ΕΛΛΑΔΑ
Όλυμπος: Ανέσυραν οι διασώστες τον άτυχο ορειβάτη

Προσέγγισαν σήμερα οι διασώστες το σημείο όπου είχε εντοπιστεί ο ορειβάτης, που έπεσε σε χαράδρα στον Όλυμπο ανήμερα τα Χριστούγεννα, ενώ βρισκόταν με έναν φίλο του στη βάση του Λουκιού του Μύτικα, στα 2.700 μέτρα.

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ο άνδρας ανασύρθηκε από την περιοχή Στεφάνι Λούκι στον Όλυμπο.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Οι αρχές ενημερώθηκαν την Κυριακή για την πτώση του ορειβάτη κατά τη διάρκεια πεζοπορίας.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν 13 πυροσβέστες με τρία 3 οχήματα και συγκεκριμένα, οι Ορειβατικές Ομάδες Έρευνας Διάσωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτόχωρου καθώς και της 2ης και 8ης Ε.Μ.Α.Κ.
Θρίλερ με τον ορειβάτη στον Όλυμπο – Μετά από ώρες θα φτάσει η βοήθεια
Προσέγγισαν το σημείο – Τον ανέσυραν χωρίς να έχει τις αισθήσεις του
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσέγγισαν τον άνδρα σήμερα το πρωί με ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.
Τον εντόπισαν χωρίς αισθήσεις, τον ανέσυραν στο αεροσκάφος και στη συνέχεια ο άνδρας διακομίσθηκε στο ελικοδρόμιο της 24ης Ταξιαρχίας Λιτόχωρου όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Το χρονικό
Οι δύο ορειβάτες ήταν το μεσημέρι των Χριστουγέννων στο σημείο Λούκι Στεφανιού, στον Μύτικα, σε 2.700 μέτρα ύψος.
Ο ένας από τους δύο συνέχισε για την κορυφή, ενώ ο δεύτερος θα έμενε να τον περιμένει σε εκείνο το σημείο για να γυρίσουν μαζί στη βάση τους. Όταν, όμως, επέστρεψε ο πρώτος από την κορυφή δεν βρήκε τον φίλο του και αφού τον έψαξε στη γύρω περιοχή και στο καταφύγιο «Αποστολίδη», έστειλε σήμα ότι αγνοείται.
Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ ο ορειβάτης με οδηγίες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης άρχισε έρευνες προς συγκεκριμένο σημείο, στο οποίο έχουν γίνει ατυχήματα. Ύστερα από πολύωρη κατάβαση σε δύσκολη περιοχή με πολύ χιόνι, κατάφερε να εντοπίσει τον φίλο του αναίσθητο και ειδοποίησε τις αρχές.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο φίλος του άτυχου ορειβάτη μεταφέρθηκε στο καταφύγιο του Γιόσου Αποστολίδη, καθώς ήταν αδύνατο να παραμείνει στο σημείο, λόγω κινδύνου οξείας υποθερμίας
https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Θλίψη για τον 36χρονο Γιάννη από τη Νέα Ιωνία Βόλου
-
LIFESTYLE4 ημέρες ago
10 αρώματα που πρέπει να δοκιμάσετε αν αγαπάτε τις φλοράλ μυρωδιές
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Σοκ στον Βόλο – «Έσβησε» 57χρονος άνδρας – Υπέστη ανακοπή καρδιάς
-
ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες ago
Νεκρός σε τροχαίο πατέρας 4 παιδιών – Έχασε τον έλεγχο της μηχανής του, διαλύθηκε το κράνος του
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ2 ημέρες ago
Πάνω από 100 παραστάσεις για τον «Θησαυρό της Βαγίας» – Στους 30.000 οι θεατές που έχουν ήδη δει την αναβίωση του θρυλικού βιβλίου της Ζωρζ Σαρή στο θέατρο
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ4 ημέρες ago
Απολαύστε 14 ραδιοφωνικές παραστάσεις, στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTεcho!
-
LIFESTYLE3 ημέρες ago
Χρήστος Μάστορας: Η απάντησή του για το «φιλί» στο στόμα στη Δέσποινα Βανδή
-
LIFESTYLE2 ημέρες ago
«Παντρεύτηκα, έκανα τρία παιδιά και χώρισα, αλλά δεν μάθατε κάτι»