Connect with us

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Οι λαϊκές αγορές για το δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Οι Λαϊκές Αγορές Βόλου για το δίμηνο από 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ έως 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022 θα λειτουργήσουν ως εξής :

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

1. α) Λαϊκή Αγορά ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΏΝ ΤΡΙΤΗΣ στην οδό ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ μεταξύ των οδών ΑΛ. ΜΕΡΟΥ και ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΠΑΡΟΔΟΥ με συνέχεια στην οδό ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ από ΙΩΛΚΟΥ έως ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ.

β) Λαϊκή Αγορά ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΏΝ ΤΡΙΤΗΣ στη συνοικία Ν.ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ στην οδό Ζ. ΠΗΓΗΣ μεταξύ των οδών ΗΦΑΙΣΤΟΥ & Δ. ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΟΥ.

2. α) Λαϊκή Αγορά ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΏΝ ΤΕΤΑΡΤΗΣ στην οδό ΜΑΓΝΗΤΩΝ από ΙΩΛΚΟΥ-ΚΟΥΤΑΡΕΛΙΑ (από τη μέση των οδών) έως ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ.

β) Λαϊκή Αγορά ΕΙΔΩΝ ΕΝΔΥΣΗΣ – ΥΠΟΔΗΣΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ στην οδό ΣΤΡ. ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ από ΖΑΧΟΥ έως ΒΑΣΣΑΝΗ.

3. α) Λαϊκή Αγορά Οπωρολαχανικών ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ στην οδό Δ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ από ΟΓΛ έως ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ.

β) Λαϊκή Αγορά ΕΙΔΩΝ ΕΝΔΥΣΗΣ – ΥΠΟΔΗΣΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ στην οδό ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ από ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ έως ΓΑΛΛΙΑΣ.

4. α) Λαϊκή Αγορά ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΏΝ ΣΑΒΒΑΤΟΥ στην οδό ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΟΥ από Κ. ΚΑΡΤΑΛΗ έως ΚΥΠΡΟΥ.

β) Λαϊκή Αγορά ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΏΝ ΣΑΒΒΑΤΟΥ στην οδό ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ από ΣΙΝΙΩΡΗ έως ΑΛΑΜΑΝΑΣ.

γ) Λαϊκή Αγορά ΕΙΔΩΝ ΕΝΔΥΣΗΣ – ΥΠΟΔΗΣΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ στην οδό ΜΙΑΟΥΛΗ από ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ έως ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ στη συνοικία ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ.

* Οι λαϊκές αγορές της Ν. Ιωνίας, Αγριάς & Ν. Αγχιάλου παραμένουν ως έχουν.

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Κόβονται οι βραδινές πτήσεις από Αγγλία στην Σκιαθο το 2023

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Την πρόθεση τους να διακόψουν τις βράδυνες πτήσεις από Αγγλία για το αεροδρόμιο της Σκιαθου εξέφρασαν οι tour operators της Αγγλίας στα τουριστικά γραφεια της Ελλάδος

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο λόγος είναι ιδίως για τους επισκέπτες που πρέπει να μετακινηθούν για την Σκόπελο και την Αλονησσο και δεν υπάρχει τριπος μεταφοράς με ενδοσποραδικη σύνδεση και αναγκάζονται να βρουν διαμονή για μια ημέρα στην Σκιαθο

Το θέμα το έχει θίξει πολλές φορές ο Δημαρχος Σκιπελου Σταματης Περισης αλλά και ο Δημαρχος Αλονησσου Πέτρος Βαφινης τελευταία έγινα και αναφορά στο συνέδριο της Κεδε στον Βόλο

Η απόφαση αυτή για μείωση των πτήσεων θα επιφέρει μεγάλο πρόβλημα στην οικονομία των τριών νησιών

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Ο Δημος Σκιαθου σε σύνοδο κορυφής για τα δικαιώματα της αναπηρίας στην Κωνσταντινούπολη

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

O Δήμος Σκιάθου ανάμεσα στους προσκεκλημένους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για συμμετοχή στη Διεθνή Σύνοδο Κορυφής για τα Δικαιώματα της Αναπηρίας – International Summit on Disability Rights https://isdrsummit.com/isdr2022 που διοργανώνεται το διάστημα 1 έως 5 Δεκεμβρίου 2022, στoν Δήμο Avcilar της Κωνσταντινούπολης. Η Διεθνής Σύνοδος Κορυφής για τα Δικαιώματα της Αναπηρίας, διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Διπλωματίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων UUS Institute of Diplomacy and Human Rights τα Ηνωμένα Έθνη UUnited Nationsκαι το Δήμο Avcilar της Κωνσταντίνουπολης, με στόχο κυβερνήσεις, επιχειρήσεις και η κοινωνία των πολιτών να συζητήσουν πολιτικές και να παρουσιάσουν τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες για την ουσιαστική και ισότιμη ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία, μέσα από συμπράξεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.Την πρώτη μέρα της Συνόδου 2 Δεκεμβρίου, χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών AAntonio Guterres και ακολούθησαν οι ομιλίες, εκπροσώπων Διεθνών Οργανισμών, Κυβερνητικών Οργανισμών, του Δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου EEkrem İmamoğlu του Δημάρχου του Αβσιλάρ Τουράν Χαντσερλί TTuran Hançerliο οποίος είναι ο πρώτος Δήμαρχος της Τουρκίας, και του Δημάρχου Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα. Στη Σύνοδο Κορυφής συμμετείχαν 260 σύνεδροι από 55 χώρες, το πρόγραμμα της Συνόδου https://usa.usidhr.org/isdragenda?fbclid=IwAR0-uT5hoEefDEfFPVRk3SY0cVn0qbfJ3efJd9B6oETOjlgEHF5wbwEz2gU
Ο Δήμος Σκιάθου καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την ισότιμη συμπερίληψη των ΑΜΕΑ και των ατόμων με κινητικά προβλήματα, στην κοινωνική ζωή του τόπου με ελεύθερη και ανεξάρτητη πρόσβαση σε υπηρεσίες και δομές του νησιού.
«Ευχαριστούμε θερμά τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τον Δήμαρχο της πόλης Avcilar της Κωνσταντινούπολης, Turan Hancerli, για την ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση στη Διεθνή Σύνοδο Κορυφής για τα Δικαιώματα της Αναπηρίας. Τα τελευταία χρόνια, στο Δήμο μας, έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την υποστήριξη και τη συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία κυρίως σε ό,τι αφορά την προσβασιμότητα σε δημόσιους χώρους, την πρόσβαση στην πληροφορία, την άθληση και την ψυχαγωγία.Σαφώς, είναι πολλά ακόμα αυτά που πρέπει να γίνουν αλλά είμαστε υπερήφανοι για όσα έχουμε καταφέρει, θα συνεχίσουμε, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων μας, να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, που βελτιώνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας και των επισκεπτών του νησιού με αναπηρίες» δήλωσε ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας.
Συγκεκριμένα για πρώτη φορά φέτος λειτουργεί συγκοινωνιακή γραμμή μετά από σχετική διακήρυξη του Δήμου για την παραχώρηση του έργου για δεκαπέντε χρόνια, όπου με υποχρεωτικό άρθρο περιγράφεται η εκτέλεση του έργου με σύγχρονα λεωφορεία εξοπλισμένα με ειδική ράμπα που δίνει τη δυνατότητα μετακίνησης ατόμων με κινητικά προβλήματα κάνοντας το νησί προσβάσιμο για όλους. Από το 2021 ο Δήμος έχει τοποθετήσει σε τέσσερις από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού και συγκεκριμένα στη Μεγάλη Άμμο, στην Αγία Παρασκευή, στις Κουκουναριές και στην Αγία Ελένη σύστημα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα (seatrac) ατόμων με κινητικά προβλήματα. Από το 2020 ο Δήμος συμμετέχει ανάμεσα στα πρώτα πέντε νησιά, στην πλατφόρμα extramilers με επίκεντρο την ενημέρωση και την προώθηση του προσβάσιμου τουρισμού στο νησί ενώ σε συνεργασία με «Paths of Greece» – «Μονοπάτια της Ελλάδας» προχώρησε στην έρευνα και τον σχεδιασμό του δικτύου μονοπατιών του νησιού στο οποίο θα υπάρξει για πρώτη φορά στο επίσημο δίκτυο μονοπατιών στην Ελλάδα μία διαδρομή προσβάσιμη σε Α.Μ.Ε.Α. Με σκοπό την απρόσκοπτη πρόσβαση και μετακίνηση των ατόμων με κινητικά προβλήματα ο Δήμος το 2021 διαμόρφωσε 6 νέες ράμπες στο παραλιακό μέτωπο που συνδέουν το οδόστρωμα με το πεζοδρόμιο, το 2022 προχώρησε στη διαγράμμιση 5 θέσεων δωρεάν στάθμευσης ΑμεΑ, τεσσάρων στο παραλιακό μέτωπο και μίας στην κεντρική οδό Παπαδιαμάντη και από το 2021 έχει τοποθετήσει χημικές τουαλέτες ΑμεΑ σε τρία από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Πάρκο (χημική τουαλέτα ΑμέΑ), στο Κέντρο Κοινότητας και στην παραλία των Κουκουναριών. Ο Δήμος είχε φροντίσει για την προσβασιμότητα σε δημοτικά κτήρια με την κατασκευή ειδικών ραμπών ΑμέΑ και συγκεκριμένα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο – Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, 2ο Δημοτικό Σχολείο, Δημαρχείο, ενώ νέες ειδικές ράμπες ΑμέΑ διαμορφώθηκαν στο ΕΠΑΛ και στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ. Άμεσα ολοκληρώνονται από το πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ” οι τρεις νέες παιδικές χαρές και η αναβάθμιση της υπάρχουσας, με πρόσβαση ΑΜΕΑ και όργανα ΑΜΕΑ. Η πρόσβαση σε μνημεία όπως το Κάστρο, η Μονή Εικονίστριας και η Μονή Κεχριάς από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.Τέλος, έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για την αναβάθμιση και διαμόρφωση των αύλειων χώρων των σχολείων στην οποία προβλέπεται τοποθέτηση οργάνων παιδικής χαράς για ΑΜΕΑ στον αύλειο χώρο του ειδικού Δημοτικού Σχολείου “Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης”.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 λεπτά ago

Η “πράσινη” ενδεκάδα κόντρα στην Πάφο

ΚΟΣΜΟΣ7 λεπτά ago

Αλεξάντρ Λουκασένκο: Με την Ρωσία «προετοιμαζόμαστε σαν μια ενιαία δύναμη, ένας ενιαίος στρατός»

LIFESTYLE10 λεπτά ago

«Είπε τέτοιο πράγμα η Ελένη;»

ΕΛΛΑΔΑ17 λεπτά ago

Η καρδιά της Μητρόπολης Πειραιώς χτυπά στο «Μαρινάκειον Μέλαθρον»

ΜΠΑΣΚΕΤ22 λεπτά ago

Διακόπηκε προσωρινά το Άρης – Λαύριο (video)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ23 λεπτά ago

Π. Φερνάντες: «Είμαι πολύ χαρούμενος για το ντεμπούτο μου»

OIKONOMIA25 λεπτά ago

ΟΠΕΚ+: Διατηρεί τους στόχους για την παραγωγή πετρελαίου

ΚΟΣΜΟΣ26 λεπτά ago

Άγριο έγκλημα στο Βέλγιο: 33χρονος σκότωσε την έγκυο σύζυγό του και το πεντάχρονο παιδί της

LIFESTYLE30 λεπτά ago

Ηλιάνα Παπαγεωργίου – Κιάρα Φερράνι: Εγκαινίασαν τη συνεργασία τους με μια άκρως glam πρόταση

ΕΛΛΑΔΑ37 λεπτά ago

ΕΚΠΑ: Συνελήφθη 24χρονος που συμμετείχε σε επίθεση σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων έξω από τις φοιτητικές εστίες

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Σοκ στην Σκιαθο 37χρονη έγκυος εχασε το 9 μηνών μωρό της στην εντατική η ίδια σε κρίσιμη κατάσταση

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες ago

Συγκλονίζει ο πατέρας της 21χρονης φοιτήτριας: Τη θέλω κοντά μου αλλά ξέρω ότι δεν γίνεται

LIFESTYLE7 ημέρες ago

Αποκαλύψεις – φωτιά από την Τζούλια Νόβα: «Στον Τροχό της Τύχης όλοι ξεσπούσαν σε εμένα, έγινε κάτι και…» (vid)

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ7 ημέρες ago

ΑΡΑΧΩΒΑ: ΦΩΤΑΓΩΓΗΘΗΚΕ Η ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες ago

Πρώην παίκτης ριάλιτι: «Ήμουν ο πιο επιτυχημένος άνδρας escort με 1.000€ την βραδιά, είχα πελάτες ηθοποιούς»

LIFESTYLE7 ημέρες ago

Ο Νίκος Παπαδάκης αποκαλύπτει – «Με έπιασε ένας πόνος, είπα ότι αν θα τη βγάλω θα το κόψω»

LIFESTYLE7 ημέρες ago

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ -ΑΡΑΧΩΒΑ:Ο ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΝΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΗΜΙΝΑ ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΚΚΑ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Έφυγε από την ζωή ο Γιωργος Κόταλης

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Τα πρώτα χιόνια στα Χανια Πηλιου και στο χιονοδρομικό

LIFESTYLE5 ημέρες ago

Ο Κώστας Βουτσάς βρέθηκε στην «Παριζιάνα» γιατί ήταν στα «μέλια» με την Έρρικα Μπρόγιερ

Δημοφιλή