λογαριασμούς η κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής
Σχετικά με το «καυτό» θέμα των ημερών, τους λογαριασμούς ρεύματος και τη ρήτρα αναπροσαρμογής, ο κ. Σταικούρας είπε: «Πριν την 1η Ιουλίου και την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής υπάρχουν δύο προηγούμενα στάδια. Το πρώτο αφορά στο μέχρι σήμερα. Εμείς λέμε ότι όσοι πληρώσατε για την πρώτη κατοικία σας, το 60% αυτό που πληρώσατε ως αύξηση του κόστους ερχόμαστε και το καλύπτουμε. Τον Ιούνιο οι πολίτες θα δουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους 280 εκατ. ευρώ. Για Μάιο και Ιούνιο επιδοτούμε πιο γενναία. Επεκτείνουμε την επιδότηση πάνω από τις 300 κιλοβατώρες και για τις μη πρώτες και κύριες κατοικίες. Αυτό σημαίνει ότι θα καλύψουμε τα νοικοκυριά με ένα ποσοστό 86% της αύξησης που θα έχουν το Μάιο και τον Ιούνιο. Για τις επιχειρήσεις ενισχύουμε την επιδότησή τους και θα καλυφθεί το 80% της αύξησης».
«Θα καλύψουμε το 70-80% της αύξησης του ρεύματος το 2ο εξάμηνο του 2022»
«Από τον Ιούλιο και μετά σχεδιάζουμε και δρομολογούμε έναν πιο μόνιμο μηχανισμό διπλής παρέμβασης στη χονδρική και τη λιανική τιμή. Στη χονδρική τιμή αυτό γίνεται με τον τρόπο που γίνεται η τιμολόγηση, ώστε τα υπερβάλλοντα έσοδα που δημιουργούνται και αυτά που πηγαίνουν στο ταμείο ενεργειακής μετάβασης, αυτομάτως να επιστρέφουν στο υπουργείο Οικονομικών για να μπορέσουμε να επιδοτήσουμε ακόμα πιο γενναία τη λιανική τιμή για να υπάρχει σταθεροποίηση της αύξησης, καλύπτοντας το 70-80% ή και περισσότερο της αύξησης στο ρεύμα που θα υπάρχει το δεύτερο εξάμηνο του 2022», πρόσθεσε.
Ο κ. Σταϊκούρας απαντώντας και στο αν θα υπάρξει κάποια νέα επιταγή ακρίβειας σημείωσε ότι «Όλα θα τα συζητήσουμε την κατάλληλη στιγμή».
Επιστρεπτέα προκαταβολή: Πότε θα πληρωθεί και πώς
Μιλώντας για το πότε θα πληρωθεί η επιστρεπτέα προκαταβολή, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι «Έχουμε ανακοινώσει παρατάσεις, θα είναι μέχρι τέλος Ιουλίου και για όποιον θέλει να πληρώσει όλες μαζί τις επιστρεπτέες προκαταβολές, ή μέρος τους με έκπτωση 15%. Δανείσαμε στις επιχειρήσεις 8,3 δις ευρώ, δανειστήκαμε ως κράτος 8,3 δις ευρώ με χαμηλό κόστος δανεισμού, και προσδοκάμε ότι θα πάρουμε πίσω 3 δις ευρώ. Τα υπόλοιπα είναι “κούρεμα”».
«Δρομολογούμε την παράταση του μειωμένου ΦΠΑ που έληγε τον Ιούνιο του 2022 για μεταφορές, εστίαση, σινεμά και γυμναστήρια μέχρι το τέλος του έτους», σημείωσε κλείνοντας ο υπουργός Οικονομικών.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Ληστεία σε καφετέρια της Ν. Ιωνίας- Όσα είπε ο ιδιοκτήτης στο ASTRA
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ22 ώρες ago
Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι για Βολιώτες επιβάτες με το «Βέλος» μέχρι την Αθήνα
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Βόλο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αγορά του Βόλου και στο «Βολωνάκι» για καφέ
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΑΡΤΝΕΤ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ .
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και της Λάρισας ο θάνατος του τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Γιάννη Γκόβαρη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Θλίψη για τον θάνατο 58χρονο Βολιώτη