Σάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις του Δρος Χασάν Κονί, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πολιτισμού της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος κλήθηκε σε ζωντανή σύνδεση στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό υψηλής τηλεθέασης Habertürk να ερμηνεύσει τις τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Ο Δρ Χασάν Κονί (φωτογραφία, επάνω, αριστερά) ενώ ανέλυε την άποψή του ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να διαχειριστεί τη μετανάστευση από την Ουκρανία, είπε: «Φυσικά, οι άντρες μας περιμένουν να έρθουν οι Ουκρανές, αλλά δυστυχώς αυτές πάνε στην Ευρώπη».

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προκάλεσε οργή

Αυτή η δήλωση προκάλεσε οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως μεταδίδουν τουρκικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ενώ ο πόλεμος μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας συνεχίζεται για 11η ημέρα, ο αγώνας για την επιβίωση των αμάχων που βρίσκονται εν μέσω συγκρούσεων και βομβαρδισμών συνεχίζεται, ανέφεραν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Πολλοί ουκρανοί πολίτες κατέφυγαν σε γειτονικές χώρες όπως η Πολωνία και η Ρουμανία, και ο συνολικός αριθμός των προσφύγων λέγεται ότι έφτασε το 1,5 εκατομμύριο, προσθέτουν.

Χαμηλού επιπέδου δηλώσεις

Από την άλλη πλευρά, οι χαμηλού επιπέδου δηλώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τους ουκρανούς αιτούντες άσυλο έχουν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις τις τελευταίες ημέρες, αναφέρουν επίσης.

Αυτήν τη φορά, ο καθηγητής Χασάν Κονί, ο οποίος συνδέθηκε μέσω βίντεο σε ζωντανή μετάδοση της Habertürk για να ερμηνεύσει τον πόλεμο μεταξύ των δύο χωρών, έκανε δηλώσεις που προκάλεσαν νέο κύμα οργής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημειώνεται.

«Ως ευκαιρία»

Υποστηρίζοντας ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να διαχειριστεί τη μετανάστευση από την Ουκρανία λόγω του πολέμου, ο Χασάν Κονί δήλωσε ότι ο αριθμός των μεταναστών είναι 1,5 εκατομμύριο και πρόσθεσε:

«Θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο. Φυσικά, οι άντρες μας περιμένουν να έρθουν οι Ουκρανές, αλλά δυστυχώς αυτές πηγαίνουν στην Ευρώπη. Αυτό είναι άλλο θέμα. Το λέω ως λογοτεχνική αναφορά, αλλά «αυτό αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Το αναφέρουν και ως ευκαιρία», τόνισε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία, σύμφωνα με τον ΟΗΕ