ΚΟΣΜΟΣ
Ουκρανία: Αυτή είναι η εκτίμηση της CIA για το αν ο Πούτιν θα χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Καθησυχαστική είναι η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA) των ΗΠΑ σε σχέση με την πρόθεση του Βλαντίμιρ Πούτιν να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Αναλυτικότερα, η CIA δεν βλέπει ενδείξεις ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα στον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα Σάββατο ο διευθυντής της, Μπιλ Μπερνς, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
#BREAKING No ‘practical evidence’ Russia planning to use tactical nuclear weapons: CIA director pic.twitter.com/67DufLL433
— AFP News Agency (@AFP) May 7, 2022
«Δεν υπάρχουν πρακτικές ενδείξεις»
«Δεν βλέπουμε πρακτικές ενδείξεις σε αυτό το σημείο ενός ρωσικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη ή ακόμη και για πιθανή χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων», δήλωσε ο Μπερνς.
«Με δεδομένο το ακόνισμα σπαθιών που… έχουμε ακούσει από τη ρωσική ηγεσία, δεν μπορούμε να πάρουμε ελαφρά τη καρδία αυτές τις πιθανότητες», δήλωσε ο Μπερνς σε συνέδριο που διοργάνωσαν οι Financial Times.
«Έτσι παραμένουμε πολύ έντονα επικεντρωμένοι ως υπηρεσία πληροφοριών, σε μια στιγμή που το διακύβευμα είναι πολύ υψηλό για τη Ρωσία», είπε.
Η Ρωσία έθεσε τις πυρηνικές δυνάμεις σε κατάσταση υψηλού συναγερμού λίγο μετά την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στις 24 Φεβρουαρίου.
Ο Πούτιν έχει επίσης προβεί σε ελάχιστα συγκαλυμμένες απειλές που υποδηλώνουν προθυμία να αναπτύξει τα τακτικά πυρηνικά όπλα της Ρωσίας. Ο επικεφαλής του Κρεμλίνου έχει προειδοποιήσει για «αστραπιαία» αντίποινα εάν η Δύση παρέμβει άμεσα στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Παρατηρητές λένε ότι τις τελευταίες ημέρες, η κρατική τηλεόραση της Ρωσίας προσπάθησε να κάνει τη χρήση πυρηνικών όπλων πιο εύπεπτη στο κοινό.
https://platform.twitter.com/widgets.js
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ
Μακρόν: Τον Ιούνιο η εξέταση του αιτήματος της Ουκρανίας για ένταξη στην ΕΕ


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Τι συζήτησαν Μακρόν και Ζελένσκι κατά τη μακρά τηλεφωνική τους επικοινωνία.
Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι γνωστοποίησε την Τρίτη πως είχε μια «μακρά και ουσιαστική» τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Προμήθεια καυσίμων
«Ενημέρωσα για την πορεία των εχθροπραξιών, την επιχείρηση διάσωσης των στρατιωτικών από το Azovstal και το όραμα για τις προοπτικές της ειρηνευτικής διαδικασίας. Έθεσα το ζήτημα της προμήθειας καυσίμων στην Ουκρανία», αναφέρει η ανάρτηση που έκανε ο Ζελένσκι στο Twitter.
Αμυντική υποστήριξη
«Συζητήσαμε επίσης για την αμυντική υποστήριξη από τη Γαλλία, την προετοιμασία του έκτου πακέτου κυρώσεων (της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας) και πιθανούς τρόπους για τις εξαγωγές ουκρανικών αγροτικών προϊόντων. Είχαμε μια ουσιαστική συζήτηση σχετικά με την αίτηση μας να αποκτήσουμε καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην ΕΕ», σημειώνει ο ουκρανός πρόεδρος.
Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό από την γαλλική Προεδρία, ο Εμανουέλ Μακρόν, επιβεβαίωσε στον Ζελένσκι, ότι η αίτηση της Ουκρανίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξεταστεί κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιουνίου.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΚΟΣΜΟΣ
Ρωσία: «Η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ λύνει τα χέρια της Ρωσίας»


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε ότι η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, κατόπιν πίεσης των ΗΠΑ, «λύνει τα χέρια» της Ρωσίας.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σύμφωνα με την κυρία Ζαχάροβα, την απόφαση για την ένταξη την πήραν οι πολιτικές εξουσίες και όχι οι λαοί των δύο χωρών, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.
«Σήμερα, κάτω από την πίεση της Ουάσιγκτον, η Φινλανδία και η Σουηδία, που για δεκαετίες κρατούσαν στάση ουδετερότητας στα διεθνή θέματα και δεν συμμετείχαν σε κανένα στρατιωτικό μπλοκ, αναγκάζονται να ενταχθούν στην Βορειοατλαντική συμμαχία και να αλλάξουν την στρατηγική κατεύθυνση της πολιτικής τους».
Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Πώς έσπρωξε τη Φινλανδία και τη Σουηδία στην «αγκαλιά» του ΝΑΤΟ
Η Σουηδία και η Φινλανδία θα καταθέσουν αύριο, Τετάρτη, τις αντίστοιχες αιτήσεις τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ, δήλωσε την Τρίτη η Σουηδή πρωθυπουργός, Μαγκνταλένα Άντερσον.
«Στη Σουηδία και στη Φινλανδία συμφωνούμε επίσης να πάμε χέρι – χέρι διά μέσου ολόκληρης αυτής της διαδικασίας και θα καταθέσουμε αύριο μαζί την αίτηση», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου με τον Φινλανδό πρόεδρο, Σαούλι Νιινίστο, στη σουηδική πρωτεύουσα.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ3 ημέρες ago
Στοίχημα: Χωρίς ρίσκο στον αγγλικό τελικό
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Εγκαινιάστηκε το υπερσύγχρονο καράβι SPORADES STAR
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Σοκ στη Σκιάθο πέθανε 42χρονος από ανακοπή καρδιάς
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
‘Βόμβα’: Μπαίνει στο Survivor ο Γιώργος Αγγελόπουλος (Ντάνος)
-
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ4 ημέρες ago
Στοίχημα: Βήμα πρόκρισης η Χάντερσφιλντ
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Έκθεση με κρητικά προϊόντα στο Βόλο 12 με 17 Μαίου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
Σκιάθος: Συνελήφθη στο αεροδρόμιο με πιστόλια και φυσίγγια
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Εκδήλωση της Sea Jets to Σάββατο 14 Μάϊου στο Βόλο στο πλοίο Sporades Star