Connect with us

OIKONOMIA

OT FORUM – Γ. Μπρατάκος: Η έξυπνη πόλη δεν είναι η ψηφιακή πόλη

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Κράτος και επιχειρήσεις, αποτελούν δύο πυλώνες που αφορούν την ελληνική κοινωνία, ωστόσο η πατρίδα μας ήταν πάντα πίσω στον ψηφιακό μετασχηματισμό, στην ψηφιακή σύγκλιση. Για παράδειγμα στον δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας DESI, η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ουραγός, είναι πάντα 3η από το τέλος, ακολουθούμενη από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία 2,5 χρόνια έχουν γίνει άλματα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αυτό δήλωσε ο Ιωάννης Μπρατάκος, πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιλετηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), μιλώντας στο OT FORUM.

Διαβάστε επίσης: OT FORUM: Meta Living – Λεπτό προς λεπτό η δεύτερη μέρα

Εμβληματικές παρεμβάσεις

Με την πανδημία, το κράτος αναγκάστηκε να προχωρήσει στον ψηφιακό μετασχηματισμό, ενώ οι επιχειρήσεις έχουν ξεκινήσει από τη δεκαετία του ’90.

Όπως είπε, μπορεί να μην έχουν γίνει θεαματικές αλλαγές ως προς το σύνολο της κάλυψης των υπηρεσιών, όμως έχουν γίνει κάποιες εμβληματικές παρεμβάσεις όπως η ψηφιοποίηση για το γνήσιο της υπογραφής, το οποίο έπρεπε να πας στο ΚΕΠ ή στο Αστυνομικό Τμήμα για να το πάρεις ή την εξουσιοδότηση που είχε να κάνει με τη σχέση του πολίτη και των επιχειρήσεων με το κράτος και πλέον μπορεί κάποιος να την εκδόσει από τον υπολογιστή. Ενώ κορυφαία καινοτομία χαρακτήρισε την άυλη συνταγογράφηση.

Στη δημόσια διοίκηση υπάρχουν ακάλυπτα κομμάτια που δεν έχουν περάσει στη νέα εποχή, είπε ο κ. Μπρατάκος, επισημαίνοντας πως υπάρχουν τομείς που δεν έχουμε αγγίξει εξαιτίας παθογενειών. Για παράδειγμα στην έκδοση των συντάξεων η καθυστέρηση ήταν θεαματική. Έχει γίνει όμως σημαντική δουλειά τους τελευταίους μήνες. Όπως ανέφερε τα συστήματα που είχαν εγκατασταθεί δεν ήταν αυτά που έπρεπε.

Μεγάλος βραχνάς ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Δικαιοσύνης

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ υπογράμμισε πως η δικαιοσύνη αποτελεί μεγάλο βραχνά στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Συγκεκριμένα, είπε πως οι καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης  έχουν ως αποτέλεσμα να δεσμεύονται κεφάλαια για πολλά χρόνια, κάτι που δημιουργεί προβλήματα στις επιχειρήσες.

«Κρατάει πίσω τους Έλληνες ή τους ξένους επενδυτές. Όσο λιγότερος ο ψηφιακός μετασχηματισμός τόσο μεγαλύτερο barrier to entry για τους νέους επενδυτές. Πλέον έχει μπει ένας συνολικός προγραμματισμός για γρηγορότερη απονομή και μεγαλύτερη διαφάνεια».

Απαραίτητες οι ψηφιακές δεξιότητες των εργαζομένων

Αναφερόμενος στην επιμόρφωση και στην επανακατάρτιση των εργαζομένων, ο κ. Μπρατάκος τόνισε πως αυτό πρέπει να είναι το ζητούμενο.

«Οι εργαζόμενοι πρέπει να αποκτούν ψηφιακές δεξιότητες». Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα μία διάλεξη του Τζεφ Μπέζος, ο οποίος απευθυνόμενος στους τελειόφοιτους του τμήματος νομικής στο Πανεπιστήμιο του Harvard, τους παρότρυνε να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος χαρακτήρισε ως δεδομένο την ψηφιακή κατάρτιση, την ώρα που -όπως είπε- στο δημόσιο υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν γνωρίζουν τι σημαίνει ποντίκι ή ηλεκτρονικός υπολογιστής, πόσο μάλλον οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες.

Ψηφιακές υπηρεσίες του ΕΒΕΑ

Μιλώντας για τις ψηφιακές υπηρεσίες του ΕΒΕΑ, ανέφερε τη σύνδεση της αγοράς εργασίας με επιχειρήσεις, μέσω εφαρμογής, στην οποία οι άνεργοι που θέλουν να βρουν δουλειά δηλώνουν τις δεξιότητές τους, ανεβάζουν βιογραφικό και επιχείρησεις που αναζητούν εργαζόμενους πάνε εκεί και γίνεται το λεγόμενο match making. Σιγά – σιγά υπάρχει αποτέλεσμα.

Επιπλέον, παρουσίασε και την εφαρμογή για την Αθήνα, προς το παρόν, όπου κάποιος που θέλει να ανοίξει εμπορικό κατάστημα, μπορεί να βρει πόσες επιχειρήσεις στην περιοχή υπάρχουν για οποιαδήποτε επιχείρηση. Για παράδειγμα, αν κάποιος θέλει να ανοίξει κατάστημα με αναλώσιμα στο Κουκάκι, μέσω της εφαρμογής μπορεί να μάθει πόσες αντίστοιχες επιχειρήσεις υπάρχουν, στην ευρύτερη περιοχή. Και να δει αν μπορεί να επενδύσει εκεί. Η εφαρμογή αυτή προσφέρεται δωρεάν από το ΕΒΕΑ για τα μέλη της, γιατί είναι ανταποδοτική υπηρεσία που προέρχεται από τα τέλη ΓΕΜΗ που εισπράττονται.

Hub καινοτομίας

Μιλώντας για το Hub καινοτομίας που προωθεί ανταλλαγή τεχνογνωσίας μέσω startups, ο κ. Μπρατάκος δήλωσε πως το ΕΒΕΑ είναι ο μοναδικό φορέας, το μοναδικό ΝΠΔΔ που συνεχίζει να χρηματοδοτεί αυτή τη δράση, με δικούς του πόρους. «Μαζεύουμε στο εμβληματικό κτίριο “Κωνσταντίνος Μίχαλος” νεοφυείς επιχειρήσεις. Μπορεί να είναι μία ιδέα, μία ομάδα φοιτητών και εμείς παρέχουμε υπηρεσίες συμβουλευτικής, μάρκετινγκ, παραγωγής και ανάπτυξης εμπορίου για να βγουν στην αγορά. Ιδιωτικές επενδυτικές εταιρείες και venture capital έχουν ήδη επενδύσει σε startups που έχoυμε στη θερμοκοιτίδα μας.

Αναφερόμενος στα «εργαλεία» που προσφέρει το ΕΒΕΑ στα μέλη του για τη μετάβαση στην ψηφιακή τεχνολογία, ανέφερε την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, «να δείξουμε την κατεύθυνση για την ψηφιακή μετάβαση μια επιχείρησης, ποια εργαλεία και ποιοι πόροι υπάρχουν όπως το ΕΣΠΑ ή ο αναπυξιακός νόμος, είτε για εφαρμογές είτε για υποδομές, για να κάνουν το επόμενο βήμα». Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Μπρατάκο ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι πανάκεια, καθώς επεσήμανε πως υπάρχουν κάποιοι που δεν τον χρειάζονται και κάποιοι που χρειάζεται να μετασηματιστούν ψηφιακά πάνε σε λάθος δρόμο.

Προσφάτως υπήρχε πρόγραμμα για να δημιουργήσουν μικρές επιχειρήσεις ιστοσελίδες, κάτι που -σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ- δεν πέτυχε ιδιαίτερα. «Σε ένα μικρομάγαζο στη Νέα Σμύρνη που πουλάει αθλητικά, τι πιθανότητα υπάρχει να πετύχει ψηφιακά όταν υπάρχουν κολοσσοί. Εγώ θα τον απέτρεπα και θα του έλεγα με τα χρήματα αυτά φτιάξε κάτι άλλο».

Το μέλλον των πόλεων

Γίνεται μεγάλη κουβέντα για τις έξυπνες πόλεις, όμως έξυπνη πόλη δεν σημαίνει απαραίτητα ψηφιακή πόλη, είναι η πολή που θα έχει καταλάβει προς τα πού πηγαίνει το μέλλον και θα μπορεί να παρέχει στους πολίτες αυτά που χρειάζονται. «Για παράδειγμα, θεωρητικα μέχρι το 2040 η θερμοκρασία στην Αθήνα, τους πέντε καλοκαιρινούς και ανοιξιάτικους μήνες , θα είναι 45 βαθμοί, τι σημαίνει αυτό; Θα κατέβει κάποιος στο Κολωνάκι να ψωνίσει; Αυτό θα με απέτρεπε να κάνω επιχείρηση γιατί ο κόσμος δεν θα πήγαινε».

Ωστόσο, ο ψηφιακός μετασχηματισμός κάνει τις πόλεις πιο φιλικές προς τους πολίτες. όπως η εφαρμογή για στάθμευση από το κινητό, οι δημοτικές υπηρεσίες παρέχονται ψηφιακά, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ουρές και ταλαιπωρία, ανέφερε.

Έξυπνες είναι οι λειτουργικές πόλεις

«Έξυπνες είναι οι λειτουργικές πόλεις. Συναντήθηκα με γνωστό ελληνοαμερικανό επενδυτή, ο οποίος μου είπε ότι θέλει να βοηθήσει την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Αυτό ο πολύ γνωστός επενδυτής άλλαξε τον φωτισμό στο Σικάγο. Τι συνέβη; Φωτίστηκε περισσότερο η πόλη και μειώθηκε η εγκληματικότητα κατά 30%. Αυτή είναι έξυπνη πόλη μειώνοντας την εγκληματικότητα βάζοντας μόνο λάμπες».

Ο κ. Μπρατάκος επεσήμανε πως ο ψηφιακός μετασχηματισμός προσφέρει καλύτερη ζωή στον ίδιο τον πολίτη, το επίκεντρο είναι ο άνθρωπος.

Μιλώντας για τις ΜμΕ στις τοπικές κοινωνίες και το πώς μπορούν να ενοποιηθούν οι τοπικότητες, δήλωσε πως χρειάζεται βασικός σχεδιασμός, σχεδιασμός ανά περιφέρεια και επιμέρους στη συγκεκριμένη πόλη. «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός βοηθά τις μικρές επιχειρήσες να συνδεόνται είτε B2B είτε B2C. Ο σχεδιασμός είναι το κλειδί».

Για τις μοντέρνες τεχνολογίες και το πώς αξιοποιούνται από το ΕΒΕΑ, ο κ. Μπρατάκος σημείωσε πως το Επιμελητήριο έχει αναπτύξει πολλές εφαρμογές για τα μέλη και τους πολίτες που θέλουν να ανοίξουν επιχειρήσεις, για να πάρουν γνώση. «Παρέχουμε πολλές υπηρεσίες ψηφιακά όπως το ΓΕΜΗ. Να σας πω ότι στο παρελθόν είχαμε παράπονα “γιατί να πληρώνω συνδρομή στο ΕΒΕΑ;”, όμως πλέον όλοι χαίρονται που πληρώνουν το τέλος ΓΕΜΗ».

Πριν τη τεχνητή νοημοσύνη, να πάμε στη νοημοσύνη

Ερωτηθείς για το αν ένας «ψηφιακός δήμαρχος» θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον τοπικό άρχοντα, ο επικεφαλής του ΕΒΕΑ απάντησε: «προβοκατόρικα θα έλεγα ότι πριν πάμε στην τεχνητή νοημοσύνη, να πάμε πρώτα στην νοημοσύνη, είναι πολύ νωρίς στην Ελλάδα να μιλάμε για αυτό, γιατί στην ψηφιακή σύγκλιση είμαστε πολύ πίσω. Βέβαια το μόνο στο οποίο είμαστε πολύ μπροστά ειναι η ετοιμότητα για 5G, εκεί είμαστε στις πρώτες 4 θέσεις πανευρωπαϊκά. Αν έχουμε δέσμευση για αυτό που θέλουμε να κάνουμε μπορούμε να είμαστε μπροστά.»

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

OIKONOMIA

Ακτοπλοΐα: Μεγαλύτερη πρόκληση, ο γερασμένος στόλος

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Το 50% των ελληνικών ακτοπλοϊκών πλοίων που είναι σήμερα δρομολογημένα, το 2035 θα είναι ηλικίας άνω των 40 ετών

Περισσότερα Εδω

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

OIKONOMIA

Κίνα: Κίνημα «δεν πληρώνω» στις δόσεις των δανείων – Τι σημαίνει για την κινεζική οικονομία

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Σε πρόσφατο άρθρο του για τη στεγαστική κρίση που δείχνει να ξεδιπλώνεται στην Κίνα και η οποία θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για όλο τον κόσμο, ο Economist ξεκινά με την παραβολή του γερμανού μαθηματικού Ντέιβιντ Χίλμπερτ. Ο Χίλμπερτ φαντάστηκε ένα ξενοδοχείο με άπειρα δωμάτια. Ακόμη και αν όλα ήταν κατειλημμένα, είχε σημειώσει, το ξενοδοχείο θα μπορούσε να εξυπηρετήσει μια νέα άφιξη, ζητώντας απλώς από τους φιλοξενούμενους να μετακομίσουν στο διπλανό δωμάτιο.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάθε νέος επισκέπτης θα μετακόμιζε στο δωμάτιο ενός δεύτερου, εκείνος στο δωμάτιο ενός τρίτου και ούτω καθεξής. Από τη στιγμή που τα δωμάτια ήταν άπειρα, η διαδικασία αυτή δεν θα ολοκληρωνόταν ποτέ.

Επί σειρά ετών, παρατηρεί η οικονομική εφημερίδα, αυτό ήταν περίπου το modus operandi των κινέζων μεσιτών. Και αυτό γιατί πουλούσαν διαμερίσματα, πριν ακόμη τα χτίσουν. Τα χρήματα που συγκέντρωναν για τα διαμερίσματα αυτά, υποτίθεται ότι ήταν αφιερωμένα στην οικοδόμησή τους, ακριβώς όπως τα δωμάτια στο ξενοδοχείο του Χίλμπερτ υποτίθεται ότι ήταν αφιερωμένα σε κάποιον επισκέπτη.

Πουλώντας αέρα

Όμως οι μεσίτες χρησιμοποιούσαν αντ’ αυτού τα χρήματα για άλλους σκοπούς – όπως για παράδειγμα, για την αγορά γης. Όταν έφτανε η στιγμή να πληρώσουν τους εργολάβους, απλώς πουλούσαν κι άλλα διαμερίσματα που ακόμη δεν είχαν χτιστεί και χρησιμοποιούσαν τα χρήματα που προέκυπταν από αυτή τη συναλλαγή. Ακριβώς όπως τα δωμάτια στο ξενοδοχείο του Χίλμπερτ κατέληγαν να εξυπηρετούν… τους διπλανούς, οι κινέζοι μεσίτες έχτιζαν κάθε προπωλημένο διαμέρισμα με τα χρήματα της επόμενης προπώλησης. Και από τη στιγμή που υπήρχαν πάντοτε νέοι αγοραστές, η αλυσίδα των συναλλαγών συνέχιζε την πορεία της.

Δυστυχώς, οι κινέζοι μεσίτες πλέον ξεμένουν από δωμάτια. Οι πωλήσεις τους στους 12 μήνες μέχρι τον Ιούνιο μειώθηκαν κατά 22% σε σύγκριση με τους προηγούμενους 12 μήνες. Αυτή η επώδυνη συνειδητοποίηση του… πεπερασμένου των αγοραστών, είχε ως αποτέλεσμα πολλοί μεσίτες να μην έχουν αρκετά μετρητά για να συνεχίσουν να χτίζουν τα διαμερίσματα που έχουν ήδη αγοράσει οι πελάτες τους.

Στη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών, οι κινέζοι μεσίτες έχουν αναλάβει τη δημιουργία περισσότερων από έξι δισεκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων ιδιοκτησίας. Έχουν ολοκληρώσει λιγότερα από τα μισά διαμερίσματα. Στο παρελθόν οι αγοραστές δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι για αυτές τις καθυστερήσεις. Στο κάτω-κάτω, είχαν ήδη δώσει τα χρήματα.

Δανειακή απεργία

Όμως αν και έχουν πληρώσει τους μεσίτες τους, εξακολουθούν να πληρώνουν τις τράπεζές τους. Και τους τελευταίους μήνες, θυμωμένοι αγοραστές απειλούν να σταματήσουν να πληρώνουν τα δάνειά τους, αν οι μεσίτες δεν συνεχίσουν να εργάζονται για τα διαμερίσματά τους.

Σύμφωνα με έγγραφο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, αυτή η δανειακή «απεργία» έχει ήδη εξαπλωθεί σχεδόν σε 100 πόλεις και σε περισσότερα από 320 έργα, συμπεριλαμανομένων της Πόλης του Δράκου, της Πόλης του Παγονιού και της Πόλης του Φοίνικα. Περισσότερα από 40 από τα έργα αυτά βρίσκονται στη Ζενγκζχού, την πρωτεύουσα της επαρχίας Χενάν.

Σε τι βαθμό θα μπορούσε να διαδοθεί αυτό το μποϊκοτάζ; Υπάρχουν όρια. Οι στρατηγικοί οφειλέτες θα μπορούσαν να καταλήξουν σε πιστωτικές μαύρες λίστες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λάβουν νέα δάνεια. Και στην Κίνα, σύμφωνα με την S&P Global, έναν οίκο αξιολόγησης, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να κηρύξουν πτώχευση αφού «δεν θα γίνει ποτέ διαγραφή των χρεών τους».

Στο πιο σκοτεινό σενάριο, δάνεια αξίας $350 δισεκατομμυρίων θα μπορούσαν να «κοκκινίσουν», σύμφωνα με την S&P Global. Αυτό αντιστοιχεί περίπου στο 1,3% του συνόλου των τραπεζικών δανείων, ποσοστό επαρκές για να θέσει σε κίνδυνο μικρότερου μεγέθους πιστωτικά ιδρύματα, όμως όχι αρκετό ώστε να αποτελέσει συστημική απειλή για το τραπεζικό σύστημα.

Η πραγματική σημασία του μποϊκοτάζ

Η πραγματική σημασία του μποϊκοτάζ, όμως, βρίσκεται αλλού. Δείχνει ότι τα κινεζικά νοικοκυριά δεν πιστεύουν πια ότι αν προ-αγοράσουν ένα διαμέρισμα, είναι δεδομένο και ότι θα το αποκτήσουν. Αυτή η απώλεια εμπιστοσύνης δεν αφορά μόνο τους διαδηλωτές. Εμφανίζεται επίσης και στις αποδυναμωμένες προπωλήσεις.

Η επιφυλακτικότητα των Κινέζων απέναντι στις προ-αγορές αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για την κινεζική οικονομία από την άρνηση καταβολής των δόσεων των δανείων που έχουν ήδη ληφθεί. Οι αδύναμες πωλήσεις θα περιορίσουν περαιτέρω τα έσοδα των μεσιτών, επιβραδύνοντας ακόμη περισσότερο την παράδοση των ακινήτων και βαθαίνοντας την απογοήτευση των αγοραστών.

Πώς μπορεί να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος; Σύμφωνα με τον Economist, στη Χενάν δυο κρατικές εταιρείες (μια μεσιτιή και μια τράπεζα) έχουν δημιουργήσει ταμείο ανάκαμψης για τα έργα που αντιμετωπίζουν προβλήματα, προκειμένου να συμβάλλουν στην ολοκλήρωσή τους. Όμως οι τοπικές κινεζικές κυβερνήσεις δεν διαθέτουν τα αναγκαία κονδύλια για να αναζωογονήσουν την εμπιστοσύνη του πληθυσμού, σύμφωνα με τον Άντριου Μπάτσον της Gavekal Dragonomics, μιας ερευνητικής εταιρείας.

Λύσεις και κίνδυνοι

Ο Μπάτσον πιστεύει ότι ένα αξιόπιστο σχέδιο απαιτεί τη συμμετοχή της κεντρικής κυβέρνησης. Η τελευταία, διστάζει εύλογα να διοχετεύσει περισσότερους πόρους σε έναν τομέα που ήδη καταλαμβάνει υπερβολικά μεγάλο μέρος της οικονομίας. Όμως η επένδυση νέων χρημάτων σε έργα που έχουν καθυστερήσει, θα μπορούσε να έχει διπλό όφελος βοηθώντας τόσο στην ολοκλήρωση των αγορασμένων διαμερισμάτων, όσο και στην ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης των Κινέζων στις προπωλήσεις.

Μακροπρόθεσμα, η μόνη λύση είναι ο περιορισμός της προπώλησης, προειδοποιεί ο Economist. Διαφορετικά, η εμπιστοσύνη αργά ή γρήγορα θα χαθεί και πάλι. Και η κρίση που θα προκύψει, μπορεί να σταθεί αρκετή για να κλονίσει το σύνολο της κινεζικής οικονομίας – γεγονός που θα προκαλούσε τριγμούς σε όλο τον πλανήτη.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Επεισόδιο στα κεντρικά καταστήματα της ΔΕΗ στον Βόλο μεταξύ δύο πολιτών

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Πέθανε η Μαριάνα Καρακίτσου Σαραφοπούλου από Βόλο σε ηλικία 64 ετών.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

58 χρόνος έπεσε σε χαράδρα και σκοτώθηκε στο σεσκλο

LIFESTYLE4 ημέρες ago

ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΜΑΡΙΝΑ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΤΟ BARACOA ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Fuel Pass 2: Καθυστέρηση στην πληρωμή του επιδόματος

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Στη θλίψη βυθίστηκε ο Αλμυρός Μαγνησίας από τον θάνατο του Παναγιώτη Αναστασίου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Fuel Pass 2: Ξεκινά η καταβολή του στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Τραγωδία στα νερά του Παγασητικού- Στην παραλία Σάρες κοντά στις Νηές Μαγνησίας, εντοπίστηκε νεκρός 35χρονος ψαροντουφεκάς

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Πέθανε ο 50χρονος Αριστείδης Βογιατζής από το Βόλο- Εργαζόταν στο εργοστάσιο της ΕΥΡΗΚΑ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Έρχεται διπλός «Τειρεσίας» για χρέη σε Εφορία, ΕΦΚΑ, Δήμους, ΔΕΚΟ και Τράπεζες

Δημοφιλή