Για τα χαρακτηριστικά της Όμικρον 2 που έχει αρχίσει να εξαπλώνεται στη χώρα μας μίλησε ο επίκουρος καθηγητής Κλινικής Ιολογίας, Αλέξανδρος Ζαφειρόπουλος

Για την αυξημένη μεταδοτικότητα της Όμικρον 2, μίλησε ο Αλέξανδρος Ζαφειρόπουλος, επίκουρος καθηγητής Κλινικής Ιολογίας, που ξεκαθάρισε ότι ακόμα δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για τη νοσηρότητα που προκαλεί. Ο ίδιος σημείωσε ότι υπάρχουν αρκετά ύποπτα περιστατικά της Όμικρον 2 στην Κρήτη τα οποία αναλύουν εις βάθος. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε επίσημα την προηγούμενη εβδομάδα δύο κρούσματα της νέας υποπαραλλαγής, εκ των οποίων το ένα ήταν μέσα από την κοινότητα και όχι από κάποιον ταξιδιώτη, γεγονός που προκαλεί ανησυχία για διασπορά

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ «υποψιαζόμαστε ότι το νέο στέλεχος έχει ήδη εγκατασταθεί στην περιοχή της Σητείας, όπου εντοπίζεται μία εστία μετάδοσης».

  • Διαβάστε επίσης: Μελέτη για Όμικρον 2: Eίναι 33% πιο μεταδοτική και μειώνει την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού

Ο ρυθμός μετάδοσης προκαλεί τη συχνότερη εμφάνιση νέων στελεχών

Το δεύτερο πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι το νέο στέλεχος εμφανίστηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα σε σχέση με την Όμικρον. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαφειρόπουλος η Όμικρον 2 εμφανίστηκε μόλις σε ένα μήνα από τον εντοπισμό της Όμικρον, ενώ μέχρι τώρα τα νέα στελέχη χρειάζονταν περίπου πέντε μήνες για να εμφανιστούν. Αυτό οφείλεται όπως είπε στον ρυθμό μετάδοσης της νέας παραλλαγής που είναι πενταπλάσιος. Δυστυχώς όπως είπε θα προχωρήσουμε με αυτόν τον ρυθμό από εδώ και πέρα.

Αναφορικά με τα μέτρα που είναι σε ισχύ ο κ. Ζαφειρόπουλος είπε ότι η πολιτική που εφαρμόζεται στην Ευρώπη είναι να μειώνονται οι περιορισμοί, κάτι που δυστυχώς σημαίνει την ανεξέλεγκτη διασπορά των κρουσμάτων. Ο ίδιος δε εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να λάβει αυστηρότερα μέτρα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ – Ο κοροναϊός η αιτία