Connect with us

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Οι γάμοι στο δημαρχείο του Βόλου όλο και αυξάνονται- Εννέα τελετές σε μία ημέρα

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ο πολιτικός γάμος στις μέρες μας γνωρίζει ιδιαίτερη άνθιση, καθώς είτε για προσωπικούς είτε για οικονομικούς λόγους, όλο και περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν τα σκαλιά του δημαρχείου έναντι της εκκλησίας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οι γάμοι στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Βόλου όλο και αυξάνονται. Μόνο προχθές Πέμπτη τελέστηκαν εννέα πολιτικοί γάμοι! Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Μιχάλης Καπουρνιώτης, με σεβασμό στα ζευγάρια και τις οικογένειές τους και πάντα με απόλυτη προτεραιότητα στη προστασία της δημόσιας υγείας, διεξάγει τους πολιτικούς γάμους, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις που επιβάλλει η συγκυρία.

Μια ευχάριστη νότα, όταν στο Δημαρχείο παρευρέθηκαν αρκετοί ποδοσφαιριστές της Νίκης Βόλου καθώς και ο προπονητή τους, για να ευχηθούν στον συμπαίχτη τους, Νέτι Μέτσε, ο οποίος νυμφέυθηκε την αγαπημένη του Έλσα.

Στην Ελλάδα, ο πολιτικός γάμος, νομιμοποιήθηκε το 1982, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη είχε ήδη καθιερωθεί 200 χρόνια πριν κατά τη Γαλλική Επανάσταση.

Είχαν γίνει άλλες δύο προσπάθειες καθιέρωσης του πολιτικού γάμου στη χώρα μας, μία το 1926 και μία το 1932, οι οποίες όμως και απορρίφθηκαν λόγω έντονων πολιτικών και θρησκευτικών αντιδράσεων. Τελικά, με το νόμο 1250/82, θεσμοθετήθηκε η νομιμότητα και ισότητα του θρησκευτικού και του πολιτικού γάμου και ο πρώτος πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιουλίου του 1982 στο χωριό Φραντάτο της Ικαρίας.

Και αν πιστεύετε πως ο πολιτικός γάμος στερείται σε λάμψη και κύρος σε σχέση με τον θρησκευτικό, τότε κάνετε λάθος!

Ένας γάμος είναι ξεχωριστός, συγκινητικός και ιδιαίτερος ανεξάρτητα από το μέρος και το τρόπο που τελείται, ενώ οι επακόλουθοι εορτασμοί σχετίζονται αποκλειστικά με τη διάθεση και τις επιθυμίες του ζευγαριού.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και ας αναλύσουμε όλες τις πτυχές του πολιτικού γάμου πριν πάρετε την απόφαση που θα σας ανακηρύξει συζύγους.

Ξεκινώντας από τα πρακτικά, το κόστος ενός πολιτικού γάμου είναι εξαιρετικά μικρότερο σε σχέση με αυτό του θρησκευτικού.

Σε ότι αφορά τα πάγια έξοδα, αυτά συμπεριλαμβάνουν ένα παράβολο κόστους 18 ευρώ, την άδεια γάμου που κοστίζει περίπου 30 ευρώ και το τέλος τέλεσης του γάμου που κοστίζει από 40 έως 150 ευρώ χωρίς όμως να ζητείται σε όλους τους δήμους.

Το πόσα θα επενδύσετε, ανεξάρτητα από αυτά τα υποχρεωτικά  έξοδα σε στολισμό, ρούχα, μπομπονιέρες και δεξίωση, αφορά αποκλειστικά εσάς και μπορείτε να το ρυθμίσετε και να το προσαρμόσετε στις επιθυμίες και τις δυνατότητες σας.

Πολιτικός Γάμος Φόρεμα / Νυφικό

Εννοείται πως αν θέλετε μπορείτε να φορέσετε νυφικό. Ανεξάρτητα από το μέρος τέλεσης, είναι ο γάμος σας και δεν υπάρχουν ενδυματολογικοί κανόνες που να καθορίζουν την εμφάνιση σας, και ειδικά όταν αναφερόμαστε σε έναν πολιτικό γάμο.

Μπορείτε να φορέσετε οτιδήποτε σας ευχαριστεί, από φόρεμα έως ταγέρ, σε οποιοδήποτε χρώμα και σχέδιο επιθυμείτε. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για το γαμπρό, καθώς ούτε για αυτόν είναι υποχρεωτικό να εμφανιστεί με κοστούμι.

Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη λοιπόν, και επιλέξτε χωρίς κανένα περιορισμό το σύνολο που θα θέλατε να φοράτε σε μια τέτοια ξεχωριστή στιγμή.

Διάρκεια / Διαδικασία Πολιτικού Γάμου

Ο πολιτικός γάμος είναι εξαιρετικά σύντομος καθώς αρκούν 5-10 λεπτά για να θεωρείστε επίσημα και νόμιμα παντρεμένοι.

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή και απαιτεί ενώπιον του δημάρχου ή του εκάστοτε διοικητικού οργάνου, την υπογραφή τη δική σας και των μαρτύρων σε μια δήλωση τέλεσης πολιτικού γάμου. Υπογράφετε και θεωρείστε αυτόματα σύζυγοι.

Πολιτικός Γάμος Βέρες

Σε ότι αφορά τις βέρες, δεν είναι απαραίτητες για την πραγματοποίηση ενός πολιτικού γάμου, ούτε υπάρχει συγκεκριμένη στιγμή ανταλλαγής τους κατά την τελετή.

Ανεξάρτητα όμως με την αναγκαιότητα ύπαρξης τους, οι βέρες αποτελούν ένα μοναδικό σύμβολο αιώνιας αγάπης και δέσμευσης το οποίο θα μπορούσατε να διαθέτετε τη ξεχωριστή αυτή ημέρα.

Πολιτικός Γάμος Χαρτιά / Γραφειοκρατία

Υπάρχει μια μικρή γραφειοκρατική διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί ένας πολιτικός γάμος. Αναλυτικότερα:

 1. Έκδοση άδειας πολιτικού γάμου. Ο κάθε νυμφευόμενος εκδίδει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Δήμο μόνιμης κατοικίας του. Αίτηση για χορήγηση άδειας γάμου θα σας δώσει η αντίστοιχη υπηρεσία.
 2. Φωτοαντίγραφο της ταυτότητάς σας, μαζί με την πρωτότυπη.
 3. Παράβολο Δημοσίου των 15€.
 4. Αποδεικτικό στοιχείο κατοικίας (Λογαριασμός  ΔΕΚΟ ή φορολογική δήλωση).
 5. Ληξιαρχική πράξη της γέννησής σας.
 6. Πιστοποιητικό γέννησης από το οποίο να προκύπτει ότι είστε άγαμοι ή διαζευγμένοι.
 7. Υπεύθυνη δήλωση του άρθρ. 8 του Ν.1599/86, η οποία συμπληρώνεται και υπογράφεται στο γραφείο πολιτικών γάμων του Δήμου.
 8. Δύο φύλλα εφημερίδας στην οποία θα έχετε κάνει αναγγελία του πολιτικού γάμου σας και στην οποία θα πρέπει να αναφέρονται τα ονόματα και τα επώνυμα τα δικά σας αλλά και των γονιών σας, ο τόπος κατοικίας σας και ο τόπος που θα τελεστεί ο γάμος.
 9. Κατάθεση κοινής αίτησης στο Δήμο (αφού παραλάβετε τις άδειες του γάμου) με την οποία ζητάτε την τέλεση του πολιτικού γάμου και οριστικοποιείτε την ημερομηνία, την ώρα και το τόπο που θέλετε να γίνει ο γάμος.
 10. Δύο μάρτυρες άνω των 18 ετών με τις ταυτότητές τους (την ημέρα του γάμου).
 11. Παράβολο Δήμου (διαφέρει σε κάθε δήμο: από 50 έως 150 ευρώ).

Επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε, πως ακόμα και αν δεν το έχετε σκεφτεί ή δεν υπάρχει στα άμεσα σχέδια σας, υποχρεούστε να δηλώσετε το επώνυμο των παιδιών σας, όταν αυτά με το καλό γεννηθούν.

Πολιτικός Γάμος Μάρτυρες

Οι μάρτυρες είναι οι αντίστοιχοι κουμπάροι ενός πολιτικού γάμου. Πρέπει να είναι δύο και οπωσδήποτε να έχουν μαζί την ταυτότητα τους.

Μπορεί να είναι οποιοδήποτε άτομα εσείς θελήσετε, ακόμα και δύο άγνωστοι οι οποίοι θα πιστοποιούν απλά με τη φυσική και νομική τους παρουσία τη τέλεση της διαδικασίας.

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Αχ. Μπέος για τη Γενοκτονία των Ποντίων: «Δεν ξεχνούμε. Να κρατήσουμε ζωντανή και άσβεστη τη μνήμη»

Published

on

Μπέος
Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Το δικό του μήνυμα για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων έδωσε ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Όπως αναφέρει ο κ. Μπέος: «Δεν πρέπει και δεν μπορούμε, όσα χρόνια κι αν περάσουν, να διαγράψουμε από τη μνήμη και την ίδια μας την ψυχή, τους διωγμούς, τις μαζικές σφαγές και τον ξεριζωμό των Ποντίων

Οι Πόντιοι αδελφοί μας ιδιαίτερο και σημαντικό κομμάτι του Ελληνισμού απαιτούν τον σεβασμό και τον θαυμασμό μας. Κατόρθωσαν μέσα στην πορεία των χρόνων και παρά τα δεινά που βίωσαν, με κορύφωση τη γενοκτονία τους από τους Οθωμανούς, όχι απλώς να επιβιώσουν, αλλά να συμβάλλουν αποφασιστικά στο μεγάλωμα της Πατρίδας μας, της Ελλάδας μας.

Δεν ξεχνούμε. Οφείλουμε με αποφασιστικότητα να κρατήσουμε ζωντανή και άσβεστη τη μνήμη και να αναδείξουμε παγκόσμια την ιστορική πραγματικότητα.

Οχι μόνο για να τιμήσουμε τα αδέλφια μας, αλλά για να αποτρέψουμε τέτοιες φρικαλεότητες και βαρβαρότητες στο μέλλον» κατέληξε ο Δήμαρχος.

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Σποράδες: Υψηλή η πληρότητα για του Αγίου Πνεύματος ακόμη και ένα μήνα πριν

Published

on

πληρότητα
Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Για ακόμη μία φορά η πληρότητα στις προκρατήσεις για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στις Σποράδες ξεπερνά κατά πολύ το 60%.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Υψηλές είναι οι προκρατήσεις, ακόμη και σχεδόν έναν μήνα πριν από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (10-13 Ιουνίου), για αυτοτελής κατοικίες ή/και διαμερίσματα (όχι βίλες), κατάλληλα για τετραμελή οικογένεια, σύμφωνα με έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates. Η ζήτηση είναι μεγάλη, σχεδόν για το σύνολο των δημοφιλών προορισμών της χώρας μας, με τη τιμητική τους να έχουν τα νησιά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Σκιάθος, με 108 διαθέσιμα ακίνητα και τιμές που κυμαίνονται μεταξύ 217 -510 ευρώ, έχουν μέχρι σήμερα, πληρότητα για το τριήμερο, 70%. Παρόμοια εικόνα και στην Σκόπελο όπου, με 131 διαθέσιμα ακίνητα, τιμές από 132 έως 360 ευρώ, η πληρότητα άγγιξε το 68%.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του E-Real Estates Θεμιστοκλής Μπάκας, μιλώντας στο BnB και τον Μάκη Αποστόλου, “μπορεί τα ποσοστά των προκρατήσεων να μην αγγίζουν το 80% και 90% τη δεδομένη στιγμή, ωστόσο η ζήτηση θα αυξάνεται συνεχώς, όσο πλησιάζουμε στο τριήμερο”, ενώ προσθέτει ότι, “είναι περισσότερα τα ακίνητα που βγαίνουν στην αγορά σε σχέση με τον αριθμό των ακινήτων που διατίθενται προς μίσθωση μέσω των πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης τη περίοδο του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς”.

Ειδικότερα, ο κ. Μπάκας εκτιμά ότι, όσο θα πλησιάζουμε προς το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, “οι προκρατήσεις, ιδιαίτερα στους κοντινούς ηπειρωτικούς προορισμούς χιλιομετρικής απόστασης 2-2,5 ωρών από τα μεγάλα αστικά κέντρα, θα καταγράψουν αυξητικές τάσεις, ακόμη και μέχρι την τελευταία ημέρα αναχώρησης”, σύμφωνα με το thessaliaeconomy.gr.

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΕΛΛΑΔΑ5 λεπτά ago

Κοροναϊός: Στα 3.928 τα νέα κρούσματα – 23 νέοι θάνατοι και 160 διασωληνωμένοι

ΚΟΣΜΟΣ13 λεπτά ago

Ευλογιά των πιθήκων: Πρώτο κρούσμα στην Ιταλία

ΕΛΛΑΔΑ25 λεπτά ago

Ενός λεπτού σιγή τήρησε η Βουλή στη μνήμη των θυμάτων Ποντιακού Ελληνισμού

OIKONOMIA32 λεπτά ago

Κικίλιας: Περιμένουμε 900.000 τουρίστες από τη Σερβία

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ32 λεπτά ago

Στοίχημα: Μένει όρθια στο “Villa Park” η Μπέρνλι

ΚΟΣΜΟΣ33 λεπτά ago

Γαλλία: Αναλύτρια του Ifri πιστεύει ότι ο Ερντογάν εκμεταλλεύεται το ζήτημα της ένταξης Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

ΕΛΛΑΔΑ44 λεπτά ago

Μεγάλη φωτιά στο Σοφικό μετά από κεραυνό – Επιχειρούν εναέρια μέσα

OIKONOMIA51 λεπτά ago

Νιτρορύπανση: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα – Οι δικαιούχοι

ΚΟΣΜΟΣ52 λεπτά ago

Ρωσία: Νέα αντίποινα – Απελαύνει πέντε Πορτογάλους διπλωμάτες

ΕΛΛΑΔΑ1 ώρα ago

Κούγιας για Πισπιρίγκου: Διοικητής μεγάλου νοσοκομείου μου ζήτησε να αναλάβω την υπεράσπισή της

ληστεία
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Ληστεία σε καφετέρια της Ν. Ιωνίας- Όσα είπε ο ιδιοκτήτης στο ASTRA

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

65χρονος που ζούσε στη Σκιάθο ο νεκρός που βρέθηκε να επιπλέει στην ακτή του Ξενία Βόλου

ΘΕΣΣΑΛΙΑ7 ημέρες ago

Ο Γκουσγκούνης και η θρυλική ατάκα «μέριασε γέρο να διαβώ» στην ταινία «Sex… 13 μποφόρ»

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ5 ημέρες ago

Στοίχημα: Χωρίς ρίσκο στον αγγλικό τελικό

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Εγκαινιάστηκε το υπερσύγχρονο καράβι SPORADES STAR

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Σοκ στη Σκιάθο πέθανε 42χρονος από ανακοπή καρδιάς

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

‘Βόμβα’: Μπαίνει στο Survivor ο Γιώργος Αγγελόπουλος (Ντάνος)

COVER STORY7 ημέρες ago

Κατακύρωση στη κοινοπραξία Αστικού Υπεραστικού ΚΤΕΛ και Αθ.Σανίδα για τις συγκοινωνίες Σκιαθου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ6 ημέρες ago

Στοίχημα: Βήμα πρόκρισης η Χάντερσφιλντ

Σκιάθος
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Σκιάθος: Συνελήφθη στο αεροδρόμιο με πιστόλια και φυσίγγια

Δημοφιλή