Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) ζητά από το υπουργείο Παιδείας «να ληφθούν άμεσα μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες εκπαιδευτικών», καθώς «συνάδελφοι με σοβαρά προβλήματα υγείας βρίσκονται στα σχολεία, μέσα σε πολυπληθείς πολλές φορές τάξεις με κίνδυνο την ίδια τη ζωή τους».

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προτείνει, μάλιστα, οι εν λόγω εκπαιδευτικοί να «στελεχώσουν τις ψηφιακές τάξεις για τις ευπαθείς ομάδες μαθητών/τριών», όπως είχε γίνει και πέρσι.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Επίσης, η ΟΛΜΕ εκφράζει την αντίθεσή της στη διεξαγωγή των επιμορφώσεων για τα Νέα Προγράμματα Σπουδών σε ώρες απογευματινές.

Αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «ο προσωπικός χρόνος, ο οικογενειακός προγραμματισμός, ο προσωπικός υλικοτεχνικός εξοπλισμός και η προετοιμασία των εκπαιδευτικών για τα μαθήματα δεν λαμβάνονται υπόψη».

Επιπλέον, ο χρόνος αυτός δεν αναγνωρίζεται ως υπερωριακός και, συχνά, τα απογεύματα λειτουργούν «Όμιλοι» στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία, τονίζει η Ομοσπονδία, που ζητά «οι επιμορφώσεις να γίνουν δια ζώσης, σε εργάσιμες ώρες και μέρες, στοχευμένα και για όσο χρόνο χρειάζεται».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr