ΚΟΣΜΟΣ
Ουκρανία: Ο Βρετανός Πολ Άρεϊ, που είχε αιχμαλωτιστεί από τους αυτονομιστές, πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση

Ο Βρετανός Πολ Άρεϊ, που αιχμαλωτίστηκε τον Απρίλιο στην Ουκρανία από ρωσικές ή φιλορωσικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια ανθρωπιστικής αποστολής σύμφωνα με τους οικείους του, πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση στις 10 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές των αυτονομιστών.

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
«Παρά τη σοβαρότητα των εγκλημάτων (του), ο Πολ Άρεϊ έλαβε επαρκή ιατρική βοήθεια. Ωστόσο, με δεδομένη τη διάγνωσή του και το άγχος του, πέθανε στις 10 Ιουλίου», ανέφερε σε ανάρτηση στο Telegram η Ντάρια Μορόζοβα, που είναι επιφορτισμένη με την προστασία των δικαιωμάτων των αυτονομιστών στο Ντονέτσκ, διαβεβαιώνοντας ότι ο άνθρωπος αυτός ήταν μισθοφόρος και όχι εργαζόμενος ανθρωπιστικής οργάνωσης.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Υπέφερε από διαβήτη και χρειαζόταν ινσουλίνη
Μια μη κερδοσκοπική οργάνωση με έδρα της το Ηνωμένο Βασίλειο, το Presidium Network, είχε ανακοινώσει στις 29 Απριλίου ότι δύο εθελοντές με τους οποίους βρισκόταν σε επαφή, ο Πολ Άρεϊ και ο Ντίλαν Χίλι, είχαν αιχμαλωτιστεί από τον ρωσικό στρατό στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας, ενώ προσπαθούσαν να απομακρύνουν από εκεί μια γυναίκα και δύο παιδιά.
Η μητέρα του Άρεϊ είχε τότε δηλώσει ότι ο γιος της βρισκόταν σε ανθρωπιστική αποστολή, ότι έπασχε από διαβήτη και ότι χρειαζόταν ινσουλίνη.
Η Μορόζοβα ανέφερε στη σημερινή της ανακοίνωση ότι οι βρετανικές αρχές γνώριζαν ότι ο Άρεϊ κρατείτο από τις ένοπλες δυνάμεις του Ντονέτσκ, αλλά ότι δεν έκαναν τίποτα για εκείνον.
Κατηγόρησε τον Άρεϊ ότι είχε «διευθύνει στρατιωτικές επιχειρήσεις, είχε στρατολογήσει και εκπαιδεύσει μισθοφόρους για τις ουκρανικές ένοπλες ομάδες». Σύμφωνα με την ίδια, ο θανών έπασχε από διαβήτη, προβλήματα στα νεφρά, τους πνεύμονες και την καρδιά καθώς και άγχος.
Αυτή η αυτονομιστική περιοχή του Ντονέτσκ, της οποίας την ανεξαρτησία αναγνώρισε η Μόσχα μόλις πριν εξαπολύσει την επίθεσή της κατά της Ουκρανίας στις 24 Φεβρουαρίου, έχει καταδικάσει δύο άλλους Βρετανούς και έναν Μαροκινό σε θάνατο με την κατηγορία ότι ήταν μισθοφόροι.
Πηγή: ΑΠΕ

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Νεαρός ένιωσε έντονη αδιαθεσία και κατέρρευσε στην παραλία του Βόλου
-
LIFESTYLE4 ημέρες ago
Παντρεύτηκε με τον σύντροφό της, Πάνο Μιχαλόπουλο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Πέθανε γνωστός 69χρονος επαγγελματίας στον Βόλο
-
ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες ago
Τροχαίο με επτά τραυματίες – Ανάμεσά τους 7χρονο παιδί
-
ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες ago
Πέθανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος |
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ9 ώρες ago
Θλίψη για τον 67χρονο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΛΑΓΕΡΑ από Βόλο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Θλίψη για 56χρονη γυναίκα από Γατζέα
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ημέρες ago
Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: Ελάχιστες αλλαγές στη νέα κάλπη