Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, διέψευσε την πιθανότητα διανομής ρεύματος με δελτίο ενώ χαρακτήρισε ψευδείς τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ για υπερκέρδη της ΔΕΗ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, διέψευσε τις δηλώσεις του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γ. Αδαμίδη για ρεύμα με δελτίο, εάν οι εταιρίες δεν δεχτούν τους όρους προμήθειας φυσικού αερίου με μετατροπή σε ρούβλια.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Οικονόμου, αναφέρθηκε ακόμα στα όσα είπε ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος για το ότι η ΔΕΗ και οι ιδιωτικοί πάροχοι εξετάζουν αναδρομική χρέωση της ρήτρας αναπροσαρμογής, σημειώνοντας τα εξής:

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Δεν υπάρχει περίπτωση ρεύμα με δελτίο και δεν έχω υπόψιν μου να υπάρχει κάτι για την αναδρομική ρήτρα αναπροσαρμοργής».

Τι είπε για τη ΔΕΗ

Ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε επίσης ψευδείς και δόλιους τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ.

«Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας και τα ψεύδη για δήθεν υπερκέρδη της εταιρείας πλέον δεν μπορούν να πείσουν κανέναν. Η αλήθεια είναι αμείλικτη. Η στρατηγική πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης για την εξυγίανση της Δ.Ε.Η., αποδεικνύεται καθοριστική και σε αυτή τη συγκυρία. Γιατί με βάση αυτή την απόφαση μπόρεσε και μπορεί η Δ.Ε.Η. να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην προσπάθεια μετριασμού των επιπτώσεων της διεθνούς ενεργειακής κρίσης», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε:

«Η επιχείρηση διέθεσε στο δεύτερο εξάμηνο του 2021 800 εκατ. ευρώ για το σκοπό αυτό. Παράλληλα, το τελικό αποτέλεσμα της Δ.Ε.Η., με ζημιές ύψους 18,4 εκατ. ευρώ μετά από φόρους για το 2021, διαψεύδει -αναδεικνύει- το πόσο αβάσιμοι ήταν οι ισχυρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν υπερκέρδη της επιχείρησης σε βάρος των καταναλωτών.

Αποδεικνύεται, ταυτόχρονα, ότι δίχως την επιτυχή υλοποίηση της στρατηγικής της εξυγίανσης, η Δ.Ε.Η. όχι μόνο δεν θα μπορούσε να υποστηρίξει τις εκπτώσεις προς τους καταναλωτές -πολύτιμες σε αυτή τη συγκυρία- όχι μόνο δεν θα μπορούσε να επενδύσει σε ΑΠΕ -κάτι εξαιρετικά σημαντικό για το μέλλον- αλλά θα κινδύνευε και η ίδια η βιωσιμότητά της».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Οι «κόκκινες γραμμές» της Δύσης σε μια ειρηνευτική συμφωνία… Ουκρανίας-Ρωσίας – Ποιοι δεν θέλουν την ειρήνη και γιατί