ΚΟΣΜΟΣ
Ουκρανία: Κάλεσε τον Κινέζο πρέσβη

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας ανέφερε χθες, Τρίτη (22/4) ότι κάλεσε τον πρέσβη της Κίνας και τον ενημέρωσε για τη «σοβαρή ανησυχία» για την κινεζική εμπλοκή στο πλευρό της Ρωσίας στον τριετή και πλέον πόλεμο που φέρνει το Κίεβο αντιμέτωπο με τη Μόσχα.
Το υπουργείο ανέφερε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γεβγέν Περεμπινίς εξέφρασε «σοβαρές ανησυχίες για τα γεγονότα της συμμετοχής Κινέζων πολιτών σε στρατιωτική δράση εναντίον της Ουκρανίας στο πλευρά του επιτιθέμενου κράτους (σ.σ. της Ρωσίας) και επίσης τη συμμετοχή Κινέζων εταιρειών στην κατασκευή στη Ρωσία στρατιωτικών αγαθών».
Υπενθυμίζεται ότι ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποστήριξε ότι Κινέζοι πολίτες εργάζονται σε ένα εργοστάσιο παραγωγής μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Ρωσία, σε άλλη μια επίθεση του Κιέβου με στόχο το Πεκίνο.
Την περασμένη εβδομάδα ο Ζελένσκι είχε πει ότι η Κίνα δίνει όπλα και πυρομαχικά στη Ρωσία, κατηγορώντας ανοιχτά, για πρώτη φορά, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου ότι παρέχει άμεση στρατιωτική βοήθεια στη Μόσχα. Η Κίνα αρνείται τις κατηγορίες αυτές.
Πηγή: Reuters
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ9 ώρες ago
Αρίστευσαν οι μαθητές της Σκιάθου
-
VIDEO10 ώρες ago
Μάχη για τη ζωή του δίνει ο άνδρας που παρασύρθηκε από Ι.Χ. στα Κάτω Λεχώνια – Διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ
-
MEDIA8 ώρες ago
Ο Πότης τρώει και δεύτερο χτύπημα μαθαίνοντας…
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ7 ώρες ago
Δικογραφία ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο κόκκινο η αντιπαράθεση – Μπλόκο σε πληρωμές για βιολογική μελισσοκομία και κτηνοτροφία
-
VIDEO10 ώρες ago
Μαγνησία: Κραυγή απόγνωσης από τους κτηνοτρόφους για την ευλογιά
-
ΕΛΛΑΔΑ11 ώρες ago
Πρόλαβε τα χειρότερα η Πυροσβεστική
-
LIFESTYLE4 ώρες ago
Ευρυδίκη Βαλαβάνη: Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης της
-
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ15 ώρες ago
Έξαρση ευλογιάς σε πέντε περιοχές – «Αυστηρά μέτρα και αποζημιώσεις», λέει ο Χρ. Κέλλας