ΕΛΛΑΔΑ
Όμικρον – Δικαστές ζητούν αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων και αλλαγή των υγειονομικών πρωτοκόλλων


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Να διακοπεί η λειτουργία δικαστηρίων και εισαγγελιών για ένα μήνα, ζητούν δικαστές με δημόσια παρέμβασή τους, λόγω της αλματώδους εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Οι δικαστές ζητούν να λειτουργήσουν τα δικαστήρια στα πρότυπα των ΚΥΑ που ίσχυαν πριν τον Σεπτέμβριο του 2021, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται κατακόρυφα, οι αναρρωτικές άδειες δικαστικών λειτουργών είναι πλέον πολλές και τα αιτήματα αναβολής δικών πάρα πολλά.
Πρόκειται για παρέμβαση της μειοψηφίας της Ένωσης Δικαστών Εισαγγελέων, «Δικαστική Πρωτοβουλία», υπό την εφέτη Μαργαρίτα Στενιώτη.
Πολυπληθείς δίκες
Μόλις την περασμένη Πέμπτη αποφασίστηκε το οριστικό, πλήρες άνοιγμα των δικαστηρίων, όπως λειτουργούν από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η απόφαση ελήφθη σε τηλεδιάσκεψη στην οποία πήραν μέρος ο υπουργός Δικαιοσύνης , ο γ.γ του υπουργείου , οι διοικήσεις των μεγάλων δικαστηρίων της χώρας Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.
Την ανάγκη λήψης μέτρων ενόψει του ανοίγματος των δικαστηρίων είχαν επισημάνει, πάντως, οι δικηγόροι: «Οι διοικήσεις των δικανικών σχηματισμών οφείλουν να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής, διαρκής και απρόσκοπτη λειτουργία των Δικαστηρίων, ιδίως στην παρούσα χρονική περίοδο, που παρατηρείται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορoνοϊού, λόγω της μετάλλαξής του», σημείωναν.
Οι δικαστικοί υπάλληλοι
Την ίδια ώρα, η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) επισημαίνει πως «δυστυχώς, η νέα χρονιά ξεκινά στον εργασιακό μας χώρο, στα Δικαστήρια όλης της χώρας, με συνθήκες που μας δημιουργούν εύλογες ανησυχίες, δεδομένου ότι βρίσκεται σε έξαρση, σε ολόκληρη την επικράτεια, η εξάπλωση της μετάλλαξης ‘Ο’ της πανδημίας του κορωνοϊού» και ζητεί μέτρα προστασίας των εργαζομένων στα δικαστήρια της χώρας.
Γράψτε το σχόλιό σας

https://platform.twitter.com/widgets.js
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΕΛΛΑΔΑ
Σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην Ομόνοια


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δεκάδες αστυνομικοί πραγματοποιούν νέα επιχείρηση για την πάταξη της παραβατικότητας.
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας για την πάταξη της παραβατικότητας.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιχείρηση παίρνουν μέρος 130 αστυνομικοί.
https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΕΛΛΑΔΑ
Νίκη Κεραμέως: Παράνομη και καταχρηστική η στάση εργασίας ΟΛΜΕ-ΔΟΕ – Καλύπτει τους εκπαιδευτικούς η ΑΔΕΔΥ


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η στάση εργασίας στα σχολεία την Τετάρτη (18/5) κατά τη διάρκεια των εξετάσεων για την «ελληνική PISA», όπως σημείωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η ανάρτηση της κυρίας Κεραμέως αναφέρει:
«Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών η απεργία των συνδικαλιστικών ηγεσιών κατά της ‘ελληνικής Pisa’. Αύριο θα διεξαχθεί κανονικά η διαδικασία και θα αξιοποιήσει επιτέλους και η χώρα μας ένα διεθνώς αναγνωρισμένο εργαλείο για τη βελτίωση της εκπαίδευσης. #Προχωράμε Η Παιδεία αλλάζει #ΣτηνΠράξη».
Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός Παιδείας είχε καταθέσει αγωγή ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ζητώντας να αναγνωριστεί ως παράνομη και καταχρηστική η κηρυχθείσα απεργία-αποχή από τις εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα για τους μαθητές της ΣΤ’ Τάξης των δημοτικών σχολείων και τους μαθητές της Γ’ Τάξης των γυμνασίων.
Η ΔΟΕ με ανακοίνωσή της καλούσε σε συγκέντρωση στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, κάνοντας λόγο για «αντιδημοκρατικό κατήφορο» της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ.
«Το Δ.Σ. της ΔΟΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή και συγκέντρωση στα δικαστήρια Ευελπίδων, ώρα 12:00, κτίριο 5 αίθουσα 1 και γι’ αυτό προκηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (3 τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος). Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην απεργία, το δημόσιο σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας», τόνιζε στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.
Στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ
Στο θέμα παρενέβη και η ΑΔΕΔΥ, καλύπτοντας τους εκπαιδευτικούς, καθώς κήρυξε στάση εργασίας για την Τετάρτη, την ώρα των εξετάσεων της «ελληνικής PISA».
«Η υπουργός Παιδείας, επιδεικνύοντας πρωτοφανή αυταρχισμό, προσφεύγει για ακόμη μία φορά στα δικαστήρια κατά των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών», αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.
Για το λόγο αυτό, «με ομόφωνη απόφασή της, κηρύσσει πανελλαδική στάση εργασίας την Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022, από τις 8:00 πμ έως 11:00 πμ, για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για την υπεράσπιση του δικαιώματός τους στην απεργία».

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ3 ημέρες ago
Στοίχημα: Χωρίς ρίσκο στον αγγλικό τελικό
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Εγκαινιάστηκε το υπερσύγχρονο καράβι SPORADES STAR
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Σοκ στη Σκιάθο πέθανε 42χρονος από ανακοπή καρδιάς
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
‘Βόμβα’: Μπαίνει στο Survivor ο Γιώργος Αγγελόπουλος (Ντάνος)
-
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ4 ημέρες ago
Στοίχημα: Βήμα πρόκρισης η Χάντερσφιλντ
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Έκθεση με κρητικά προϊόντα στο Βόλο 12 με 17 Μαίου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
Σκιάθος: Συνελήφθη στο αεροδρόμιο με πιστόλια και φυσίγγια
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Εκδήλωση της Sea Jets to Σάββατο 14 Μάϊου στο Βόλο στο πλοίο Sporades Star