Για την άμυνα του ΝΑΤΟ

Όταν το ΝΑΤΟ (στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής) αποφάσιζε την αποστολή προσωπικού και υλικού σε γειτονικές χώρες από την Ουκρανία, ενισχύοντας μία δύναμη ταχείας αντίδρασης (NRF), η Ελλάδα δεν θα έμενε έξω από μια τέτοια απόφαση. Μέλος του ΝΑΤΟ άλλωστε είναι, έχει υποχρεώσεις.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Έτσι άρχισε την αποστολή στην Βουλγαρία τέσσερις ουλαμούς ελαφρών αντιαεροπορικών συστημάτων τύπου ASRAD/Hellas με το προσωπικό τους και τους σχετικούς συνδέσμους διοίκησης, δηλαδή περί τα 30 στελέχη του Πυροβολικού. Τι είναι αυτά τα συστήματα με τα οποία η Ελλάδα συμβάλει στην άμυνα του ΝΑΤΟ;

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πρόκειται για εξελιγμένο στρατιωτικό υλικό που μπορεί να επιχειρήσει υπό αντίξοες συνθήκες και σε δύσκολο έδαφος. Αποτελείται, μου λένε, από ένα όχημα τύπου Hummer, το οποίο μεταφέρει τετραπλό εκτοξευτή πυραύλων Stinger. Τα ASRAD μπορεί να μεταφερθούν, εφόσον αυτό απαιτηθεί, και μέσω αέρος.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες συνεχίζεται από το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολη η μεταφορά στρατιωτικού υλικού, αλλά και προσωπικού, προς Ρουμανία και Ρουμανία για την θωράκιση του ΝΑΤΟ. Όταν λέμε στρατιωτικό υλικό, δεν πρέπει να παραβλέπεται και η μεταφορά αμερικανικών αρμάτων μάχης M1 Abrams, καθώς και τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Ετοιμάζεται τριμερής Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου για την ενέργεια