Connect with us

OIKONOMIA

OT FORUM – Καραγιάννης: Σε τρία χρόνια δεν λύνονται παθογένειες ετών

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Στα μεγάλα έργα υποδομών που βρίσκονται σε εξέλιξη ή δρομολογούνται σε ολόκληρη τη χώρα αναφέρθηκε κατά την παρουσία του στο ΟT FORUM – Meta Living ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Η χώρα πέρασε μια δεκαετή περίοδο κρίσης κατά την οποίαν υποχώρησαν τα έργα υποδομής», σημείωσε αρχικά ο υφυπουργός, τονίζοντας ότι αυτό έγινε τόσο για οικονομικούς λόγους όσο και γιατί κανείς δεν μπορούσε να σχεδιάσει τα έργα της επόμενης γενιάς.

Διαβάστε επίσης: ΟΤ FORUM 2 – Κώστας Φραγκογιάννης: Από το e-Astypalea στα GR-eco islands

Την τελευταία τριετία ολοκληρώνονται έργα υποδομής, ενώ επί τάπητος τίθενται παρεμβάσεις όπως η σύνδεση των λιμανιών (Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης) με το σιδηροδρομικό δίκτυο καθώς και να προχωρήσουν τα έργα μετρό.

«Φροντίσαμε να κάνουμε ένα συνολικό πλάνο έργων “πράσινων”, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ. Επί των ημερών μας ξεκίνησαν μεγάλα έργα με δάνεια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Χρησιμοποιούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, συμπεριλαμβανομένων των ΣΔΙΤ. Κλείνουμε εκκρεμότητες ετών», είπε ο κ. Καραγιάννης.

ΒΟΑΚ και διόδια

Αναφερόμενος στον ΒΟΑΚ, σημείωσε ότι πρόκειται για ένα τεράστιο έργο για το ανατολικό κομμάτι του οποίου θα υπογραφεί η σύμβαση μέσα στο επόμενο διάστημα, με στόχο εντός Σεπτέμβρη να ξεκινήσουν τα πρώτα έργα.

«Πριν τρία χρόνια αντιληφθήκαμε ότι σε τομέα υποδομών ήμασταν στην εποχή του χαρτιού και του μολυβιού», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καραγιάννης, ενώ μιλώντας για τις αλλαγές που ακολούθησαν αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο παρατηρητήριο τιμών. Εξάλλου, κάνοντας αναφορά στη δυνατότητα διέλευσης όλων των σταθμών διοδίων με έναν πομποδέκτη, έκανε λόγο για «μάχη του αυτονόητου».

«Σκοπός είναι μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα να προχωρήσουν τα ηλεκτρονικά διόδια», είπε ο υφυπουργός Υποδομών, σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε στενή συνεργασία με παραχωρησιούχους. Τόνισε όμως ότι σε τρία χρόνια δεν λύνονται παθογένειες ετών, σημειώνοντας ότι η οικονομική κρίση οδήγησε σε τέλμα πολλές διαδικασίες.

Τα έργα στην Αττική

Αναφερόμενος στα έργα που πρόκειται να «τρέξουν» το επόμενο διάστημα, σημείωσε ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί ο προσωρινός ανάδοχος για την επέκταση της λεωφόρου Κύμης. Είναι το πρώτο βήμα ώστε η περιοχή αυτή της βόρειας Αθήνας να απελευθερωθεί και σε 3-4 χρόνια να αποτελεί παρελθόν η συμφόρηση στον κόμβο της μεταμόρφωσης, είπε.

Τόνισε ακόμα την ανάγκη να λυθεί το πρόβλημα της πρόσβασης στη νότια Αθήνα. «Το Ελληνικό θα αλλάξει τα πάντα στην Αττική», υπογράμμισε, τονίζοντας ότι η πολιτεία καλείται να λύσει το πρόβλημα της πρόσβασης. Προανήγγειλε «ευχάριστες ανακοινώσεις» μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ σημείωσε ότι «δουλεύονται» οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού προς Λαύριο και Ραφήνα.

Όσον αφορά τα έργα Μετρό, ο κ. Καραγιάννης σημείωσε ότι η Γραμμή 4 θα αποσυμφορήσει πολλούς δρόμους της Αττικής ενώ προανήγγειλε ότι εντός του Φθινοπώρου θα προχωρήσει η δημοπράτηση της γραμμής 2 προς Ίλιον. Άλλωστε, εντός του καλοκαιριού αναμένεται η δημοπράτηση του Δυτικού Προαστιακού προς τα Μέγαρα. «Δεν ανακοινώνουμε έργα χωρίς να ξέρουμε προγράμματα και χρηματοδοτήσεις», είπε.

Ο σιδηρόδρομος

Περνώντας στον σιδηρόδρομο, ο υφυπουργός Υποδομών είπε ότι «προσπαθούμε να εκσυγχρονήσουμε όλες τις λειτουργίες του ΟΣΕ», καθώς έχει μείνει πολλά χρόνια πίσω. «Πρέπει να φέρουμε τον Οργανισμό στο 2022 με αυτονόητα πράγματα, όπως το wifi, η τηλεματική, η αγορά εισιτηρίου μέσω κινητού. Εντός του 2023 θα τα έχουμε ολοκληρώσει», είπε. «Μας απασχολεί η συντήρηση του δικτύου», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση 25 εκατομμυρίων ευρώ για άμεσες εργασίες συντήρησης». Τόνισε ότι προτεραιότητα αποτελεί η ολοκλήρωση του σιδηροδρομικού άξονα ΠΑΘΕ, ενώ θα ακολουθήσουν μέσω ΣΔΙΤ έργα συντήρησης στον βόρειο σιδηροδρομικό άξονα.

Ο κ. Καραγιάννης σημείωσε ότι απαιτείται μεγάλο διάστημα δοκιμών για τα δίκτυα μετρό χωρίς οδηγό, όπως της Θεσσαλονίκης και αργότερα της Γραμμής 4 του αθηναϊκού μετρό.

Γέφυρες

Τέλος, ανέφερε ότι έχουν εξασφαλιστεί 100 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για να εγκατασταθούν αισθητήρες σε πολλές γέφυρες. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο σύστημα ελέγχου μέσω της Διοικητικής Αρχής Γεφυρών, για να ακολουθήσει η εκταμίευση ενός μεγάλου δανείου για να «τρέξουν» εργασίες επισκευής όπου απαιτείται.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

OIKONOMIA

Εσπεριδοειδή: Οδηγίες φυτοπροστασίας για εντομολογικούς εχθρούς

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Μειωμένες συλλήψεις της Μύγας Μεσογείου στα εσπεριδοειδή παρατηρούνται στις περιοχές του δικτύου παγίδευσης (Φόδελε, Σίσεες, Χανιά).

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προληπτικά για περιορισμό του πληθυσμού της μύγας στην επόμενη φθινοπωρινή γενιά συστήνεται στους οπωρώνες με ασυγκόμιστα όψιμα πορτοκάλια ή γκρέιπ φρουτ να απομακρύνονται και να καταστρέφονται οι προσβεβλημένοι από τη μύγα καρποί. Επίσης να απομακρύνονται οι προσβεβλημένοι καρποί άλλων καρποφόρων δέντρων – ξενιστών που βρίσκονται μέσα ή κοντά στους οπωρώνες.

Διαβάστε επίσης: Εσπεριδοειδή: Μυκητολογικές ασθένειες και εχθροί – Οδηγίες προς τους πσραγωγούς

Διαλευρώδης

Ο διαλευρώδης απομυζά χυμούς από τα νεαρά φύλλα και από τα μελιτώδη εκκρίματα του ευνοείται η ανάπτυξη καπνιάς με συνέπεια την υποβάθμιση της ποιότητας των καρπών. Η ανάπτυξη πυκνών πληθυσμών εξαρτάται από την ύπαρξη άφθονης νέας τρυφερής βλάστησης αυτή την περίοδο και μέχρι τον Οκτώβριο. Ελλιπή καλλιεργητικά μέτρα και απουσία αποτελεσματικών φυσικών εχθρών λόγω συχνής χρήσης μη εκλεκτικών εντομοκτόνων συντελούν στην εκδήλωση ισχυρών και απρόβλεπτων προσβολών που περιορίζονται με δυσκολία.

Παρατηρείται αύξηση των νεαρών προνυμφικών σταδίων που είναι τα ευαίσθητα βιολογικά στάδια του εντόμου στην χημική καταπολέμηση.

Στα προσβεβλημένα δέντρα συστήνεται άμεσα ψεκασμός με κατάλληλα εγκεκριμένα σκευάσματα που μπορούν να εφαρμοστούν και σε μείγμα με παραφινικό λάδι. Ο ψεκασμός για να είναι αποτελεσματικός πρέπει να στοχεύει στην τρυφερή νέα βλάστηση, στα νέα φύλλα όπου βρίσκονται τα ευαίσθητα στην καταπολέμηση νεαρά προνυμφικά στάδια και να συνδυάζεται με κλάδεμα για τον περιορισμό της υγρασίας του αέρα.

Επιλέγετε εκλεκτικά σκευάσματα με περιορισμένη δράση σε ωφέλιμα έντομα (παρασιτοειδή, αρπακτικά). Οι γενικευμένοι ψεκασμοί μειώνουν σημαντικά τους φυσικούς εχθρούς και οδηγούν στην ανάπτυξη επιζήμιων πληθυσμών τους αλευρώδεις.

Ψεκασμοί με παραφινικό λάδι γίνονται σε δέντρα ποτισμένα που βρίσκονται σε καλή θρεπτική κατάσταση όταν οι θερμοκρασίες δεν ξεπερνούν τους 30οC τουλάχιστον για ένα διήμερο μετά τον ψεκασμό.

Φυλλοκνίστης

Προσβάλει από τα μέσα Ιουνίου μέχρι τον Οκτώβριο τη θερινή και τη φθινοπωρινή ακραία τρυφερή βλάστηση και τους λαίμαργους βλαστούς.

Τα φύλλα αποκτούν αργυρόχρωμη όψη, συστρέφονται και ξηραίνονται.

Η προσβολή σε νεαρά δενδρύλλια των φυτωρίων και σε νεαρά εμβόλια προκαλεί σοβαρή ζημιά που μπορεί να είναι καταστρεπτική.

Να συνεχιστεί η προστασία των νεαρών δέντρων (φυτώρια, νέες φυτείες) με επεμβάσεις σε διαστήματα ανάλογα με τη διάρκεια δράσης των σκευασμάτων που χρησιμοποιούνται.

Τα μεγάλα παραγωγικά δέντρα ανέχονται σημαντικό βαθμό προσβολής. Δεν  συστήνονται επεμβάσεις, παρά μόνο σε έντονη προσβολή κατευθυνόμενος ψεκασμός στη νεαρή βλάστηση.

Η απομάκρυνση των προσβεβλημένων βλαστών και των λαίμαργων και το κλάδεμα για ελάττωση της νέας βλάστησης τους επόμενους μήνες περιορίζουν τη δράση του εντόμου.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

OIKONOMIA

Κέρκυρα: Επανέναρξη του προγράμματος δακοκτονίας – Τι να προσέξουν οι παραγωγοί

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Το πρόγραμμα δακοκτονίας είχε διακοπεί λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

Aπό τις 12/8/2022 θα συνεχιστεί ο 1ος από εδάφους δολωματικός ψεκασμός κατά του δάκου στην ελιά στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας, ο οποίος είχε διακοπεί λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οι ελαιοπαραγωγοί, που τα ελαιοκτήματα τους καλύπτονται με άγρια βλάστηση να τα έχουν καθαρά, έτσι ώστε τα συνεργεία να έχουν την δυνατότητα πρόσβασης καθώς και να παρευρίσκονται κατά την διάρκεια των ψεκασμών στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις τους, για την παρακολούθηση και υποβοήθηση των συνεργείων. Επίσης όσα ελαιοκτήματα είναι περιφραγμένα τις ημέρες των ψεκασμών οι αγρότες θα πρέπει να τα έχουν ανοιχτά εφόσον επιθυμούν να ψεκαστούν.

Διαβάστε επίσης: Ηράκλειο: Σημαντικές προσβολές στον ελαιόκαρπο από το δάκο – Σε εγρήγορση οι παραγωγοί

Σύμφωνα με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της ΠΕ Κέρκυρας, οι ψεκασμοί θα πραγματοποιηθούν στις παρακάτω περιοχές και θα ξεκινήσουν από τα σημεία που είχα σταματήσει:

  • Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων (Δημ. Ενότητα Κερκυραίων, Παρελίων, Φαιάκων, Παλαιοκαστριτών, Μαθρακίου, Ερείκουσας.
  • Δήμος Νότιας Κέρκυρας (Δημ. Ενότητα Λευκιμμαίων, Κορισσίων, Μελιτειέων.
  • Δήμος Βόρειας Κέρκυρας (Δημ. Ενότητα Αγ. Γεωργίου, Εσπερίων, Θιναλίων, Κασσωπαίων).

Οι ψεκασμοί θα ξεκινήσουν από τις παραθαλάσσιες περιοχές των αναφερομένων Κοινοτήτων και θα αναβάλλονται για την επόμενη ημέρα σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές για τους ψεκασμούς ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο.

Οι μελισσοκόμοι που οι κυψέλες τους είναι εγκατεστημένες στις περιοχές που εφαρμόζετε το πρόγραμμα δακοκτονίας παρακαλούνται να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των μελισσοσμηνών τους.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Επεισόδιο στα κεντρικά καταστήματα της ΔΕΗ στον Βόλο μεταξύ δύο πολιτών

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Πέθανε η Μαριάνα Καρακίτσου Σαραφοπούλου από Βόλο σε ηλικία 64 ετών.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

58 χρόνος έπεσε σε χαράδρα και σκοτώθηκε στο σεσκλο

LIFESTYLE4 ημέρες ago

ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΜΑΡΙΝΑ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΤΟ BARACOA ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Fuel Pass 2: Καθυστέρηση στην πληρωμή του επιδόματος

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Στη θλίψη βυθίστηκε ο Αλμυρός Μαγνησίας από τον θάνατο του Παναγιώτη Αναστασίου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Fuel Pass 2: Ξεκινά η καταβολή του στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Πέθανε ο 50χρονος Αριστείδης Βογιατζής από το Βόλο- Εργαζόταν στο εργοστάσιο της ΕΥΡΗΚΑ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Έρχεται διπλός «Τειρεσίας» για χρέη σε Εφορία, ΕΦΚΑ, Δήμους, ΔΕΚΟ και Τράπεζες

ΕΛΛΑΔΑ20 ώρες ago

Μερομήνια: Πώς θα είναι το φθινόπωρο και ο χειμώνας – Ποιοι θα είναι οι «σκληρότεροι» μήνες

Δημοφιλή