Λιγότερα από 300 κρούσματα Όμικρον έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής στην Ελλάδα, ωστόσο η νέα παραλλαγή έχει εξαπλωθεί ραγδαία στην Αττική, όπου αντιστοιχεί πλέον περίπου στο 66% των κρουσμάτων κοροναϊού. Στην επαρχία το ποσοστό είναι μικρότερο αλλά με έντονα αυξητική τάση.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συνολικά 87 κρούσματα Όμικρον έχουν επιβεβαιωθεί από τους γενετικούς ελέγχους στο Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογικής Επιτήρησης, ενώ ακόμα 198 ανιχνεύτηκαν με ειδική εξέταση PCR στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΚΕΔΥ) και σε ορισμένα περιφερειακά εργαστήρια που διαθέτουν αυτή τη δυνατότητα.

Διαβάστε επίσης: Πού εντοπίζονται τα 21.657 κρούσματα της Τρίτης – Δείτε αναλυτικά τον χάρτη της διασποράς

Στα εργαστήρια αυτά διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 728 ασθενείς του κοροναϊού την εβδομάδα 20-27 Δεκεμβρίου, ανέφερε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ.

Θετικό στην Όμικρον βρέθηκε το 27,2% των δειγμάτων πανελλαδικά με τα ποσοστά ανά ημέρα να κυμαίνονται μεταξύ 19% και 39%.

Στην Αττική το νούμερο εκτοξεύεται στο 42,1% των κρουσμάτων, με τα ποσοστά ανά ημέρα να κυμαίνονται μεταξύ 28% και 66%.

Στην περιφέρεια, μόλις το 7,7%  των δειγμάτων αφορούσαν κρούσματα Όμικρον, με τα ποσοστά ανά ημέρα να κυμαίνονται μεταξύ 3% και 13%.

Τέλος, στις στοχευμένες δειγματοληψίες από ασθενείς του κοροναϊού που είχαν στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα Όμικρον, μόλις το 7,6% βρέθηκε θετικό στη νέα παραλλαγή.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr