Connect with us

OIKONOMIA

OΛΠ: Η πρόταση της DPort για τη νέα τριετή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Πρόταση για την σύναψη της νέας 3ετούς Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με ισχύ  από 1/6/2022, κατέθεσε η DPort Services & οι Συνεργαζόμενες εταιρείες, προς το σύνολο των εργαζομένων και των σωματείων του χώρου.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η οικονομική προσφορά κινείται σε 3 βασικούς άξονες :

Α. Μισθολογικοί όροι: Αυξήσεις Μισθών/Ημερομισθίων
Β. Μη Μισθολογικοί όροι και Παροχές
Γ. Βαρέα Ένσημα

Αυξήσεις Μισθών & Ημερομισθίων

• Οι εργαζόμενοι με μηνιαίες μικτές αποδοχές έως 2.000€ λαμβάνουν αύξηση αποδοχών από 10% έως 11,64%.
• Οι εργαζόμενοι με μηνιαίες μικτές αποδοχές από 2.000€ και πάνω, λαμβάνουν αύξηση ποσού 150€ στις μηνιαίες τους αποδοχές.

Παροχές

1. Διπλασιασμός του ποσού των 5€ της κάρτας Edenred σε 10€ για κάθε παραγωγικό ημερομίσθιο με αναδρομική ισχύ από 1/1/2022
Κάθε εργαζόμενος μέχρι σήμερα λάμβανε 5€ για κάθε παραγωγικό ημερομίσθιο μέσω της κάρτας Edenred. Από 1/1/2022 με αναδρομική ισχύ, θα καταβάλλονται 5€ ακόμα για κάθε παραγωγικό ημερομίσθιο του εργαζόμενου, για τους μήνες Ιανουάριο – Νοέμβριο κάθε έτους. Το ποσό ανά μήνα με το διπλασιασμό του ποσού της Edenred από 1/1/2022 θα προσθέσει στο καθαρό εισόδημα κάθε εργαζομένου τουλάχιστον περίπου 1,000 ευρώ το χρόνο.

2. Δωροεπιταγή 200€ τα Χριστούγεννα

3. Ιδιωτικό Ασφαλιστήριο Υγείας μέχρι €10,000 κατ’ έτος με κάλυψη από το πρώτο ευρώ από τις εταιρείες στα νοσοκομεία (Metropolitan, Υγεία και Μητέρα)

4. 300€ Μικτά για κάθε γέννηση τέκνου και αλλαγές του προγράμματος εργασίας του εργαζομένου πατέρα σύμφωνα με τις ανάγκες της οικογένειας του για 2 μήνες

5. Καταβολή 1 ημερομισθίου για κάθε εκπαιδευτική ημέρα (σεμινάριο) με αναδρομική ισχύ από την 1/1/2022

6. Μετατροπή 250 Συμβάσεων εκ Περιτροπής απασχόλησης σε Πλήρους από 1/6/2022 και μετατροπή τουλάχιστον 100 Συμβάσεων εκ περιτροπής σε Πλήρους κάθε χρόνο, εφόσον ο όγκος εργασιών δεν έχει μειωθεί

7. Αναβαθμίσεις στις ειδικότητες και μισθούς σε 125 εργαζόμενους
Αναβαθμίσεις 125 συνολικά εργαζομένων από τις ειδικότητες Λιμενεργάτες Παπουτσάκια σε Λιμενεργάτες Λασοδόρους, από Λιμενεργάτες Λασαδόρους σε Λιμενεργάτες Κουμάντα και από Οδηγούς σε Βοηθούς Χειριστές Ανυψωτικών Μηχανημάτων

8. Παροχή Laptop σε κάθε παιδί εργαζομένου που εισέρχεται σε ΑΕΙ
Τα παιδιά των εργαζομένων που θα εισάγονται επιτυχώς σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, θα λαμβάνουν ως επιβράβευση ένα Laptop, με την εγγραφή τους στο πανεπιστήμιο

9. Μία (1) ημέρα αδείας για συμμετοχή των εργαζομένων στην ημέρα αιμοδοσίας για την ενίσχυση της Τράπεζας αίματος της DPort Services
Μία (1) ημέρα αδείας με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικές εισφορές στους εργαζομένους που συμμετέχουν στην ημέρα αιμοδοσίας ενίσχυσης της τράπεζας αίματος της DPort Services. Η ημέρα δεν θα αφαιρείται από το σύνολo των δικαιούμενων ημερών κανονικής αδείας του εργαζομένου.

10. Οι εργαζόμενοι που έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος ηλικίας τους εξαιρούνται από την νυχτερινή βάρδια

11. Η υπερεργασία καταβάλλεται με προσαύξηση 50% έναντι 20%, δηλαδή 150% περισσότερο από αυτό που ορίζει ο Νόμος

12. Η υπερωρία καταβάλλεται με προσαύξηση 50% έναντι 40%, δηλαδή 25% περισσότερο από αυτό που ορίζει ο Νόμος

Βαρέα Ένσημα

Η DPort Services και οι συνεργαζόμενες με αυτήν εταιρείες υποστηρίζουν απόλυτα από την πρώτη στιγμή του αιτήματος των εργαζομένων, την ένταξη του εργατικού δυναμικού τους στα Βαρέα Ένσημα, γεγονός που αποδεικνύεται ξεκάθαρα από τις μέχρι σήμερα ενέργειες τους για την επίσπευση των διαδικασιών για την καθόλα νόμιμη ένταξη των εργαζομένων στα ΒΑΕ.

Η παραπάνω επιστολή προς το Υπουργείο Εργασίας είναι διαθέσιμη από τις εταιρείες για όλους τους εργαζομένους.

Όλοι οι εργαζόμενοι θα ενημερωθούν με προσωπικό μήνυμα σχετικά με την αύξηση που αφορά τον νέο μισθό/ημερομίσθιό τους σήμερα 6/5/2022 μέχρι τις 11 το βράδυ. Από τη Δευτέρα 9/6 στο τηλ. 2169004900 μπορείτε να καλείτε για συνάντηση με τους εκπροσώπους των εταιρειών για την επεξήγηση οποιασδήποτε απορίας σχετικά με το νέο μισθό σας και τις παροχές που προτείνουν οι εταιρίες.

Αποτελεί δέσμευση των εταιρειών ότι εφόσον η οικονομική πρόταση γίνει αποδεκτή

α) οι αυξήσεις των εργαζομένων σε μισθό (αποδοχές) θα έχουν αναδρομική ισχύ από την 1/1/2022
β) οι κάρτες Edenred θα πιστωθούν με ακόμα 5 ευρώ ανά παραγωγικό ημερομίσθιο με αναδρομική ισχύ από την 1/1/2022 και το ποσό ανά παραγωγικό ημερομίσθιο μέσω της κάρτας Edenred θα γίνει €10.

Ομοίως το Επίδομα Αδείας που θα καταβληθεί την Πέμπτη 30/6/2022 θα υπολογιστεί με τους νέους μισθούς εφόσον η πρόταση των εταιριών για υπογραφή ΣΣΕ γίνει αποδεκτή.

Πηγή: ΟΤ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

OIKONOMIA

Forbes: Ποιες οι αθλητικές ομάδες με την μεγαλύτερη αξία διεθνώς – Το αμερικανικό φούτμπολ κερδίζει το ποδόσφαιρο

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Στην κορυφή των ποδοσφαιρικών ομάδων με την μεγαλύτερη οικονομική αξία διεθνώς επανήλθε φέτος η Ρεάλ Μαδρίτης, χάρη στα υψηλά έσοδα που εξασφάλισε από την επιτυχημένη πορεία της στα γήπεδα. Από κοντά συνεχίζει να την κυνηγάει (και εκτός των γηπέδων) η Μπαρτσελόνα, παρά το γεγονός πως αμφότερες βρίσκονται πολύ πίσω στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα από τους αμερικανικούς συλλόγους του NFL (αμερικανικό φούτμπολ) και του NBA (μπάσκετ).

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του περιοδικού Forbes, η αξία της Ρεάλ ανέρχεται πλέον σε 5,1 δισ. δολάρια παρουσιάζοντας μια αύξηση κατά 7% σε σχέση με πέρυσι. Με τον τρόπο αυτό ανέκτησε τον τίτλο της ποδοσφαιρικής ομάδας με την υψηλότερη αξία παγκοσμίως, έναν τίτλο που κατείχε επίσης το 2019.

Η διάσημη ισπανική ομάδα έχει βρεθεί στην κορυφή της σχετικής λίστας του Forbes συνολικά έξι φορές, από τις 18 συνολικά που έχει σχηματίσει το περιοδικό, με την βρετανική Manchester United να συνεχίζει πάντως να κατέχει τα σκήπτρα με συνολικά 11 πρωτιές, την τελευταία φορά το 2018.

Χρυσή χρονιά

Με το ρεκόρ της κατάκτησης 35 πρωταθλημάτων στην La Liga, μετά και την προσθήκη του τίτλου της περιόδου 2021-22, αλλά και την πρόκριση της στα τελικά του Champions League (ο τελικός θα λάβει χώρα το Σάββατο ενάντια στη βρετανική Liverpool) για όγδοη φορά, επίδοση που συνιστά ένα ακόμη ρεκόρ, η φετινή Ρεάλ δεν επιβεβαιώνει μόνο τον τίτλο της «βασίλισσας» στα γήπεδα, αλλά και στα ταμεία. Πραγματικά, από τις επιτυχίες αυτές έχει ήδη διασφαλίσει πάνω από 100 εκατ. δολάρια.

Παράλληλα, την περασμένη εβδομάδα ο ισπανικός σύλλογος, που την περίοδο αυτή «τρέχει» μια μεγάλη ανακαίνιση του γηπέδου της έναντι 850 εκατ. δολαρίων, ανακοίνωσε ένα μέγα επενδυτικό deal ύψους 379 εκατ. δολαρίων με την αμερικανική επενδυτική Sixth Street, στην οποία συμμετέχει επίσης η εξειδικευμένη στα σπορ Legends, που ελέγχεται κατά πλειοψηφία από την Sixth Street. Όπως ανακοινώθηκε «μέσω αυτής της συμμαχίας, η Sixth Street (που διαθέτει υπό διαχείριση κεφάλαια που ξεπερνούν τα 60 δισ. δολάρια) αποκτά το δικαίωμα να συμμετέχει στη λειτουργία ορισμένων νέων επιχειρήσεων του σταδίου Santiago Bernabeu για μια περίοδο είκοσι ετών».

Ουσιαστικά για να καλύψει τις δαπάνες για το νέο σχέδιο ανάπλασης του Santiago Bernabeu, ο σύλλογος έχει δανειστεί από τις τράπεζες συνολικά 842 εκατ. δολάρια, από τα οποία τα 236 εκατ. προήλθαν από μια νέα συμφωνία με την JPMorgan και την Bank of America τον περασμένο Νοέμβριο.

Από κοντά η Μπάρτσα

Η ανάπλαση και ανακαίνιση του γηπέδου της παραμένει ψηλά στους στρατηγικούς στόχους και για την Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί σκοπεύουν να ξοδέψουν 1,6 δισ. δολάρια για να κατασκευάσουν το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γήπεδο στην Ευρώπη.

Για να καλύψουν το κόστος, έχουν υπογράψει μια πολύχρονη στρατηγική συμφωνία σπόνσορινγκ με την Spotify, συνολικού ύψους 458 εκατ. δολαρίων, ενώ δημοσιεύματα αναφέρουν πως είναι πολύ κοντά σε μια συμφωνία ύψους 960 εκατ. δολαρίων με την Goldman Sachs και την All Sport Finance. Η εν λόγω συμφωνία λέγεται πως θα αφορά ένα μερίδιο έως 30% στα έσοδα από τα ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα της ομάδας, όπως και ένα μερίδιο από τα μελλοντικά έσοδα που θα έχει ο σύλλογος, όταν με το καλό λειτουργήσει το νέο στάδιο και τα σχέδια εμπορικής ανάπλασης του Καμπ Νου.

Με τα δεδομένα αυτά η συνολική αξία των «μπλαουγκράνα» εκτιμήθηκε φέτος από το Forbes στα 5 δισ. δολάρια, ήτοι μια αύξηση της τάξεως του 6% σε σχέση με πέρυσι.

Στα επίπεδα αυτά, η Μπαρτσελόνα είναι η δεύτερη σε αξία ποδοσφαιρική ομάδα διεθνώς και σχεδόν στα ίδια οικονομικά επίπεδα με την αμερικανική ομάδα φούτμπολ των New England Patriots, που βρίσκεται στην έβδομη θέση της κατάταξης με τους μεγαλύτερους σε αξία αθλητικούς συλλόγους (όλων των σπορ) διεθνώς.

Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» στην τριάδα

Την τριάδα των πιο πλούσιων ποδοσφαιρικών συλλόγων συμπληρώνει η βρετανική Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με αξία που το Forbes φέτος υπολόγισε στα 4,6 δισ. δολάρια με αύξηση κατά 10% σε ετήσια βάση.

Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» διαθέτουν τον μεγαλύτερο αριθμό οπαδών από οποιονδήποτε άλλο αγγλικό σύλλογο και με λειτουργικά κέρδη ύψους 128 εκατ. δολαρίων για την περίοδο 2020-21, απέσπασαν τον τίτλο της δεύτερης πιο κερδοφόρας ομάδας για την χρονιά.

Επώδυνος ποδοσφαιρικά και οικονομικά για την ομάδα (όπως και ψυχολογικά για τους παίκτες και τους οπαδούς της) στάθηκε ο αποκλεισμός της από το Champions League, καθώς έμεινε εκτός από την φάση των «16», ενώ και στην Premier League η χρονιά δεν κύλησε καλά. Η ομάδα κατέληξε στην έκτη θέση στο πρωτάθλημα και θα μείνει εκτός της διεκδίκησης των κονδυλίων που θα μοιράσει το Champions League για την περίοδο 2022-23.

Πηγή: ΟΤ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

OIKONOMIA

Σιτάρι: Παγκόσμιο σοκ από τις κλειστές αγορές

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Αλμα της τάξεως του 5,9% έκανε η τιμή των σιτηρών στην αγορά εμπορευμάτων του Σικάγο την περασμένη εβδομάδα, μόλις έγινε γνωστό ότι η Ινδία απαγόρευσε τις εξαγωγές βασικών δημητριακών. Το σοκ ήταν μεγάλο όχι μόνο για τα χρηματιστήρια αλλά (κυρίως) για τις κυβερνήσεις και βεβαίως για τους ανά τον κόσμο καταναλωτές. Κι αυτό διότι επρόκειτο για μια αναπάντεχη εξέλιξη, δεδομένου ότι μόλις μία εβδομάδα νωρίτερα ανώτεροι αξιωματούχοι του υπουργείου Εμπορίου της Ινδίας διαβεβαίωναν δημοσίως ότι η χώρα θα αύξανε τις εξαγωγές σιτηρών για να καλύψει την παγκόσμια ζήτηση. Είναι νωπή εξάλλου η διακήρυξη του ίδιου του ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι ότι η Ινδία ήταν «έτοιμη για να θρέψει ολόκληρο τον πλανήτη».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αντ’ αυτού με την αιφνιδιαστική εξέλιξη του Νέου Δελχί ο πλανήτης βρίσκεται ακόμα πιο κοντά σε μια πρωτόγνωρη επισιτιστική κρίση. Μια κρίση που, όπως όλοι οι παρατηρητές τονίζουν, θα πλήξει πρώτα τις φτωχές χώρες και στη συνέχεια τους φτωχούς πολίτες των πλουσίων χωρών.

Ηδη το κόστος βασικών ειδών τροφίμων έχει εκτιναχθεί σε παγκόσμια κλίμακα τους τελευταίους μήνες μετά την πολεμική ανάφλεξη στον «σιτοβολώνα της Ευρώπης» και πολλών ακόμα κρατών, κυρίως της αφρικανικής ηπείρου. Αλευρα, ψωμί, ζυμαρικά και άλλα είδη βασικής διατροφής φέρνουν στα όριά τους τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς εκατοντάδων εκατομμυρίων νοικοκυριών.

Η ανάγκη της παγκόσμιας αγοράς για τα 10 εκατ. τόνους ινδικών σιτηρών είναι μεγάλη

Ανησυχία στο G7

Η κυβέρνηση της Ινδίας διευκρίνισε ότι οι εξαγωγές σιτηρών που έχουν ήδη συμφωνηθεί θα πραγματοποιηθούν, προσθέτοντας ότι η απαγόρευση δεν είναι διαρκής και η σχετική απόφαση μπορεί να αναθεωρηθεί. Ωστόσο, οι υπουργοί Γεωργίας του Ομίλου των 7 πλουσιότερων κρατών του πλανήτη (G7), που συναντήθηκαν  στη Γερμανία, επέκριναν σφόδρα την πολιτική του Νέου Δελχί. «Αν ο καθένας άρχιζε να εφαρμόζει περιορισμούς στις εξαγωγές και να κλείνει αγορές, η κρίση θα μπορούσε να επιδεινωθεί» δήλωσε ο γερμανός υπουργός Τροφίμων και Γεωργίας Τσεμ Οζντεμίρ.

Η Ινδία είναι η δεύτερη, μετά την Κίνα, χώρα παραγωγής σιτηρών στον κόσμο (τρίτη είναι η Ρωσία και όγδοη η Ουκρανία). Παράγει περίπου 107 εκατ. τόνους ετησίως, αλλά η συντριπτική πλειονότητα της παραγωγής της προορίζεται για την εσωτερική αγορά – πρόκειται εξάλλου για μια χώρα 1,4 δισ. κατοίκων. Μόνο ένα ελάχιστο ποσοστό εξάγει στις διεθνείς αγορές. Και πριν από την αιφνιδιαστική απαγόρευση προγραμμάτιζε, λόγω των εξελίξεων, να αυξήσει εφέτος τις εξαγωγές της στα 10 εκατ. τόνους.

Ακρίβεια έως το 2024

Η ανάγκη της παγκόσμιας αγοράς για τα 10 εκατ. τόνους ινδικών σιτηρών είναι μεγάλη. Γίνεται αντιληπτό αυτό αν αναλογιστεί κανείς ότι θα μπορούσε η ποσότητα αυτή να αντικαταστήσει σχεδόν κατά το ήμισυ την ποσότητα των σιτηρών που εξάγει η Ουκρανία (περίπου 24 τον. τόνοι πέρυσι). Το BBC επισημαίνει επίσης ότι οι πολλές φυσικές καταστροφές (ξηρασίες και πλημμύρες) που έχουν πλήξει τις σοδειές μεγάλων παραγωγών σίτου και δημητριακών εν γένει, εκτινάσσουν τις τιμές σε δυσθεώρητα ύψη, υποδαυλίζουν τον κίνδυνο να ξεσπάσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση και καθιστούν ταυτόχρονα ακόμα πιο ζωτικής σημασίας τις εξαγωγές από την Ινδία.

«Οι εξαγωγές ινδικών σιτηρών είναι ιδιαίτερα σημαντικές εφέτος λόγω της ρωσο-ουκρανικής κρίσης» δήλωσε στο CNN Business ο Οσκαρ Τζάκρα, επικεφαλής αναλυτής της Rabobank. «Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία μεγέθυνε το ιστορικό σοκ που βιώνουν οι αγορές εμπορευμάτων και συμβάλλει στη διατήρηση των τιμών σε υψηλά επίπεδα έως τα τέλη του 2024» προειδοποίησε τον Απρίλιο η Παγκόσμια Τράπεζα. Ο διεθνής οργανισμός, που έχει ως καταστατική αποστολή την καταπολέμηση της παγκόσμιας φτώχειας, συνυπολογίζοντας τον καλπασμό των τιμών των καυσίμων, άρα του μεταφορικού κόστους και επίσης την αύξηση του κόστους δανεισμού, καθώς οι Κεντρικές Τράπεζες ανεβάζουν τα επιτόκια για να συγκρατήσουν τον πληθωρισμό, προβλέπει συνολική αύξηση των τιμών τροφίμων κατά 22,9% εφέτος. Ειδικότερα η τιμή των σιτηρών προβλέπεται ότι θα διαμορφωθεί κατά 40% υψηλότερα συγκριτικά με το 2021. Η Ρωσία και η Ουκρανία, ενώ παράγουν το 14% των σιτηρών παγκοσμίως, συμβάλλουν κατά 29% στις συνολικές εξαγωγές του εμπορεύματος.

«Κάποιες χώρες του πλανήτη ίσως βρεθούν αντιμέτωπες με μια μακροχρόνια επισιτιστική κρίση αν δεν αποκατασταθούν σύντομα στα προπολεμικά επίπεδα οι εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία» προειδοποίησε την περασμένη Τετάρτη ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. Περίπου 20 εκατ. τόνοι από την περυσινή σοδειά βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ουκρανία

Ενας στους επτά Βρετανούς παρακάμπτει ένα γεύμα

Είναι μεγάλη η σημασία της Ουκρανίας διεθνώς σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές σιτηρών. Η χώρα όμως είναι και ο κορυφαίος εξαγωγέας ηλιελαίου στον κόσμο. Πρόκειται για ένα προϊόν που χρησιμοποιείται ευρέως ως βασικό συστατικό της διατροφής των Ευρωπαίων στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, μαζί βεβαίως με τα ζωικά λίπη που είναι πολύ ακριβότερα – οι λαοί της Νότιας Ευρώπης και της Λεκάνης της Μεσογείου γενικότερα απολαμβάνουν την ευλογία της ελιάς.

Ο σχεδόν διπλασιασμός της τιμής του ηλιελαίου από την αρχή του έτους, που έφθασε από τα 1.362 στα 2.361 δολάρια ο μετρικός τόνος τον Μάρτιο (αλλά υποχώρησε στα 2.276 δολ. τον Απρίλιο), έχει συμβάλει κατά πολύ στην ακρίβεια που έχει εκτινάξει το κόστος ζωής των νοικοκυριών της Δύσης στα ύψη. Σύμφωνα με την επίσημη βρετανική στατιστική υπηρεσία, ο προϋπολογισμός του μέσου Βρετανού για τη διατροφή του θα επιβαρυνθεί με 271 στερλίνες (320 ευρώ) την εφετινή χρονιά.

Αίσθηση προκάλεσαν πρόσφατες έρευνες της εταιρείας YouGov και του φιλανθρωπικού ομίλου Food Foundation, που αποκάλυψαν ότι πολύ μεγάλος αριθμός βρετανών πολιτών αντιμετωπίζει την ακρίβεια στα τρόφιμα παρακάμπτοντας ένα γεύμα! Δεν πρόκειται βέβαια για κάποια διαλειμματική δίαιτα που εφαρμόζουν ως τρόπο διατροφής ή για να χάσουν κιλά – φευ, όσοι τα βγάζουν δύσκολα πέρα είναι εκείνοι που έχουν και παραπανίσια κιλά, διότι απλούστατα τρέφονται άθλια. «Κόβουν το μεσημεριανό φαγητό οι φτωχοί Βρετανοί. Μειώνουν την ποσότητα του φαγητού που βάζουν στο πιάτο τους ή πέφτουν για ύπνο νηστικοί» σημειώνει η ρεπόρτερ του BBC News Μπεθ Τίμινς.

Και είναι πολλοί εκείνοι που καταφεύγουν στη δραστική αυτή μέθοδο αντιμετώπισης της ακρίβειας: ένας στους επτά ενήλικους Βρετανούς (το 14% ακριβέστερα στα τέλη Απριλίου που διεξήχθη η έρευνα) ζει σε νοικοκυριό όπου τουλάχιστον ένα μέλος του πράττει αναλόγως. Η YouGov διευκρίνισε ότι το ποσοστό αυτό τον Ιανουάριο ήταν 8,8%. Οσοι περικόπτουν γεύματα ή μερίδες αυξήθηκαν δηλαδή κατά 57%. Και σύμφωνα με το Food Foundation, πολλοί είναι κι αυτοί που προτιμούν να τρώνε κρύο φαγητό για να αποφύγουν τις διόλου ευκαταφρόνητες δαπάνες του μαγειρέματος.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
OIKONOMIA39 δευτερόλεπτα ago

Forbes: Ποιες οι αθλητικές ομάδες με την μεγαλύτερη αξία διεθνώς – Το αμερικανικό φούτμπολ κερδίζει το ποδόσφαιρο

ΚΟΣΜΟΣ2 λεπτά ago

Τουρκία: Εξουδετέρωσαν άνδρα ζωσμένο με εκρηκτικά

VIDEO11 λεπτά ago

O Διοικητης της Π.Υ. Μαγνησίας Απόστολος Βόντζος στο ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΕΛΛΑΔΑ13 λεπτά ago

Πάτρα: Έρχονται έξι πορίσματα για τους θανάτους των τριών παιδιών

OIKONOMIA20 λεπτά ago

Σιτάρι: Παγκόσμιο σοκ από τις κλειστές αγορές

ΚΟΣΜΟΣ21 λεπτά ago

Ιράν: Πιέζει τις ΗΠΑ να εγκαταλείψουν την πολιτική της «μέγιστης πίεσης» του Τραμπ

VIDEO30 λεπτά ago

Δελτίο Ειδήσεων 26/05/2022

ΕΛΛΑΔΑ32 λεπτά ago

Le Figaro Histoire: Στις «Ημέρες της Αθήνας» γιορτάζει η ιστορική εφημερίδα την επέτειο της ειδικής έκδοσής της

OIKONOMIA39 λεπτά ago

Νταβός: Τιμές που «ζαλίζουν» γύρω από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

ΚΟΣΜΟΣ40 λεπτά ago

Μέγκαν Μαρκλ: Απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων στο Τέξας

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Βόλος: Έφυγε από τη ζωή 30χρονη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΑΡΤΝΕΤ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ .

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι για Βολιώτες επιβάτες με το «Βέλος» μέχρι την Αθήνα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αγορά του Βόλου και στο «Βολωνάκι» για καφέ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και της Λάρισας ο θάνατος του τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Γιάννη Γκόβαρη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Θλίψη για τον θάνατο 58χρονο Βολιώτη

ηλικιωμένος
ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Βόλος: Ηλικιωμένος κατέρρευσε στη μέση του δρόμου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Γεωργία Μπίκα: «Ήταν νηφάλια και διαστρέβλωσε τα γεγονότα με ασύστολα ψεύδη» λέει η εισαγγελέας

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Ανέλαβε υπηρεσία η Κατερίνα Σούρλα στο Νοσοκομείο του Βόλου

Δημοφιλή