Νέες κατηγορίες από την Ουκρανία προς τη Ρωσία και τα στρατεύματά της που βρίσκονταν στο Τσερνόμπιλ.

Η Ουκρανία κατηγορεί τις ρωσικές δυνάμεις που κατέλαβαν το πρώην πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ ότι έκλεψαν ραδιενεργές ουσίες από ερευνητικά εργαστήρια που θα μπορούσαν δυνητικά να τους σκοτώσουν.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η Κρατική Υπηρεσία Διαχείρισης της Ζώνης Αποκλεισμού της Ουκρανίας ανέφερε στο Facebook ότι τα ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν σε χώρο αποθήκευσης της ερευνητικής βάσης Ecocentre και έκλεψαν 133 εξαιρετικά ραδιενεργές ουσίες.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση στο Facebook

«Θανατηφόρες»

«Ακόμα και ένα μικρό μέρος αυτής της δραστηριότητας είναι θανατηφόρο εάν αντιμετωπιστεί με αντιεπαγγελματικό τρόπο», ανέφερε η υπηρεσία, προσθέτοντας ότι «η τοποθεσία των κλεμμένων ουσιών είναι προς το παρόν άγνωστη».

Το BBC, που έχει ρεπορτάζ για το θέμα, δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τις συγκεκριμένες πληροφορίες από ανεξάρτητη πηγή.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο υπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας Γκέρμαν Γκουλαστσένκο δήλωσε ότι οι Ρώσοι στρατιώτες εκτέθηκαν σε μια «σοκαριστική» ποσότητα πυρηνικής ακτινοβολίας, λέγοντας ότι ορισμένοι από αυτούς μπορεί να έχουν λιγότερο από ένα χρόνο ζωής.

«Έσκαψαν γυμνό έδαφος μολυσμένο με ραδιενέργεια, μάζεψαν ραδιενεργή άμμο σε σακούλες για οχύρωση, ανέπνευσαν αυτή τη σκόνη», δήλωσε ο Γκουλαστσένκο στο Facebook την Παρασκευή μετά από επίσκεψη στη ζώνη αποκλεισμού.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Το «μυστικό» πίσω από την ευθυγράμμιση των πυραμίδων