Βαρκελώνη και Κομοτηνή ένωσαν δυνάμεις για να βοηθήσουν ευπαθείς ομάδες πληθυσμού να αποκτήσουν πλήρη προσβασιμότητα σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες.

Η Βαρκελώνη και η Κομοτηνή επδίωξαν μέσα από την συνεργασία τους να εντοπίσουν τους ιδανικούς τρόπους πλήρης ενσωμάτωσης και προσβασιμότητας των ευπαθών ομάδων πληθυσμού στις κοινωνικές δραστηριότητες των χωρών Ελλάδας και Ισπανίας.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο Δήμος Κομοτηνής σε συνεργασία με την πόλη της Βαρκελώνης ανταμώνουν μέσα από το έργο #M2MSolidarity, που σχεδιάστηκε από το Διακρατικό Ινστιτούτο με έδρα το Άμστερνταμ και χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού, επιδιώκοντας να ενισχυθεί η κουλτούρα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σκοπός του έργου ήταν να εντοπίσει ομότιμες μεταξύ τους συλλογικότητες του ευρωπαϊκού χώρου, επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη ευρωπαϊκής κουλτούρας αλληλεγγύης σε τοπικό επίπεδο. Στο πλαίσιο του #M2MSolidarity, καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021, έντεκα Οργανισμοί από οκτώ διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους ο Δήμος Κομοτηνής, συνεργάστηκαν σε ζευγάρια για να δημιουργήσουν ένα φωτογραφικό δοκίμιο αλλά κυρίως για να ανταλλάξουν καλές πρακτικές στον τρόπο διαχείρισης της προσβασιμότητας, του περιβάλλοντος και της στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Από τον Δήμο Κομοτηνής έλαβαν μέρος τρεις φορείς: το Κέντρο Εκπαίδευσης στην Αυτόνομη Διαβίωση Αναπήρων Ατόμων που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου ΠΕΡΠΑΤΩ, η Οικολογική Ομάδα Ροδόπης και η εθελοντική δράση «Ο Άη Βασίλης άργησε μια μέρα». Οι συγκεκριμένοι φορείς ήρθαν σε αλληλεπίδραση με φορείς της Βαρκελώνης. Αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν τον ρόλο της τοπικής κοινότητας στην ανάληψη δράσης καθώς επίσης τους τρόπους με τους οποίους μια ενεργή κοινότητα μπορεί να συμβάλει στην ενδυνάμωση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της, ειδικά σε περιόδους κρίσεως.

Μέσα από το έργο #M2MSolidarity δημιουργήθηκε ένα φωτογραφικό δοκίμιο που παρουσιάζει εμπνευσμένες προσωπικές ιστορίες πίσω από πράξεις αλληλεγγύης στην Κομοτηνή και τη Βαρκελώνη και αποδεικνύει πώς πλησιάζοντας ο ένας τον άλλο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε κρίση.

Οι 6 αφίσες με τις 6 ιστορίες και τα 6 σλόγκαν που δημιουργήθηκαν θα παρουσιάζονται σταδιακά μέσα από τη σελίδα του Δήμου Κομοτηνής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συνολικά θα παρουσιαστούν στην ιστοσελίδα https://longreads.tni.org/m2m_komotini_barcelona.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την έκθεση του φωτογραφικού δοκιμίου των συμμετεχόντων την Παρασκευή 8 Απριλίου στην πλατεία Ειρήνης Κομοτηνής. Η έκθεση ξεκινάει στις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής και θα παραμείνει στην πλατεία όλο το Σαββατοκύριακο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
«Δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να συμβεί ξανά»: Επιζώντες του Ολοκαυτώματος μιλούν για την Ουκρανία