Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ολοκληρώνονται οι αναμορφωτικές παρεμβάσεις στο δρόμο προς Κάστρο Φαναρίου

Published

on

Ολοκληρώνονται οι εργασίες αναμόρφωσης και ανακατασκευής, (Β’ Φάση), του δρόμου που συνδέει την παλιά Ε.Ο. Καρδίτσας – Μουζακίου, με το κάστρο Φαναρίου, ένα έργο προϋπολογισμού 251.000 ευρώ.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Γιάννη Πατσιαούρα, επισκέφθηκαν σημεία της οδού παρουσία του δημοτικού συμβούλου κ. Σωκράτη Κωτίνα και δημοτών, διαπιστώνοντας ότι οι τεχνικές παρεμβάσεις ολοκληρώθηκαν και πως εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς η ασφαλτόστρωση. Απομένουν μόνο μικρές διευθετήσεις στον ηλεκτροφωτισμό από τη ΔΕΗ για να τελειώσει η εργολαβία.
Συγκεκριμένα, κατασκευάστηκαν πέτρινα τοιχία αντιστήριξης κατάντι της οδού, ενώ στρώθηκε με τσιμέντο ο πρώην χωματόδρομος. Επίσης, αντικαταστάθηκε η οδοποιία σε σημαντικά τμήματα συνολικού μήκους περίπου 500 μέτρων. Παράλληλα, έγινε διάνοιξη της μεγάλης στροφής στη θέση «Μαστόρικα» και κατασκευάστηκε πέτρινο τοιχίο ανάντη του δρόμου για τη συγκράτηση χωμάτων και πετρωμάτων. Η παρέμβαση αυτή ήταν απολύτως αναγκαία για τη διευκόλυνση της ασφαλούς κίνησης τουριστικών λεωφορείων.
Τέλος, δημιουργήθηκαν βάσεις, (με υποδοχές), ηλεκτροφωτισμού κατά μήκος της νέας οδού, στο κάτω τμήμα της, όπου δεν υπήρχαν και στη συνέχεια τοποθετήθηκαν φωτιστικά σώματα.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Να σημειωθεί ότι, με την Α.Π: 4942/23-12-2019 (ΑΔΑ: ΨΞ5Δ7ΛΡ-ΘΞΝ) απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας εγκρίθηκε η ένταξη της πράξης «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΟΥ ΠΡΟΣ ΚΑΣΤΡΟ ΦΑΝΑΡΙΟΥ (Β΄ ΦΑΣΗ)», στο μέτρο 19 «Στήριξη για τοπική ανάπτυξη μέσω του LEADER» του Π.Α.Α 2014-2020, και ειδικότερα στο υπομέτρο 19.2, υποδράση 19.2.4.1 «Στήριξη για υποδομές μικρής κλίμακας (ενδεικτικά: ύδρευση, αποχέτευση, οδοποιία εντός οικισμού), συμπεριλαμβανομένης της εξοικονόμησης ενέργειας σε χρησιμοποιούμενα δημόσια κτίρια», του Τοπικού Προγράμματος LEADER της Ομάδας Τοπικής Δράσης (Ο.Τ.Δ) Αναπτυξιακή Καρδίτσας (ΑΝ.ΚΑ.).
Στόχος του έργου ήταν η εξυπηρέτηση και αύξηση του αριθμού των επισκεπτών του ιστορικού μνημείου το οποίο είναι ένα γνήσιο Μεσαιωνικό κάστρο και μάλιστα το πιο καλοδιατηρημένο σε όλη τη Δυτική Θεσσαλία.
Η οδός πρόσβασης στο Κάστρο Φαναρίου χωρίζεται σε δύο τμήματα. Το πρώτο τμήμα ξεκινάει από την περιοχή του ηρώου, συνδέεται με τον κεντρικό δρόμο και καταλήγει στη στροφή που οδηγεί στα πάνω «Μαστόρικα». Το τμήμα αυτό είναι τσιμεντοστρωμένο, στο ξεκίνημα του έχει δύο προσβάσεις σε έντονα επικλινές έδαφος. Κατά μήκος της οδού υπάρχουν περιφραγμένες ιδιοκτησίες και κατοικίες με πρόσβαση, ενώ στα μισά βρίσκονται χαλάσματα τζαμιού. Το δεύτερο τμήμα συνεχίζει από τη στροφή και καταλήγει στον περίπατο του κάστρου.
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Δ. ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ
Σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος κ. Θεοφάνης Στάθης επισήμανε: « Η δημοτική διοίκησή μας εκτέλεσε με ταχείς ρυθμούς ένα πολύ σημαντικό έργο για την ανάδειξη και τουριστική αξιοποίηση του εντυπωσιακού κάστρου Φαναρίου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Με τον αναμορφωμένο, διανοιγμένο και ασφαλτοστρωμένο δρόμο πρόσβασης, δίνεται πλέον η δυνατότητα στο ευρύ κοινό να επισκέπτεται συχνά και με ασφάλεια τον αρχαιολογικό χώρο. Το κάστρο είναι ένα μοναδικό βυζαντινό μνημείο με ιδιαίτερη φήμη στη Θεσσαλία και σε ολόκληρη τη χώρα. Μεγάλος στόχος μας ως Δημοτική αρχή είναι αυτή η φήμη να ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου μας που προσβλέπει στην τοπική ανάπτυξη αξιοποιώντας όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του».






Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες ago

Μερομήνια: Μετά το Πάσχα έρχεται η απόλυτη ταραχή στον καιρό

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Η ιστορία του 45χρονου με αναπηρία συγκλονίζει τον Βόλο- Έμεινε ορφανός, πέθανε και ο θετός του πατέρας και συγγενής που έχει αναλάβει ως «συμπαραστάτης» τον κακοποιεί

ΘΕΣΣΑΛΙΑ6 ημέρες ago

Συλλυπητήρια για το θάνατο της εκπαιδευτικού Παναγιώτας-Νεκταρίας Μαντζιάρα

OIKONOMIA2 ημέρες ago

Τρόφιμα με αλεύρι από γρύλο, αλευροσκουλήκι και ακρίδα με την «βούλα» της ΕΕ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Χιονίζει στα Χάνια Πηλίου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Η Γεωργία Μπίκα δικαιώνεται από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες ago

Βίντεο ντοκουμέντο μετά το επεισόδιο με τον γερανό: «Κι αν πάτησες κάποιον καλά έκανες»

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες ago

Αμβρόσιος: Νέο παραλήρημα μετά τις εμετικές δηλώσεις για τα Τέμπη – Ποιον ηθοποιό αποκαλεί «διαβολόπαιδο»

ΘΕΣΣΑΛΙΑ5 ημέρες ago

Καρδίτσα: ΙΧ «καρφώθηκε» σε κολώνα

LIFESTYLE4 ημέρες ago

Διαφημίζει τον λογαριασμό της στο OnlyFans με μαύρα διάφανα εσώρουχα

Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή