Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι τρεις σκόπελοι για την κυβέρνηση στο δρόμο προς τις εκλογές

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Έξι με εφτά μήνες έχουν απομείνει μέχρι να γίνουν οι εκλογές, που τοποθετούνται Απρίλιο ή Μάιο, με βάση τις υπάρχουσες πληφορορίες, και ουσιαστικά ο πολιτικός χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα για τα κομματικά επιτελεία, τα οποία μελετούν κάθε τους κίνηση προκειμένου να κεφαλαιοποίησουν το πολιτικό κόστος που μπορεί να υφίσταται ο αντίπαλός τους από τις εξελίξεις.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η διαχείριση κρίσεων

Σ’ αυτό το δρόμο προς τις κάλπες τρεις είναι οι βασικοί σκόπελοι από τους οποίους έχει να περάσει η κυβέρνηση. Η οικονομία με αιχμή την ακρίβεια που ροκανίζει μισθούς και εισοδήματα και είναι αδιαμφισβήτητα το νούμερο ένα πρόβλημα για τα λαϊκά νοικοκυριά. Οι άλλοι δύο σκόπελοι είναι τα ελληνοτουρκικά και οι υποκλοπές.

Μέχρι σήμερα η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέτασσαν και προτάσσουν -βοηθούμενοι από τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που έδειχναν σταθερό και παγιωμένο κυβερνητικό προβάδισμα- αφενός το δίλημμα «ποια κυβέρνηση είναι ικανή να διαχειριστεί αλλεπάλληλες κρίσεις;» και αφετέρου πως η ΝΔ παρά τις διαρκείς κρίσεις με τις οποίες βρέθηκε αντιμέτωπη εφαρμόζει κανονικά το προεκλογικό της πρόγραμμα, μετατρέποντας τις κρίσεις σε «ευκαιρίες».

Από την άλλη μεριά ωστόσο η αντιπολίτευση, επιτίθεται στη ΝΔ πως διαχειρίζεται τις κρίσεις ενισχύοντας την αιχροκέρδεια, αυξάνοντας τις κοινωνικές ανισότητας και υπονομεύοντας τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών.

Η πραγματικότητα, το αφήγημα και το καλάθι του νοικοκυριού

Η πραγματικότητα τελικά θα κρίνει και το αφήγημα που θα επικρατήσει. Το βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση έχει υποστεί σοβαρά τραύματα σε διαφορετικά μέτωπα, χωρίς μέχρι στιγμής να κεφαλοποιούνται σε κάποιο ικανό χτύπημα στη στρατηγική της και να καταγράφεται κάποια ανατροπή του συσχετισμού των πολιτικών δυνάμεων. Αλλά αυτό μένει να αποδειχτεί το επόμενο εξάμηνο όπου οι προεκλογικοί ρυθμοί θα ενταθούν και σίγουρα ο κάθε πολίτης μέσα σε συνθήκες αβεβαιότητας θα κληθεί να κάνει το δικό του πολιτικό ταμείο.

Προς ώρας η κυβέρνηση εστιάζει κυρίως αν όχι αποκλειστικά στο ζήτημα της ενεργειακής ακρίβειας ανανεώνοντας κάθε τρίμηνο το πρόγραμμα επιδοτήσεων των λογαριασμών (power pass) το οποίο απορροφά ένα σημαντικό μέρος των μεγάλων ανατιμήσεων, που καθιστά το ρεύμα πολύ ακριβό σπορ για φτωχά και μεσαία νοικοκυριά. Από την άλλη μεριά, για την ακρίβεια στα ράφια του σούπερ μάρκετ η κυβέρνηση επιχειρεί ένα πείραμα με το καλάθι του νοικοκυριού για τη συγκράτηση -όπως ισχυρίζεται- των ανατιμήσεων. Βεβαίως αυτό το μέτρο έχει επικριθεί ως πυροτέχνημα και μένει να φανεί στην πράξη αν και τι θα αποδώσει που να έχει πρακτικό και πραγματικό αντίκρυσμα στις τσέπες των πολιτών.

Η σωστή πλευρά της ιστορίας και τα ελληνοτουρκικά

Στα ελληνοτουρκικά η κυβέρνηση θεωρητικά έχει το πλεονέκτημα λόγω θέσης σε συνθήκες εντάσεων να συσπειρώνει το λαό γύρω από την πολιτική της. Μέχρι ώρας από τη μια η κατάσταση δεν είναι καθόλου ήσυχη αλλά χωρίς ταυτόχρονα να έχει προκληθεί κάποιο ορατό και ανεπανόρθωτο συμβάν.

Το ερώτημα είναι πως θα κριθεί και αποτιμηθεί από τους πολίτες το ότι η ένταση με την Τουρκία παρά την επιθετικότητα της τελευταίας παραμένει σε ελεγχόμενα επίπεδα. Ουσιαστικά εδώ, το ζήτημα για την κυβέρνηση είναι αν οι πολίτες θεωρούν ότι η στάση της κυβέρνησης λειτουργεί αποτρεπτικά για να προχωρήσει σε περισσότερο ακραίες κινήσεις ο Ερντογάν ή αν θα θεωρήσουν ότι η Αθήνα κάνει τις υποχωρήσεις που αξιώνει ο Τούρκος πρόεδρος οπότε ο τελευταίος δεν έχει λόγο προχωρήσει πέρα από τη διατύπωση των απειλών του και την όποια δημιουργία τετελεσμένων σε διπλωματικό επίπεδο.

Η κυβέρνηση έχει επιλέξει να ακολουθήσει μια στρατηγική με βάση την οποία υποτάσσει τα ελληνοτουρκικά στη μεγάλη γεωπολιτική εικόνα με άξονα τον πόλεμο στην Ουκρανία ανάμεσα σε Δύση και Ρωσία επί της ουσίας με την εμβληματική για την κυβέρνηση φράση περί «σωστής πλευράς της ιστορίας».

Πόλεμος και ακρίβεια

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα από τη Λιθουανία όπου βρέθηκε εξαπέλυσε πυρά κατά της Άγκυρας ότι τηρεί στάση ουδετερότητας και αποφεύγει να καταγγείλει τη Μόσχα, στηρίζοντας ανεπιφύλακτα και χωρίς αστερίσκους το Κίεβο όπως κάνει η Αθήνα. Στο πλαίσιο αυτό η ελληνική κυβέρνηση ταυτίζει Πούτιν και Ερντογάν υπό τη σκέπη του αναθεωρητισμού.

Παρεμπιπτόντως, είναι ένα ανοιχτό επίσης ζήτημα αν στην εξίσωση «πόλεμος και ακρίβεια» οι πολίτες πείθονται από την κυβερνητική επιχειρηματολογία που δείχνει ως υπεύθυνο τον Πούτιν ή αν υιοθετούν άλλες απόψεις που βλέπουν την ακρίβεια να προϋπάρχει του πολέμου και να επιδεινώνεται ως πρόβλημα μετά την πολιτική κυρώσεων που ακολουθεί η ΕΕ και η Δύση.

Το τι αποδίδει αυτή η γραμμή είναι ένα ανοιχτό ζήτημα που θα το απαντήσουν οι ίδιες οι εξελίξεις. Η Τουρκία συνεχίζει χωρίς να υφίστανται κόστος για τις επιλογές όπως πχ το νέο μνημόνιο με τη Λιβύη για ενεργειακή εκμετάλλευση της ΑΟΖ, φαίνεται δε, πως κάνει σοβαρές προσπάθειες αναθέρμανσης των σχέσεών της με το Ισραήλ, ενώ και με τα F-16 φαίνεται πως τελικά οι ΗΠΑ θα ικανοποιήσουν την απαίτηση της Τουρκίας.

Ταυτόχρονα η αντιπολίτευση βάλλει κατά της κυβέρνησης ότι δια της διολίσθησης ικανοποιεί αξιώσεις της Τουρκίας όπως η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών. Αφορμή για το τελευταίο, στάθηκε η ανταλλαγή των γερμανικών Marder για να σταλούν στην Ουκρανία τα BMP-1 από τα νησιά. Το γεγονός δε ότι τα Marder θα πάνε σε μονάδες του Έβρου πυροδότησε εκ νέου αντιδράσεις πως δεν τηρήθηκαν τα όσα επισήμως είχαν ανακοινωθεί το Μάιο, ότι δηλαδή θα γίνει ταυτόχρονη ανταλλαγή και αντικατάστασή τους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε σήμερα σχετικά και υποστήριξε ότι το γεγονός πως τα Marder πάνε στον Έβρο δεν σημαίνει ότι δεν αντικαταστάθηκαν τα BMP-1 στα νησιά, χωρίς πάντως να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες και διευκρινίσεις.

Υποκλοπές

Ο τρίτος σκόπελος για την κυβέρνηση είναι οι υποκλοπές. Το θέμα αν και δεν αγγίζει τους πολίτες με τον τρόπο που αγγίζει η ακρίβεια είναι σίγουρο ότι προκαλεί σοβαρά πολιτικά προβλήματα στην κυβέρνηση. Βεβαίως μετά την εμπειρία των lockdown και γενικά των περιορισμών και των μέτρων ελέγχου στην καθημερινότητα (sms, βεβαιώσεις μετακίνησης, ευρεία χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας στην καθημερινή ζωή κλπ) χρειάζεται να είναι κανείς επιφυλακτικός σε τέτοιες σχηματικές προσεγγίσεις για το πως αξιολογούν και ιεραρχούν οι πολίτες τα προβλήματα της καθημερινότητας ή αν τους φαίνεται κάτι μακρινό και μικρότερης σημασίας ένα θέμα όπως οι υποκλοπές, το οποίο η αντιπολίτευση θεωρεί μεγάλο σκάνδαλο.

Το θέμα των υποκλοπών επανήλθε στο προσκήνιο μετά τα δημοσιεύματα των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «Το Βήμα» και η κυβέρνηση χωρίς επί της ουσίας διαψεύδει τα όσα καταγράφονται περιορίζεται να δηλώσει όπως επανέλαβε και σήμερα ο Γιάννης Οικονόμου ότι δεν έχει προμηθευτεί το κακόβουλο λογισμικό Pretador.

Πώς θα πάμε σε εκλογές;

Πάντως ο Αλέξης Τσίπρας φέρνει το θέμα στη Βουλή με νέα επίκαιρη ερώτηση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη θέτοντας το πολύ εύγλωττο ερώτημα: «Θα πάμε σε εκλογές με ενεργό το κέντρο παρακολουθήσεων πολιτικών αντιπάλων;».

«Πως θα οδηγηθεί η χώρα σε μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση ενόσω όχι μόνο δεν υπάρχει διαλεύκανση της υπόθεσης των παράνομων παρακολουθήσεων, όχι μόνο επιχειρείται από εσάς η συγκάλυψή της, όχι μόνο συνεχίζει να αιωρείται η κατηγορία προς τον αρχηγό του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος που ενδέχεται να διαχειριστεί διερευνητική εντολή ότι είναι «εθνικά επικίνδυνος», αλλά υπάρχουν και βάσιμες ενδείξεις ότι οι παρακολουθήσεις από το εν λόγω παράνομο λογισμικό συνεχίζονται απρόσκοπτα» τονίζει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Την ίδια ώρα, υποθέσεις που «σκάνε» ή που φαίνεται να «σκάνε» στην επικαιρότητα παρεπιπτόντως – όπως η υπόθεση του βουλευτή Ανδρά Πάτση που ενώ ήταν βουλευτής της ΝΔ ταυτόχρονα επιχειρηματικά δραστηριοποιούνταν ως «κοράκι» των πλειστηριασμών αγοράζοντας κόκκινα δάνεια – ή επίσης η υπόθεση με τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για απευθείας αναθέσεις και γενικώς δοσοληψίες πολλών εκατομμυρίων ευρώ με το δημόσιο για την κα Ρεβέκκα Πιτσίκα, συνεργάτιδα του κ. Μητσοτάκη στο Μητρώο Στελεχών της ΝΔ – φαίνεται να δημιουργούν πολύ περισσότερες παρενέργειες από αυτές που αρχικά νομίζεται.

Εκρηκτικό μείγμα

Για παράδειγμα με την υπόθεση Πάτση δόθηκε η ευκαιρία στην αντιπολίτευση να αφήσει αιχμές κατά της κυβέρνησης συνδέοντας τις υποκλοπές με τη διενέργεια παράνομων και ανήθικων οικονομικών deal, πέραν των όποιων άλλων συνειρμών γύρω από το ότι κυβερνητικός βουλευτής διαγράφεται επειδή αισχοκερδεί την ώρα που ο κόσμος στενάζει από την ακρίβεια και φέρνει βόλτα το μήνα με πολύ μεγάλες δυσκολίες.

Σε κάθε περίπτωση ουδείς μπορεί να προεξοφλήσει πως θα εξελιχθούν οι διαθέσεις του κόσμου ωστόσο το τρίπτυχο ακρίβεια, εθνικά θέματα (με αιχμή τα ελληνοτουρκικά) και υποκλοπές – παρακολουθήσεις είναι σίγουρα ένα μείγμα που ουδείς μπορεί να προεξοφλήσει πόσο εκρηκτικό μπορεί να γίνει.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποκλοπές: «Να αφήσει τους εξυπνακισμούς και να απαντήσει η κυβέρνηση» για την ΕΥΠ και τις ένοπλες δυνάμεις, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να ζητάει απαντήσεις για τις υποκλοπές μετά τα νέα δημοσιεύματα.

«Μετά τις χθεσινές ανατριχιαστικές αποκαλύψεις ότι πέραν υπουργών, επιχειρηματιών και πολιτικών προσώπων στόχος της ΕΥΠ ήταν και η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε για μια ακόμη φορά το δρόμο των γελοίων υπεκφυγών και των επιθέσεων αντί των ξεκάθαρων απαντήσεων», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Επαναλαμβάνει τα ερωτήματα

«Τα πράγματα ωστόσο είναι πολύ σοβαρότερα από όσο νομίζουν, για να θαρρούν πως θα ξεφύγουν με αναφορές στον Αίσωπο και με εξυπνακισμούς», σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση και επαναλαμβάνει τα εξής ερωτήματα: «Είναι αληθές ότι η ΕΥΠ είχε ως στόχους παρακολούθησης τους επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας;» και «Μπορεί ο πολιτικός υπεύθυνος της ΕΥΠ και πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης, να το διαψεύσει κατηγορηματικά;».

«Θα περιμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις. Με την εθνική ασφάλεια της χώρας δεν πρόκειται να ανεχθούμε παιχνίδια», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκειον Μέλαθρον: Ο δήμαρχος Πειραιά έδωσε το παρών στα εγκαίνια

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε στα εγκαίνια του νέου διοικητικού κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς «Μαρινάκειον Μέλαθρον».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τα εγκαίνια για το «Μαρινάκειον Μέλαθρον» τελέστηκαν από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς, Φαλήρου, Αγίου Ιωάννη Ρέντη και Δραπετσώνας κ.κ. Σεραφείμ.

Διαβάστε επίσης: Μαρινάκειον Μέλαθρον: Εγκαίνια για το νέο Διοικητικό Κέντρο της Μητρόπολης Πειραιά

Τα νέα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς ανακαινίσθηκαν από τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, πρώτο σε σταυρούς Δημοτικό Σύμβουλο Πειραιά, Πρόεδρο του Ολυμπιακού και εφοπλιστή, στη μνήμη του πατέρα του, Μιλτιάδη, ο οποίος διατέλεσε Βουλευτής και Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά.

Κατά την τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκαν και τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Μιλτιάδη Μαρινάκη.

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα για την πόλη μας. Παρουσία του Αρχιεπισκόπου, Μητροπολιτών, εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, δημοτικών συμβούλων και πολιτών, εγκαινιάστηκε το «Μαρινάκειον Μέλαθρον». Μια συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά με τον Βαγγέλη Μαρινάκη με όλες τις ιδιότητές του. Του πρώτου σε σταυρούς Δημοτικού Συμβούλου, του Προέδρου του Ολυμπιακού, ενός από τους μεγαλύτερους εφοπλιστές, αλλά πάνω από όλα ενός πραγματικού Πειραιώτη.

Σε κάθε του πρωτοβουλία, αποδεικνύει πόσο πολύ αγαπάει και τιμά τον Πειραιά. Χαίρομαι καθώς βλέπουμε θετικά αποτελέσματα όταν η Εκκλησία και οι ιδιώτες συνεργάζονται σε μια χώρα που έχει περάσει πολλών μορφών κρίσεις.

Αυτή η διαρκής συνεργασία κατέληξε στη δημιουργία αυτού του χώρου, του διοικητηρίου της Μητρόπολης. Είναι αφιερωμένο στη μνήμη του αείμνηστου πατέρα του Βαγγέλη Μαρινάκη, Μιλτιάδη Μαρινάκη. Πρόκειται για ένα άρτιο και πανέμορφο κτήριο και ως Δήμαρχος της πόλης είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος όταν υλοποιούνται τέτοιες συνέργειες με θετικά αποτελέσματα. Εύχομαι πρωτοβουλίες σαν κι αυτή, να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση», αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς, Φαλήρου, Αγίου Ιωάννη Ρέντη και Δραπετσώνας κ.κ. Σεραφείμ, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι στο κέντρο της πόλης υπάρχει πλέον ένα διοικητικό κέντρο της Μητροπόλεως. Μια ανοικτή αγκαλιά για τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες για να τους διακονεί και να συμβάλλει στη λειτουργία της ζωής τους πνευματικά, οντολογικά και υπαρξιακά.

Αναφερόμενος στον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, τόνισε ότι μαζί με τη σύζυγό του ανέλαβε εξ ολοκλήρου την ανακαίνιση και τη διαρρύθμιση του κτηρίου. Αφιέρωσε το έργο στον αείμνηστο Μιλτιάδη Μαρινάκη, ο οποίος τον ενέπνευσε με την αγάπη για τη ρωμιοσύνη, τη λεβεντιά και τη δύναμη της ναυτοσύνης.

Αθανασία Μαρινάκη για «Μαρινάκειον Μέλαθρον»: «Είμαστε βαθιά συγκινημένοι»

Εκ μέρους του κ. Μαρινάκη απηύθυνε χαιρετισμό η σύζυγός του κα Αθανασία Μαρινάκη. «Η οικογένειά μου, και ιδιαίτερα ο σύζυγός μου Βαγγέλης Μαρινάκης, είμαστε βαθιά συγκινημένοι. Διότι μας δόθηκε η ευκαιρία να είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες στο μεγάλο αυτό ιεραποστολικό, πνευματικό και κοινωνικό έργο, που επιτελείται με σεβασμό στον άνθρωπο προς Δόξα Κυρίου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τη δαπάνη της ολικής ανακαίνισης και διαρρύθμισης των χώρων, προκειμένου να μεταφερθούν άμεσα όλες οι υπηρεσίες της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς, στο νέο αυτό κτήριο που βρισκόμαστε και εγκαινιάζουμε σήμερα.

Η απόφασή σας Σεβασμιώτατε να ονομάσετε το νέο Μητροπολιτικό Μέγαρο «Μαρινάκειον Μέλαθρον» στη μνήμη του αείμνηστου Μαρινάκη Μιλτιάδη, τιμώντας και αναγνωρίζοντας την προσφορά του και την αγάπη του στην πόλη μας, αποτελεί για την οικογένειά μας μεγάλη τιμή», συμπλήρωσε.

Στα εγκαίνια από τον Δήμο Πειραιά παρευρέθηκαν: οι Αντιδήμαρχοι κυρίες Ανδριάνα Ζαρακέλη, Κυριακή Μπουρδάκου και Ασπασία Αλιγιζάκη και οι κ.κ. Δημήτρης Καρύδης, Γρηγόρης Καψοκόλης, Λεωνίδας Μανωλάκος, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χαρουτιούν Μαρκαριάν, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς – Πόλη – Πρότυπο» κ. Νίκος Βλαχάκος, η Δημοτική Σύμβουλος κα Αναστασία Λεωτσάκου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κα Δέσποινα Αρβανίτου και κ. Χρήστος Μακρής αντίστοιχα και ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Νικόλαος Πλατανησιώτης.

Την τελετή των εγκαινίων πλαισίωσε μουσικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΚΟΣΜΟΣ35 δευτερόλεπτα ago

Αλεξάντρ Λουκασένκο: Με την Ρωσία «προετοιμαζόμαστε σαν μια ενιαία δύναμη, ένας ενιαίος στρατός»

LIFESTYLE4 λεπτά ago

«Είπε τέτοιο πράγμα η Ελένη;»

ΕΛΛΑΔΑ11 λεπτά ago

Η καρδιά της Μητρόπολης Πειραιώς χτυπά στο «Μαρινάκειον Μέλαθρον»

ΜΠΑΣΚΕΤ15 λεπτά ago

Διακόπηκε προσωρινά το Άρης – Λαύριο (video)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ16 λεπτά ago

Π. Φερνάντες: «Είμαι πολύ χαρούμενος για το ντεμπούτο μου»

OIKONOMIA18 λεπτά ago

ΟΠΕΚ+: Διατηρεί τους στόχους για την παραγωγή πετρελαίου

ΚΟΣΜΟΣ19 λεπτά ago

Άγριο έγκλημα στο Βέλγιο: 33χρονος σκότωσε την έγκυο σύζυγό του και το πεντάχρονο παιδί της

LIFESTYLE23 λεπτά ago

Ηλιάνα Παπαγεωργίου – Κιάρα Φερράνι: Εγκαινίασαν τη συνεργασία τους με μια άκρως glam πρόταση

ΕΛΛΑΔΑ30 λεπτά ago

ΕΚΠΑ: Συνελήφθη 24χρονος που συμμετείχε σε επίθεση σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων έξω από τις φοιτητικές εστίες

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ36 λεπτά ago

Πέρασε το πρώτο τεστ! – www.ertsports.gr

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Σοκ στην Σκιαθο 37χρονη έγκυος εχασε το 9 μηνών μωρό της στην εντατική η ίδια σε κρίσιμη κατάσταση

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες ago

Συγκλονίζει ο πατέρας της 21χρονης φοιτήτριας: Τη θέλω κοντά μου αλλά ξέρω ότι δεν γίνεται

LIFESTYLE7 ημέρες ago

Αποκαλύψεις – φωτιά από την Τζούλια Νόβα: «Στον Τροχό της Τύχης όλοι ξεσπούσαν σε εμένα, έγινε κάτι και…» (vid)

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ7 ημέρες ago

ΑΡΑΧΩΒΑ: ΦΩΤΑΓΩΓΗΘΗΚΕ Η ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες ago

Πρώην παίκτης ριάλιτι: «Ήμουν ο πιο επιτυχημένος άνδρας escort με 1.000€ την βραδιά, είχα πελάτες ηθοποιούς»

LIFESTYLE7 ημέρες ago

Ο Νίκος Παπαδάκης αποκαλύπτει – «Με έπιασε ένας πόνος, είπα ότι αν θα τη βγάλω θα το κόψω»

LIFESTYLE7 ημέρες ago

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ -ΑΡΑΧΩΒΑ:Ο ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΝΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΗΜΙΝΑ ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΚΚΑ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Έφυγε από την ζωή ο Γιωργος Κόταλης

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Τα πρώτα χιόνια στα Χανια Πηλιου και στο χιονοδρομικό

LIFESTYLE5 ημέρες ago

Ο Κώστας Βουτσάς βρέθηκε στην «Παριζιάνα» γιατί ήταν στα «μέλια» με την Έρρικα Μπρόγιερ

Δημοφιλή