OIKONOMIA
ΟΠΕΚΕΠΕ: Η προθεσμία και οι προϋποθέσεις για τις αγροτικές επιδοτήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), όταν η λήξη της προθεσμίας για την υποβολή αίτησης ενίσχυσης ή η τελευταία πιθανή ημερομηνία εκπρόθεσμης υποβολής, συμπίπτει με αργία, Σάββατο ή Κυριακή, τότε θεωρείται ότι συμπίπτει με την πρώτη επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Μετά το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας για την υποβολή της ενιαίας αίτησης, μπορούν να προστεθούν ή να προσαρμοστούν στην ενιαία αίτηση ενίσχυσης μεμονωμένα αγροτεμάχια ή μεμονωμένα δικαιώματα ενίσχυσης, υπό τον όρο ότι τηρούνται οι απαιτήσεις που προβλέπονται στα συγκεκριμένα καθεστώτα άμεσων ενισχύσεων ή μέτρα αγροτικής ανάπτυξης.
Υπό τους ίδιους όρους μπορούν να γίνουν τροποποιήσεις σχετικά με τη χρήση ή το καθεστώτος άμεσων ενισχύσεων ή το μέτρο αγροτικής ανάπτυξης για μεμονωμένα αγροτεμάχια ή σχετικά με τα δικαιώματα ενίσχυσης που έχουν ήδη δηλωθεί στην ενιαία αίτηση.
Εκτός από τις περιπτώσεις ανωτέρας βίας και τις εξαιρετικές περιστάσεις η υποβολή μετά τις 22 Ιουνίου:
- Της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης συνεπάγεται μείωση των ποσών κατά 1% ανά εργάσιμη ημέρα που ο/η κάτοχος εκμετάλλευσης θα είχε δικαίωμα να λάβει ως ενίσχυση, εάν η αίτηση είχε υποβληθεί εμπρόθεσμα,
- Της αίτησης χορήγησης ή αύξησης της αξίας των δικαιωμάτων ενίσχυσης συνεπάγεται μείωση κατά 3% ανά εργάσιμη ημέρα των ποσών που πρέπει να καταβληθούν σε σχέση με δικαιώματα ενίσχυσης που χορηγούνται/ή αυξάνουν την αξία τους το 2021 στον/την δικαιούχο.
Επισημαίνεται ότι οι ανωτέρω ποινές δεν επιφέρουν καμία μείωση στον αριθμό των δικαιωμάτων της ενιαίας ενίσχυσης που κατέχει ο/η γεωργός, παρά μόνο στα δικαιούμενα ποσά.
Σε περίπτωση καθυστέρησης μεγαλύτερης των 25 ημερολογιακών ημερών (δηλαδή υποβολής της αίτησης μετά την Δευτέρα 19 Ιουλίου), η αίτηση θεωρείται απαράδεκτη.
Η ενιαία αίτηση στον ΟΠΕΚΕΠΕ περιέχει όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για τη διαπίστωση της επιλεξιμότητας για την ενίσχυση ή/και τη στήριξη.
Ειδικότερα:
- Τα στοιχεία ταυτότητας του/της δικαιούχου.
- Τις λεπτομέρειες των καθεστώτων συνδεδεμένης στήριξης και των ειδικών μέτρων στήριξης στα μικρά νησιά Αιγαίου ή/και μέτρων αγροτικής ανάπτυξης.
- Τα στοιχεία αναγνώρισης όλων των αγροτεμαχίων της εκμετάλλευσης, την έκτασή τους σε εκτάρια, τη θέση τους και, ανάλογα με το αίτημα ενίσχυσης, τη χρήση τους, το είδος, το μέγεθος και τη θέση των περιοχών οικολογικής εστίασης και το κατά πόσον πρόκειται για αρδευόμενο ή μη, αγροτεμάχιο, καθώς και τα στοιχεία ολόκληρου του ζωικού κεφαλαίου (πλήθος ζώων ανά είδος και κατηγορία).
- Κατά περίπτωση, τα στοιχεία που επιτρέπουν τη σαφή αναγνώριση των μη γεωργικών εκτάσεων για τις οποίες ζητείται στήριξη στο πλαίσιο των μέτρων αγροτικής ανάπτυξης·
- Κατά περίπτωση, τα δικαιολογητικά έγγραφα που απαιτούνται για τη διαπίστωση της επιλεξιμότητας για το συγκεκριμένο καθεστώς ή/και μέτρο·
- Δήλωση του/της δικαιούχου ότι γνωρίζει τους όρους συμμετοχής στα εν λόγω καθεστώτα άμεσων ενισχύσεων ή/και μέτρων αγροτικής ανάπτυξης·
- Δήλωση ανάληψης δεσμεύσεων και υποχρεώσεων του/της γεωργού.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

OIKONOMIA
Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Οι δικαιούχοι και οι παροχές


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Τέλη Μαΐου, αρχές Ιουνίου, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα του κοινωνικού τουρισμού με τον προϋπολογισμό για εφέτος να είναι αυξημένος κατά 5 εκατ. ευρώ από 30 σε 35 εκατ.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ως επιπλέον κίνητρα συμμετοχής, πέρσι, για πρώτη φορά, η επιδότηση καταλυμάτων ενισχύθηκε κατά 20% τον Αύγουστο, ώστε να υπάρξει αυξημένη διαθεσιμότητα κατά την «αιχμή» της περιόδου των διακοπών. Η παροσχή επιπλέον κινήτων αναμένεται να επαναληφθεί και εφέτος.
Να σημειωθεί πως όσοι ανήκουν στην κατηγορία ΑμεΑ μπορούν να πάρουν επιταγή κοινωνικού τουρισμού κάθε χρόνο, ενώ οι υπόλοιποι δικαιούχοι μπορούν χρόνο παρά χρόνο.
Τι πρέπει να κάνουν όσοι έχουν επιταγές του 2021-2022
Με τα έως σήμερα δεδομένα, όσοι έχουν ακόμα στα χέρια τους επιταγές του προγράμματος 2021-2022 έχουν τη δυνατότητα να τις χρησιμοποιήσουν έως τις 31 Ιουλίου 2022, με τις επιταγές για το νέο πρόγραμμα 2022-2023 να ξεκινούν να ισχύουν από 1ης Αυγούστου.
Υπενθυμίζεται ότι το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2021-2022 έχει διάρκεια 12 μήνες, από 01.08.2021 έως 31.07.2022.
Δικαιούχοι
Στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού μπορούν να πάρουν μέρος και άνεργοι και εργαζόμενοι, ενώ οι δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο μέλος ΑμεΑ στην αίτησή τους μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα.
Οι υπόλοιποι δικαιούχοι μπορούν να παίρνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού χρόνο παρά χρόνο.
Ειδικότερα, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού απευθύνεται σε όσους/-ες:
– Πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι/-ες 50 ημέρες εργασίας.
– Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
– Έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας).
Παροχές
Το πρόγραμμα αυτό παρέχει 6διανυκτερεύσεις με πολύ μικρή ιδιωτική συμμετοχή, σε τουριστικά καταλύματα σε όλη την Ελλάδα.
Για συγκεκριμένες περιοχές, όπως η Λέσβος, η Λέρος, η Σάμος, η Χίος, η Κως και ο Έβρος, το 6ήμερο μπορεί να γίνει 10ημερο χωρίς καμία ιδιωτική συμμετοχή και επίσης περιλαμβάνει σημαντικές εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
Αιτήσεις
Οι δικαιούχοι και οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση.
Οι δικαιούχοι στις αιτήσεις τους δηλώνουν και τα ωφελούμενα μέλη τους.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
OIKONOMIA
Νταβός: Εκατομμυριούχοι… διαδήλωσαν απαιτώντας «φορολογήστε μας τώρα»


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Μια ομάδα από εκατομμυριούχους φιγουράρισε ανάμεσα στους διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους κατά της συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ της επιχειρηματικής και πολιτικής ελίτ στο Νταβός της Ελβετίας, απαιτώντας από τις κυβερνήσεις να «μας φορολογήσουν τώρα» προκειμένου να αντιμετωπίσουν το διογκούμενο χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Οι ιδιαίτεροι αυτοί διαδηλωτές, που αυτοχαρακτηρίζονται ως «πατριώτες εκατομμυριούχοι» (patriots millionaires), κάλεσαν τους παγκόσμιους ηγέτες που θα συμμετέχουν στο ετήσιο συνέδριο που ξεκινά την Κυριακή, να επιβάλουν άμεσα νέους φόρους στους πλούσιους προκειμένου να αντιμετωπιστεί το «σκάνδαλο του κόστους ζωής που διαδραματίζεται σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο»…
263 εκατομμύρια νέοι φτωχοί
Η φιλανθρωπική οργάνωσηOxfam σημείωσε πρόσφατα ότι η αυξανόμενη ανισότητα θα μπορούσε να ωθήσει έως και 263 εκατομμύρια περισσότερους ανθρώπους στην ακραία φτώχεια το 2022, αντιστρέφοντας την πρόοδο που έχει επιτελεστεί τις τελευταίες δεκαετίες.
Ο Φιλ Γουάιτ, πρώην σύμβουλος επιχειρήσεων και μέλος των Patriotic Millionaires της Βρετανίας, δήλωσε: «Ενώ ο υπόλοιπος κόσμος καταρρέει υπό το βάρος μιας οικονομικής κρίσης, δισεκατομμυριούχοι και παγκόσμιοι ηγέτες συναντώνται σε αυτό το ιδιωτικό συγκρότημα για να συζητήσουν σημεία καμπής στην ιστορία.
«Είναι εξωφρενικό οι πολιτικοί μας ηγέτες να ακούν αυτούς που έχουν τα περισσότερα, γνωρίζουν τα λιγότερα για τον οικονομικό αντίκτυπο αυτής της κρίσης και πολλοί από τους οποίους πληρώνουν πολύ λίγους φόρους. Το μόνο αξιόπιστο αποτέλεσμα από αυτό το συνέδριο θα ήταν να φορολογήσει τους πλουσιότερους και να μας φορολογήσει τώρα. Φορολογήστε τους αντιπροσώπους που θα παρευρεθούν στο Νταβός 2022.»
Η διαμαρτυρία έρχεται καθώς αποκαλύφθηκε ότι στη Βρετανία διαμορφώθηκε ένας αριθμός ρεκόρ 177 δισεκατομμυριούχων, με συνολική περιουσία 653 δισ. λιρών.
Ταυτόχρονα, περισσότερα από 250.000 νοικοκυριά στο Ηνωμένο Βασίλειο προβλέπεται να οδηγηθούν στην εξαθλίωση το επόμενο έτος λόγω των ραγδαίων ανατιμήσεων στο κόστος των τροφίμων και της ενέργειας. Αυτό θα ανέβαζε τον συνολικό αριθμό των ατόμων που είναι εκτεθειμένα στην ακραία φτώχεια σε περίπου 1,2 εκατομμύρια, εκτός εάν η κυβέρνηση ενεργήσει για να βοηθήσει τις φτωχότερες οικογένειες που πλήττονται από την τεράστια άνοδο των τιμών της ενέργειας, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών (NIESR).
Η Μάρλεν Ένγκελχορν, μια άλλη «πατριώτισσα εκατομμυριούχος» που συμμετείχε στη διαδήλωση, είπε ότι η μόνη λύση για τη «μεγάλη ανισότητα» είναι η απαίτηση από τις κυβερνήσεις «να φορολογήσουν εμένα, να φορολογήσουν τους πλούσιους».
Οι πλούσιοι αναλαμβάνουν δράση
Η Ένγκελχορν, κληρονόμος των ιδρυτών της χημικής εταιρείας BASF που συνίδρυσε την πρωτοβουλία #taxmenow, είπε:
«Ως κάποια που απολάμβανα τα οφέλη του πλούτου όλη μου τη ζωή, ξέρω πόσο στρεβλή είναι η οικονομία μας και δεν μπορώ να συνεχίσω να κάθομαι πίσω και να περιμένω κάποιον, κάπου, να κάνει κάτι. Αισθάνομαι ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή για εμάς από το να αναλάβουμε δράση. Οι κυβερνήσεις μας συνεχίζουν να μην κάνουν τίποτα για να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη ανισότητα και αντίθετα συναντιούνται κεκλεισμένων των θυρών σε αυτή την παράσταση του ιδιωτικού πλούτου. Φτάσαμε στο όριο με το να εξωθούνται άλλα 250 εκατομμύρια ανθρώπων στην ακραία φτώχεια φέτος. Είναι καιρός να εξισορροπήσουμε ξανά τον κόσμο. Είναι καιρός να φορολογήσουμε τους πλούσιους».
Το θέμα της φετινής συνάντησης του φόρουμ στο Νταβός –της πρώτης συνάντησης εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια, λόγω της πανδημίας– είναι «η συνεργασία, η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης».
Ο Ντζαφάν Σαλτσί, Δανός πολυεκατομμυριούχος μηχανικός και κατασκευαστής ακινήτων, σημείωσε: «Δεν κερδίζεις την εμπιστοσύνη των ανθρώπων διοργανώνοντας εκδηλώσεις όπως το Νταβός, όπου οι πλούσιοι και ισχυροί του κόσμου συναντώνται πίσω από συρματοπλέγματα ασφάλειας. Το πιο σημαντικό πράγμα που θα μπορούσαν να κάνουν οι συμμετέχοντες στο Νταβός για να κερδίσουν πραγματικά την εμπιστοσύνη των ανθρώπων είναι να αναγνωρίσουν ότι ο πλούτος και τα προνόμια που εκπροσωπούν και προστατεύουν, είναι ασυμβίβαστα με έναν κόσμο όπου ο καθένας θα μπορεί να ζήσει πλήρη και ευημερούσα ζωή».
Πηγή: ΟΤ

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Ληστεία σε καφετέρια της Ν. Ιωνίας- Όσα είπε ο ιδιοκτήτης στο ASTRA
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι για Βολιώτες επιβάτες με το «Βέλος» μέχρι την Αθήνα
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Βόλο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αγορά του Βόλου και στο «Βολωνάκι» για καφέ
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΑΡΤΝΕΤ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ .
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και της Λάρισας ο θάνατος του τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Γιάννη Γκόβαρη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ώρες ago
Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Θλίψη στην τοπική κοινωνία του Βόλου – Πέθανε ο σπουδαίος Βολιώτης μουσικοσυνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου