Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Οι σοβαρές απώλειες και η έλλειψη πυρομαχικών μπορεί να καθορίσουν την πορεία του πολέμου

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Τις προηγούμενες ημέρες έγινε γνωστό ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν σοβαρές απώλειες, κάτι που επιβεβαιώνουν επίσημα χείλη από τη μεριά του Κιέβου. Ο Guardian, σε ανάλυσή του, εκτιμά, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι αυτό μπορεί να αποβεί καθοριστικό στην πορεία του πολέμου με τη Ρωσία.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Όπως και να το δείτε, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, οι αριθμοί είναι τρανταχτοί: οι απώλειες των Ουκρανών κυμαίνονται μεταξύ 6oo και 1.000 την ημέρα. Ένας προεδρικός σύμβουλος, ο Ολεξίι Αρεστόβιτς, δήλωσε στον Guardian αυτή την εβδομάδα ότι οι νεκροί ανέρχονται σε 150 και οι τραυματίες σε 800 καθημερινά.

Ένας άλλος, ο Μιχαΐλο Ποντόλιακ, εκ των Ουκρανών διαπραγματευτών, δήλωσε στο BBC ότι σκοτώνονται 100 έως 200 Ουκρανοί στρατιώτες την ημέρα.

Πρόκειται για μη συνηθισμένες απώλειες ανθρώπινων ζωών και δυνατοτήτων για τους υπερασπιστές, οι οποίοι έχουν εμπλακεί στην άμυνα της ανατολικής πόλης Σεβεροντονέτσκ που αυτή την εβδομάδα μετατράπηκε σε μια χαμένη μάχη, σύμφωνα με τον Guardian.

Ωστόσο, η πόλη ήταν επίσης αναμφισβήτητα ένα μέρος από το οποίο η Ουκρανία θα μπορούσε να είχε υποχωρήσει προς το Λισιτσάνσκ (που θα μπορούσε να υπερασπίσει ευκολότερα), στην άλλη πλευρά του ποταμού Σιβέρσκι Ντόνετς, το είδος της αμυντικής κατάστασης στην οποία η Ουκρανία τα πήγε πολύ καλύτερα.

Πάνω από 20.000 νεκροί τον μήνα

Ο απόλυτος αριθμός – πάνω από 20.000 απώλειες τον μήνα – εγείρει ερωτήματα σχετικά με την κατάσταση στην οποία θα βρεθεί ο στρατός της Ουκρανίας εάν ο πόλεμος παραταθεί μέχρι το φθινόπωρο. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τους Ρώσους. Αλλά οι εισβολείς ελέγχουν ήδη μεγάλα κομμάτια της Ουκρανίας και μπορούν να διακόψουν τις μάχες έχοντας το πάνω χέρι στο έδαφος.

Εξετάστε τους αριθμούς στο γενικό πλαίσιο, μας καλεί ο Guardian. Ο στρατός της Ουκρανίας ήταν 125.000 άνδρες, σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών, και επιπλέον υπήρχαν 102.000 μέλη της Εθνοφρουράς και συνοριοφύλακες. Οι πρόχειρες εκτιμήσεις των αναλυτών υποδηλώνουν ότι από την έναρξη του πολέμου ο συνολικός αριθμός θα μπορούσε να έχει διπλασιαστεί και να φτάσει τις εντυπωσιακές 500.000.

Οι δυνάμεις του Κιέβου απέχουν πολύ από το σημείο κατάρρευσης. Αλλά αρκετοί μήνες υψηλών απωλειών θα διαβρώσουν σημαντικά τη μαχητική του δύναμη, ακόμη και αν επιτραπεί σε ορισμένους από τους τραυματίες να αναρρώσουν.

Εν τω μεταξύ, οι δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν ήδη απωθηθεί μετά από ένα τόσο έντονο βομβαρδισμό πυροβολικού του Ντονμπάς που είναι πιθανό να έχει επιπτώσεις από το σοκ των οβίδων σε πολλούς από αυτούς που θα επιζήσουν. Το ηθικό είναι σίγουρα ένα ζήτημα για τους Ρώσους, αλλά τώρα υπάρχουν αναφορές για λιποταξίες και από την ουκρανική πλευρά, λέει ο Guardian.

Πιεστική κατάσταση

Η κατάσταση είναι τόσο πιεστική που οι ξένοι μισθοφόροι με πολεμική εμπειρία που περνούν τις εξετάσεις για να ενταχθούν στη διεθνή λεγεώνα θα μπορούσαν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου σε λιγότερο από ένα μήνα μετά τη διέλευση των ουκρανικών συνόρων. Αλλά και πάλι, το υψηλό επίπεδο των απωλειών που συζητείται τώρα ανοιχτά μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους νεοσύλλεκτους στο μέλλον.

Οι Δυτικοί αξιωματούχοι προτιμούν να μην συζητούν τις επιπτώσεις του πολέμου στους αμυνόμενους, τονίζοντας στις ενημερώσεις τους τα προβλήματα για τους Ρώσους. Αυτή την εβδομάδα, ένας από αυτούς τους αξιωματούχους δήλωσε ότι η εκτίμησή τους ήταν ότι οι εισβολείς είχαν χάσει «15.000 με 20.000», από μια δύναμη εισβολής που ήταν 150.000 ή και περισσότερες. Παρόλα αυτά, ο στρατός της Μόσχας δεν έχει χάσει ακόμα την επιθετική του ικανότητα, τονίζει η βρετανική εφημερίδα.

Η αξία του ρωσικού πυροβολικού

Επέλεξαν, όμως, να μη γνωστοποιήσουν παρόμοιες εκτιμήσεις για την Ουκρανία, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει μια μονόπλευρη εντύπωση ότι οι Ρώσοι τα πηγαίνουν χειρότερα. Στην πραγματικότητα, με μια υπεροχή του πυροβολικού 10 ή 15 προς ένα, σύμφωνα με τους Ουκρανούς, μπορεί κάλλιστα το ποσοστό απωλειών των εισβολέων να είναι πολύ χαμηλότερο αυτή τη στιγμή, επειδή είναι σε θέση να σκορπούν τον θάνατο από μεγαλύτερη απόσταση στους αμυνόμενους που δεν μπορούν να τους δουν.

Τελειώνουν τα ουκρανικά πυρομαχικά

Τα πυρομαχικά σίγουρα τελειώνουν από την ουκρανική πλευρά, και πάλι με δική τους παραδοχή. Ο Βαντίμ Σκιμπίτσκι, ο αναπληρωτής επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, δήλωσε ότι η Ουκρανία χρησιμοποιεί 5.000 έως 6.000 βλήματα πυροβολικού την ημέρα και έχει «σχεδόν εξαντλήσει» το απόθεμα των σοβιετικών τυποποιημένων βλημάτων των 152 χιλιοστών. Τώρα βασίζεται σε νατοϊκά οβιδοβόλα των 155 χιλιοστών – αν και δεν είναι σαφές πόσα από αυτά διαθέτει.

Οι διοικητές έχουν δηλώσει στον Guardian ότι η Ουκρανία παλεύει να βρει κάποιο βασικό εξοπλισμό, όπως κρυπτογραφημένους ασυρμάτους (όπου λειτουργούν τα κινητά τηλέφωνα, δεν είναι ασυνήθιστο να βασίζονται στην ασφαλή εφαρμογή Signal) ή προηγμένα σκοπευτικά και οπτικά συστήματα των τύπων που χρησιμοποιούνται συνήθως από τους Δυτικούς στρατούς.

Η Ουκρανία δεν υστερεί σε γενναιότητα και αποφασιστικότητα, τονίζει ο Guardian. Η Δυτική υποστήριξη εξακολουθεί να υφίσταται, όπως φαίνεται από την ανακοίνωση του Ηνωμένου Βασιλείου για την προμήθεια μιας κάποιων – ίσως τριών – πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων αυτή την εβδομάδα, παρόλο που το Κίεβο δήλωσε σχεδόν αμέσως ότι ήθελε πολλαπλάσια. Αλλά είναι ότι οι ρωσικές δυνάμεις που έχουν βρει τρόπο να προελαύνουν στο Ντονμπάς, εγείροντας το ερώτημα αν ο τρίμηνος πόλεμος βρίσκεται σε άλλο ένα σημείο καμπής, καταλήγει ο Guardian.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ

Κι άλλος Ρώσος που συνδέεται με τη Gazprom του Πούτιν βρέθηκε νεκρός

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ενας πολυεκατομμυριούχος Ρώσος επιχειρηματίας έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς στην έπαυλή του, ο τελευταίος εκλεκτός με δεσμούς με τον ενεργειακό γίγαντα Gazprom που πεθαίνει τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Daily Mail».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ποιος ήταν

Ο Γιούρι Βορόνοφ, 61 ετών, επικεφαλής μιας εταιρείας logistics, που είχε επικερδή συμβόλαια με την Gazprom στην Αρκτική, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του σε ένα προάστιο της Αγίας Πετρούπολης γύρω στις 14:00, τη Δευτέρα 4 Ιουλίου. Ο Βορόνοφ βρέθηκε να επιπλέει στην πισίνα με τραύμα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι, ένα πιστόλι Grand Power σε κοντινή απόσταση και αρκετές χρησιμοποιημένες σφαίρες στον πυθμένα της πισίνας.

Είναι -τουλάχιστον- ο έκτος πλούσιος Ρώσος επιχειρηματίας που πεθαίνει μυστηριωδώς από την αρχή του έτους, πολλοί από αυτούς με διασυνδέσεις με την Gazprom του Πούτιν, και δύο από τους οποίους πέθαναν στο ίδιο προάστιο της Αγίας Πετρούπολης με τον Βορόνοφ.

Η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή ερευνά τον θάνατό του, τον οποίο -προς το παρόν- αποδίδει σε «διαμάχη με επιχειρηματικούς εταίρους». Η σύζυγός του φέρεται να είπε στους ερευνητές ότι ο Βορόνοφ πίστευε ότι του είχαν κλέψει πολλά χρήματα «ανέντιμοι» εργολάβοι και συνεργάτες.

Ωστόσο, ένας αριθμός θανάτων σε άλλα αρχοντικά κοντά στην Αγία Πετρούπολη έχει οδηγήσει σε φήμες για δολοφονίες που σκηνοθετούνται για να μοιάζουν με αυτοκτονίες.

Ο Alexander Tyulakov, 61 ετών, υψηλόβαθμο στέλεχος της Gazprom σε θέματα οικονομικών και ασφάλειας, βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του στην περιοχή Leninsky από τον εραστή του τον Φεβρουάριο. Οι ερευνητές είπαν ότι αυτοκτόνησε, αλλά τοπικές αναφορές ανέφεραν ότι το σώμα του έφερε σημάδια ξυλοδαρμού, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο απαγχονισμός ήταν σκηνοθετημένος.

Τρεις εβδομάδες νωρίτερα, στην ίδια περιοχή, ο 60χρονος Leonid Shulman βρέθηκε μαχαιρωμένος μέχρι θανάτου στο μπάνιο του. Ήταν επικεφαλής του Τμήματος Μεταφορών της Gazprom Invest, ενός υποκαταστήματος του ενεργειακού γίγαντα που χειρίζεται διάφορα επενδυτικά σχέδια.

Ο δισεκατομμυριούχος Alexander Subbotin, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του ενεργειακού γίγαντα Lukoil, βρέθηκε επίσης νεκρός τον Μάιο, αφού «έλαβε συμβουλές από σαμάνους».

Τον Απρίλιο, ο πλούσιος Vladislav Avayev, πρώην αξιωματούχος του Κρεμλίνου, φαίνεται ότι έβαλε τέλος στη ζωή του, αφού σκότωσε την 47χρονη σύζυγό του Yelena και την 13χρονη κόρη του. Είχε υψηλούς δεσμούς με το κορυφαίο ρωσικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα Gazprombank. Φίλοι του αμφισβήτησαν αναφορές ότι ζήλευε μετά την παραδοχή της συζύγου του ότι ήταν έγκυος από τον οδηγό τους. Υπάρχουν ισχυρισμοί ότι είχε πρόσβαση στα οικονομικά μυστικά της ελίτ του Κρεμλίνου.

Αρκετές ημέρες αργότερα ο πολυεκατομμυριούχος Sergey Protosenya βρέθηκε απαγχονισμένος στην Ισπανία, αφού πρώτα σκότωσε με τσεκούρι τη σύζυγό του Natalia και την έφηβη κόρη τους. Ήταν πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της Novatek, μιας εταιρείας που επίσης συνδέεται στενά με το Κρεμλίνο.

Την περασμένη εβδομάδα ένας πολυεκατομμυριούχος κινητής τηλεφωνίας και η σύζυγός του βρέθηκαν μαχαιρωμένοι μέχρι θανάτου σε μια άλλη υπόθεση που προκάλεσε ερωτήματα.

Είναι -τουλάχιστον- ο έκτος πλούσιος Ρώσος επιχειρηματίας που πεθαίνει μυστηριωδώς από την αρχή του έτους, πολλοί από αυτούς με διασυνδέσεις με την Gazprom, και δύο από τους οποίους πέθαναν στο ίδιο προάστιο της Αγίας Πετρούπολης με τον Βορόνοφ.

Η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή ερευνά τον θάνατό του, τον οποίο -προς το παρόν- αποδίδει σε «διαμάχη με επιχειρηματικούς εταίρους». Η σύζυγός του φέρεται να είπε στους ερευνητές ότι ο Βορόνοφ πίστευε ότι του είχαν κλέψει πολλά χρήματα «ανέντιμοι» εργολάβοι και συνεργάτες.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Προμηθευτές ενέργειας υπό το φάσμα χρεοκοπίας

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Οι ιστορικών διαστάσεων προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Γερμανία με ορατό πλέον τον κίνδυνο χρεοκοπίας των προμηθευτών ενέργειας λόγω διακοπής ρωσικής ενέργειας, ωθούν την κυβέρνηση σε νομοθετικές διαδικασίες fast track.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt έχει στη διάθεσή της νέα ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία το κράτος θα μπορεί, στο πρότυπο των μέτρων στήριξης στον αγώνα κατά των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, να συμμετέχει στο εταιρικό κεφάλαιο ακόμη και χωρίς δικαίωμα ψήφου, για να τις στηρίζει.

Διαβάστε επίσης: Τρομακτικές προβλέψεις για την ευρωπαϊκή οικονομία: Μπορεί ο Πούτιν να προκαλέσει οικονομική κρίση;

Lex Uniper

Ακόμη κι αν δεν αναφέρεται ευθέως, θα μπορούσε να ονομάσει κανείς αυτή τη ρύθμιση, η οποία αναμένεται να εγκριθεί εντός της εβδομάδας, lex Uniper, από το όνομα του μεγαλύτερου στη Γερμανία προμηθευτή ρωσικού φυσικού αερίου, που βρίσκεται λίγο πριν την πτώχευση.

Τι ακριβώς προβλέπει το νέο άρθρο; «Καταρχήν καταργούνται τα εμπόδια για τη γρήγορη συμμετοχή του κράτους, ώστε να μπορεί να αναληφθεί ταχεία δράση» αναφέρεται στο σχετικό άρθρο.

«Για παράδειγμα, η κεντρική κυβέρνηση απαλλάσσεται από την υποχρέωση υποβολής, σε όλους τους μετόχους, προσφοράς εξαγοράς μόλις αποκτήσει τον έλεγχο… Οι γενικές συνελεύσεις θα μπορούν επίσης να αποφασίζουν ότι η κυβέρνηση μπορεί να αγοράζει νέες μετοχές με ειδικούς όρους κάτω από την τιμή της μετοχής».

Όπως επισημαίνει ο αρθρογράφος η νέα ρύθμιση θα συμπεριληφθεί στον υπάρχοντα νέο νόμο για την ενεργειακή ασφάλεια.

«Στόχος των προβλεπόμενων μέτρων σταθεροποίησης είναι η ασφάλεια του εφοδιασμού και η διάσωση των παρόχων σε υποδομές ζωτικής σημασίας» σημειώνεται στο άρθρο.

«Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να συμβεί ενάντια στη θέληση της εταιρείας. Πρέπει να υποβληθεί αίτηση στο υπουργείο Οικονομίας και στη συνέχεια να γίνει συντονισμός με το υπουργείο Οικονομικών και την καγκελαρία. Αλλά νομική αξίωση για μέτρα σταθεροποίησης δεν προβλέπεται. Τα μέτρα θα πρέπει να δώσουν στην εταιρεία και πάλι την ευκαιρία να συνεχίσει να υφίσταται».

Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι ανοίγει ο δρόμος για μετακύληση του μεγαλύτερου κόστους ενέργειας στους καταναλωτές, επί του οποίου σύμφωνα με την πληροφόρηση της εφημερίδας ομονοούν οι 3 κυβερνητικοί εταίροι.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι οι εργασίες συντήρησης του αγωγού Nord Stream 1 ξεκινούν στις 11 Ιουλίου, και όπως κάθε χρόνο διαρκούν 10 ημέρες. Άρα στις 22 Ιουλίου είναι η ημέρα της αλήθειας, εάν η Ρωσία κλείσει οριστικά τη στρόφιγγα φυσικού αερίου, όπως φοβάται το Βερολίνο. Στην ίδια εφημερίδα εξάλλου φιλοξενείται μακροσκελέστατο άρθρο με τον τίτλο «Το διπλό παιγνίδι με ΄Έλληνες εφοπλιστές».

Πρόκειται στην ουσία για κατηγορίες που έχουν φιλοξενήσει κι άλλα γερμανικά ΜΜΕ ότι Ελλάδα, Κύπρος και Μάλτα, με τα τάνκερ τους παρακάμπτουν τις ευρωπαϊκές κυρώσεις ρωσικού πετρελαίου.

Απλές «ασκήσεις» εξοικονόμησης ενέργειας

Ο φόβος τυχόν διακοπής της ροής ρωσικού φυσικού αερίου έχει οδηγήσει δήμους και κοινότητες της Γερμανίας στην επεξεργασία σχεδίου, έτσι ώστε να μην μπει δελτίο στο ζεστό νερό. Η εφημερίδα die Welt σε άρθρο της σημειώνει ότι στόχος είναι να εξοικονομηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο φυσικό αέριο, ώστε οι δεξαμενές αποθήκευσης να γεμίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο, σε περίπτωση που ο πρόεδρος Πούτιν κλείσει οριστικά τη στρόφιγγα.

«Οι πρώτες πόλεις και κοινότητες έχουν πάρει ήδη πρώτα κατάλληλα μέτρα, δηλώνει στην εφημερίδα ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, με τη μείωση της θερμοκρασίας του νερού στις πισίνες, σε χώρους γυμναστηρίων ή σε διοικητικά κτήρια, δηλαδή τίποτα που να πονά – ακόμη – τους πολίτες» υπογραμμίζει ο αρθρογράφος.

«Άλλοι πάλι δήμοι σβήνουν τον δημόσιο φωτισμό, χαμηλώνουν τα φώτα στους δρόμους, κλείνουν δημοτικές σάουνες, καταργούν το ζεστό νερό στα αποδυτήρια αθλητικών εγκαταστάσεων…  Για παράδειγμα στη Βαϊμάρη τα φώτα ανάβουν αργότερα, η Κολωνία θέλει να μειώσει τον φωτισμό στο 70% από τις 11 το βράδυ και στο 50% από την μία μετά τα μεσάνυχτα. Μελλοντικά στα σχολεία θα οριστεί η μέγιστη θερμοκρασία στους 21 βαθμούς, θα γίνει μάλιστα σχετική ρύθμιση στους θερμοστάτες».

Η οικονομική επιθεώρηση του Ντίσελντορφ αναφέρεται και στο παράδειγμα του Αμβούργου, όπου γίνεται σοβαρή συζήτηση για υποχρεωτικό δελτίο στο ζεστό νερό. Εκεί η τοπική κυβέρνηση έχει ευρύτερες αρμοδιότητες και νομικές επιλογές από ότι οι δήμοι και κοινότητες.

Σε άλλο άρθρο της και εν όψει του ότι σε 90 ημέρες ξεκινά η περίοδος που οι Γερμανοί ανάβουν καλοριφέρ και κατ’ ανάγκη μια πρωτόγνωρη περίοδος εξοικονόμησης ενέργειας, προτείνει «τρικ» για το πώς αυτό μπορεί να γίνει στην καθημερινότητα. Η σύσταση πάντως της κυβέρνησης είναι «λιγότερα ντους και λιγότερη θέρμανση», υπενθυμίζει ο αρθρογράφος.

Ιστορική πτώση των γερμανικών εξαγωγών

Από το πρωτοσέλιδο της ίδιας εφημερίδας, της Welt, άλλη μια εικόνα της δυσοίωνης γερμανικής πραγματικότητας. Για πρώτη φορά από το 1991 το γερμανικό εμπορικό ισοζύγιο του Μαΐου πέρασε στο κόκκινο, που σημαίνει ότι ο όγκος εξαγωγών της τέταρτης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου είναι μικρότερος από τις εισαγωγές. Ένα μείον της τάξης του 1 δις ευρώ.

«Αυτήν τη φορά δεν μπορεί να γίνει λόγος για έκρηξη κατανάλωσης, αλλά το αντίθετο» επισημαίνει ο αρθρογράφος της, «το καταναλωτικό κλίμα έπεσε σε ιστορικό χαμηλό. Το μείον στο εμπορικό ισοζύγιο του Μαΐου δεν αποτελεί ένδειξη εγχώριας οικονομικής ισχύος αλλά μάλλον προειδοποίηση για την οικονομική κατάσταση της χώρας, Ορισμένοι παρατηρητές το θεωρούν ως απόδειξη οικονομικής παρακμής της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης. Την ώρα που η Γερμανία εξαρτάται από την εισαγόμενη ενέργεια, που συνεχώς ακριβαίνει, οι εξαγωγές αγγίζουν τα όριά τους στο σημερινό περιβάλλον».

Αναζητώντας τις αιτίες ο αρθρογράφος δεν τις αποδίδει μόνο στον ρωσικό επιθετικό πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και στους «εμπορικούς περιορισμούς με άλλα οικονομικά μπλοκ (όπως στην Κίνα), που οδηγούν σε συμφόρηση την εμπορευματική κίνηση ανά τους ωκεανούς … η υποβάθμιση της γερμανικής οικονομίας καταγράφεται ήδη στις χρηματαγορές. Ανάμεσα στους 100 μεγαλύτερους χρηματιστηριακούς ομίλους στον κόσμο βρίσκεται μόνο μια γερμανική εταιρεία, η Linde, που ειδικεύεται στα βιομηχανικά αέρια».

Ειρήνη Αναστασοπούλου

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή