ΚΟΣΜΟΣ
Όμικρον – Αεροπορική εταιρεία στο Χονγκ Κονγκ απέλυσε δύο εργαζόμενους που βρέθηκαν θετικοί


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
H αεροπορική εταιρία του Χονγκ Κονγκ «Cathay Pacific Airways» ανακοίνωσε σήμερα, Πρωτοχρονιά, ότι δύο μέλη του πληρώματός της, που εντοπίστηκαν θετικά στην παραλλαγή Όμικρον, απολύθηκαν, καθώς φέρονται να παραβίασαν τους κανόνες υγειονομικής προστασίας που εφαρμόζει η αεροπορική εταιρία.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
«Η αποτυχία συμμόρφωσης με τους κανονισμούς υγειονομικής επιτήρησης θα οδηγεί σε πειθαρχικές διαδικασίες», προειδοποίησε η εταιρεία, προσθέτοντας: «Δύο από τα μέλη αυτά του προσωπικού μας, δεν εργάζονται πλέον για την Cathay Pacific».
Η αεροπορική εταιρεία, πάντως, δεν δημοσιοποίησε περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο, οι σχετικοί κανονισμοί περιλαμβάνουν την υποχρέωση μιας περιόδου οικιακής καραντίνας, μετά από πτήση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Γράψτε το σχόλιό σας

https://platform.twitter.com/widgets.js
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ
Πορτογαλία: Σοβαρά προβλήματα στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας – Ουρές και ακυρώσεις πτήσεων


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Το αεροδρόμιο της Λισαβόνας, που έχει ήδη φθάσει στα όριά του και όπου επιπλέον δεκάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί τις τελευταίες ημέρες, αντιμετωπίζει προβλήματα «μερικές φορές σοβαρά», παραδέχθηκε την Τετάρτη ο φορέας διαχείρισης των αεροδρομίων στην Πορτογαλία.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
«Είναι αλήθεια ότι τις τελευταίες εβδομάδες γνωρίσαμε προβλήματα, μερικές φορές σοβαρά, αλλά εργαζόμαστε με τους εταίρους μας σε μια προσπάθεια να βελτιώσουμε την υπηρεσία», δήλωσε κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής ακρόασης ο Τιερί Λιγκονιέρ, γενικός διευθυντής του ΑΝΑ, του φορέα διαχείρισης δέκα πορτογαλικών αεροδρομίων.
Διαβάστε επίσης: Πού οφείλεται το ταξιδιωτικό χάος στην Ευρώπη
Η ακρόαση αυτή του ANA, θυγατρικής του γαλλικού ομίλου κατασκευών και δημοσίων έργων Vinci, πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ακύρωση δεκάδων πτήσεων στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας τις τελευταίες ημέρες και τις μεγάλες ουρές αναμονής για τους επιβάτες.
Ρωτήθηκε κυρίως για την κατάσταση στη Λισαβόνα και το Πόρτο, δεύτερη πόλη της χώρας όπου οι ουρές αναμονής, κυρίως στον έλεγχο των συνόρων, ήταν τεράστιες.
«Όσον αφορά στις ακυρώσεις που έχουμε γνωρίσει επί του παρόντος, η απάντηση είναι μάλλον στην πλευρά των αεροπορικών εταιρειών, γιατί αυτές είναι που αποφασίζουν», δήλωσε ο Λιγκονιέρ.
Έλειψη προσωπικού και απεργίες
Μετά την άρση των υγειονομικών περιορισμών που είχαν σχέση με την πανδημία Covid-19, τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια δυσκολεύονται να προσλάβουν προσωπικό, ενώ πολλαπλασιάζονται οι απεργίες σε αρκετές αεροπορικές εταιρείες, με αποτέλεσμα να προκαλούνται καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων.
Το πρόβλημα της συμφόρησης στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας και η επείγουσα ανάγκη να αποσυμφορηθεί, λόγω της τουριστικής έκρηξης που γνωρίζει η πορτογαλική πρωτεύουσα, συζητείται εδώ και χρόνια.
Την περασμένη εβδομάδα, η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Πορτογαλίας ανακοίνωσε την πρόθεσή της να κατασκευάσει ένα νέο συμπληρωματικό αεροδρόμιο στη Λισαβόνα, που θα βρίσκεται στο Μοντίχο, στη νότια όχθη των εκβολών του ποταμού Τάγου, προτού αλλάξει γνώμη μέσα σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών.
Έπειτα από συζήτηση με τον πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα, ο υπουργός Υποδομών, Πέδρο Νούνο Σάντος, εξέφρασε τη λύπη του για λάθη επικοινωνίας και συντονισμού στους κόλπους της κυβέρνησης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΚΟΣΜΟΣ
Βρετανία: Τον Τζόνσον επισκέπτεται ανώτερο στέλεχος με… τελεσίγραφο


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Τζόνσον. Σε πολιτική κρίση η Βρετανία
Οι Βρετανοί υπουργοί στέλνουν υπεύθυνο κομματικής πειθαρχίας να πει στον Μπόρις Τζόνσον ότι πρέπει να παραιτηθεί.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η αντιπροσωπεία των ανώτερων πολιτικών δήλωσε στον Κρις Χίτον-Χάρις ότι η θέση του πρωθυπουργού είναι πια «μη βιώσιμη» και θέλουν να μεταφέρει τα νέα, όπως μεταδίδει το Sky News.
Πολιτική συντάκτρια του ίδιου μέσου ενημερώθηκε ότι ο υπεύθυνος κομματικής πειθαρχίας είναι ήδη στο κτίριο, ενώ πολιτικός συντάκτης επικαλούμενος πηγές σημειώνει ότι θα παραδώσει το «τελικό τελεσίγραφο» στον Τζόνσον, λέγοντας «ή φεύγετε ή φεύγουμε».
Περισσότερα σε λίγο…

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
COVER STORY3 ημέρες ago
Στην παραλία Κεχρια Σκιαθου ο Σακης Ρουβάς
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
50χρονη από Πτελεό είπε ψέματα και ..αναστάτωσε ολόκληρο χωριό!
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
Βόλος-Πέθανε ο Δημήτρης Πανανός σε ηλικία 72 ετών.
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ23 ώρες ago
Ο Αντωνης Ρεμος στην Σκιαθο απολαμβάνει τις διακοπές του
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Στα δικαστήρια Βόλου συνοδεία αστυνομικών οδηγήθηκε για τρίτη φορά σε δύο εβδομάδες 29χρονος
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Ο Αντωνης Ρέμος απόλαυσε το μπάνιο του στην Μηλινα
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Συγκοινωνία Σκιάθου: Αναλυτικά τα νέα δρομολόγια και η κάρτα διαδρομών
-
MEDIA5 ημέρες ago
1 χρόνο μαζί: Aυτή είναι η εντυπωσιακή σύντροφος του Θέμη Αδαμαντίδη που τον κατήγγειλε για άγριο ξυλοδαρμό