Να διακοπεί η λειτουργία δικαστηρίων και εισαγγελιών για ένα μήνα, ζητούν δικαστές με δημόσια παρέμβασή τους, λόγω της αλματώδους εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οι δικαστές ζητούν να λειτουργήσουν τα δικαστήρια στα πρότυπα των ΚΥΑ που ίσχυαν πριν τον Σεπτέμβριο του 2021, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται κατακόρυφα, οι αναρρωτικές άδειες δικαστικών λειτουργών είναι πλέον πολλές και τα αιτήματα αναβολής δικών πάρα πολλά.

Πρόκειται για παρέμβαση της μειοψηφίας της Ένωσης Δικαστών Εισαγγελέων, «Δικαστική Πρωτοβουλία», υπό την εφέτη Μαργαρίτα Στενιώτη.

Πολυπληθείς δίκες

Μόλις την περασμένη Πέμπτη αποφασίστηκε το οριστικό, πλήρες άνοιγμα των δικαστηρίων, όπως λειτουργούν από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η απόφαση ελήφθη σε τηλεδιάσκεψη στην οποία πήραν μέρος ο υπουργός Δικαιοσύνης , ο γ.γ του υπουργείου , οι διοικήσεις των μεγάλων δικαστηρίων της χώρας Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Την ανάγκη λήψης μέτρων ενόψει του ανοίγματος των δικαστηρίων είχαν επισημάνει, πάντως, οι δικηγόροι: «Οι διοικήσεις των δικανικών σχηματισμών οφείλουν να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής, διαρκής και απρόσκοπτη λειτουργία των Δικαστηρίων, ιδίως στην παρούσα χρονική περίοδο, που παρατηρείται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορoνοϊού, λόγω της μετάλλαξής του», σημείωναν.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι

Την ίδια ώρα, η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) επισημαίνει πως «δυστυχώς, η νέα χρονιά ξεκινά στον εργασιακό μας χώρο, στα Δικαστήρια όλης της χώρας, με συνθήκες που μας δημιουργούν εύλογες ανησυχίες, δεδομένου ότι βρίσκεται σε έξαρση, σε ολόκληρη την επικράτεια, η εξάπλωση της μετάλλαξης ‘Ο’ της πανδημίας του κορωνοϊού» και ζητεί μέτρα προστασίας των εργαζομένων στα δικαστήρια της χώρας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr