Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ο πόλεμος γίνεται το Βιετνάμ του Πούτιν, λέει ο Τζέιμς Σταυρίδης

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Με άρθρο του στο γνωστό περιοδικό Time ο πρώην διοικητής Ευρώπης του ΝΑΤΟ, Τζέιμς Σταυρίδης υποστηρίζει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία γίνεται το Βιετνάμ του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία σέρνεται στον τέταρτο μήνα του χωρίς να διαφαίνεται τέλος, αρκετοί παρατηρητές αρχίζουν να αναρωτιούνται: «Θα κουραστεί η Δύση να υποστηρίζει την Ουκρανία;», τονίζει ο Σταυρίδης.

Κάποιοι σχολιαστές εκτιμούν ότι «ο χρόνος είναι με το μέρος του Πούτιν» και ότι η σφοδρή αντίδραση του ΝΑΤΟ και άλλων κρατών θα εξασθενήσει σταδιακά μπροστά στις οικονομικές προκλήσεις που απορρέουν από τον πληθωρισμό, τον ρωσικό αποκλεισμό των ουκρανικών αγροτικών προϊόντων και υδρογονανθράκων από την παγκόσμια οικονομία, τις εσωτερικές πολιτικές διαιρέσεις (ιδίως στις ΗΠΑ) και την κόπωση από τα θέματα καθώς ο αδυσώπητος ειδησεογραφικός κύκλος 24/7 συνεχίζεται.

Είμαι αρκετά μεγάλος, λέει ο Σταυρίδης, για να θυμάμαι την εμπειρία των ΗΠΑ στο Βιετνάμ, και η κατάσταση του Πούτιν θυμίζει όλο και περισσότερο εκείνη τη μακρά, οδυνηρή περιπέτεια. Τα χαρτιά του, αδύναμα στην αρχή της σύγκρουσης, γίνονται όλο και πιο αδύναμα μέρα με τη μέρα. Ο χρόνος είναι περισσότερο με το μέρος της Ουκρανίας και της Δύσης παρά του Πούτιν, και καθώς το έτος θα προχωράει αυτό θα γίνεται όλο και πιο εμφανές.

Τα στρατιωτικά δεδομένα

Ας ξεκινήσουμε με τα στρατιωτικά δεδομένα επί του πεδίου. Ο αρχικός στόχος του Πούτιν ήταν να κατακτήσει όλη την Ουκρανία με μια σαρωτική επίθεση, αποκεφαλίζοντας την κυβέρνηση Ζελένσκι και εγκαθιστώντας ένα καθεστώς μαριονέτας στο Κίεβο.

Αυτό το «Σχέδιο Α» απέτυχε, αποτέλεσμα υπερβολικής εμπιστοσύνης, κακής πληροφόρησης, χειρότερων στρατηγών, απαράδεκτης υλικοτεχνικής υποδομής και φτιχρής ηγεσίας στο πεδίο. Το «Σχέδιο Β» του Ρώσου προέδρου είναι μια υποχώρηση στις παραδοσιακές σοβιετικές/ρωσικές τακτικές: «αλέθοντας» μικρές εδαφικές εκτάσεις και τρομοκρατώντας τον ουκρανικό άμαχο πληθυσμό με μια σκόπιμη εκστρατεία εγκλημάτων πολέμου.

Αλλά όπως και οι ΗΠΑ στο Βιετνάμ, η πλειοψηφία του πληθυσμού στην Ουκρανία είναι βαθιά αντίθετη με τους εισβολείς. Αντί να τους υποδεχτούν με μπουκάλια βότκα όταν εισέβαλαν, οι Ρώσοι στρατιώτες γνώρισαν μια υποδοχή με βόμβες μολότοφ. Οι αποκαλύψεις για τα εγκλήματα πολέμου θα σκληρύνουν την αντίσταση και τη θέληση των Ουκρανών και ο χρόνος θα ενισχύσει την αποφασιστικότητά τους, υποστηρίζει ο Τζέιμς Σταυρίδης.

Τι βαθμό παίρνει ο Πούτιν

Έτσι, οι πιθανότητες του Πούτιν να ανατρέψει πραγματικά την κατάσταση στο έδαφος και να κερδίσει κι άλλες περιοχές φαίνονται μικρές. Στην ουσία, ξεκίνησε με τον έλεγχο του 15% της Ουκρανίας πριν από την εισβολή, έθεσε ως στόχο να αποκτήσει σχεδόν το 100% και μπορεί να καταλήξει στην καλύτερη περίπτωση στο 20-25%. Αυτός είναι ένας αποτυχημένος βαθμός σε οποιοδήποτε τεστ.

Η παροχή των όπλων

Επίσης, παρόμοια με την εμπειρία των ΗΠΑ στο Βιετνάμ, ο Πούτιν αντιμετωπίζει έναν αποφασισμένο εχθρό με πρόσβαση σε εξωτερικά καταφύγια και βάσεις. Οι ΗΠΑ δεν κατάφεραν ποτέ να διακόψουν με επιτυχία τη ροή όπλων προς τους Βιετκόνγκ και οι Ρώσοι θα είναι ομοίως ανίκανοι να σταματήσουν τη σημαντική βοήθεια που κατευθύνεται προς τους Ουκρανούς.

Πράγματι, οι Ουκρανοί απολαμβάνουν πολύ μεγαλύτερες ροές όπλων μέσω των συνόρων τους, εξαιρετικές πληροφορίες και υποστήριξη στον κυβερνοχώρο, καθώς και πολύ πιο σημαντικούς οικονομικούς πόρους από ό, τι οι Βιετκόνγκ.

Μεγάλες οι ρωσικές απώλειες

Οι απώλειες αυξάνονται επίσης ραγδαία, τόσο στους Ρώσους στρατιώτες όσο και στον εξοπλισμό τους. Αξιόπιστες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι Ρώσοι νεκροί στη μάχη οδεύουν προς τις 20.000 – ένας εντυπωσιακός αριθμός σχεδόν τριπλάσιος από αυτόν που έχασαν οι ΗΠΑ στα 20 χρόνια όλων των πολέμων που πήραν μέρος.

Η βύθιση της ναυαρχίδας Moskva στη Μαύρη Θάλασσα ήταν ένα μαχαίρι στην καρδιά του ρωσικού ναυτικού. Πάνω από χίλια ρωσικά τανκς έχουν καταστραφεί. Αυτό το επίπεδο απωλειών δεν είναι βιώσιμο χωρίς ο Πούτιν να θέσει τη Ρωσία σε πλήρη πολεμική ετοιμότητα, κάτι που με την πάροδο του χρόνου θα επηρεάσει την εξουσία του στο εσωτερικό, ανεξάρτητα από τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης που έχει. Ο Λίντον Τζόνσον (ή LBG, όπως τον αναφέρει ο Σταυρίδης) θα καταλάβαινε τις επώδυνες επιλογές που έχει μπροστά του ο Πούτιν.

Σε χειρότερη θέση από τις ΗΠΑ της εποχής Βιετνάμ

Κατά κάποιο τρόπο, η κατάσταση του Πούτιν είναι χειρότερη από εκείνη των ΗΠΑ στο Βιετνάμ. Οι δημοκρατικοί αντίπαλοι του Πούτιν – οι ΗΠΑ, το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, όλο το ΝΑΤΟ, η Ιαπωνία, η Αυστραλία και άλλοι – αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 60% του παγκόσμιου ΑΕΠ, τονίζει ο Σταυρίδης.

Η οικονομία της Ρωσίας είναι μόνο γύρω στο 10% και έτσι είναι σοβαρά υποδεέστεροι στην οικονομική σφαίρα. Η Κίνα δείχνει μικρή διάθεση να δώσει στη Ρωσία μια σανίδα σωτηρίας και αν οι ΗΠΑ επιβάλουν δευτερογενείς κυρώσεις σε όσους συναλλάσσονται με τη Ρωσία, η οικονομική κατάσταση θα γίνει με την πάροδο του χρόνου όλο και πιο δύσκολη για τον Πούτιν.

Ευτυχώς για το Κίεβο, το κόστος της υποστήριξης των Ουκρανών – σε σύγκριση με το τεράστιο μέγεθος των Δυτικών οικονομιών – είναι αρκετά μικρό. Σε σύγκριση με τα δισεκατομμύρια που διοχετεύονταν ημερησίως στο Αφγανιστάν και το Ιράκ κατά την κορύφωση των επιχειρήσεων, το κόστος της Ουκρανίας στα σημερινά πρότυπα υποστήριξης, είναι μέτριο.

Τέλος, οι στρατηγικές επικοινωνίες λειτουργούν εναντίον του Πούτιν. Ο πρόεδρος Ζελένσκι έχει αποδειχθεί αριστοτέχνης επικοινωνιολόγος, ξεπερνώντας εύκολα την αδέξια και απίθανη ρωσική αφήγηση περί ανατροπής του «ναζιστικού καθεστώτος» στο Κίεβο, σημειώνει ο Σταυρίδης. Με την πάροδο του χρόνου, οι δεξιότητες του Ζελένσκι στην προώθηση του στόχου του έθνους του θα ενισχύσουν τη θέση του.

Τι θα κάνει ο Πούτιν

Η πιο πιθανή πορεία δράσης του Πούτιν θα είναι να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερα εδάφη πριν αρχίσει να «καίγεται» λόγω των Ρώσων που σκοτώθηκαν στη μάχη, του κατεστραμμένου εξοπλισμού, των συντριπτικών κυρώσεων και της διεθνούς αποδοκιμασίας. Ως στρατηγική εξόδου, πιθανώς ελπίζει ότι η Δύση απλώς θα πιέσει τον ουκρανικό λαό να αποδεχθεί μια ανακωχή που θα δώσει στη Ρωσία de jure τον έλεγχο του 20% του κράτους τους.

Αυτό φαίνεται απίθανο σε αυτό το σημείο, δεδομένων όλων των εγκλημάτων πολέμου και της σθεναρής αντίστασης των Ουκρανών. Και οι δύο αυτοί παράγοντες θα σκληρύνουν τους επόμενους μήνες. Ο Πούτιν κρατάει άσχημα χαρτιά και, όπως οι ΗΠΑ στο Βιετνάμ, οδεύει προς μια σημαντική ήττα. Ο χρόνος δεν είναι με το μέρος του, καταλήγει ο Τζέιμς Σταυρίδης.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Πρώην αξιωματούχος της FSB τέθηκε επικεφαλής της κυβέρνησης της κατεχόμενης Χερσώνας

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ένας αξιωματούχος της Ρωσίας προερχόμενος από τις ισχυρές υπηρεσίες ασφαλείας FSB ανέλαβε σήμερα επικεφαλής της κυβέρνησης της ουκρανικής περιφέρειας της Χερσώνας, η οποία έχει καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο Σεργκέι Ελισέγιεφ, μέχρι τώρα πρώτος αναπληρωτής του επικεφαλής της κυβέρνησης της ρωσικής βορειοδυτικής περιφέρειας του Καλίνινγκραντ, «έγινε επικεφαλής της κυβέρνησης της περιφέρειας της Χερσώνας», δήλωσε χθες, Δευτέρα, το βράδυ μέσω του Telegram ο Βλαντίμιρ Σάλντο, ο οποίος διευθύνει τη ρωσική κατοχική διοίκηση.

Η κυβέρνησή του αναλαμβάνει καθήκοντα σήμερα, πρόσθεσε.

Ποιος είναι ο Ελισέγιεφ

Διπλωματούχος της Ακαδημίας της FSB, ο 51χρονος Ελισέγιεφ υπηρέτησε στους κόλπους αυτής της υπηρεσίας ασφαλείας με αδιευκρίνιστα καθήκοντα, σύμφωνα με τον ιστότοπο της περιφέρειας του Καλίνινγκραντ.

Ο Ουκρανός πρώην βουλευτής που πέρασε στην πλευρά της Μόσχας, ο Αλεξέι Κοβαλιόφ, ο οποίος είχε επιζήσει στα τέλη Ιουνίου μιας δολοφονικής απόπειρας, διορίστηκε αναπληρωτής του Ελισέγιεφ για θέματα γεωργίας.

«Η Ρωσία βρίσκεται εδώ για πάντα», δήλωσε.

Μετά την κατάληψη της Χερσώνας, η Μόσχα διεξάγει πολιτική εκρωσισμού: εισήχθη ως νόμισμα το ρούβλι, εκδόθηκαν ρωσικά διαβατήρια, στα τέλη Ιουνίου άνοιξε εκεί μια πρώτη ρωσική τράπεζα, οι επικριτικές φωνές καταστέλλονται και η οικονομική δραστηριότητα βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό υπό τον έλεγχο της κατοχικής διοίκησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Γόνος εύπορης οικογένειας ο δράστης του μακελειού στο Ιλινόις

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ο Robert ‘Bobby’ Crimo είναι ο 22χρονος που συνελήφθη ως ύποπτος για το μακελειό στο Χάιλαντ Παρκ στο Σικάγο του Ιλινόις στις ΗΠΑ.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο 22χρονος γνωστός και ως Awake the Rapper καθώς δηλώνει και ράπερ, σκότωσε 6 άτομα και τραυμάτισε δεκάδες καθώς άνοιξε πυρ κατά τη διάρκεια παρέλασης στην πόλη για την Ημέρα Ανεξαρτησίας και συνελήφθη από τις Αρχές.

Ποιος είναι

Γόνος εύπορης οικογένειας με ισχυρή παρουσία στην τοπική κοινότητα συνήθιζε να ποστάρει προκλητικά video στο ιντερνετ και δηλώνει οπαδός του Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με την Daily Mail, o πατέρας του έχει δύο επιχειρήσεις στην πόλη και είχε βάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος το 2019, ωστόσο έχασε από έναν φιλελεύθερο αντίπαλο, υπέρμαχο της επιβολής αυστηρότερων ελέγχων για την οπλοκατοχή.

Ο 58χρονος πατέρας του την ημέρα του μακελειού στο σχολείο της Ουβάλντε τον περασμένο Μάιο, είχε κάνει like σε ένα tweet που έγραφε «Προστατέψτε τη δεύτερη τροπολογία του συντάγματος σαν να εξαρτάται η ζωή σας από αυτό».

Πρόκειται για τη δεύτερη τροπολογία του Αμερικανικού Συντάγματος που αφορά στο δικαίωμα της οπλοκατοχής και αποτελεί επί δεκαετίες αντικείμενο διαφωνίας και έντονων συγκρούσεων μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών.

Η μητέρα του, επίσης συντηρητικών απόψεων είχε συλληφθεί στο παρελθόν για ενδοοικογενειακή βία και όπως φαίνεται από τον λογαριασμό της στο Facebook, έχει ασπαστεί πλέον τον Μορμονισμό.

Ο 22χρονος έχει δύο αδέλφια και ζει με την οικογένειά του σε ένα μεγάλο σπίτι αξίας 425.000 δολαρίων στο Highwood, κοντά στην περιοχή όπου πραγματοποιήθηκε η επίθεση.

Το 2020, ο φωτογραφικός φακός τον έχει πιάσει σε συγκεντρώσεις υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, άλλοτε ντυμένως ως «Waldo» από τη διάσημη σειρά παιδικών βιβλίων με γρίφους «Where’s Waldo?» και άλλες φορές τυλιγμένος με μια σημαία του Τραμπ.

O 22χρονος έχει σελίδα στο Spotify με πάνω από 16.000 μηνιαίους ακροατές. Το περασμένο φθινόπωρο, είχε πόσταρε μουσικά βίντεο που τον απεικόνιζαν ως online χαρακτήρα που πυροβολούσε μέσα σε μια σχολική τάξη.

Πώς συνελήφθη

Εκατοντάδες αστυνομικοί συμμετείχαν στο ανθρωποκυνηγητό για να εντοπιστεί ο νεαρός ο οποίος σκόρπισε θάνατο και τρόμο στους κατοίκους της καλοβαλμένης πόλης περίπου 30.000 κατοίκων, που βρέχεται από τη λίμνη Μίσιγκαν. Οι αρχές δημοσιοποίησαν φωτογραφία του νεαρού λευκού με αποστεωμένο πρόσωπο στο οποίο διακρίνονται διάφορα τατουάζ.

Ο φερομενος ως δράστης είχε χαρακτηριστεί «οπλισμένος και πολύ επικίνδυνος» από εκπρόσωπο της αστυνομίας.

Έπειτα από σύντομη καταδίωξη του αυτοκινήτου του, ο ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση «χωρίς να συμβεί το παραμικρό», είπε χθες βράδυ στον Τύπο ο Λου Τζόγκμεν, αρχηγός της αστυνομίας στο Χάιλαντ Παρκ.

«Πεδίο μάχης»

Χθες Δευτέρα, αργία στις ΗΠΑ, εκατοντάδες κάτοικοι, ανάμεσά τους πολλές οικογένειες με παιδιά και βρέφη, είχαν πάρει θέση στα πεζοδρόμια του Χάιλαντ Παρκ για να παρακολουθήσουν, όπως λίγο πολύ παντού στη χώρα, την παραδοσιακή παρέλαση για τη γιορτή της ανεξαρτησίας.

Ενώ παρέλαυναν μαθητικές μπάντες, ακούστηκαν ριπές όπλου. «Ακούστηκαν περίπου πενήντα πυροβολισμοί, όλοι νόμιζαν πως επρόκειτο για πυροτεχνήματα», είπε στο CNN η Ζόι, που ήταν παρούσα.

«Κάποια στιγμή είδα ένα κορίτσι αιμόφυρτο, δεν είχα ξαναδεί ποτέ τίποτα τέτοιο», πρόσθεσε, περιγράφοντας σκηνές «πανικού, άνθρωποι έπεφταν ο ένας πάνω στον άλλο». Κρύφτηκε πίσω από κάδο απορριμμάτων, κατόπιν αναζήτησε καταφύγιο σε υπόγειο. Βγαίνοντας, είπε, είδε μπροστά της «πεδίο μάχης».

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ο νεαρός άνοιξε πυρ από την οροφή εμπορικού στο οποίο είχε ανέβει από τη σκάλα της πυρασφάλειας. «Ήταν πολύ καλά κρυμμένος και δύσκολο να εντοπιστεί», περιέγραψε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Αφού άνοιξε πυρ, τράπηκε σε φυγή. Επιτόπου βρέθηκε «ισχυρό» τουφέκι από αστυνομικούς.

«Πυροβόλησε 200 φορές»

Αυτόπτης μάρτυρας, ο συνταξιούχος γιατρός Ρίτσαρντ Κάουφμαν, είπε πως συνολικά, λογαριάζει πως ο δράστης πυροβόλησε περίπου 200 φορές. «Επικρατούσε πανδαιμόνιο. Κόσμος ποδοπατιόταν. Μωρά πετάγονταν στον αέρα. Άνθρωποι βούταγαν στο έδαφος για να καλυφθούν. Αιμόφυρτοι άνθρωποι σκόνταφταν ο ένας πάνω στον άλλον».

Πέντε άνθρωποι, όλοι ενήλικοι, σκοτώθηκαν επιτόπου, ο έκτος υπέκυψε αφού διακομίστηκε σε νοσοκομείο. Τουλάχιστον 26 τραυματίες –μεταξύ 8 και 85 ετών– παραλήφθηκαν από τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και ορισμένοι, ανάμεσά τους ένα παιδί, βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφερε ιατρική πηγή.

Οι εορτασμοί ανεστάλησαν αμέσως σε πολλές κοντινές πόλεις, όπου οι αρχές έκλεισαν τις παραλίες και κάλεσαν τους πολίτες να επαγρυπνούν.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 λεπτά ago

Θεοδωρικάκος: Αναβαθμίζεται η εκπαίδευση των αστυνομικών – Αυξημένη η αστυνομική παρουσία στους δρόμους της Αττικής

ΕΛΛΑΔΑ5 λεπτά ago

Πέτρος Φιλιππίδης: Καταγγελίες – φωτιά – «Κατέβαζε το εσώρουχό του στο διάδρομο και…»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ11 λεπτά ago

Στη Λίντσερ ο Κουλούρης – www.ertsports.gr

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ20 λεπτά ago

“Η πόρνη από πάνω” με την Κατερίνα Διδασκάλου στο θέατρο Συκεών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ24 λεπτά ago

Εκλογές: Καθορίστηκαν οι βουλευτικές έδρες ανά εκλογική περιφέρεια

ΕΛΛΑΔΑ25 λεπτά ago

Κοζάνη: Άγρια επίθεση σκύλου σε 11χρονο – Μήνυση από τους γονείς

ΜΠΑΣΚΕΤ30 λεπτά ago

Γκράφιτι του Αντετοκούνμπο με… μουστάκι (video)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ31 λεπτά ago

Οι τρελές ρήτρες του Χάαλαντ στο συμβόλαιο με τη Σίτι

OIKONOMIA33 λεπτά ago

Ψηφιακή κάρτα: Καταγγελίες για παραβίαση ωραρίου – Αναγκάζουν εργαζόμενους αφού τη χτυπήσουν να συνεχίζουν τη δουλειά

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ40 λεπτά ago

«Τάματα: Σῶμα πάσχον, ψυχή ἀλγοῦσα» στην Αγιορειτική Εστία από τη συλλογή της Λόλας Νταϊφά

Δημοφιλή