ΒΟΛΟΣ
Οι Μονάδες Τεχνητού Νεφρού, ζητούν άμεσες προσλήψεις- Πανελλήνιο συνέδριο στον Βόλο

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
Την ανάγκη ενίσχυσης των Μονάδων Τεχνητού Νεφρού στα δημόσια νοσοκομεία με εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και τη σημασία της συνεχούς εκπαίδευσης των επαγγελματιών υγείας, εστίασε η πρόεδρος της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας Νοσηλευτών (ΕΝΕΝ), Παναγιώτα Τσούγια, με αφορμή το 16ο πανελλήνιο συνέδριο της εταιρείας που φιλοξενείται στο ξενοδοχείο «Volos Palace» στον Βόλο και συγκεντρώνει επαγγελματίες υγείας από όλη τη χώρα.
Όπως επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η κ. Τσούγια η νεφρολογική νοσηλευτική αποτελεί έναν ιδιαίτερα εξειδικευμένο τομέα, ο οποίος εξελίσσεται διαρκώς ακολουθώντας τις νέες θεραπευτικές μεθόδους, τις τεχνολογικές εξελίξεις και τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα. Για τον λόγο αυτό, οι νοσηλευτές που υπηρετούν στις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού και στην Περιτοναϊκή Κάθαρση καλούνται να ανανεώνουν συνεχώς τις γνώσεις τους και να προσαρμόζονται στις νέες απαιτήσεις της φροντίδας των ασθενών.
Αναφερόμενη στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος, σημείωσε ότι η στελέχωση των Μονάδων Τεχνητού Νεφρού εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα για τους επαγγελματίες υγείας. Σύμφωνα με την ίδια, η ύπαρξη επαρκούς και εξειδικευμένου προσωπικού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία των μονάδων και για τη διατήρηση υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς τους ασθενείς.
«Οι ανάγκες είναι αυξημένες και απαιτούν υψηλό βαθμό εξειδίκευσης και συνεχούς εγρήγορσης από το προσωπικό. Παρά τις δυσκολίες, οι νοσηλευτές παραμένουν προσηλωμένοι στην παροχή ασφαλούς και ποιοτικής φροντίδας, με απόλυτο σεβασμό στα θεραπευτικά πρωτόκολλα και στις ανάγκες των ασθενών», τόνισε.
Η κ. Τσούγια υπογράμμισε ότι οι νεφροπαθείς αναπτύσσουν μια ιδιαίτερη σχέση με το προσωπικό των μονάδων, καθώς βρίσκονται εκεί αρκετές φορές κάθε εβδομάδα για τη θεραπεία τους. «Οι μονάδες αποτελούν ένα οικείο περιβάλλον για τους ασθενείς και οι νοσηλευτές βρίσκονται καθημερινά δίπλα τους, όχι μόνο παρέχοντας νοσηλευτική φροντίδα αλλά και προσφέροντας στήριξη, ενημέρωση και καθοδήγηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.
ΒΑΣ. ΚΥΡ.
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Telegram;
Γίνε μέλος στο κανάλι μας:
στο Telegram
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο WhatsApp
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο Viber

MEDIA19 ώρες agoΠροσπαθούσα με νύχια και με δόντια να τον κρατήσω στην εκπομπή
ΒΟΛΟΣ23 ώρες agoΑθώοι οι γιατροί από τον Βόλο και τη Λάρισα που κατηγορούνταν για το αδίκημα της έκδοσης ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση
MEDIA18 ώρες agoΗ Ξένια παρασύρεται από τον Θαλή και κινδυνεύει ξανά
LIFESTYLE9 ώρες agoΥπέρλαμπρος γάμος του Χρήστου Αποστολόπουλου και της Εβίνας Τσακίρη στο Λαγονήσι: Οι παρουσίες, η μπομπονιέρα και το νυφικό δια χειρός Κριθαριώτη που “έκλεψε” τις εντυπώσεις – Εικόνες & βίντεο του parapolitika.gr
MEDIA18 ώρες agoΗ Χριστιάνα ξεβράζεται ζωντανή και το φινάλε σκοτεινιάζει
VIDEO16 ώρες agoΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου
ΕΛΛΑΔΑ10 ώρες agoΚατασχέθηκαν 5.300 φαρμακευτικά σκευάσματα που είχε για διακίνηση (Εικόνα)
MEDIA23 ώρες agoΑφήνει την τελευταία του πνοή και η Μελισσάνθη σπαράζει













