ΚΟΣΜΟΣ
Ουκρανία: Καθησυχάζουν τώρα οι Ουκρανοί για τη φωτιά στο πυρηνικό εργοστάσιο


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δεν διαπιστώνεται διαρροή ραδιενέργειας από κανέναν αντιδραστήρα και η φωτιά ξέσπασε σε κτίριο εκτός της περιμέτρου της εγκατάστασης, καθησυχάζουν τώρα οι υπεύθυνοι του ουκρανικού πυρηνικού εργοστασίου της Ζαπορίζια, στην κεντρική Ουκρανία.
Η πυρκαγιά στο πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια, στην κεντρική Ουκρανία, το μεγαλύτερο του είδους στην Ευρώπη, ξέσπασε σε κτίριο που χρησιμοποιείτο για εκπαίδευση των εργαζομένων, εκτός της περιμέτρου της εγκατάστασης, καθησύχασε η ουκρανική υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε σήμερα Παρασκευή.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δεν διαπιστώνεται διαρροή
Ο διευθυντής του εργοστασίου δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Ukraine 24 ότι δεν διαπιστώνεται διαρροή ραδιενέργειας από κανέναν αντιδραστήρα.
Ο ΔΟΑΕ
Η ουκρανική επιτροπή ατομικής ενέργειας δεν εντόπισε «καμία μεταβολή» στο επίπεδο της ραδιενέργειας στο πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια, στην κεντρική Ουκρανία, το οποίο υπέστη νωρίτερα βομβαρδισμό από ρωσικά στρατεύματα με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί φωτιά, ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ).
Ο ουκρανικός εποπτικός φορέας «πληροφόρησε τον ΔΟΑΕ ότι δεν διαπιστώθηκε καμία μεταβολή του επιπέδου ραδιενέργειας στο εργοστάσιο στη Ζαπορίζια», ανέφερε ο οργανισμός, μέρος του συστήματος του ΟΗΕ, μέσω Twitter.
#Ukraine regulator tells IAEA there has been no change reported in #radiation levels at the #Zaporizhzhia Nuclear Power Plant site.
— IAEA – International Atomic Energy Agency (@iaeaorg) March 4, 2022
Δείτε – Ουκρανία: Πυρκαγιά στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια – Φοβούνται τρομακτικό δυστύχημα
Επείγουσα έκκληση
Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) απηύθυνε νωρίτερα επείγουσα έκκληση για άμεση παύση του πυρός στο ηλεκτροπαραγωγικό πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια, προειδοποιώντας εναντίον του «πολύ σοβαρού» κινδύνου να σημειωθεί δυστύχημα εάν χτυπηθεί αντιδραστήρας.
Ο ΔΟΑΕ «καλεί να σταματήσει η χρήση βίας και προειδοποιεί εναντίον του πολύ σοβαρού κινδύνου εάν χτυπηθούν οι αντιδραστήρες» της εγκατάστασης, ανέφερε μέσω Twitter, διευκρινίζοντας ότι ο γενικός διευθυντής του Ραφαέλ Μαριάνο Γκρόσι βρίσκεται σε επαφή με τις ουκρανικές αρχές και με στελέχη της διεύθυνσης του εργοστασίου.
Γράψτε το σχόλιό σας

https://platform.twitter.com/widgets.js
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ
Εμβολιαστικό σχέδιο και στην Γαλλία για την ευλογιά των πιθήκων


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Στοχευμένος εμβολιασμός και στην Γαλλία.
Η γαλλική Ανώτατη Υγειονομική Αρχή (HAS) δήλωσε σήμερα πως συνιστά να αρχίσει μια στοχευμένη εμβολιαστική εκστρατεία για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των πιθήκων.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η HAS ανακοίνωσε πως συνιστά, μόλις ανακαλύπτεται ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων, να εμβολιάζονται οι ενήλικες που είχαν έρθει σε επαφή με τον ασθενή και θεωρείται πως βρίσκονται σε κίνδυνο.
- Διαβάστε επίσης: Ευλογιά των πιθήκων: Ποιοι θα εμβολιαστούν – Τι αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών
Το υγειονομικό προσωπικό, που εκτέθηκε ενδεχομένως στον ασθενή χωρίς ατομική προστασία, θα πρέπει να εμβολιαστεί επίσης, πρόσθεσε η HAS.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΚΟΣΜΟΣ
Είναι η Τουρκία το μυστικό όπλο της Ρωσίας μέσα στο ΝΑΤΟ;


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έτεινε χείρα βοηθείας την περασμένη εβδομάδα στον Βλαντιμίρ Πούτιν, απειλώντας να εμποδίσει την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι η ρωσική επιρροή στην Άγκυρα θα μπορούσε να είναι ένας από τους παράγοντες πίσω από τη δήλωση του τούρκου προέδρου σχετικά με τα δύο σκανδιναβικά έθνη, και όχι μόνο τα τουρκικά «παράπονα» για το ότι Φινλανδίας και Σουηδία αποτελούν καταφύγιο για Κούρδους πρόσφυγες, τους οποίους θεωρεί τρομοκράτες.
Ο Marshall Billingslea, συνεργάτης του Ινστιτούτου Hudson και πρώην βοηθός γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, δήλωσε στο Fox News Digital: «Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η Τουρκία παίζει σήμερα το ίδιο παιχνίδι που έπαιζε πάντα στην περιοχή. Όσον αφορά τη στάση της, έχει θέσεις που ωφελούν τα δικά της συμφέροντα και είναι αντίθετες με αυτές του ΝΑΤΟ».
Η Άγκυρα είναι ένας «ανεξάρτητος παίκτης και πήρε θέσεις που είχαν οφέλη για τους Ρώσους» δήλωσε ο Billingslea. Ανέφερε χαρακτηριστικά ένα παράδειγμα, όταν η Ρωσία εισέβαλε στη Γεωργία το 2008 και η Τουρκία έκλεισε την πρόσβαση στη Μαύρη Θάλασσα. Το κλείσιμο εμπόδισε τα ναυτικά σκάφη των ΗΠΑ να βοηθήσουν τη Γεωργία.
Ο ρόλος της Συρίας
Στο σημείο αυτό επεσήμανε πως η Τουρκία παρέδωσε μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ουκρανία. Οι Τούρκοι εργάζονται «προς όφελος των συμφερόντων τους» λέει.
Ο Theodore Karasik, συνεργάτης σε θέματα Ρωσίας και Μέσης Ανατολής στο Ίδρυμα Jamestown στην Ουάσινγκτον, δήλωσε στο Fox News Digital ότι η Τουρκία θέλει «να αποφύγει να βρεθεί αργότερα στη λίστα στόχων της Ρωσίας».
Ο Ερντογάν ανακοίνωσε πρόσφατα την επιστροφή των Σύρων προσφύγων που ζουν στην Τουρκία πίσω στη χώρα τους και η συνεργασία της Ρωσίας είναι απαραίτητη γι’ αυτό λόγω της ισχυρής επιρροής της στη Συριακή Αραβική Δημοκρατία, σημείωσε ο Karasik.
Η τουρκική και η ρωσική «διαμάχη για θέματα ναυτιλίας» θα μπορούσε να αποτελέσει πρόσθετη ανησυχία για τον Ερντογάν, δήλωσε ο Karasik. Εάν οι δυτικές δυνάμεις επιβάλουν κυρώσεις στα ρωσικά πλοία, η Άγκυρα θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη με πιέσεις να κλείσει τη ζωτικής σημασίας θαλάσσια οδό των Δαρδανελίων για τη ρωσική ναυτιλία» συνέχισε.
Ο Karasik πρόσθεσε ότι ο Ερντογάν «χρησιμοποιεί τις φινλανδικές και σουηδικές αιτήσεις ένταξης στο ΝΑΤΟ για να λάβει ανταλλάγματα από άλλες χώρες, ώστε η Τουρκία να επωφεληθεί στο τέλος».
Ο ταξίαρχος ε.α. Μεχμέτ Γιαλινάλπ, ο οποίος απολύθηκε από το στρατό μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, ενώ υπηρετούσε ως επικεφαλής της στρατηγικής αεροπορικής διοίκησης του ΝΑΤΟ στη Γερμανία, επεσήμανε ότι το νέο τουρκικό στρατιωτικό προσωπικό στο ΝΑΤΟ «έχει ριζοσπαστική νοοτροπία, ορισμένοι αμφισβητούν τις αξίες του ΝΑΤΟ και μισούν ακόμη και τους δυτικούς οργανισμούς, ενώ έχουν φιλορωσικά/κινεζικά/ιρανικά αισθήματα».
Ανθρωπος του Πούτιν
Ο Burak Bekdil, ο οποίος είναι διακεκριμένος τούρκος πολιτικός αρθρογράφος που έγραφε στη Hurriyet Daily News για 29 χρόνια και τώρα είναι συνεργάτης του Middle East Forum, δήλωσε στο Fox News Digital: «Αποκάλεσα τον Ερντογάν άνθρωπο του Πούτιν στο ΝΑΤΟ. Ο Ερντογάν αισθάνεται πιο άνετα όταν έχει επαφές με αυταρχικούς ηγέτες όπως ο ίδιος, αντί για φιλελεύθερους δημοκράτες που του θυμίζουν το δημοκρατικό έλλειμμα της Τουρκίας».
Ο Bekdil, ο οποίος απολύθηκε από την Hurriyet Daily News το 2017, επειδή έγραφε επικριτικά άρθρα για την Τουρκία σε αμερικανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο, πρόσθεσε ότι «υπάρχει επίσης ένας Ερντογάν που είναι… σκηνοθετημένο να χρησιμοποιεί τη Δύση και τους θεσμούς της, συμπεριλαμβανομένου του ΝΑΤΟ, όπου θεωρεί χρήσιμο».
Ορισμένοι αναλυτές τάσσονται υπέρ της εκδίωξης της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ. Ο Daniel Pipes, πρόεδρος του Φόρουμ Μέσης Ανατολής στη Φιλαδέλφεια, δήλωσε πρόσφατα: «Δεν νομίζω ότι η Τουρκία ανήκει στο ΝΑΤΟ. Το λέω αυτό εδώ και μια δεκαετία.
» Είναι καιρός να αποβληθεί η Τουρκία από το ΝΑΤΟ. Αφήστε την να πάει στη Ρωσία, αφήστε την να πάει στην Κίνα. Καλά ξεμπερδέματα» επεσήμανε ο Pipes.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΑΡΤΝΕΤ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ .
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι για Βολιώτες επιβάτες με το «Βέλος» μέχρι την Αθήνα
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αγορά του Βόλου και στο «Βολωνάκι» για καφέ
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και της Λάρισας ο θάνατος του τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Γιάννη Γκόβαρη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Θλίψη για τον θάνατο 58χρονο Βολιώτη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Θλίψη στην τοπική κοινωνία του Βόλου – Πέθανε ο σπουδαίος Βολιώτης μουσικοσυνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Βόλος: Ηλικιωμένος κατέρρευσε στη μέση του δρόμου