Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Ωρωπός: Μαθητές και γονείς καταγγέλλουν διευθύντρια σχολείου για bullying

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ένα εκρηκτικό κλίμα  φαίνεται πώς επικρατεί τους τελευταίους μήνες στο 1ο ΕΠΑΛ Μαρκόπουλου Ωρωπού, καθώς γονείς και μαθητές καταγγέλλουν την διευθύντρια του σχολείου για λεκτικό και σωματικό bullying.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Το μόνο που κάνει είναι να τιμωρεί, να ρίχνει αποβολές, να πετά τα παιδιά έξω από το σχολείο και να χειροδικεί» λέει χαρακτηριστικά η γραμματέας Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, Ελένη Κωνσταντίνου.

«Χρονομετρά τα παιδιά που πάνε τουαλέτα. Έξι λεπτά για τα κορίτσια, τέσσερα για τα αγόρια» συνεχίζει. Για τον μόνιμο φόβο που έχουν τα παιδιά καθημερινά στο σχολείο έκανε λόγο και ο πρόεδρος του σχολείου. Αρκετοί καθηγητές έχουν ζητήσει να μετακινηθούν σε άλλα σχολεία, ενώ οι εγγραφές έχουν μειωθεί αισθητά. «Έβρισε τους καθηγητές και τους είπε βρωμερά σκουλήκια και τραμπούκους», εξήγησε ο πρόεδρος γονέων και κηδεμόνων, Δημήτρης Ελευθέρας.

Ενήμερη η Νίκη Κεραμέως

Το θέμα της συμπεριφοράς της διευθύντριας έχει φτάσει μέχρι και την υπουργό Παιδείας Νίκης Κεραμέως μετά από το υπόμνημα του Δεκεμβρίου αλλά και την καταγγελία που έστειλε ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ενώ μόλις την περασμένη Πέμπτη 14 Απριλίου ολοκληρώθηκε Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) η οποία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και στην οποία κατέθεσαν περί τα 30 άτομα, 10 καθηγητές, γονείς και μαθητές. Οι πληροφορίες λένε πως όλοι μίλησαν για συγκεκριμένα περιστατικά που επιβεβαιώνουν με το παραπάνω τις καταγγελίες.

Τον Δεκέμβριο του 2021 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έστειλε σχετικό υπόμνημα στην Κεραμέως, την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας, την ΟΛΜΕ και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ στις 10 Μαρτίου 2022 επανήλθε με νέα καταγγελία η οποία αναφέρει:

«Καμία αλλαγή δεν έχει επέλθει στον τρόπο Διοίκησης και συμπεριφοράς της … έναντι των μαθητών, διδασκάλων, και γονέων, αντιθέτως η συνεχόμενη ένταση, οι τιμωρίες για ασήμαντους λόγους που χρησιμοποιεί προσχηματικά στους μαθητές και η εκδικητική συμπεριφορά της, απέναντι σε γονείς και διδάσκοντες, καθιστούν τη λειτουργία του Σχολείου αδύνατη!!!

Το εκπαιδευτικό έργο των καθηγητών δεν πραγματοποιείται, όπως ακριβώς και η συγκέντρωση των μαθητών στα μαθήματά τους ,εφ όσον το μόνο που τους απασχολεί καθημερινά είναι το bulling που υφίστανται από την ανεξέλικτη πλέον «διοίκησή» της.

Οι Μαθητές έχουν ξεπεράσει πλέον τα ανθρώπινα όρια της υπομονής, πολλοί από τους Καθηγητές το ίδιο , θέλουν να ζητήσουν τις κανονικές άδειες τους για να φύγουν από το Σχολείο διότι ο Ψυχαναγκασμός ,οι συνεχόμενες φωνές,η μη λογική συμπεριφορά της εν λόγω Κυρίας τους έχει εξαντλήσει.

Τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα καθημερινά είναι πάρα πολλά. Ενδεικτικά σας αναφέρω μερικά από αυτά περιληπτικά

«Κέντρο εξωσχολικών και ναρκομανών»
1) Επίσκεψη στις τάξεις με κύριο θέμα την καταγγελία των κακών γονιών και προπαγάνδα υπέρ της, αναφορικά με το πόσο καλά κάνει την δουλεία της (πριν από εκείνη το σχολείο ήταν ξέφραγο αμπέλι, κέντρο εξωσχολικών και ναρκομανών και διάφορα άλλα σύμφωνα με τα λεγόμενά της).

«Προέβη σε σωματικούς ελέγχους»
2) Συνεχόμενες τιμωρίες και αποβολές δίχως σημαντικό λόγο που να μπορεί να τις δικαιολογήσει (συνήθως μονοήμερες από εκείνη και δίχως την απαιτούμενη αιτιολόγησή τους), εξευτελίζει τους μαθητές, είτε για την μάσκα είτε για τον καφέ (μυρίζει τα ποτηράκια αν έχουν καφέ) είτε για το κινητό, (προέβη και σε σωματικούς ελέγχους).

«Τιμωρεί και στοχοποιεί τα παιδιά»
3) Εκδικητική στάση απέναντι στους γονείς που «τόλμησαν» να αναφέρουν αρμοδίως την απαράδεκτη συμπεριφορά της, καθώς τους το λέει χωρίς κανένα ενδοιασμό, μέσω των παιδιών τους, που φυσικά βρίσκει διάφορους λόγους για να τους τιμωρήσει και να τους στοχοποιήσει.

«Διήμερες αποβολές»
4) Συνεχόμενες Παιδαγωγικές Συνελεύσεις, καθώς και Παιδαγωγικά Συμβούλια Διδασκόντων για την επιβολή Παιδαγωγικών Μέτρων,σε Παραβατικούς Μαθητές που συνήθως το φοβερό παράπτωμα είναι ο καφές ή το κινητό… για διήμερες αποβολές ή αλλαγή Σχολικού περιβάλλοντος

«Δημόσιες προστριβές και προσβολές σε καθηγητές»
5)Δημόσιες προστριβές και προσβολές σε καθηγητές που διαφωνούν μαζί της, εμπλοκή και συνεχείς ενοχλήσεις την ώρα του μαθήματός τους με αποτέλεσμα να τους εκνευρίζει συστηματικά και να προσπαθεί με τη συμπεριφορά της να τους βγάλει εκτός ορίων, ώστε να μη μπορούν να διδάξουν (αναφέρει τα ονόματα καθηγητών).

6)Τέλος σε όλα τα παραπάνω συνηγορούν οι τρείς μόνιμοι υπερασπιστές της, οι οποίοι βέβαια απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης αλλά και προνομίων (αναφέρει τα ονόματα)

«Αποσυντονίζει τους πάντες»
Υπάρχουν πολλά ακόμα που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε ,όμως ο λόγος για τον οποίο συντάχθηκε αυτό το έγγραφο είναι ένας.

Η Σχολική μονάδα δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει με ηρεμία και συνάφεια. Οι άνθρωποι που κάθε μέρα βρίσκονται στο ΕΠΑΛ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΩΡΩΠΟΥ βιώνουν ένα μόνιμο πόλεμο που αποσυντονίζει τους πάντες από το έργο τους είτε μαθητές είτε Καθηγητές. Οι ανθρώπινες αντοχές έχουν τα όριά τους και αυτή τη στιγμή έχουν ξεπεραστεί για όλους .

«Οι αντοχές όλων έχουν τελειώσει»
Σας κάνουμε έκκληση και σας εφιστούμε την προσοχή γιατί μόνο αυτό μπορούμε να κάνουμε, έτσι ώστε να λάβετε γρήγορα και ακαριαία μέτρα για να αποσυμφορηθεί το έκρυθμο κλίμα που έχει δημιουργηθεί και να επανέλθουν οι ισορροπίες που αρμόζουν σε ένα σχολικό περιβάλλον εν έτη 2022 ώστε να προληφθούν δυσάρεστα γεγονότα καθότι οι αντοχές όλων έχουν τελειώσει, η αγανάκτηση ,η κούραση, ο θυμός και η συναισθηματική και ψυχολογική αφαίμαξη κυριαρχούν πλέον στη μαθητική κοινότητα και όλα αυτά εις βάρος της απόδοσης των μαθητών εν τελική ευθεία Πανελληνίων εξετάσεων με καταστροφικά αποτελέσματα για τους μαθητές».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΕΛΛΑΔΑ

Πανεπιστήμια: Το δύσκολο μέτωπο για την κυβέρνηση – Επί ποδός πολέμου οι φοιτητές

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης την επ’ αύριο των φοιτητικών εκλογών για ένα νέο νόμο πλαίσιο στα πανεπιστήμια ήδη έχουν δημιουργήσει σφοδρές αντιδράσεις από τους φοιτητικούς συλλόγους αλλά και από την ομοσπονδία των πανεπιστημιακών δασκάλων (ΠΟΣΔΕΠ) και προμηνύουν σκηνικό πολέμου στην ανώτατη εκπαίδευση.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ψυχολογία νικητή

Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο πότε ακριβώς θα έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο που φέρνει σαρωτικές αλλαγές όπως τις παρουσίασε η υπουργός Παιδείας, ωστόσο ήδη οι πρώτες αντιδράσεις καταγράφονται σχετικά ηχηρές από την πανεπιστημιακή κοινότητα. Η ΠΟΣΔΕΠ με ομόφωνη απόφασή της έχει εκφράσει την κάθετη αντίθεση της στις επερχόμενες αλλαγές ενώ το πρώτο συλλαλητήριο από τους φοιτητικούς συλλόγους της Αθήνας ενάντια στις εξαγγελίες της Νίκης Κεραμέως έλαβε χώρα σήμερα.

Το κλίμα ήταν έτσι κι αλλιώς τεταμένο λόγω των επεισοδίων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και τον σοβαρό τραυματισμό του 21χρονου φοιτητή την Πέμπτη από την επίθεση των ΜΑΤ.

Ωστόσο αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι το γεγονός ότι σε αντίθεση με άλλες κοινωνικές ομάδες οι φοιτητές ιδίως έχουν την ψυχολογία του νικητή στις μέχρι σήμερα αναμετρήσεις τους με την κυβέρνηση.

Δεν είναι τυχαία η καθυστέρηση στην εφαρμογή του μέτρου της πανεπιστημιακής αστυνομίας την οποία οι φοιτητές θεωρούν ως μέχρι στιγμή νίκη τους και μία από τις ελάχιστες που έχει υποστεί η κυβέρνηση σε ότι αφορά τις κοινωνικές αντιδράσεις σε πολιτικές που εφαρμόζει.

Την ίδια στιγμή μπορεί να μην υπήρχε ούτε φέτος συμφωνία ανάμεσα στις παρατάξεις για τα τελικά αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών, ωστόσο αυτό που αξίζει να επισημανθεί είναι ότι πλην της ΔΑΠ, όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις συμφωνούν στην μεγάλη άνοδο και την πρωτιά -μετά από 36 χρόνια- της Πανσπουδαστικής (πρόσκειται στο ΚΚΕ), ενώ και τα ΕΑΑΚ (εξωκοινοβουλευτική αριστερά) βρίσκεται στην τρίτη θέση με ανεβασμένα ποσοστά.

Έκρυθμη η κατάσταση στα πανεπιστήμια

Σε κάθε περίπτωση θεωρείται αδιαμφισβήτητο ότι στα πανεπιστήμια και το χώρο των φοιτητών -ένα δυναμικό δηλαδή κομμάτι της νεολαίας και ευρύτερα της κοινωνίας- συντελούνται σοβαρές διεργασίες που δεν φαίνεται να είναι οι επιθυμητές πολιτικά για την κυβέρνηση.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο φαίνεται πως η κυβέρνηση έχει μπροστά της ένα δύσκολο πολιτικό μέτωπο να αντιμετωπίσει καθώς δεν κρίνεται απλώς το αν θα δυσαρεστηθεί μια κοινωνική ομάδα από ένα νομοσχέδιο αλλά αν θα μπορέσει τελικά η κυβέρνηση να εφαρμοστεί ένα νόμο που θα ψηφίσει.

Μάλιστα η κατάσταση στα πανεπιστήμια όπως έχει δείξει η τελευταία τριετία των αλληλεπάλληλων κρίσεων με κορυφαία την πανδημία, είναι εύκολο να ξεφύγει ακόμα και να χυθεί αίμα ή να υπάρξει και νεκρός. Ήδη μέσα στην πανδημία οι νέοι ήταν από εκείνες τις κοινωνικές ομάδες που με δυναμισμό βγήκαν στους δρόμους ενάντια στην αστυνομική βία και καταστολή, καθώς βρέθηκαν πολλές φορές αντιμέτωποι με αυτό το φαινόμενο και σε αυτό το πλαίσιο οι φοιτητές «μπλόκαραν» έστω και προσωρινά το μέτρο της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης Νέος νόμος ΑΕΙ: Η «επιστροφή» των Συμβουλίων με αυξημένες αρμοδιότητες

Βαριοπούλες ή βιβλιοθήκες

Το πολιτικό θερμόμετρο έτσι κι αλλιώς δείχνει ότι θα χτυπήσει κόκκινο καθώς η κυβέρνηση ακολουθεί συνολικά μια γραμμή πυγμής στο ζήτημα των πανεπιστήμιων και είναι χαρακτηριστική η δήλωση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο που έθεσε το δίλημμα «ή με τις βαριοπούλες ή με τις βιβλιοθήκες» καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση ενώ ταυτόχρονα επέρριψε την ευθύνη στους φοιτητές για τα επεισόδια στο ΑΠΘ. Μάλιστα σήμερα και η Νίκη Κεραμέως δεν άφησε περιθώρια παρερμηνειών δικαιολογώντας την παρουσία των ΜΑΤ στο ΑΠΘ.

Ωστόσο πλέον ο κίνδυνος για την κυβέρνηση είναι να βρουν ευήκοα ώτα τα επιχειρήματα όσων αντιδρούσαν στην πανεπιστημιακή αστυνομία και θεωρούσαν προσχηματική την επίκληση της «ανομίας» και της «βίας» στα πανεπιστήμια από την κυβέρνηση, καθώς συνέδεαν την αστυνόμευση στα πανεπιστήμια με τις συνολικές αλλαγές που έρχονται στις σπουδές, τα πτυχία, την οργάνωση και λειτουργία των ιδρυμάτων κλπ.

Γκρίζα εποχή

Είναι χαρακτηριστική άλλωστε η τοποθέτηση του πρώην υπουργού παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Γαβρόγλου ο οποίος τόνισε ότι «μέχρι τώρα η κυβέρνηση επικαλούνταν ορισμένες προβοκατόρικες πράξεις ώστε να δικαιολογήσει την παρουσία της αστυνομίας στα πανεπιστήμια. Τώρα η αστυνομία θα είναι έτοιμη να παρέμβει και εναντίον όσων θα ασκούν το δημοκρατικό τους δικαίωμα να μην νομιμοποιηθεί το απαράδεκτο αυτό σχήμα διοίκησης (σ.σ. εννοώντας την κατάργηση των πρυτανικών εκλογών και τον διορισμό ολιγομελών συμβουλίων διοίκησης σε ρόλο μάνατζερ)».

Η ΠΟΣΔΕΠ από την πλευρά της μιλάει για την έναρξη μιας «γκρίζας εποχής» για τα πανεπιστήμια «με επικράτηση μηχανισμών διαπλοκής, υπόγειες συνεννοήσεις συμφερόντων και ανταλλάγματα» χαρακτηρίζοντας ιστορική πρωτοτυπία για πρώτη φορά στα 200 χρόνια από την ίδρυση των πανεπιστήμιων στην Ελλάδα την κατάργηση των πρυτανικών εκλογών.

Τείχος

Επί ποδός πολέμου βρίσκονται οι φοιτητικοί σύλλογοι ενώ το ΚΚΕ και η νεολαία του, η ΚΝΕ που έχουν σημαντικές δυνάμεις μέσα στη φοιτητιώσα νεολαία έχουν διαμηνύσει πως o νέος νόμος «επιστρέφεται ως αντιδραστικός και απαράδεκτος» και «θα μείνει στα χαρτιά». Μάλιστα σε μια επίδειξη δύναμης ο Περισσός τόνισε ότι «η κυβέρνηση μετράει ήδη πολλές ήττες στα Πανεπιστήμια. Θα μετρήσει άλλη μία» και κάλεσε τους φοιτητικούς συλλόγους και τους εργαζόμενους στα πανεπιστήμια «να ορθώσουμε μαζί ένα μεγάλο τείχος στην επέλαση των κριτηρίων της αγοράς στις πανεπιστημιακές σπουδές».

Μέχρι στιγμής συνολική τοποθέτηση επί των εξαγγελιών της Νίκης Κεραμέως για τα πανεπιστήμια δεν έχει υπάρξει από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα που έχουν αρκεστεί να χαρακτηρίσουν ψευτοδίλημμα το «βαριοπούλα ή βιβλιοθήκη» και να εγκαλέσουν την κυβέρνηση ότι στήνει σκηνικό έντασης στα πανεπιστήμια για να συσπειρώσει ακροδεξιές δυνάμεις. Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός και νυν τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης με αφορμή τα επεισόδια στο ΑΠΘ επανέλαβε τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας και την επαναφορά του πανεπιστημιακού ασύλου.

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δια της τομεάρχη Παιδείας Χαράς Κεφαλίδου κατηγόρησε την κυβέρνηση για επικοινωνιακή «φιέστα», «θολές ανακοινώσεις» και «μπαλώματα και κακέκτυπα του νόμου Διαμαντοπούλου» που «δεν φέρνει τον πραγματικό εκσυγχρονισμό των πανεπιστημίων.

https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Παράνομο γηροκομείο στις Σέρρες: Γιατροί και γραφεία τελετών συγκάλυπταν τους θανάτους ηλικιωμένων

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Τη δράση κυκλώματος που λειτουργούσε παράνομο Γηροκομείο στο Λιθότοπο, στις Σέρρες, ξεσκέπασε η ΕΛΑΣ μετά από πολύμηνη έρευνα υπό την εποπτεία της Εισαγγελίας Σερρών, έπειτα από παραγγελία του ανακριτή.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η πολύμηνη έρευνα ακολούθησε μετά τον εντοπισμό ξενώνα με ηλικιωμένους τον Οκτώβριο του 2020 σε περιοχή των Σερρών. Από το Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας σχηματίσθηκε δικογραφία συνολικά σε βάρος 7 ατόμων. Οπως προκύπτει, στην υπόθεση εμπλέκονται 3 άτομα που λειτουργούσαν τον παράνομο οίκο ευγηρίας, 2 γιατροί και 2 υπεύθυνοι γραφείων τελετών, οι οποίοι συγκάλυψαν το θάνατο 2 ηλικιωμένων γυναικών που διέμεναν στον ξενώνα χωρίς ιατρική μέριμνα, για να προκύπτει ότι απεβίωσαν σε σπίτια οικείων τους

Αναλυτικότερα, η έρευνα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ξεκίνησε μετά τον εντοπισμό ξενώνα σε περιοχή των Σερρών τον Οκτώβριο του 2020, που λειτουργούσε παράνομα φιλοξενώντας ηλικιωμένους και άτομα με κινητικά προβλήματα, ενώ είχε συλληφθεί ο 51χρονος υπεύθυνος του ξενώνα.

Παράνομο Γηροκομείο στις Σέρρες -Σε βάρος ποιων, σχηματίστηκε δικογραφία

Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι ακόμη ατόμων: του προαναφερόμενου συλληφθέντα άνδρα και δύο γυναικών, 52 και 47 ετών ελληνικής καταγωγής κατά περίπτωση για συμμορία, έκθεση, παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών, παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και ηθική αυτουργία σε έκδοση και χρήση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων,
54χρονου άνδρα και 62χρονης γυναίκας, γιατροί, για έκδοση και χρήση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων και
δύο ανδρών, 55 και 60 ετών, ελληνικής καταγωγής υπεύθυνοι γραφείων τελετών, για συνέργεια σε έκδοση και χρήση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, τουλάχιστον από τον Αύγουστο έως και την 16η Οκτωβρίου του 2020, ο άνδρας που είχε συλληφθεί ως υπεύθυνος του ξενώνα, μαζί με τις δύο γυναίκες, λειτουργούσαν ως κύκλωμα με διακριτούς ρόλους και είχαν μετατρέψει τον εν λόγω ξενώνα σε οίκο ευγηρίας, με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος.

Όπως είχε εξακριβωθεί, στον ξενώνα που λειτουργούσε χωρίς την απαραίτητη άδεια, διέμεναν ηλικιωμένοι και άτομα με κινητικά προβλήματα, σε ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και χωρίς μέτρα υγιεινής, ενώ είχαν εντοπισθεί ναρκωτικά δισκία, για τα οποία δεν υπήρχαν οι απαιτούμενες ιατρικές συνταγές.

Συγκάλυψαν το θάνατο ηλικιωμένων, τι προέκυψε για το παράνομο Γηροκομείο στις Σέρρες

Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2020, σε 2 περιπτώσεις θανάτου ηλικιωμένων γυναικών που διέμεναν στον ξενώνα χωρίς ιατρική μέριμνα, οι προαναφερόμενοι άνδρες που λειτουργούσαν τον ξενώνα, μαζί με τους δύο γιατρούς και τους δύο υπεύθυνους των γραφείων τελετών, συγκάλυψαν τον θάνατό των γυναικών, ώστε να προκύπτει ότι απεβίωσαν σε σπίτια οικείων τους.

Συγκεκριμένα, προκειμένου να μην αποκαλυφθεί ο παράνομος οίκος ευγηρίας και η πλημμελής φροντίδα που παρείχαν, απέκρυψαν το θάνατο των δύο γυναικών, τις οποίες μετέφεραν σε σπίτια συγγενών τους με την συνδρομή των υπεύθυνων των γραφείων τελετών και στη συνέχεια με την έκδοση πιστοποιητικών από τους δύο γιατρούς, βεβαίωσαν ψευδώς ότι ο θάνατος επήλθε στις ανωτέρω οικίες.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε επανυποβλήθηκε στις Ανακριτικές Αρχές των Σερρών.

https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΕΛΛΑΔΑ8 λεπτά ago

Πανεπιστήμια: Το δύσκολο μέτωπο για την κυβέρνηση – Επί ποδός πολέμου οι φοιτητές

OIKONOMIA15 λεπτά ago

Μετά το Κίεβο και τη Μαριούπολη, η μάχη της Μαύρης Θάλασσας

ΚΟΣΜΟΣ16 λεπτά ago

Περσικός Κόλπος: Θρίλερ δίχως τέλος με τα ελληνικά τάνκερ – Αγωνία για το πλήρωμα

ΕΛΛΑΔΑ27 λεπτά ago

Παράνομο γηροκομείο στις Σέρρες: Γιατροί και γραφεία τελετών συγκάλυπταν τους θανάτους ηλικιωμένων

ΕΛΛΑΔΑ46 λεπτά ago

Κρήτη: Ολοκληρώνεται η χορήγηση προκαταβολής στις σεισμόπληκτες επιχειρήσεις – Συνολικά, 415.000 ευρώ σε 142 δικαιούχους

OIKONOMIA53 λεπτά ago

Συρεγγέλα: Καταγράφεται μείωση της γυναικείας ανεργίας

ΚΟΣΜΟΣ54 λεπτά ago

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συμφωνία Πούτιν, Μακρόν, Σολτς για εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 ώρα ago

Αντιδράσεις στο τουρκικό πρωτόκολλο…«προσάρτησης» | in.gr

ΕΛΛΑΔΑ1 ώρα ago

Χαλκίδα: 5χρονος έπαθε ηλεκτροπληξία σε παιδική χαρά – Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

ΚΟΣΜΟΣ1 ώρα ago

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μάχες στο Ντονμπάς – Ουκρανικές πόλεις πέφτουν σε ρωσικά χέρια

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Βόλος: Έφυγε από τη ζωή 30χρονη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Τον δρόμο της φυλακής θα πάρει ένας 54χρονος Σκιαθίτης νταής, για απειλές, ενδοοικογενειακή βλάβη σε ανίκανο άτομο και φθορές

ΜΑΓΝΗΣΙΑ11 ώρες ago

Οι Σεξουαλικές πόζες στο Tik tok από την 17χρονη από Αλμυρό που είχε καταγγείλει ασέλγεια από τον πατέρα της

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ώρες ago

Βόλος: Το νέο τετράστερο ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης – Πως θα ονομάζεται και ποιες θα είναι οι παροχές του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Γεωργία Μπίκα: «Ήταν νηφάλια και διαστρέβλωσε τα γεγονότα με ασύστολα ψεύδη» λέει η εισαγγελέας

πάρτι
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Στο νοσοκομείο 10 άτομα μετά το πάρτι των Μηχανολόγων

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Ανέλαβε υπηρεσία η Κατερίνα Σούρλα στο Νοσοκομείο του Βόλου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Θλίψη στο Βόλο: Έφυγε ο Χρήστος Δημητρίου

αυτοκίνητο
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στη Ν. Ιωνία

Δημοφιλή