Connect with us
banner epikhirisis

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ουκρανία-Ελλάδα: Έτοιμη για τον πρώτο «τελικό» η Εθνική

Published

on

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Google Logo Πρόσθεσε το astratv.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Έτοιμη να ριχτεί στη μάχη του δεύτερου προκριματικού γύρου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2027 είναι η Εθνική μας ομάδα, η οποία αντιμετωπίζει απόψε το βράδυ (19:00, sport-fm.gr, ΕΡΤ 2) την Ουκρανία στην «Xiaomi Arena» της Ρίγας στη Λετονία για τον 9ο όμιλο της ευρωπαϊκής ζώνης.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας τα έκανε… μαντάρα στον προηγούμενο γύρο, τερματίζοντας στην 3η θέση του ομίλου της με ρεκόρ 3-3. Στο «παράθυρο» του Ιουλίου η «γαλανόλευκη» παρουσίασε πολύ άσχημη και αποκαρδιωτική εικόνα, γνωρίζοντας οδυνηρές ήττες από Ρουμανία (73-66 εκτός) και Πορτογαλία (71-56 εντός), αποτελέσματα που δυσκόλεψαν αρκετά την προσπάθεία της για πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της για το «παράθυρο» του Αυγούστου, η Ελλάδα πέτυχε δύο νίκες σε ισάριθμα φιλικά παιχνίδια απέναντι σε Πολωνία (89-81) και Κύπρο (82-75). Το αποψινό παιχνίδι είναι κομβικής σημασίας για την Εθνική, ώστε να μπει με το… δεξί στον δεύτερο προκριματικό γύρο, αλλά και να πιάσει στη δεύτερη θέση του ομίλου τη σημερινή της αντίπαλο και να εδραιωθεί σιγά-σιγά στην προνομιούχο τριάδα που χαρίζει την πρόκριση.

Από την άλλη πλευρά, η Ουκρανία ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στον πρώτο προκριματικό γύρο στη δεύτερη θέση του 1ου ομίλου με ρεκόρ 4-2, ούσα πίσω μόνο από την Ισπανία. Οι μοναδικές της ήττες, άλλωστε, προήλθαν από τους Ίβηρες, αφού κόντρα σε Γεωργία και Δανία έκανε το «καθήκον» της και τις νίκησε εντός και εκτός έδρας. Στα δύο φιλικά παιχνίδια που έδωσε το προηγούμενο διάστημα, μέτρησε ένα ροζ φύλλο αγώνα, εκείνο απέναντι στη Λετονία (84-82), ενώ γνώρισε πολύ βαριά ήττα με σκορ 107-85 από το πανεπιστήμιο της Αριζόνα!

Στα αγωνιστικά, ο Βασίλης Σπανούλης θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Δημήτρη Φλιώνη που δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί, ενώ, εκτός αποστολής έμειναν οι Δημήτρης Μωραΐτης και Νίκος Περσίδης. Όσον αφορά τους Ουκρανούς, ο Άιναρς Μπαγκάτσκις δεν μπορεί να υπολογίζει στον Άλεξ Λεν.

Advertisement

Η 12άδα της Εθνικής: Κώστας Παπανικολάου, Νικ Καλάθης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Ντίνος Μήτογλου, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Κώστας Αντετοκούνμπο, Βασίλης Τολιόπουλος, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Νάσος Μπαζίνας, Όμηρος Νετζήπογλου και Αντώνης Καραγιαννίδης.

Η 12άδα της Ουκρανίας: Ολεξάντρ Κόβλιαρ (Μπουντούτσνοστ), Ντένις Λουκάσοφ (Ρίγας Ζέλι), Γεχόρ Σούσκιν (Κίεβ), Μακσίμ Σούλγκα (Ρεάλ Μαδρίτης), Σβι Μιχάιλιουκ (Γιούτα Τζαζ), Ιβάν Τκατσένκο (Ζαντάρ), Ολεξάντρ Κομπζίστι (Oregon/NCA), Αντρέι Βοϊνάλοβιτς (Ταουραγκέ), Ντανιίλ Σέλιστ (Οβιέδο), Βιάτσεβλαβ Μπομπρόφ (Σταλ Όστροβ), Ρόστισλαβ Νοβίτσκι (Ντινάμο Βουκουρεστίου), Ντμίτρο Σκαπίντσεφ (Λέιμα Κορούνια).

Θυμίζουμε πως η Εθνική μας ομάδα θα υποδεχθεί την ερχόμενη Δευτέρα (31/08) την Ισπανία στο κατάμεστο Telekom Center Athens, ενώ η Ουκρανία θα φιλοξενηθεί την ίδια ημέρα από το Μαυροβούνιο.

Το πρόγραμμα του ομίλου (28/8)
18:30 Γεωργία-Μαυροβούνιο
19:00 Ουκρανία-Ελλάδα
22:00 Ισπανία-Πορτογαλία

Η βαθμολογία του ομίλου
1. Ισπανία 5-1
2. Ουκρανία 4-2
3. Μαυροβούνιο 4-2
4. Πορτογαλία 3-3
5. Ελλάδα 3-3
6. Γεωργία 3-3

Advertisement

Επόμενη αγωνιστική (1/9)
19:00 Ελλάδα-Ισπανία
21:00 Πορτογαλία-Γεωργία
21:30 Μαυροβούνιο-Ουκρανία

Περισσότερα Εδω!

Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:

Μπες στο κανάλι του astratv.gr
στο Viber

Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:

Μπες στο κανάλι του astratv.gr
στο WhatsApp
Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Anassa

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο