Γέμισε ποντίκια το Άμστερνταμ γι’ αυτό και οι αρχές απαγορεύουν να ταΐζονται με μπαγιάτικο ψωμί οι πάπιες και τα περιστέρια.

Αντιμέτωποι με ποντίκια και αρουραίους, έρχονται οι πολίτες στο Άμστερνταμ, καθώς η πόλη έχει γεμίσει τρωκτικά.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αιτία για την αύξηση των αρουραίων, θεωρούνται τα υπολείμματα τροφών στα κανάλια και οι εκτεθειμένες σακούλες σκουπιδιών που αφήνονται δίπλα σε γεμάτους κάδους απορριμμάτων.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ, οι αναφορές για αρουραίους αυξήθηκαν κατά 60% το 2020 και οι υπεύθυνοι ελέγχου κλήθηκαν περίπου 3.200 φορές. Ακόμη δεν έχουν γνωστοποιηθεί τα στοιχεία του 2021, αλλά χωρία αμφιβολία οι αριθμοί θα είναι ακόμη υψηλότεροι.

Μέτρα

Οι τοπικές αρχές του Άμστερνταμ από την άνοιξη απαγορεύει στους πολίτες να ταΐζουν τις πάπιες και τα περιστέρια στα κανάλια της πόλης για να περιορίσει τον αυξανόμενο αριθμό αρουραίων στην ολλανδική πρωτεύουσα.

Τα επτά δημοτικά συμβούλια της πόλης,σύμφωνα με την ertnews.gr,  οργανώνουν πλέον κοινή εκστρατεία για να ενημερώσουν τον κόσμο για το πρόβλημα. Μάλιστα σε αρκετές περιοχές της πόλης έχουν τοποθετηθεί ειδικοί κάδοι συλλογής μπαγιάτικου ψωμιού, το οποίο μετατρέπεται σε πράσινη ενέργεια.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Έρχονται οι «δασοκομάντος»: Προσλήψεις 500 πυροσβεστών για στελέχωση της νέας υπηρεσίας