Ο περιφερειάρχης της ευρύτερης περιοχής της Νάπολης, Βιντσέντσο Ντε Λούκα, ανακοίνωσε ότι τα περισσότερα σχολεία στην Καμπανία δεν πρόκειται να ανοίξουν τη Δευτέρα (όπως στην υπόλοιπη Ιταλία), αλλά στο τέλος του μήνα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Εκτιμώ ότι δεν θα ανοίξουμε τη Δευτέρα. Εργαζόμαστε με στόχο τη μετάθεση της ημερομηνίας επιστροφής των παιδιών στα θρανία των δημοτικών και των γυμνασίων για το τέλος του μήνα. Δεν υπάρχουν οι βασικές συνθήκες ασφαλείας για να τα ανοίξουμε τώρα, η κατάσταση είναι οριακή», δήλωσε ο Ντε Λούκα, καθώς η περιοχή της Νάπολης έχει πληγεί ιδιαίτερα από την έξαρση της πανδημίας, λόγω της παραλλαγής Όμικρον.

«Ζητώ από τους παιδίατρους και τις οικογένειες των παιδιών να μην αναπαυθούν τις ημέρες αυτές, αλλά να δοθεί νέα ώθηση στην εμβολιαστική εκστρατεία των παιδιών ηλικίας 5 με 11 ετών. Πρέπει να γίνει επιπλέον προσπάθεια, διότι μόνο το 10% των παιδιών αυτής της ηλικίας έχει εμβολιαστεί έως τώρα», πρόσθεσε ο περιφερειάρχης.

Ο Βιντσέντσο Ντε Λούκα τόνισε ότι η απόφασή του αυτή ελήφθη έπειτα από πολλές σχετικές εκκλήσεις δημάρχων και διευθυντών σχολείων της περιφέρειάς του.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει των μέχρι τώρα αποφάσεων της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι, σε όλη την υπόλοιπη Ιταλία τα σχολεία πρόκειται να ξαναλειτουργήσουν στις 10 του μηνός, με αυξημένα μέτρα πρόληψης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr