Ένας μετασχηματισμός που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και επιταχύνθηκε μετά το ξέσπασμα της πανδημίας

Ο εκσυγχρονισμός των τραπεζών αποτελεί αναγκαία συνθήκη για να παραμείνουν ανταγωνιστικές τα επόμενα χρόνια απέναντι στις fintechs που θα επιχειρήσουν να τους αποσπάσουν μερίδια αγοράς.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πρόκειται για ένα μετασχηματισμό που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και επιταχύνθηκε μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

ΟΤ FORUM: Ο κόσμος που αλλάζει – Το πρόγραμμα και οι ομιλητές

Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, τα παραδοσιακά συστήματα των τραπεζών θα αναβαθμιστούν με τη χρήση νέων cloud based πλατφορμών, ώστε οι συναλλαγές των πελατών να είναι πιο απλές, γρήγορες και ασφαλείς.

Αξιοποίηση

Ο πλούτος δεδομένων που διαθέτουν οι τράπεζες και η αξιοποίησή τους θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της εμπειρίας των πελατών.

Για παράδειγμα, με την ανάλυση δεδομένων (advanced analytics) και τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, τα πιστωτικά ιδρύματα θα δημιουργούν στοχευμένες προτάσεις και θα ακολουθούν τους πελάτες στην εξέλιξη των αναγκών τους.

Έτσι, όλα θα σχεδιάζονται με βάση τον πελάτη και τις ανάγκες του, δίνοντάς του πρόσβαση στα προϊόντα και τις υπηρεσίες όποτε θέλει και από όπου θέλει.

Διασύνδεση

Εξάλλου, η διασύνδεση όλων των στοιχείων σε βάσεις δεδομένων θα κάνει ευκολότερη την εξυπηρέτησή τους. Κι αυτό διότι οι πληροφορίες και τα έγγραφα που ζητούνται κατά περίπτωση θα ελαχιστοποιηθούν, μέσω της δημιουργίας ψηφιακών θυρίδων, οι οποίες θα είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμες.

Το ίδιο θα συμβεί και με τις εσωτερικές διαδικασίες των τραπεζών, οι οποίες θα απλοποιηθούν και θα αναμορφωθούν, ώστε οι περισσότερες εργασίες να γίνονται γρήγορα και χωρίς ανθρώπινο κόπο με τη χρήση ρομποτικής μηχανικής.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική παράμετρο, καθώς η ψηφιοποίηση των εγγράφων και η αυτόματη ανάκτηση δεδομένων απελευθερώνουν ωφέλιμο χρόνο από τα στελέχη των τραπεζών.

Σημείωση:  

«Ο Κόσμος που Αλλάζει»: 

Oι τεκτονικές αλλαγές που συντελούνται στις μέρες μας στο επίκεντρο του πρώτου OT FORUM του Οικονομικού Ταχυδρόμου.

Στις 29-30 Μαρτίου στο Παλαιό Χρηματιστήριο (Σοφοκλέους 10)

Πηγή ΟΤ
Βοήθεια από τον ΟΗΕ για τη φύλαξη του Τσερνόμπιλ, ζητά το Κίεβο – Τι φοβάται