Ξεχωριστές πορισματικές εκθέσεις κατέθεσαν τα κόμματα στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Πέτσα και τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το τελικό πόρισμα της ΝΔ υπογραμμίζει ότι οι καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ -με πρωτοβουλία του οποίου συγκροτήθηκε και η εξεταστική επιτροπή- «κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μάλιστα η ΝΔ προσθέτει ότι οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής κατέδειξαν ότι μοναδικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι «η πολιτική στοχοποίηση, σπίλωση και δίωξη πολιτικών αντιπάλων, χωρίς ωστόσο να υφίσταται όχι μόνον η ύπαρξη αποδεικτικών στοιχείων, αλλά αυτή ακόμη η ύπαρξη νομικών και πολιτικών επιχειρημάτων με αποτέλεσμα από τις πρώτες ακόμη συνεδριάσεις της Επιτροπής, να καταφανεί πλήρως το άτοπον, το προσχηματικόν και το άνευ αντικειμένου και ουσίας της όλης διαδικασίας.

»Συνεπώς, -επισημαίνει το πόρισμα της ΝΔ- συμπερασματικά απεδείχθη πέραν πάσης αμφιβολίας η μη ύπαρξη τόσο ποινικών όσο και πολιτικών ευθυνών πολιτικών προσώπων για τις υπό κρίση υποθέσεις, ενώ για μια ακόμη φορά η προσπάθεια της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να υφάνει σκάνδαλα και να σπιλώσει πολιτικά και ηθικά τους αντιπάλους της κατέπεσε παταγωδώς».

Δείτε εδώ ολόκληρο το πόρισμα της ΝΔ

Από την δική του μεριά, ο ΣΥΡΙΖΑ στο πόρισμά του κατηγορεί την κυβέρνηση για «εργαλειοποίηση της πανδημίας» προκειμένου «να προβεί με παντελώς αδιαφανείς τρόπους» στην χρηματοδότηση και τον έλεγχο των ΜΜΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την Ολομέλεια της Βουλής να διαβιβάσει το φάκελο της εξεταστικής επιτροπής στην δικαιοσύνη για περαιτέρω ποινική έρευνα ενώ, υποστηρίζει πως λόγω της «ποδηγέτησης των ΜΜΕ» η κριτική της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση «περιθωριοποιείται επικοινωνιακά» και οι κοινωνικές διαμαρτυρίες «δεν προβάλλονται επαρκώς».

Δείτε εδώ ολόκληρο το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ

Το ΚΙΝΑΛ στη δική του πορισματική έκθεση αναφέρει ότι «η ασάφεια που περιβάλλει το περιεχόμενο της επικοινωνίας μεταξύ Υπουργείου και αναδόχου εταιρείας ως προς την επιλογή των ΜΜΕ που θα συμμετείχαν στη διαφημιστική καμπάνια εντοπίζεται ιδίως στην ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των δύο ομάδων εργασίας. Ο άτυπος χαρακτήρας της επικοινωνίας αυτής προκαλεί σύγχυση ως προς το ποιός ήταν ο προτείνων και ποιός ο τελικώς αποφασίζων. Σύγχυση που θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί με τη κατάλληλη χρήση των δυνατοτήτων αποτύπωσης του λόγου και της εικόνας των συμμετεχόντων. Τη δυνατότητα αυτή προσφέρουν όλες οι σύγχρονες πλατφόρμες διαδικτυακής επικοινωνίας, διασφαλιζομένης κατά τα λοιπά της προστασίας των προσωπικών δεδομένων».

Δείτε εδώ ολόκληρο το πόρισμα του ΚΙΝΑΛ

To KKE υποστηρίζει ότι «προκύπτουν τουλάχιστον σοβαρές πολιτικές ευθύνες τόσο όσον αφορά τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή όσο και για την ουσία των ερευνώμενων πράξεων. Η έκταση και η βαρύτητα αυτών των ευθυνών χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης, παίρνοντας υπόψη και τις συνθήκες των εργασιών της Επιτροπής που δεν επέτρεψαν την ουσιαστική και σε βάθος έρευνα».

Δείτε εδώ ολόκληρο το πόρισμα του ΚΚΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr