Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Οι παρενέργειες της σύγκρουσης Κίνας Ταϊβάν για τη βιομηχανία ημιαγωγών

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Η Foxconn είναι ένας πραγματικός κολοσσός. Είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία ως προς τον αριθμό των απασχολούμενων στην Κίνα. Δεν έχει απλώς εργοστάσια παραγωγής, αλλά ολόκληρες πόλεις-εργοστάσια. Ένα πολύ μεγάλο μέρος από τις ψηφιακές συσκευές (κινητά τηλέφωνα κλπ) που χρησιμοποιούμε συναρμολογούνται στα δικά της εργοστάσια. Μόνο που η Foxconn δεν είναι μια εταιρεία με έδρα τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Είναι μια εταιρεία της Ταϊβάν που εδώ και χρόνια επενδύει στην Κίνα. Είναι και αυτό μια ένδειξη του πολύ μεγάλου βαθμού αλληλεξάρτησης ανάμεσα στις δύο οικονομίες. Άλλωστε, ένα μεγάλο μέρος των εξαγωγών της Ταϊβάν κατευθύνεται προς την ηπειρωτική Κίνα και αντίστοιχα η Ταϊβάν εξαρτάται από τις εισαγωγές από την Κίνα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Όμως, η τρέχουσα επιδείνωση των σχέσεων ανάμεσα στο Πεκίνο και την Ταϊπέι, που πυροδοτήθηκε από την επίσκεψη της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι και συνεχίστηκε με την επίδειξη στρατιωτικής δύναμης του κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού απέναντι στην Ταϊβάν, έχει επιπτώσεις και στις οικονομικές σχέσεις των δύο πλευρών.

Η αντίρρηση στην επένδυση της Foxconn σε κινεζική εταιρεία τεχνολογίας

Πρόσφατα η Foxconn ανακοίνωσε ότι έκανε μια μεγάλη επένδυση 800 εκατομμυρίων δολαρίων, αποκτώντας σημαντικό μερίδιο στην εταιρία που ελέγχει την κινεζική εταιρεία ημιαγωγών Tsinghua Unigroup.

Οικονομικά, η συμφωνία είναι συμφέρουσα για την Foxconn που δεν θέλει να εγκλωβιστεί στον κλάδο της συναρμολόγησης ψηφιακών και ηλεκτρονικών συσκευών, που είναι έντασης εργασίας και έχει μικρά περιθώρια κέρδους και ενδιαφέρεται να επεκτείνει τη ικανότητά της να παράγει ημιαγωγούς. Επιπλέον, ορισμένες από τις εταιρείες που συνδέονται με την Tsinghua είναι πελάτες και προμηθευτές της Foxconn.

Όμως, φαίνεται ότι η κυβέρνηση της Ταϊπέι θέλει να μπλοκάρει αυτή τη συμφωνία, γιατί θεωρεί ότι εγείρει ζητήματα εθνικής ασφαλείας. Ουσιαστικά, γιατί θεωρεί ότι είναι μια επένδυση που θα ενισχύσει την προσπάθεια του Πεκίνου να αποκτήσει αυτάρκεια και στην παραγωγή ημιαγωγών και δη τσιπ που υποστηρίζουν τεχνολογίες αιχμής.

Η γεωπολιτική των ημιαγωγών

Οι ημιαγωγοί παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στην παγκόσμια οικονομία. Υπάρχουν εκτιμήσεις ότι άμεσα ή έμμεσα συνεισφέρουν στο παγκόσμιο ΑΕΠ έως καο 2,7 τρισεκατομμύρια δολάρια. Αποτελούν ταυτόχρονα το πεδίο πολύ έντονων συγκρούσεων, οικονομικών αλλά και γεωπολιτικών.

Αξίζει έτσι να δούμε τους τρέχοντες ανταγωνισμούς σε σχέση με την παραγωγή των πάρα πολύ λεπτών τσιπ που είναι απαραίτητα για τις συσκευές υψηλής τεχνολογίας. Κάποτε πρωτοπόρες στους ημιαγωγούς ήταν οι ΗΠΑ, όμως σήμερα μόνο το 12% των ημιαγωγών παράγεται στις ΗΠΑ. Αντιθέτως, το 70% των τσιπ παράγεται στην Ασία και το μεγαλύτερο μέρος τους στην Ταίβάν, που είναι ταυτόχρονα και η πρωτοπόρα χώρα ως προς την τεχνική δυνατότητα παραγωγή πάρα πολύ λεπτών τσιπ. Μόνο η ταϊβανέζικη TSMC και η νοτιοκορεατική Samsung μπορούν σήμερα να κατασκευάσουν τσιπς πάχους 5 νανόμετρων, που ορίζουν την τεχνολογία αιχμής.

Αυτά τα χαρακτηριστικά της βιομηχανίας ημιαγωγών διαμορφώνουν και το έδαφος για την εμφάνιση προβλημάτων στις εφοδιαστικές αλυσίδες και συγκυριακές ελλείψεις.

Μάλιστα, αρκεί να αναλογιστούμε ότι μόνο η ταϊβανέζικη TSMC καλύπτει το 53% των παραγγελιών «χύτευσης» (αν και η διαδικασία πιο σωστά περιγράφεται ως «εκτύπωση») τσιπ που έχουν σχεδιαστεί από άλλες εταιρείες. Άλλες ταϊβανέζικες εταιρείες καλύπτουν άλλο ένα 10%.  Η TSMC μαζί με την ολλανδική ASML Holding MV που εξειδικεύεται στα συστήματα φωτολιθογραφίας για την εκτύπωση τσιπ και διαθέτει το μονοπώλιο στις μηχανές ακραίας υπεριώδους φωτολιθογραφίας που είναι απαραίτητες για τα πολύ λεπτά τσιπ, ουσιαστικά παίζουν εξαιρετικά καθοριστικό ρόλο στην παγκόσμια οικονομία των ημιαγωγών.

Σε αυτό το τοπίο διαμορφώνονται μεγάλοι ανταγωνισμοί. Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να προωθήσουν μια διπλή στόχευση. Από τη μια να αποκλείσουν την πρόσβαση της Κίνας στην υψηλή τεχνολογία σε μια προσπάθεια να ανακόψουν τους ρυθμούς οικονομικής και γεωπολιτικής αναβάθμισής της. Αυτό παίρνει τη μορφή των απαγορεύσεων στις εξαγωγές ορισμένων τεχνολογιών προς την Κίνα και στην πίεση και προς άλλες χώρες να ακολουθήσουν ανάλογο δρόμο. Στο στόχαστρο των κυρώσεων έχει βρεθεί η κινεζική SMIC που είναι η βασική κινεζική εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών και την οποία οι ΗΠΑ θέλουν να αποτρέψουν από το να αποκτήσει ακόμη πιο προηγμένη τεχνολογία. Από την άλλη, την προσπάθεια οι ίδιες οι ΗΠΑ να ανακτήσουν κυρίαρχη θέση στην παραγωγή ημιαγωγών. Αυτό πήρε και τη μορφή ενός νομοσχεδίου της κυβέρνησης Μπάιντεν, του CHIPS Act που προβλέπει χρηματοδοτήσεις 52 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε αυτή την κατεύθυνση

Την ίδια στιγμή, η Κίνα επίσης επενδύει ιδιαίτερα στο να αποκτήσει την ικανότητα να παράγει η ίδια τσιπ υψηλής τεχνολογίας, καθώς αυτή τη στιγμή είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής τσιπ παγκοσμίως, όμως το μερίδιό της στην παγκόσμια παραγωγή τσιπ είναι μόλις 7,6%. Άλλωστε, έχει θέσει ένα συνολικό στόχο τεχνολογικής αυτάρκειας (τη στρατηγική Made in China). Βεβαίως στους ημιαγωγούς αυτό δεν είναι εύκολο καθώς απαιτείται μεγάλη εμπειρία και προσπάθεια για την κατασκευή των εξαιρετικά λεπτών τσιπ. Πάντως, πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι η SMIC κατάφερε να κατασκευάσει τσιπ πάχους 7 νανόμετρων, κάτι που σίγουρα συνιστά σημαντική πρόοδο, έστω και εάν εξακολουθεί να υπολείπεται των βασικών ανταγωνιστών της.

Η σύγκρουση Ταϊβάν Κίνας στο φόντο του ανταγωνισμού ΗΠΑ Κίνας

Αυτό σημαίνει ότι ο τρόπος που τίθεται από την κυβέρνηση της Ταϊβάν ζήτημα εθνικής ασφάλειας για τις επενδύσεις της Foxconn στην ηπειρωτική Κίνα δεν είναι άσχετος του συνολικότερου ανταγωνισμού ΗΠΑ και Κίνας σε όλα τα επίπεδα.

Από την άλλη, μεριά δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί ο βαθμός εξάρτησης της οικονομίας της Ταϊβάν από την ηπειρωτική Κίνα. Δεν είναι εύκολο να απεξαρτηθεί, την ώρα που αντικειμενικά το Πεκίνο διαθέτει αρκετούς μοχλούς πίεσης.

Την ίδια στιγμή έχει σημασία ότι η στρατηγική των ΗΠΑ μπορεί να στοχοποιεί την κινεζική βιομηχανία ημιαγωγών, όμως την ίδια στιγμή αυτό δεν σημαίνει ότι κινείται απαραίτητα σε κατεύθυνση ενίσχυσης της βιομηχανίας της Ταϊβάν. Στον ορίζοντα του αμερικανικού σχεδιασμού είναι το να περιοριστούν σημαντικά οι εισαγωγές ημιαγωγών και ένα μεγάλο μέρος των αμερικανικών αναγκών για τσιπ να καλύπτεται από την αμερικανική παραγωγή.

Και αυτό, προφανώς, δεν διαφεύγει της προσοχής του Πεκίνου. Καθόλου τυχαία, πρόσφατο άρθρο στην κινεζική εφημερίδα Global Times έσπευσε να προειδοποιήσει τους υπευθύνους της TSMC ότι η «αποσχιστική» γραμμή της Ταϊβάν και η γεωπολιτική αβεβαιότητα που δημιουργεί απλώς θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην προσπάθεια των ΗΠΑ να ενισχύσουν τη δική τους παραγωγή τσιπ σε βάρος των εταιρειών της Ταϊβάν και αυτό θα μειώσει την ικανότητα της Ταϊπέι να χρησιμοποιεί την κυρίαρχη θέση εταιρειών όπως η TSMC ως διαπραγματευτικό χαρτί.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οδηγίες προς ρώσους στρατιώτες – «Πάρτε ταμπόν…»

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Να ζητήσουν από τις συζύγους και τις συντρόφους τους… ταμπόν προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν ως επιδέσμους σε περίπτωση που τους πυροβολήσουν καλούνται νεοσύλλεκτοι στον ρωσικό στρατό, σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στα εν λόγω πλάνα, μία γυναίκα, η οποία αναγνωρίστηκε ως στρατιωτικός γιατρός, ακούγεται να δίνει οδηγίες σε στρατιώτες εν μέσω της «μερικής επιστράτευσης» που διέταξε ο Πούτιν, επισημαίνοντας ότι ο στρατός θα τους παρέχει μονάχα στολές λόγω των ελλείψεων που αντιμετωπίζει.

Διαβάστε επίσης: Νέο μέτωπο στον πόλεμο της Ουκρανίας;

Απαριθμώντας όλα τα αναγκαία είδη που συνήθως θα παρείχαν οι Ενοπλες Δυνάμεις στο προσωπικό τους, αλλά εν προκειμένω δεν μπορούν, η αξιωματούχος δήλωσε στους άνδρες -σύμφωνα με την Telegraph– ότι οι ίδιοι θα πρέπει να κάνουν τις σχετικές προμήθειες, περιλαμβανομένων ειδών για τις πρώτες βοήθειες.

«Βάλτε τις γυναίκες και τις κοπέλες σας να αγοράσουν σερβιέτες. Τις φθηνότερες σερβιέτες και τα φθηνότερα ταμπόν. Ξέρετε όλοι σε τι χρησιμεύουν τα ταμπόν;», ρώτησε.

«Για να σταματήσει η αιμορραγία;» αποκρίνεται ένας άνδρας, για να λάβει την απάντηση: «Το βάζεις μέσα στην πληγή από σφαίρα και το ταμπόν διαστέλλεται και ασκεί πίεση στα τραύματα».

«Ολα αυτά τα ξέρω από την Τσετσενία» προσέθεσε η γυναίκα, κάνοντας αναφορά στους δύο πολέμους της Ρωσίας στην περιοχή, μεταξύ του 1994 και του 2000.

Διαβάστε επίσης: Τι προβλέπει το «πυρηνικό δόγμα» της Ρωσίας – Οι τέσσερις περιπτώσεις που «δικαιολογούν» το… απονενοημένο

Ελλείψεις εξοπλισμού

Καθώς ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζεται, η Μόσχα παλεύει να εφοδιάσει κατάλληλα και να εξοπλίσει σωστά τους στρατιώτες της. Ωστόσο οι αναφορές ότι εφοδιάζονται με μουσκεμένα χαρτιά υγείας και τηλέφωνα της σοβιετικής εποχής αντί για σύγχρονα όπλα είναι πολλές.

Κατά το ρεπορτάζ, μάλιστα, οι επανειλημμένες διαμαρτυρίες των στρατιωτών έχουν οδηγήσει πολλούς ρώσους πολίτες, οι οποίοι τάσσονται υπέρ του πολέμου, να χρηματοδοτήσουν οι ίδιοι το στράτευμα, μέσω πρωτοβουλιών crowdfunding: Τα πάντα, από σκοπευτικά τουφεκιού μέχρι στρατιωτικές μπότες, έχουν σταλεί στην Ουκρανία, πληρωμένα από ρώσους πατριώτες.

Σε κάθε περίπτωση, το προαναφερθέν βίντεο, το οποίο φέρεται να προέρχεται από στρατώνα στη νότια πόλη του Βόλγκογκραντ, είναι ενδεικτικό της αμέλειας της Μόσχας να μεριμνήσει για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων τη, επισημαίνει η Telegraph.

Δείτε το βίντεο

https://platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Προηγείται με 14 μονάδες ο Λούλα του Μπολσονάρου τρία 24ωρα πριν τις εκλογές

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ο κεντροαριστερός πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα (ως εμπόρευμα, στη φωτογραφία του AP, επάνω, από την Μπραζίλια) διατηρεί άνετο προβάδισμα δεκατεσσάρων εκατοστιαίων μονάδων έναντι του απερχόμενου αρχηγού του κράτους Ζαΐχ Μπολσονάρου ως προς τις προθέσεις ψήφου και έχει πάντα πιθανότητες να κερδίσει απευθείας – δηλαδή από τον πρώτο γύρο της Κυριακής – τις προεδρικές εκλογές, υποδεικνύει δημοσκόπηση του ινστιτούτου αναφοράς Datafolha που δημοσιοποιήθηκε χθες Πέμπτη.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πιθανή εκλογή από τον πρώτο γύρο

Ο Λούλα συγκεντρώνει το 48% των προθέσεων ψήφου (+1 από την περασμένη εβδομάδα), ενώ ο Μπολσονάρου επίσης κατέγραψε οριακή άνοδο του ποσοστού του, στο 34% (+1).

Δείτε ακόμα – Εκλογές στη Βραζιλία: Οπαδός του Μπολσονάρου δολοφόνησε ψηφοφόρο του Λούλα

Τα δύο φαβορί απομακρύνθηκαν κι άλλο από τον τρίτο Σίρου Γκόμες (κεντροαριστερά), που είδε το ποσοστό του να πέφτει στο 6% (–1), κι από τη γερουσιαστή Σιμόνι Τέμπετ (κεντροδεξιά), η οποία συγκεντρώνει το 5% των προθέσεων ψήφου (αμετάβλητο).

Ο πρώην πρόεδρος (2003-2010) έχει πιθανότητες να εκλεγεί για την τρίτη του θητεία από τον πρώτο γύρο, εάν συγκεντρώσει πάνω από 50% των εγκύρων ψηφοδελτίων (αφαιρουμένων λευκών και άκυρων). Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Νταταφόλια, πιστώνεται ακριβώς 50% των εγκύρων, όπως και πριν μια εβδομάδα, ενώ ο πρόεδρος Μπολσονάρου το 36% (+1).

Ομως αυτή η επίδοση του Λούλα παραμένει εντός του περιθωρίου στατιστικού σφάλματος (±2%), αφήνοντας να πλανάται αβεβαιότητα για το αν θα χρειαστεί να διεξαχθεί δεύτερος γύρος την 30ή Οκτωβρίου.

Αν διεξαχθεί, ο Λούλα θα κερδίσει τον Ζαΐχ Μπολσονάρου με το 54% των ψήφων έναντι 39%, κατά την κυλιόμενη δημοσκόπηση.

Κρίσιμο ντιμπέιτ

«Είναι δύσκολο να γίνει οποιαδήποτε πρόγνωση (σ.σ. για τη νίκη ή όχι του Λούλα στον πρώτο γύρο), παρότι οι δημοσκοπήσεις του δίνουν άνετο προβάδισμα», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ζάιρου Νικολάου, πολιτολόγος στο Ιδρυμα Ζετούλιου Βάργκας.

Η δημοσκόπηση του Νταταφόλια διενεργήθηκε με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 6.800 ψηφοφόρων. Μια ακόμη, η τελευταία πριν τον πρώτο γύρο, θα δοθεί στη δημοσιότητα αύριο Σάββατο από το ινστιτούτο.

Αλλη έρευνα, του ινστιτούτου IPEC, θέλει τον Λούλα να συγκεντρώνει το 52% των εγκύρων ψηφοδελτίων έναντι 34% του αρχηγού του κράτους.

Η δημοσκόπηση του Νταταφόλια δημοσιοποιήθηκε μερικές ώρες πριν το τελευταίο κρίσιμο προεκλογικό ντιμπέιτ των υποψηφίων, με τη συμμετοχή των 7 από τους συνολικά 11, συμπεριλαμβανομένων των δύο φαβορί, που αναμένεται να παρακολουθήσουν εκατομμύρια τηλεθεατές και θεωρείται η τελευταία ευκαιρία τους να πείσουν τους αναποφάσιστους.

Η τηλεμαχία αυτή «μπορεί να αλλάξει τα πράγματα», δήλωσε με αυτοπεποίθηση πηγή προσκείμενη στο περιβάλλον του ακροδεξιού προέδρου.

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΚΟΣΜΟΣ1 λεπτό ago

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οδηγίες προς ρώσους στρατιώτες – «Πάρτε ταμπόν…»

OIKONOMIA19 λεπτά ago

Ναυτιλία: Αρχίζουν ξανά οι… ουρές στα ευρωπαϊκά λιμάνια

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ37 λεπτά ago

Μπιέλ: «Ίνδαλμα ο Μέσι, αγαπημένος μου ο Ναδάλ» (video)

ΚΟΣΜΟΣ40 λεπτά ago

Βραζιλία: Προηγείται με 14 μονάδες ο Λούλα του Μπολσονάρου τρία 24ωρα πριν τις εκλογές

ΕΛΛΑΔΑ51 λεπτά ago

Σύστημα του ΑΠΘ προειδοποιεί σχολεία για σεισμούς

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ2 ώρες ago

Ανρί: «Το VAR σκοτώνει τη χαρά του παιχνιδιού»

ΚΟΣΜΟΣ2 ώρες ago

Ζελένσκι: Οι Ρώσοι που στρατολογούνται να κάνουν τατουάζ για να αναγνωρίσουν τα πτώματά τους

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ3 ώρες ago

“Δένει” Κριστάντε η Ρόμα – www.ertsports.gr

OIKONOMIA3 ώρες ago

Καλάσνικοφ: Ηδη φέτος έχει καταγράψει τις μεγαλύτερες πωλήσεις της τελευταίας 20ετίας

ΚΟΣΜΟΣ3 ώρες ago

Βασίλισσα Ελισάβετ: Στη δημοσιότητα το πιστοποιητικό θανάτου της – Τι αναφέρει ως αιτία θανάτου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Η τραγική ιστορία ενός 60χρονου γιατρού γράφεται κάθε μέρα στους δρόμους του Βόλου..

MEDIA6 ημέρες ago

Δεν κράτησε ούτε 2 εβδομάδες: Σε μετωπική Λιάγκας και Νομικού, τέλος από το Πρωινό

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Έρχεται νέο πρόγραμμα επιδότησης ηλιακών θερμοσίφωνων από 800 έως 1000 ευρώ

ΣΤΟΙΧΗΜΑ6 ημέρες ago

Στοίχημα: Άνετη η Ελλάδα, “καίγεται” η Κύπρος

ΣΤΟΙΧΗΜΑ6 ημέρες ago

Στοίχημα Σαββάτου: Κύπρος – Ελλάδα προγνωστικά και ανάλυση αγώνα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Έκανε ποδήλατο στον Άναυρο και κατέληξε.. στο νοσοκομείο Βόλου

MEDIA4 ημέρες ago

Τζούλια Αλεξανδράτου: Αυτός είναι ο πατέρας του παιδιού της (Pics)

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ7 ημέρες ago

Ο Ντέιβιντ Μπόουι τιμήθηκε με πλακέτα στη Λεωφόρο της Δόξας της Μουσικής στο Κάμντεν του Λονδίνου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Πέθανε ο γνωστός ξενοδόχος του Βόλου Βασίλης Ταλαδιανός

MEDIA5 ημέρες ago

Στα 38 της πιο χυμώδης από ποτέ: H Γωγώ του «Καφέ της Χαράς» είναι πλέον μια εντυπωσιακή γυναίκα (Pics)

Δημοφιλή