Connect with us

OIKONOMIA

Οι νέοι 25-35 ετών εγκαταλείπουν τα φυσικά καταστήματα

Published

on

Spread the love

Σημαντική επίδραση έχει φέρει η μεγάλη διείσδυση του Ίντερνετ στην καθημερινότητα των Ελλήνων και στον τρόπο με τον οποίο πλέον επιλέγουν να πραγματοποιούν τις αγορές τους. Είναι ενδεικτικό ότι τουλάχιστον μία online αγορά έχουν πραγματοποιήσει λίγο περισσότεροι από 2 στους 3 μέσα στο τελευταίο εξάμηνο, με πιο δραστήρια αγοραστικά ομάδα τις ηλικίες μεταξύ 25-35 ετών.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σύμφωνα με τη νέα έκδοση της έρευνας Focus on Tech Life που «τρέχει» με πρωτοβουλία της Focus Bari από το 1995, η χρήση Internet στη χώρα μας είναι πλέον καθολική, ενώ συνεχώς αυξάνεται και ο βαθμός αξιοποίησης των δυνατοτήτων που δίνει το Διαδίκτυο στους πολίτες-καταναλωτές για επικοινωνία, ενημέρωση, κοινωνικοποίηση, εκπαίδευση, αγορές κ.λπ.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαπιστώνεται ότι η χρήση Internet φτάνει πλέον στο 84% στις ηλικίες 65-74 πανελλαδικά, σημειώνοντας 11% αύξηση μέσα στα τελευταία δύο χρόνια με το 94% των Ελλήνων να έχουν smartphone, το οποίο χρησιμοποιούν καθημερινά για να μπαίνουν στο Ιnternet. Μάλιστα περισσότεροι από επτά στους δέκα πραγματοποιούν ηλεκτρονικές αγορές.

Η νέα αυτή ομάδα των ηλεκτρονικών αγοραστών έχει ωθήσει τις επιχειρήσεις να αναπτύξουν ιδιαίτερα από το ξέσπασμα της πανδημίας και μετά ηλεκτρονικά καταστήματα τα οποία έχουν το δικό τους ιδιαίτερα δυναμικό κοινό που ανήκει σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Ενδεικτικά, όπως αποτυπώνεται στα τελευταία στοιχεία της Convert Group, στο πρώτο τρίμηνο του 2023 σημειώθηκε άνοδος 10% στον τζίρο των online super market, αγγίζοντας τα 76 εκατ. ευρώ.

Από την έρευνα Focus on Tech Life της Focus Bari φαίνεται ότι το πλέον δυναμικό αγοραστικό κοινό είναι αυτό του ηλικιακού εύρους 25 έως 35 ετών, με ποσοστό online αγορών στο 90%. Επίσης, σημαντική είναι η αύξηση που έχει σημειωθεί στις μεγαλύτερες ηλικίες ιδιαίτερα από την πανδημία και έπειτα.

Στην ηλικιακή ομάδα από 45-54 ετών  σημειώθηκε αύξηση στο διάστημα 2021-2023 κατά 9% καθώς από το 69% των καταναλωτών αυτής της ηλικίας που πραγματοποιούσαν ηλεκτρονικές αγορές το 2021, τώρα το ποσοστό αυτό είναι στο 76%.

Στις ηλικίες από 55-65 ετών η αύξηση στο ίδιο διάστημα είναι 8% και στις ηλικίες από 65 ετών έως και 74 ετών 24%. Σε όλες τις ηλικίες, στο διάστημα 2021-2023 η αύξηση είναι 5%, καθώς από 68% που ήταν οι καταναλωτές που πραγματοποιούν ηλεκτρονικές αγορές πλέον το ποσοστό έφτασε στο 71%.

Κατά το 2022 το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα πραγματοποίησε τζίρο 15,8 δισ. ευρώ, σύμφωνα με σχετική έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Το ποσό αυτό ήταν αυξημένο κατά 10% σε σχέση με την αντίστοιχη επίδοση του 2021 με τις online πωλήσεις στην Ελλάδα να έχουν υπερτριπλασιαστεί μέσα σε έξι χρόνια (2017-2022), αφού το 2017 έφταναν συνολικά μόλις τα 5 δισ. ευρώ.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

loading...
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Έκτακτο κλειστά τα σχολεία μέχρι την Τετάρτη 27/9

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Έκτακτο κλειστά τα σχολεία έως την Τετάρτη 27/9

ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα ago

Κακοκαιρία Elias: Έσπασε ξανά ο Κραυσίδωνας – Πλημμυρίζουν σπίτια

MEDIA3 ημέρες ago

«Μάγισσα» – Χαμός με τις βρισιές. «Θα μου κλάσεις τον π@@τσο» στις 22:00 στην τηλεόραση; – NassosBlog – Celebrity News | Exclusives

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Λιμεναρχείο Βόλου: Στην ανατολική Μαγνησία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής την Τρίτη

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες ago

Κακοκαιρία Elias: Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων – Συναγερμός για Θεσσαλία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ7 ημέρες ago

Στέφανος Κασσελάκης: «Ο Τάιλερ έχει χρυσή καρδιά»

ΘΕΣΣΑΛΙΑ5 ημέρες ago

Σοβαρό καρδιακό επεισόδιο υπέστη ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αχιλλέας Νταβέλης

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Σε συναγερμό η Θεσσαλία για το νέο κύμα κακοκαιρίας

VIDEO4 ημέρες ago

Αχιλλέας Μπέος: Για να καθαριστούν τα ρέματα του Βόλου θέλουμε 10 φαγάνες -Να υπάρχει &συντονισμός

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή