Ο ανταποκριτής του Sky News, Alistair Bunkall, δήλωσε ότι ο θάνατος των Ρώσων στρατηγών σίγουρα προσθέτει αξιοπιστία στην εκτίμηση ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν πηγαίνει όπως έχει σχεδιαστεί

Ένα μέλος του ρωσικού στρατού σκοτώθηκε στην ουκρανική πόλη Τσερνομπάγιεφκα μετά από επίθεση πυροβολικού, ανέφερε το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε ανάρτησή του στο Facebook το Σάββατο.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ανάρτηση, ανέφερε ότι ο αντιστράτηγος Αντρέι Μορντβίτσεφ, διοικητής της 8ης Στρατιάς Συνδυασμένων Όπλων της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, σκοτώθηκε.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην καθημερινή τους ενημέρωση αναφέρουν, επίσης, ότι η γραμμή του πολέμου δεν είχε αλλάξει σημαντικά τις τελευταίες 24 ώρες, και ότι τα στρατεύματα της Ουκρανίας κατάφεραν να καταστρέψουν πολλές φάλαγγες με ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό στις περιοχές Μικολάιβ και Σούμι.

Οι ισχυρισμοί του ουκρανικού στρατού δεν έχουν επαληθευθεί από ανεξάρτητη πηγή.

Τι σημαίνει ο θάνατός τους για την εισβολή του Πούτιν

Ο ανταποκριτής του Sky News, Alistair Bunkall, δήλωσε ότι ο θάνατος των Ρώσων στρατηγών σίγουρα προσθέτει αξιοπιστία στην εκτίμηση ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν πηγαίνει όπως έχει σχεδιαστεί.

«Δύο θεωρίες είναι ότι οι Ρώσοι στρατηγοί πήγαν στην πρώτη γραμμή του μετώπου για να διευθετήσουν το στρατηγικό χάος στο οποίο έχουν περιέλθει ορισμένα τάγματα ή για να ενθαρρύνουν τους αποθαρρυμένους στρατιώτες να προχωρήσουν» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον αντιπτέραρχο Sean Bell, υπάρχουν γενικά τρία επίπεδα πολέμου: Τακτικό, επιχειρησιακό και στρατηγικό.

Συνήθως, οι σημαντικοί στρατηγοί τοποθετούνται μακριά από τον τακτικό πόλεμο, ο οποίος καλύπτει τις μάχες επί του εδάφους. «Είναι προφανές ότι αυτός ο πόλεμος δεν εξελίσσεται με τον τρόπο που περίμενε ο Πούτιν» δήλωσε στο Sky News. «Ως αποτέλεσμα αυτού, είναι σαφές ότι ξεφορτώθηκε μια ολόκληρη δόση ανώτερων στρατηγών, έφερε μερικούς νέους και μπορείτε μόνο να φανταστείτε ποιες ήταν οι διαταγές πορείας προς αυτούς – πηγαίνετε στο μέτωπο και θέλω να δω λίγη δράση».

Ως εκ τούτου, τους βλέπουμε να «προσπαθούν να εμπνεύσουν, να παρακινήσουν, να καθοδηγήσουν, σε τακτικό επίπεδο τον στρατό στην πρώτη γραμμή» πρόσθεσε. Ο κ. Bell εξήγησε ότι θα μπορούσαν να είναι περίπου 20 στρατηγοί που εμπλέκονται σε αυτή την εκστρατεία, αλλά «δεν θα ήταν καθόλου περίεργο να δούμε έναν τριψήφιο αριθμό» στον ρωσικό στρατό.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
«Βραχυκύκλωσαν» οι μεγάλοι της αυτοκινητοβιομηχανίας