Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι μελλοντικές κινήσεις του Ερντογάν – Στρατηγική έντασης και ρητορική βιαιότητας

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Μεγαλύτερη ένταση και βιαιότητα στη ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τους επόμενους μήνες διαβλέπουν διεθνολόγοι – πανεπιστημιακοί. «Δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα κλιμακώσει η πλευρά της Άγκυρας αυτή την έντονη ρητορική, η οποία εκτός από τη βιαιότητα του λόγου αλλά και των πράξεων, διότι ο Τούρκος πρόεδρος ανέβηκε στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, δείχνοντας φωτογραφίες, έχει να κάνει κυρίως με τον τρόπο με τον οποίον η ίδια η Τουρκία, το καθεστώς Ερντογάν φυσικά έχει αποφασίσει να πορευθεί», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής καθηγητής διεθνούς δικαίου στο ΑΠΘ, Μίλτος Σαρηγιαννίδης.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Momentum και κράτη με συμπαγείς μουσουλμανικούς πληθυσμούς

«Το γεγονός ότι ο Ερντογάν εμφανίστηκε μπροστά στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ως ένας άλλος πλασιέ ψευδών ειδήσεων δεν τον ενδιαφέρει. Τον ενδιαφέρει να κερδίσει το momentum. Τον ενδιαφέρει εκείνη τη στιγμή να μιλήσει στο δικό του ακροατήριο, και το δικό του ακροατήριο δεν είναι το σύνολο των κρατών μελών του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών στη Γενική Συνέλευση» τονίζει ο κ. Σαρηγιαννίδης και εξηγεί ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας με αυτή τη ρητορική που χρησιμοποιεί θέλει να απευθύνεται σε κράτη με σημαντικούς και συμπαγείς μουσουλμανικούς πληθυσμούς.

Η Ελλάδα είναι απλά το όργανο

«Είναι προφανώς εκείνα τα κράτη τα οποία είναι κομμάτι αυτού που πιστεύει ο ίδιος πως είναι τα σύνορα της καρδιάς του ή η γαλάζια του πατρίδα. Είναι εκείνα τα κράτη στα οποία υπάρχουν συμπαγείς σημαντικοί μουσουλμανικοί πληθυσμοί. Είναι εκείνα τα κράτη στα οποία απευθύνθηκε, στα οποία γνωρίζει πως θα αντιληφθούν τον ρόλο της Τουρκίας ως έναν ρόλο ηγέτιδας δύναμης στον χώρο του Ισλάμ. Αυτό τον ενδιαφέρει και μέσα σε αυτή τη λογική επιχείρησε να παρουσιάσει μια εικόνα της Ελλάδας, η οποία προφανώς αποτελεί πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας. Κυρίως όμως, μέσα από την Ελλάδα προσπάθησε να θίξει το ζήτημα της Δύσης και του τρόπου με τον οποίον η Δύση ουσιαστικά αντιστρατεύεται το δικό του όραμα, τη δική του ιδέα, το δικό του αφήγημα για μία νέα μεγάλη Τουρκία. Η Ελλάδα είναι απλά το όργανο».

Όπως τονίζει ο κ. Σαρηγιαννίδης «οι προκλήσεις από την πλευρά του καθεστώτος Ερντογάν κλιμακώνονται αναφορικά με όλη τη βεντάλια των ζητημάτων που διαρκώς σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα θέτει η Τουρκία. Συνεπώς δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι μιλάει πλέον για την μουσουλμανική μειονότητα. Και φυσικά οι αναφορές έχουν να κάνουν με «τουρκική» μειονότητα στη Θράκη, δεν είναι καινούργιο.

Αντιστροφή της πραγματικότητας

»Είναι απλά ένας ακόμη τρόπος προκειμένου η Τουρκία να θέτει με πάρα πολύ μαξιμαλιστική διάθεση τα ζητήματα τα οποία θεωρεί πως υπάρχουν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και να τα παρουσιάζει ως δομικά, ως συστημικά προβλήματα, για τα οποία η Ελλάδα δεν κάνει τίποτα, για τα οποία η Τουρκία προσπαθεί να βρει λύσεις, είναι εκείνο το κράτος το οποίο ενδιαφέρεται για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή, ενώ αντίθετα η Ελλάδα είναι ταραξίας.

»Αυτή είναι η πλήρης αντιστροφή της πραγματικότητας, την οποία ως αφήγημα παρουσιάζει το καθεστώς Ερντογάν και είναι σίγουρο πως τους επόμενους μήνες θα δούμε ακόμη μεγαλύτερη ένταση και ακόμα μεγαλύτερη βιαιότητα στον λόγο. Αν τώρα αυτή μεταφραστεί και επιχειρησιακά, αυτό φυσικά είναι ένα άλλο ζητούμενο για το οποίο πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι.

»Έχει αποδείξει το καθεστώς Ερντογάν -πριν από ενάμισι χρόνο, για παράδειγμα- ότι μπορεί να εργαλειοποιήσει τις μικτές μεταναστευτικές ροές και να χρησιμοποιήσει τις δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων, οι οποίοι κοιτάνε στη Δύση, στην Ευρώπη με απόγνωση, με τέτοιον τρόπο ώστε να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα. Αυτό μπορεί να γίνει στον Έβρο. Μπορεί να γίνει στα ελληνικά νησιά, όπου και να γίνει πάντως θα γίνει σε βάρος της Ελλάδας.

Προφίλ

»Διότι ακριβώς τα θύματα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι οι αδύναμοι. Είναι οι ευάλωτοι. Είναι αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι θα εργαλειοποιηθούν. Τον Ερντογάν δεν τον ενδιαφέρει αν θα υπάρχουν θύματα. Ή μάλλον, τον ενδιαφέρει να υπάρχουν θύματα, ώστε με αυτόν τον τρόπο να αναδείξει ακόμη μια φορά την «αναλγησία» και τη «σκληρότητα» της Ελλάδας απέναντι στο μεταναστευτικό. Αυτό τον εξυπηρετεί διπλά, τόσο γιατί βοηθάει να φτιάξει το προφίλ της Τουρκίας σε διεθνές επίπεδο.

»Και φυσικά από την άλλη πλευρά να «χτυπήσει» την Ελλάδα και να πλήξει το δικό της διπλωματικό προφίλ, αλλά τον βοηθά και στο εσωτερικό, διότι ο ίδιος δέχεται κριτικές και πίεση αναφορικά με τη διαχείριση του μεταναστευτικού στην Τουρκία. Ήδη η αντιπολίτευση χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό ως ένα ζήτημα, στο οποίο ασκείται κριτική στον Ερντογάν, γιατί είναι πραγματικά αρκετά τα εκατομμύρια των μεταναστών και προσφύγων που έχουν κατακλύσει την Τουρκία και δημιουργούνται συνθήκες κοινωνικής έκρηξης εκεί εξαιτίας των μεταναστών σε συνδυασμό με την οικονομική δυσπραγία ενός μεγάλου κομματιού του τουρκικού λαού. Συνεπώς, ο ίδιος κάπου, κάπως, πρέπει να δείξει και στο δικό του εσωτερικό ακροατήριο, ενόψει των εκλογών, ότι εργάζεται συστηματικά για την επίλυση του μεταναστευτικού ζητήματος».

Δεν επιδιώκει συνειδητά θερμό επεισόδιο

Από την πλευρά του ο καθηγητής διεθνών σχέσεων του ΕΚΠΑ, Παναγιώτης Τσάκωνας,μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε ότι δεν θεωρεί πιθανό το σενάριο συνειδητής πρόκλησης θερμού επεισοδίου από την Τουρκία.

Όπως είπε ο κ. Τσάκωνας: «Νομίζω πως η ελληνική πλευρά έχει κινηθεί αρκετά αποτελεσματικά σε σχέση με το να κλείσει τα παράθυρα, τις πόρτες ή και τις σχισμές σε ενδεχόμενη ευκαιρία του Τούρκου προέδρου να δημιουργήσει ένα τετελεσμένο στην περιοχή, τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

»Συνεπώς, δεν νομίζω ότι υπάρχει ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου από συνειδητή προσπάθεια της Τουρκίας. Ένα ενδεχόμενο το οποίο πρέπει να μας προβληματίσει βεβαίως, είναι η πιθανότητα να γίνει κάποιο λάθος, ατύχημα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε θερμό επεισόδιο. Κυρίως να εμφανίσει την ελληνική πλευρά επιτιθέμενη, που είναι ένα από τα μέρη του αφηγήματος που χτίζει ο Τούρκος πρόεδρος τον τελευταίο καιρό.

»Νομίζω ότι – τουλάχιστον αυτό έδειξε στην τοποθέτησή του στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών – το ζήτημα της εμφάνισης του ανθρωπιστικού προσώπου της Τουρκίας και της μεταφοράς του προβλήματος στην Ελλάδα, όσον αφορά την επαναπροώθηση ή ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση των μεταναστών στον Έβρο, είναι θα έλεγα ένα ζήτημα το οποίο ξαναμπαίνει στο τραπέζι λόγω μιας αντικειμενικής πραγματικότητας.

Βαρίδι

»Δηλαδή έχει γίνει βαρίδι πλέον για την τουρκική πλευρά και νομίζω ότι ένα από τα ζητούμενα της στο επόμενο διάστημα είναι με ποιον τρόπο – επειδή επιβαρύνεται και η τουρκική κοινωνία σε πολύ μεγάλο βαθμό – θα αρχίσει να προωθεί τον προσφυγικό πληθυσμό που βρίσκεται στην Τουρκία, τόσο προς την Ευρώπη όσο και προς τη Συρία ή και άλλες περιοχές».

Στο ερώτημα αν προκαλεί ανησυχία η σύσφιξη των σχέσεων της Τουρκίας με τη Ρωσία ο κ. Τσάκωνας τονίζει προφανώς και υπάρχει ανησυχία για προβλήματα που μπορούν να προκύψουν σε τόσο σύνθετο και ασταθές περιβάλλον.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία αναβάθμισε την Τουρκία

«Σε σχέση με την Ελλάδα, οι δίαυλοι επικοινωνίας είναι ένα μεγάλο ζητούμενο. Και πολύ σωστά η ελληνική πλευρά το επιχειρεί. Σε πολύ μεγάλο βαθμό με τον τρόπο αυτό απονομιμοποιεί και την τουρκική επιχειρηματολογία. Θέλουμε τον διάλογο, υπό όρους βεβαίως, αλλά τον επιθυμούμε. Από την πλευρά της Τουρκίας, νομίζω ότι τα πράγματα όσον αφορά τη στρατηγική της είναι δεδομένα.

»Αυτό που επιθυμεί να κάνει είναι, μέσα σε ένα πλαίσιο αναβαθμισμένης θέσης – διότι ο πόλεμος στην Ουκρανία αναβάθμισε την Τουρκία και μια σειρά από επιλογές της, όπως η συμφωνία όσον αφορά την εξαγωγή των σιτηρών κλπ, νομιμοποίησε ακόμη περισσότερο τη θέση της – είναι με ποιον τρόπο μπορεί να συνεχίσει αυτή την τακτική του μεσολαβητή στην κατεύθυνση του να πετύχει αυτό που είναι ο μεγάλος της στόχος, η στρατηγική αυτονομία. Αυτό είναι το ζητούμενο για την Τουρκία, να μπορεί να λειτουργεί στο περιβάλλον της ως κεντρική δύναμη. Αυτό πιστεύει ότι είναι, με ανάλογο τρόπο πρέπει να μπορεί και να λειτουργεί. Τουλάχιστον έτσι αντιλαμβάνεται τα πράγματα ο κ. Ερντογάν».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηχηρά καμπανάκια για την οικονομία

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Όταν άνθρωποι που διαχειρίστηκαν την οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας σου λένε «πρόσεχε, μην έχουμε τα ίδια», οφείλεις να τους ακούς.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Και αυτό ήταν και το συμπέρασμα του 6ου ετήσιου συνεδρίου «Κύκλος Ιδεών, η Ελλάδα Μετά». Όταν για παράδειγμα ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης, Γιώργος Προβόπουλος λέει: «Δεν διδαχθήκαμε όσο έπρεπε από την οικονομική κρίση ενώ η δημοσιονομική επίγνωση δεν φαίνεται», είναι σαφές ότι απευθύνεται και στο πολιτικό σύστημα και στους πολίτες. Ο δε Γιώργος Ζαννιάς, πρόεδρος της Eurobank ήταν πιο ξεκάθαρος: «Η δημοσιονομική πλειοδοσία των κομμάτων λόγω των επικείμενων εκλογών δεν βοηθάει».

Αυτοσυγκράτηση ζήτησε ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, καθηγητής Γκίκας Χαρδούβελης, σημειώνοντας: «Η βιωσιμότητα του χρέους θα είναι το ζητούμενο στο απώτερο μέλλον. Θα επιτυγχάνεται με την ανάπτυξη της οικονομίας και την αξιόπιστη δημοσιονομική πολιτική. Άλλωστε ήδη το είδαμε: Η ονομαστική αύξηση του ΑΕΠ κατά 15% το 2022 έφερε τεράστια μείωση στο λόγο Χρέος / ΑΕΠ στο 170%.», παρατήρησε

Ο πρώην Επικεφαλής της Εurobank και νυν Επικεφαλής της EOS Capital Partners, Απόστολος Ταμβακάκης τόνισε ότι οι επιχειρήσεις έχουν επίγνωση της δημοσιονομικής δυσκολίας και πλην εξαιρέσεων είναι προσεκτικές. «Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι το cash flow», ανέφερε.

«Προσοχή στο δανεισμό του Δημοσίου γιατί δεν θα είναι βιώσιμος σε λίγο καιρό, επεσήμανε ο σύμβουλος Επιχειρήσεων , Γιώργος Προκοπάκης.

Υπάρχουν αυτιά που θα ακούσουν ή μήπως στο δρόμο προς τις εκλογές θα καταρρεύσουν τα οχυρά που με τόσο κόπο στήσαμε;

Ομιλία διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος θύμιζε η χθεσινή του Φωκίωνα Καραβία, CEO της Eurobank, λόγω των προειδοποιήσεων που απηύθυνε προς το πολιτικό σύστημα της χώρας για την οικονομική πολιτική που θα εφαρμοστεί το επόμενο διάστημα.

Ο πάντα μετριοπαθής και εμπειρότατος τραπεζίτης εξήγησε με τα δικά του λόγια πως όταν έχεις πρόβλημα στη γειτονιά σου, αυτό θα επηρεάσει και σένα θες δεν θες. Ως εκ τούτου, τα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, που οδηγείται στην ύφεση, θα πρέπει να λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψιν στα μέρη μας, όσο καλύτερες κι αν είναι οι συνθήκες εδώ.

Μάλιστα έκανε λόγο για ζοφερές προοπτικές το 2023 σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η εκτίμησή του είναι ότι μεγάλες οικονομίες στην Ευρώπη με προεξάρχουσα τη Γερμανία θα είναι με αρνητικό πρόσημο, ενώ έχουμε τη γειτονική μας Ιταλία που λόγω της πολιτικής αναταραχής θα επηρεάσει και τα ελληνικά ομόλογα.

Κατά τον κ. Καραβία, οι μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες είναι οι καλύτεροι πελάτες μας και στην τουριστική κίνηση και στις εξαγωγές. «Επομένως, μια αρνητική επίδραση θα έχουμε και εμείς» πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο αυτό, συμπλήρωσε, «σε στιγμές σαν κι αυτές δεν πρέπει να ξεχνούμε τα διδάγματα της δεκαετούς κρίσης που βιώσαμε».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι καιροί απαιτούν μια πολύ σοβαρή δημοσιονομική σύνεση, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη ότι έχουμε και ένα σταθερό και μεγάλο έξοδο πλέον, μάλλον σε μόνιμο χαρακτήρα για τις δαπάνες εθνικής άμυνας. Πρέπει να λύσουμε τη δημοσιονομική εξίσωση λαμβάνοντας υπόψη και αυτό πλέον».

Τι σημαίνει αυτό; Κατά τον CEO της Eurobank, θα πρέπει να αποφύγουμε οριζόντια μέτρα, να αποφύγουμε μέτρα μόνιμου χαρακτήρα. «Σίγουρα πρέπει σε στιγμές κρίσης το Κράτος να υποστηρίξει τους πιο αδύναμους, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας και την κατάσταση της οικονομίας» υποστήριξε σχετικά.

Πηγή: ΟΤ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερντογάν: Βαρύ το κλίμα για τον «σουλτάνο» μετά την υπογραφή του τουρκολιβυκού «μνημονίου»

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο της Πράγας την Πέμπτη, όπου αναμένεται να συζητηθούν – μεταξύ άλλων – το θέμα του πολέμου στην Ουκρανία καθώς και η ενεργειακή κρίση που έχει γονατίσει την Ευρώπη και όχι μόνο.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ωστόσο, η παρουσία του τούρκου προέδρου στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας αναμένεται να φέρει τον Ερντογάν – έστω και παρασκηνιακά – αντιμέτωπο με τις αντιδράσεις της Ε.Ε για την υπογραφή του παράνομου τουρκολιβυκού «μνημονίου».

Βαρύ το κλίμα για τον Ερντογάν

Το κλίμα για τον τούρκο πρόεδρο είναι βαρύ στην Ε.Ε, καθώς υπήρξε άμεση αντίδραση για τουρκολιβυκό μνημόνιο με την Ευρώπη να κόβει την… όρεξη στον Ερντογάν.

«Το Μνημόνιο Κατανόησης Τουρκίας-Λιβύης του 2019 παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών, δεν συμμορφώνεται με το Δίκαιο της Θάλασσας και δεν μπορεί να έχει νομικές συνέπειες για τρίτα κράτη» είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος της ΕΕ Πίτερ Στάνο.

Στην τουρκική κυβέρνηση γνωρίζουν ότι Ευρωπαίοι ηγέτες θα ασκήσουν πιέσεις προς τον Ερντογάν, τόσο για το «μνημόνιο» με τη Λιβύη όσο και για τη συνεχείς προκλήσεις της Άγκυρας εναντίον της Αθήνας, οπότε δεν αποκλείεται η παρουσία του να γυρίσει μπούμερανγκ για τον ίδιο.

Πάντως ανεξάρτητα από το αν θα υπάρξουν δημόσιες τοποθετήσεις από ευρωπαίους ηγέτες για το θέμα των τουρκικών προκλήσεων, ο έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει το ζήτημα στη Σύνοδο Κορυφής την Παρασκευή.

«Η ατζέντα της πρώτης μέρας στη Σύνοδο, περιλαμβάνει διάφορα θέματα γεωπολιτικού ενδιαφέροντος και οικονομικού, την δεύτερη μέρα θα είναι η άτυπη Σύνοδος Κορυφής, και έτσι κ αλλιώς ο πρωθυπουργός την Παρασκευή θα θέσει το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας, όπως κάνει πάντα» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στο .

Υπάρχει πιθανότητα για συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν;

Το ερώτημα που υπάρχει είναι αν η παρουσία Ερντογάν στη Σύνοδο της Πράγας, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα πιθανό τετ α τετ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν και τα fake news κατά της Ελλάδας δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ωστόσο, η Αθήνα έχει διαμηνύσει στην Άγκυρα πως θέλει να έχει πάντα ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, ως εκ τούτου θα ήταν ανοιχτή σε μία συνάντηση με τον τούρκο πρόεδρο παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δυναμιτίζει με κάθε ευκαιρία την ένταση.

«Ο κ. Ερντογάν είναι αυτός που έχει δυναμιτίζει το κλίμα μεταξύ των δύο ηγετών, ο κ. Ερντογάν είχε πει «Μητσοτάκης γιοκ», είχε καλέσει τους Έλληνες πολίτες να καταψηφίσουν τον Μητσοτάκη. Όλη αυτή η προσπάθεια της Τουρκίας βλέπουμε ότι, δεν έχει καμία ανταπόκριση στη διεθνή κοινότητα. Η τελευταία απόπειρα διαστρέβλωσης της πραγματικότητας με την ενεργοποίηση με του εντελώς παράνομου συμφώνου σαν αυτού που έχει η Τουρκία με την Λιβύη. Και αυτή έχει συναντήσει την αποδοκιμασία της παγκόσμιας κοινής γνώμης», τόνισε ο κ. Οικονόμου .

Πρόσθεσε ωστόσο για το θέμα μιας πιθανής συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν ότι  «εάν ο κ. Ερντογάν ζητήσει μία συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη θα κληθεί να εξηγήσει τι είναι όλα αυτά τα παράλογα, τα ανιστόρητα και ανυπόστατα που λέει.

Η συζήτηση με την Ελλάδα έχει πάντα σταθερές και κόκκινες γραμμές. Το διεθνές δίκαιο, τα κυριαρχικά δικαιώματά μας, η εθνική κυριαρχία μας, οπ σεβασμός των συνθηκών που αμοιβαία οι δύο χώρες έχουν υπογράψει και το πολιτικό και νομικό κεκτημένο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Εάν υπάρχει αίτημα συνάντησης, πρόσθεσε, θα το αξιολογήσουμε και θα ανταποκριθούμε θετικά.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 λεπτά ago

Ηχηρά καμπανάκια για την οικονομία

ΕΛΛΑΔΑ6 λεπτά ago

Θεμιστοκλέους: Τα επικαιροποιημένα εμβόλια προστατεύουν και από την μόλυνση με κοροναϊό

ΜΠΑΣΚΕΤ10 λεπτά ago

Στον Ηρακλή ο Τζακόπουλος – www.ertsports.gr

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ11 λεπτά ago

Γκούμας: «Ο Γιοβάνοβιτς ξέρει τι σημαίνει Παναθηναϊκός»

OIKONOMIA13 λεπτά ago

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμές 89,38 εκατ. ευρώ – Οι δικαιούχοι

ΚΟΣΜΟΣ14 λεπτά ago

Βρετανία: Ο «μαύρος Μπόρις» έγινε… «κόκκινο πανί»

LIFESTYLE18 λεπτά ago

«Θα τα δώσω αυτά τα χρήματα στην κα Χρηστίδου, είτε πιστεύω ότι είναι πολλά είτε λίγα»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ24 λεπτά ago

Ερντογάν: Βαρύ το κλίμα για τον «σουλτάνο» μετά την υπογραφή του τουρκολιβυκού «μνημονίου»

ΕΛΛΑΔΑ25 λεπτά ago

Αλέξης Κούγιας: Μηνύσεις και αγωγές σε ιατροδικαστές που παρουσιάστηκαν ως τεχνικοί σύμβουλοι της Ρούλας Πισπιρίγκου

ΜΠΑΣΚΕΤ29 λεπτά ago

Φλώτσιος: «Αν δεν είχε έρθει ο Οικονόμου, ο Ερμής Σχηματαρίου μπορεί να μην υπήρχε καν»

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες ago

Χαμός στον «αέρα» εκπομπής: Έφυγαν οι παρουσιαστές και εκείνοι ακόμη τσακωνόντουσαν

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Φωτιά σε πλοίο στον Παγασητικό άμεση επέμβαση λιμεναρχείου και σκαφών

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Έρχεται νέο πρόγραμμα επιδότησης ηλιακών θερμοσίφωνων από 800 έως 1000 ευρώ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ6 ημέρες ago

Καρδίτσα: Τραγωδία – 16χρονος που «έσβησε» στην άσφαλτο!

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Ανάκληση της μήνυσης κατά του Βολιώτη επιχειρηματία έκανε η ηθοποιός Άβα Γαλανοπούλου

Νοσοκομείου Βόλου
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Ξαφνικός θάνατος 45 Χρονης στο Βόλο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ4 ημέρες ago

«Η χώρα των πουλιών» στο θέατρο Κνωσός – Μια εκπαιδευτική παράσταση για όλη την οικογένεια

MEDIA5 ημέρες ago

Φουλ ερωτευμένη η Χριστίνα Βραχάλη | Ο πρωταγωνιστής του ΑΝΤ1 που της έκλεψε την καρδιά (Pics)

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες ago

Αλιβέρι: Απίστευτη «τελετή διαζυγίου» οικογενειών Ρομά με… αποζημίωση 50.000 ευρώ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ5 ημέρες ago

Πρώτη προβολή για «τα Ηρωικά Βουρλά της Μικράς Ασίας» του ΙΔΙΣΜΕ

Δημοφιλή