Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Ουάσινγκτον σε Αμερικανούς πολίτες: «Όσοι είστε στη Ρωσία φύγετε αμέσως»

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Σύσταση στους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν στη Ρωσία, ενώ όσοι διαμένουν ή ταξιδεύουν αυτήν τη στιγμή εκεί, θα πρέπει να «αναχωρήσουν αμέσως» έκανε την Πέμπτη 30 Μαρτίου το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η σύσταση έρχεται μετά την σύλληψη του Αμερικανού δημοσιογράφου της Wall Street Journal, Έβαν Γκερσκόβιτς, από τις ρωσικές αρχές με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ της Ουάσιγκτον.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Θέλω να επαναλάβω ότι οι Αμερικάνοι πρέπει να δώσουν προσοχή στην προειδοποίηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ, να μην ταξιδέψουν στην Ρωσία. Οι Αμερικανοί πολίτες που διαμένουν η ταξιδεύουν στη Ρωσία θα πρέπει να αναχωρήσουν αμέσως, όπως συνεχίζει να συμβουλεύει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ» ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν είναι «βαθιά ανήσυχη» αναφορικά με την σύλληψη του δημοσιογράφου της Wall Street Journal, Έβαν Γκερσκόβιτς, δήλωσε την Πέμπτη η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, καταδικάζοντας τη σύλληψη.

Το βράδυ της Τετάρτης 29 Μαρτίου, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μίλησαν με τον εργοδότη του κ. Γκέρσκοβιτς, τη Wall Street Journal. Η Διοίκηση έχει επικοινωνήσει και με την οικογένειά του. Επιπλέον το Στέιτ Ντιπάρτμεντ βρίσκεται σε άμεση επαφή με τη ρωσική κυβέρνηση για αυτό το θέμα, συμπεριλαμβανομένης της προσπάθειας να του παρασχεθεί προξενική προστασία» ανέφερε, μεταξύ άλλων η Καρίν Ζαν-Πιερ, στη δήλωσή της.

«Η στοχοποίηση Αμερικανών πολιτών από τη ρωσική κυβέρνηση είναι απαράδεκτη. Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την κράτηση του κ. Γκέρσκοβιτς», πρόσθεσε, σύμφωνα με το CNN.

Τι εξηγήσεις δίνει η Μόσχα

Οι δραστηριότητες για τις οποίες κρατήθηκε στην Αικατερινούπολη ο συλληφθείς δημοσιογράφος δεν σχετίζονταν με τη δημοσιογραφία, έγραψε σήμερα στο κανάλι της στο Telegram η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Αυτό που έκανε ο υπάλληλος της αμερικανικής έκδοσης της Wall Street Journal στην Αικατερινούπολη δεν είχε καμία σχέση με τη δημοσιογραφία. Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που η ιδιότητα του ξένου ανταποκριτή, η βίζα και η διαπίστευση δημοσιογράφου, χρησιμοποιούνται από αλλοδαπούς στη χώρα μας για τη συγκάλυψη δραστηριοτήτων που δεν είναι δημοσιογραφικές. Δεν είναι το πρώτο γνωστό άτομο από τη Δύση, που πιάστηκε επ΄αυτοφώρω», τόνισε η Ζαχάροβα.

«Σχετικές δηλώσεις έχουν γίνει μέσω των υπηρεσιών ασφαλείας μας… Νομίζω (ότι) θα τις παράσχουν και δημόσια και θα έχετε την ευκαιρία να τις επαληθεύσετε», δήλωσε η Ζαχάροβα σε ενημέρωση.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Θλίψη με το μήνυμα του γιου του 49χρονου Βολιώτη που «έσβησε» έξω από το βετζινάδικο του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

«Έσβησε» μπροστά στην αντλία γνωστός 49χρονος πρατηριούχος στη Νέα Ιωνία Βόλου

ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες ago

«Ο γιος μου έπαθε σοκ, αηδίασε»: Οργισμένη η μητέρα του 12χρονου που έλαβε άσεμνο βίντεο από ιερέα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Βόλος- Πέθανε ο Γιάννης Ξυνογαλάς

LIFESTYLE4 ημέρες ago

Άκρως αποκαλυπτική η Ματίνα Παγώνη: «Θα σας πω κάτι που δεν το ξέρει κανείς»

LIFESTYLE6 ημέρες ago

Έχω κάνει σεξ με 3.800 γυναίκες, έρχονταν στο σπίτι 20-20

ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα ago

Αυτοκτονία στη Λάρισα: Άφησε λεφτά για την κηδεία του, ζήτησε συγγνώμη και έβαλε τέλος στη ζωή του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Ευχάριστες μουσικές Βραδιές με Saxophone στο Restaurant Carnayo της Σκιάθου Ανταπόκριση :Γιάννης Αποστολίδης

LIFESTYLE4 ημέρες ago

«Η ζωή δεν είναι εύκολη για κανέναν»: Η Δέσποινα Βανδή δηλώνει προδομένη και καθηλώνει με την εξομολόγησή της

ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες ago

Θρίλερ δίχως τέλος με το θάνατο της 68χρονης στην Καβάλα – Τι αποκάλυψε ο αδελφός της

Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή