Connect with us
banner epikhirisis

ΚΟΣΜΟΣ

Οργή για το σχέδιο αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους από τον Στάρμερ

Published

on

ap25208657237933 scaled.jpg

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επέκρινε έντονα χθες, Τρίτη (29/7) τον Βρετανό ομόλογό του για το σχέδιο αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους, υποστηρίζοντας ότι «ο Στάρμερ επιβραβεύει την τερατώδη τρομοκρατία της Χαμάς και τιμωρεί τα θύματά της».

Το μήνυμα που ανήρτησε ο Iσραηλινός πρωθυπουργός στην πλατφόρμα Χ αναφέρει επίσης: «Ένα τζιχαντιστικό κράτος στα σύνορα του Ισραήλ ΣΗΜΕΡΑ θα απειλήσει την Βρετανία ΑΥΡΙΟ».

Ο Νετανιάχου επισημαίνει ότι η πολιτική κατευνασμού απέναντι σε τζιχαντιστές τρομοκράτες έχει αποδειχθεί αποτυχημένη, υποδηλώνοντας ότι το βρετανικό σχέδιο είναι επίσης καταδικασμένο σε αποτυχία.

Νωρίτερα χθες, ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ παρουσίασε στους υπουργούς του ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ειρήνευσης για τη Γάζα, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει πως αν το Ισραήλ δεν συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός, το Ηνωμένο Βασίλειο θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο προβλέπει επίσης άμεση ενίσχυση της ανθρωπιστικής βοήθειας, αποκλεισμό της Χαμάς από κάθε μορφής διακυβέρνηση, καθώς και έμπρακτη στήριξη μιας διεθνώς εγγυημένης ειρηνευτικής συμφωνίας.

Την περασμένη Πέμπτη, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προανήγγειλε πως η χώρα του θα αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών τον Σεπτέμβριο. Με την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους, η Γαλλία αποσκοπεί στο «να συμβάλει αποφασιστικά στην ειρήνευση στη Μέση Ανατολή» και «θα κινητοποιήσει όλους τους διεθνείς εταίρους της που επιθυμούν να συμμετάσχουν» σε αυτήν την προσπάθεια, έγραψε ο Μακρόν σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Advertisement
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber



Περισσότερα Εδω

Advertisement
APON WEB BANNER 300X250
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο