ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Οι νέοι της Λάρισας “επαναστατούν” και κυκλοφορούν με ηλεκτρικά πατίνια


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Το… φαινόμενο των τελευταίων χρόνων που μοιάζει να ελκύει όλο και περισσότερο τους Λαρισαίους, είναι εκείνο των ηλεκτρικών πατινιών.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δεν είναι καθόλου λίγοι εκείνοι και ειδικά οι νέοι, που επιλέγουν σαν μέσο μεταφοράς τους μέσα στην πόλη το ηλεκτρικό πατίνι, σαν μια λύση πιο οικονομική, εύκολη και οικολογική. Άλλοι επιλέγουν να αγοράσουν, άλλοι να τα ενοικιάσουν είτε μέσω καταστήματος εξ αυτών που υπάρχουν στην πόλη, είτε μέσω εφαρμογών που έχουμε όλοι στα κινητά μας.
«Εγώ προσωπικά νοικιάζω πατίνι, γιατί οι γονείς μου φοβούνται να μου αγοράσουν, καθώς τα θεωρούν «σκοτώστρες», δήλωσε στο onlarissa.gr ένας νεαρός μαθητής Γυμνασίου, την ώρα που ενεργοποιούσε το πατίνι του από το κινητό του τηλέφωνο.
«Έχει γεμίσει όλη η πόλη και εμείς οι μαθητές τα επιλέγουμε πολύ, αφού δεν είμαστε ακόμη σε θέση να αποκτήσουμε δίπλωμα για κάποιο άλλο μεταφορικό μέσο», πρόσθεσε.
Ένας ακόμη πολίτης που έκανε τη βόλτα του στο κέντρο της πόλης, με το δικό του πατίνι αυτή τη φορά, μας είπε: «Το χρησιμοποιώ κάθε μέρα για τις μετακινήσεις μου μέσα στη Λάρισα. Αποφεύγω τα μέσα μεταφοράς, όπως το αστικό λεωφορείο, λόγω του κορωνοϊού, αλλά και της εμπλοκής μου με άλλους ανθρώπους εκεί μέσα. Είναι αρκετά βολικό και άνετο».
Τo onlarissa.gr μίλησε με τον κ. Βασίλη Γιολδάση, ιδιοκτήτης καταστήματος ηλεκτρικών πατινιών και ποδηλάτων στο κέντρο της Λάρισας αναφορικά με τη χρήση των ηλεκτρικών μέσων μετακίνησης: “Παρατηρείται μια αύξηση, αλλά τη θεωρώ επόμενη, μιας και ένα ηλεκτρικό πατίνι ή ποδήλατο αποτελεί μια πολύ πιο βολική και οικονομική λύση, από ένα αυτοκίνητο ή μια μηχανή. Επιπλέον, μη ξεχνάμε ότι κυριαρχεί και μια τάση προς την ηλεκτροκίνηση σε όλους τους τομείς και ακόμη περισσότερο στο εξωτερικό”.
Που κυμαίνονται όμως οι τιμές; Ο κ. Γιολδάσης μας εξηγεί: “Ένα απλό πατίνι ξεκινάει από 300-400 ευρώ, αλλά μπορεί να φτάσει και τα 1000-2000, αναλόγως το μοντέλο και τις δυνατότητές του. Για παράδειγμα, ένα ακριβότερο πατίνι πιθανότατα να διαθέτει μεγαλύτερη μπαταρία, μεγαλύτερη ταχύτητα, καλύτερο φωτισμό, καντράν κλπ. Αυτό εξαρτάται από το τι ζητά ο καθένας. Το «ζουμί» της υπόθεσης είναι ότι με μόλις 3-4 ευρώ τον μήνα έχεις ένα μέσο έτοιμο για να κάνεις τη δουλειά και τις βόλτες σου μέσα στην πόλη.
Τις λεπτομέρειες που πρέπει γνωρίζει κάποιος που προσανατολίζεται να αποκτήσει ηλεκτρικό πατίνι μας διευκρινίζει ο ιδιοκτήτης του εν λόγω καταστήματος: “Ένα πατίνι που προορίζεται για αστικές περιοχές, όπως αυτά που συναντά και χρησιμοποιεί ο μέσος πολίτης, έχει κόφτη στα 25 χλμ. και βάσει νόμου. Φυσικά, υπάρχουν και μοντέλα που προορίζονται για πιο «άγριες και σκληρές» χρήσεις, όπως για λόφους, τα οποία πιάνουν μεγαλύτερες ταχύτητες. Η φόρτιση ενός ηλεκτρικού πατινιού διαρκεί περίπου 5-6 ώρες για φόρτιση από 0-100%. Άλλα διαθέτουν διπλή είσοδο για πρίζα, ώστε να φορτίζουν στον μισό χρόνο ή ταχυφορτιστές. Η αυτονομία για ένα πατίνι είναι περίπου τα 20 χλμ., αλλά αυτό εξαρτάται και από άλλους παράγοντες όπως το βάρος του οδηγού ή την κλίση του δρόμου. Όπως και με τα κινητά, όταν έχεις ανοιχτές πολλές εφαρμογές, έτσι και με τα πατίνια, η διάρκεια είναι ανάλογη και της χρήσης.
Ρεπορτάζ: Δημήτρης Αυλογιάρης

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Προειδοποιητικό Σήμα για έκτακτα καιρικά φαινόμενα στη Θεσσαλία


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ανακοινώνεται ότι σε συνέχεια του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης του Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ, με Α.Α. 10/2022 που εκδόθηκε την Τρίτη 17-05-2022, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απέστειλε Προειδοποιητικό Σήμα όπου δίνεται ιδιαίτερη προσοχή λόγω της έντασης των καιρικών φαινομένων σε περιοχές της Θεσσαλίας από τις απογευματινές ώρες σήμερα Τετάρτη 18/05/2022 ως και τις πρωινές ώρες αύριο Πέμπτη 19/05/2022.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Καλούνται οι εμπλεκόμενοι φορείς της Πολιτικής Προστασίας στη Θεσσαλία να βρίσκονται σε ετοιμότητα και επιφυλακή. Παρακαλούνται οι πολίτες όπως λάβουν υπόψη τους το Προειδοποιητικό Σήμα για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ- ΒΡΟΧΕΣ
– Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
– Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
– Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων αλλά και προληπτικά.
-Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους αλλά και προληπτικά.
-Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων αλλά και προληπτικά (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
-Να προφυλαχτούν αμέσως σε περίπτωση χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
-Να ακολουθούν τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία, Πυροσβεστική, Πολιτική Προστασία κ.α.
-Να ακολουθούν τις οδηγίες του Προειδοποιητικού Μηνύματος 112, εφόσον αποσταλεί στα κινητά τηλέφωνα.
ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ
– Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
– Να στερεώσουν τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχουν αναρτήσει.
– Να ασφαλίσουν τις πόρτες και τα παράθυρα.
– Να αποφύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
– Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
-Να ακολουθούν τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία, Πυροσβεστική, Πολιτική Προστασία κ.α
-Να ακολουθούν τις οδηγίες του Προειδοποιητικού Μηνύματος 112, εφόσον αποσταλεί στα κινητά τηλέφωνα.
Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.
Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.
Σε περιπτώσεις ανάγκης, οι πολίτες να επικοινωνούν με τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Αστυνομία τηλ. 100 – Πυροσβεστική τηλ 199 -Αριθμός Επείγουσας Ανάγκης 112- ΕΚΑΒ 166).

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Καρδίτσας στις 19/5/2022


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Καλούνται οι καθηγητές των σχολείων του Νομού μας σε Τακτική Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022και ώρα 7.00μ.μ. στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης θα είναι:

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
- Εκλογή προεδρείου της Γ.Σ.
- Απολογισμός των πεπραγμένων του Δ.Σ της OΛΜΕ.
- Έλεγχος πεπραγμένων του Δ.Σ της ΟΛΜΕ από τα μέλη της ΕΛΜΕ
- Εκλογή εφορευτικής επιτροπής για την διεξαγωγή αρχαιρεσιών.
- Έγκριση πεπραγμένων του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.
Οι αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων που θα μας εκπροσωπήσουν στο 20ο συνέδριο της ΟΛΜΕ θα διεξαχθούν την Πέμπτη 26 Μαΐου, από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 6:00 μ.μ. στο αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας .

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ώρες ago
Ληστεία σε καφετέρια της Ν. Ιωνίας- Όσα είπε ο ιδιοκτήτης στο ASTRA
-
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ4 ημέρες ago
Στοίχημα: Χωρίς ρίσκο στον αγγλικό τελικό
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Εγκαινιάστηκε το υπερσύγχρονο καράβι SPORADES STAR
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Σοκ στη Σκιάθο πέθανε 42χρονος από ανακοπή καρδιάς
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
‘Βόμβα’: Μπαίνει στο Survivor ο Γιώργος Αγγελόπουλος (Ντάνος)
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Σκιάθος: Συνελήφθη στο αεροδρόμιο με πιστόλια και φυσίγγια
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
Στο πένθος η 111 Πτέρυγα Μάχης: Έφυγε 47χρονος μοίραρχος
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Εκδήλωση της Sea Jets to Σάββατο 14 Μάϊου στο Βόλο στο πλοίο Sporades Star