Connect with us
banner epikhirisis

LIFESTYLE

Οι φετινοί υποψήφιοι και το αφιέρωμα στον Δημήτρη Ήμελλο

Published

on

dimitris imellos ndp 1200x630.jpg

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα βραβεία «Δημήτρης Χορν» για τη σεζόν 2023-2024 και έξι ταλαντούχοι ηθοποιοί διεκδικηθούν τη σημαντική αυτή διάκριση, ενώ θα παρουσιαστή και ένα αφιέρωμα στον Δημήτρη Ήμελλο. 

Το απόγευμα της Δευτέρας (05.05.2025) έγινε γνωστό ότι τα βραβεία «Δημήτρης Χορν» και «Μελίνα Μερκούρη» θα απονεμηθούν σε κοινή εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Μαΐου 2025, στις 19:00, στο θέατρο «Δημήτρης Χορν» και θα τιμήσουν τη μνήμη του Δημήτρη Ήμελλου.

Ο νικητής των βραβείων, που θεσμοθέτησε ο Στάματης Φασουλής και χρηματοδοτεί ο Γιάννης Χορν, θα πάρει τον σταυρό που φορούσε ο θρυλικός Έλληνας ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο, συνοδευόμενος από περγαμηνή. Μάλιστα, οπερσινός νικητής του  Δημήτρης Καπουράνης θα παραδώσει τον χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χορν, που είχε λάβει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος θα πραγματοποιηθεί κι ένα αφιέρωμα στον Δημήτρη Ήμελλο, τον πρώτο ηθοποιό που τιμήθηκε με το συγκεκριμένο βραβείο το 2001. Όλη η βραδιά θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη και το έργο του σημαντικού καλλιτέχνη, ο οποίος άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στο θέατρο.

Τη συνολικότερη οργάνωση έχουν επιμεληθεί ο Σταμάτης Φασουλής και ο Θεοδόσης Ισαακίδης, τη βραδιά επιμελείται σκηνοθετικά ο Γιώργος Λύρας και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Advertisement

Οι φετινοί έξι υποψήφιοι 

Μπάμπης Αλεφάντης, για τον ρόλο του Εϊτάν στην παράσταση «Όλοι εμείς πουλιά» του Ουαζντί Μουαουάντ, σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου, στο Εθνικό Θέατρο – Σκηνή Νίκος Κούρκουλος.

Νίκος Μήλια, για τον ρόλο του Άγη στην παράσταση «Σε εσάς που με ακούτε» της Λούλας Αναγνωστάκη, σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη, Αμφι-Θέατρο Σπύρου Α. Ευαγγελάτου-Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Βασίλης Ντάρμας, για τον ρόλο του Πινόκιο στην παράσταση «Πινόκιο», μια διασκευή του έργου του Κάρλο Κολόντι από τον Κρις Κούπερ, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου, στο Μικρό Εθνικό Θέατρο.

Πλάτωνας Γιώργος Περλέρος, για τον ρόλο του στην παράσταση «Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα», σε δραματουργία και σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ντέλλα, Θέατρο Σταθμός-Θεσσαλικό Θέατρο.

Γιάννης Τσουμαράκης, για τον ρόλο του Γιωργάκη στην παράσταση «Κασέτα» της Λούλας Αναγνωστάκη, σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη, στο θέατρο Σταθμός.

Advertisement

Γιλμάζ Χουσμέν, για τον ρόλο του Ανθρώπου από το Μιτίς στην παράσταση «Ο άνθρωπος από το Παντόλσκ», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή, στο θέατρο Κιβωτός, από το Εθνικό Θέατρο.

Την εκδήλωση θα ανοίξει ο πρόεδρος της Επιτροπής του Βραβείου «Δημήτρης Χορν» Σταμάτης Φασουλής. Μέλη της Επιτροπής είναι η σκηνοθέτις και ηθοποιός Λυδία Κονιόρδου, η θεατρολόγος Ειρήνη Μουντράκη και οι δημοσιογράφοι Μυρτώ Λοβέρδου και Αντιγόνη Καράλη.

Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Iδιοκτησία ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
ΓΕΜΗ:50683644000
DOMAIN NAME ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ:ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE - astratv.gr
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
ΜΕΤΟΧΟΙ:Κοκκίνηq Εμμανουήλ (50%) - Κοκκίνης Αθανάσιος (50%)
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Διευθυντής: Σοφία Κοντοθανάση
Διευθυντής Σύνταξης: Βασιλική Σαμακοβλή
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ: Τσιργόγλου Παναγιώτα
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ASTRA A.E. Copyright © 2025 AstraTV.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο